Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
-
WIADOMOŚĆ
-
Ami nie podchodzilismy do dugiej iUI
moze na przełomie marca / kwietnia jesli uda mi sie zalatwic skierowanie na HSG oraz czekam na wyniki tych mutacji zakrzepowo -zatorowych
w tym czasie ucze sie pilnie chodze na szkolenia na przelowmie lutego/marca egzamin i bede mogła działąc z ubezpieczeniami..
no i od marca ide do szkoły dla higienistek stom co by miec zaplecze na starosc kiedy juz nie bedzie NFZ i strace jedyny dochód -
Kendra a na czym polega ta laparoskopia?
Aniu ważne jest zająć czymś głowę Mnie np. ten tydzień w pracy szybko minął, miałam tyle spraw że ledwo się wyrabiałam w 8h i dzięki temu nie myślałam... jedyny plusJesteśmy rodzicami cudownego synka
Wracamy i walczymy dalej... -
Z tego co mówił lekarz to wykonają trzy małe nacięcia. Cały zabieg polega na podwiazaniu żyły jądrowej żeby był mniejszy opór naczyniowy i żeby zaczęła schodzić zalegajaca krew i mamy nadzieję ze to poprawi wyniki nasienia.
-
Kendra Balwanera wrote:Dziewczyny usg u urologa wykazało zaawansowane zylaki powrozka i będzie musiał mieć laparoskopie.
I znów się Wam wpycham na wątek
Coś do poczytania apropos operacji żylaków... generalnie opinie są różne wśród lekarzy, ale to wygląda mi na wiarygodną statystykę...
http://www.przeglad-urologiczny.pl/artykul.php?2354
ale jest też coś takiego:
http://www.przeglad-urologiczny.pl/artykul.php?2807
PS Nam poprawiły się wyniki (według kryterium z tego artykułu) 14 razy w ciągu 3 miesięcy... a jak to będzie z ciążą zobaczymy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 13:44
2020
2023 -
ciekawa87 wrote:Ania sliczny kociak!!!!
-
My po usg: nie ma żylaków, ale jest stan pozapalny, w przyszlym tygodniu mamy konsultacje u urologa - szkoda, ze tak późno, ale praca nie pozwala;/
czekamy jeszcze na wyniki markerów i genetyke no i powtórke nasienia z posiewem
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
ciekawa87 wrote:a wiecie nad czym ja się zastanawiam? bo w październiku miałam robiona histeroskopię a dopiero teraz w marcu IUI nie powinno sie jej jeszcze powtórzyć?
-
Ania_84 wrote:a miałaś jakies polipy ?
-
hej dziewczyny. Dawno nie pisalam ale mialam mega kociol w pracy i niestety nadal tak jest:/ W zeszly czw bylismy ponownie u dr W z wynikami hormonow,badaniem nasienia i posiewem. Posiew idealny,w nasieniu pojawily sie pojedyncze plemniki wiec dr zamiast biopsji przepisal leki: testosteron w tabletkach,tamoxifen,agapurin i jakis piekielnie drogi suplement: proxeed. Za 6 tyg kuracje zaplacilismy 500 zł - masakra!Mam nadzieje ze cos sie ruszy po tych paru tyg-zobaczymy moj M dostał konskie dawki tych leków:-( Psychicznie troche lepiej bo w koncu powiedzielismy tesciom o tym - mi ulzylo i chyba mojemu M tez.
Dr powiedzial, ze nie ma sensu teraz robic biopsji skoro w nasieniu pojawily sie plemniki-liczy na to, że coś się ruszy na wiosne. Po Swietach Wielkanocnych idziemy ponownie:-)Teraz musimy odpoczac psychicznie bo ten tydzien byl mega ciezki:-/Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 10:04
-
nick nieaktualny