X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
Odpowiedz

Bezplemnikowcy - TESE/mTESE

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, po badaniu. Brak plemników w nasieniu. Mój facet powiedział mi o tym w tak beznadziejny sposób że nie pytajcie. Od rana ryczę. Zyc mi sie nie chce. Za 2 miesiące ma być ślub ale czy ja wiem czy będzie.

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaszo wrote:
    Hej, po badaniu. Brak plemników w nasieniu. Mój facet powiedział mi o tym w tak beznadziejny sposób że nie pytajcie. Od rana ryczę. Zyc mi sie nie chce. Za 2 miesiące ma być ślub ale czy ja wiem czy będzie.
    Bardzo mi przykro kochana :(

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój facet stwierdził że nie wie co dalej. Powiedział że nie będzie się na mnie gniewał jeśli teraz od niego odejdę. Wytłumaczyłam mu że przecież nie o tak sie rozwiązuje problemy, ale on póki co nie widzi światła w tunelu. Kiedys jak go pytałam to dopuszczał możliwość adopcji ale zapłodnienia z nasieniem dawcy juz nie. Od dawna marzę o dziecku, a teraz co? Mam czekać jeszcze 5 lat do adopcji? Najgorsze jest to ze wiem że mam wybór

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no a mTESE ?? moze są w jadrach ??

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • ami87 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczę Joaszo :( przytulam mocno!!! ciężkie decyzje przed Wami ehh

Jesteśmy rodzicami cudownego synka <3
    Wracamy i walczymy dalej...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz juz ostatnio mówił nam ze jesli nadal nie będzie w nasieniu to male szanse ze w biopsji cos znajdą

• ami87 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaszo ja myślę, że dopóki nie zrobi się biopsji to nic tak naprawdę nie wiadomo i nie można przekreślać szans. Popatrz u nas sytuacja- nie wiem jak to się wszystko jeszcze potoczy, ale w biopsji cienkoigłowej nie było czynnej spermatogenezy (tylko same komórki sorteliego), lekarz zaproponował mTese, ale wcześniej 3 miesiące regeneracji jąder. I po 3 miesiącach zrobiliśmy ponownie badania a w ejakulacie pojawiły się pojedyncze plemniki (a w biopsji zwykłej kompletne nic), lekarz był zaskoczony tymi plemnikami i powiedział, że to pokazuje, że gdzieś są kanaliki z czynną spermatogenezą. I teraz jesteśmy w trakcie kuracji do mTese, bo tych plemników jest w ejakulacie za mało

Leczycie się u dr W w Novum?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 16:48

• ami87 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma jak kuracja? Jak się Twój mąż czuje?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani leczymy sie w inviccie, właściwie przed nami druga wizyta

• ami87 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skonsultowałabym Joaszo te wyniki jeszcze z dr W. on działa na forum eksperckim naszego bociana i szybko odpowiada na zadane tam pytania. Napisałabym tam Wasze wyniki i zapytała się czy on widzi jakieś szanse i co by rekomendował

• Lianna Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaszo, przykro mi. Jak zawsze - warto rzecz skonsultować, poprosić o drugą opinię. Trzymam kciuki, żebyście znaleźli najlepsze dla Was rozwiązanie.

Ania_84 lubi tę wiadomość

PWZJp2.png
  • ciekawa87 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ami87 wrote:
    Skonsultowałabym Joaszo te wyniki jeszcze z dr W. on działa na forum eksperckim naszego bociana i szybko odpowiada na zadane tam pytania. Napisałabym tam Wasze wyniki i zapytała się czy on widzi jakieś szanse i co by rekomendował
    też bym tak zrobiła. czekamy na twoją decyzję

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam konta na bocianie, a wczoraj zepsuł mi się komputer więc chwile to potrwa nim konto tam założę. Ale później z pewnością zrobię jak radzicie. Choc mysle że napisze żeby mimo wszystko robic biopsję.

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lianna wrote:
    Joaszo, przykro mi. Jak zawsze - warto rzecz skonsultować, poprosić o drugą opinię. Trzymam kciuki, żebyście znaleźli najlepsze dla Was rozwiązanie.
    kochana co tam u Was ??

Joaszo Wy sie nie stresujcie tylko zbierajacie wyniki i jezdzcie do Wawy ;)
    jak dla mnie warto spr w biopsji :)

Ciekawa co tam u Was ??

a ja w srode HSG ;)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Lianna Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, pod koniec stycznia mroziliśmy nasienie. Wyszła jedna słomka zamiast spodziewanych sześciu. Tylko albo aż.
    Próbujemy poprawić sytuację zgodnie ze wskazówkami lekarza.

Czekam na Twoją relację z niecierpliwością. Mnie hsg czeka w następnym cyklu.

Dziewczyny, czasem zwyczajnie nie wiem, co Wam napisać. Pamiętam, co sama myślałam, gdy nie mieliśmy tych plemników w ogóle.
    Ale zaglądam tutaj i każdej z Was z osobna kibicuję i życzę możliwie najszczęśliwszego zakończenia pobytu po różowej stronie...

PWZJp2.png
  • ciekawa87 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania u nad na razie czekanie na wyniki wymazów i czystości pochwy. Jak wyjdą ok wtedy badania z krwi i iui.
    A co u ciebie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny biopsję to i tak zleci nam dr Łukaszuk w inviccie. Jedziemy na wizytę do niego 3.03.

• ciekawa87 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaszo sama decydujesz jakiego lekarza wybierzesz - ja osobiście jestem za dr Wolskim. Moim zdaniem jest najlepszy!!!!

• ami87 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu za hsg- mocne kciuki!! robisz na NFZ czy prywatnie?

Lianna-cudownie,że macie plemniki!

A u nas dziś d... w badaniu nasienia - po 6tyg. przerwy w kuracji- zero plemników:( Hormony za to się polepszyły... Nie wiem co dr W teraz zadecyduje

• Emma 32 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:-) M czuje się dobrze, bierze wszystkie przepisane leki. Ami smutna ta Twoja wiadomość:-( Ja tez dużej poprawy się nie spodziewam ale zobaczymy.. Ostatnio humor wisielczy mam bo wszystko mnie dobija, mam audyt w pracy i mnóstwo roboty. Dobra wiadomość to ta, że trochę schudłam ok 4 kg a mój M zrzucil od stycznia już 6 kg:-)
    Ami i co dr Wam teraz zlecil? Co powiedział? Czy czekacie na wizyte?
    Dlaczego to leczenie jest takie trudne:-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 21:15

010idqk3hkbcgs9f.png
‹‹ 105 106 107 108 109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ