Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
-
WIADOMOŚĆ
-
Generalnie srosuje sie kuracje tamoxifen testosteron i agapurin u nas w trakcie kuracji fsh i lh roslo natomiast teraz gdy maZ bierze tylko testosteron fsh i lh sa w normie fsh ostatnio mieliśmy 9 a lh 5 a fsh w trakcie sięgała 58
-
Emma 32 wrote:Ania a ile Twoj M juz to bierze?mieliscie biopsje przy tum poziomie fsh?kurde skad te hormony sa takie wysokie
-
Emma na boćku są dziewczyny, których emkowie FSH mają znacznie wyższe (np.ok 70)
To FSH nie jest optymistyczne, ale może kuracja przyniesie dobre efekty. U nas kuracja odniosła niestety odwrotny skutek, ale nigdzie na forach nie znalazłam takiego przypadku jak nasz np. u nas przed kuracją testosteron ok 330 a po 6tyg.kuracji 1300 (!), a FSH przed kuracją ok 20 a w trakcie ok 42 (podaje wartości około jakie mieliśmy, bo nie mam teraz wyników przed oczami, ale takiego rzędu były to wartości).
Mamy przerwę w kuracji teraz 6tyg.- minęło póki co 3,5 tyg. Dodatkowo emka biorą chyba zatoki
Emma a badanie nasienia zrobiliście? Bo może tam są plemniki jużWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 21:24
Jesteśmy rodzicami cudownego synka
Wracamy i walczymy dalej... -
Dziewczyny u nas pracowity tydzień się szykuje. Nasienie na posiew oddane wczoraj a we wtorek wizyta w poradni genetycznej. Dziękuję Aniu za namiar na checinska. A w czwartek wizyta u urologa.
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
heheh sorki dziewczynki pochłoneła mnie praca ale myśle że od jutra juz troche mi się zwolni
dziś odebrałam wyniki progesteronu 7 dpo chyba tragicznie nie jest ..
Progesteron (N55) 16,90 ng/ml
faza folikularna: 0,2 - 1,5
faza owulacyjna:0,8 - 3,0
faza lutealna:1,7 - 27,0
po menopauzie:0,1 - 0,8
Kobiety ciezarne:
I trymestr:16,4 - 49
II trymestr:19,7 - 52
III trymestr: 25,3 - 93ami87 lubi tę wiadomość
-
Dawno mnie nie było, ale miałam sajgon w pracy, bo szefowa na urlopie... Dobrze, że już jutro piąteczek
Emma- super! a nie mówiłam!!! Ile tych plemników znaleźli?I tak w nasieniu czy po odwirowaniu nasienia?
Mój emek brał undestor, tamoxifen i agapurin i suplementy- proxxed plus. Kuracja jest w takich cyklach 6tyg. Trwa co najmniej 3 miesiące.
Pierwszych 6 tyg. kuracji spowodowało u nas, że te hormony bardzo poszybowały w górę (np. testosteron z ok 330 na 1300) i dr W zadecydował o przerwie 6tyg- odstawiliśmy leki i stosujemy tylko suplementy. Minęło już 4,5 tyg. przerwy, za 2tyg. mamy wizytę znowu. Z tym, że Emma ta kuracja jest do mTese, bo u nas w biopsji cienkoigłowej niestety nie było czynnej spermatogenezy, a następnie po 3 miesiącach regeneracji jąder w nasieniu było parę plemników ale po odwirowaniu.
Aniu podchodziłaś jeszcze do inseminacji?Jesteśmy rodzicami cudownego synka
Wracamy i walczymy dalej... -
Emma a jeszcze co do tego "bezpłodniaka", biedni ci nasi mężczyźni. W ogóle to wszystko Dziewczyny jest niesprawiedliwe. Tutaj państwo daje 500zł na dziecko, a nam osobom niepłodnym zabiera dofinansowanie do in vitro. Naprawdę .... brak mi słow i jest mi mega przykro i smutno. Nie mogę słuchać tych polityków w TV zachwalających 500+Jesteśmy rodzicami cudownego synka
Wracamy i walczymy dalej...