Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
-
WIADOMOŚĆ
-
Frytka jak wyniki, macie już?
staraczka1111- witaj! szkoda, że w takich okolicznościach się poznajemy. A mieliście biopsję jąder męża?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 17:54
Jesteśmy rodzicami cudownego synka
Wracamy i walczymy dalej... -
ami87 mąż umowiony jest na srode do urologa wiec zobaczymy co mu powie w dziecinstwie 2 razy mial zabieg na wnętrostwo jako niemowlak i potem w wieku 7 lat . nie załamujemy się mamy już plan działania
-
staraczka1111 u nas też przyczyną azoospermii jest wnętrostwo jednostronne.a u Was było jednostronne czy dwustronne? W zwykłej biopsji nie mieliśmy plemników, dopiero patolog znalazł w takiej dokładniejszej biopsji mTese. Z tego co się orientuję mTese robią tylko w jednym miejscu w Polsce. Chciałam Ci to napisać, abyś wiedziała i o ile możecie sobie pozwolić warto powalczyć o plemniki męża.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 19:16
Od nowa...znaleźliśmy kilka w m Tese..zamrożone.teraz pora na moje przygotowanie sama nie wiem jak mam się za to zabrać wszystko....my jesteśmy z Poznania a jeśli się uda chcemy do invitro podchodzić w Warszawie w novum
ami87 lubi tę wiadomość
Frytka -
Frytka super! Bardzo się cieszę,że znaleźli
My podchodzimy do in vitro w novum. Musicie się umówić na wizytę taką godzinną, dostaniecie listę badań do wykonania. Ja idę długim protokołem i już ponad 2 tyg robię sobie codziennie 1 zastrzyk a od jutra będę robić 2. W następny piątek idę znowu do lekarza i będzie decyzja co dalej. Punkcja ma być między 24-28.10 o ile wyprodukuje jakieś jajeczka. Mam nadzieję,że będzie dobrze,strasznie się boję
Frytka super! Bardzo się cieszę,że znaleźli
My podchodzimy do in vitro w novum. Musicie się umówić na wizytę taką godzinną, dostaniecie listę badań do wykonania. Ja idę długim protokołem i już ponad 2 tyg robię sobie codziennie 1 zastrzyk a od jutra będę robić 2. W następny piątek idę znowu do lekarza i będzie decyzja co dalej. Punkcja ma być między 24-28.10 o ile wyprodukuje jakieś jajeczka. Mam nadzieję,że będzie dobrze,strasznie się boję
dr W nam powiedział że nie wiadomo co może być z plemnikami po rozmrozenuiu dlatego mąż ma nadal leczyć się jak dotychczas bo jeśli się zdarzy że z plemników nici to będą mu robić punkcie igłowa na miejscu bo wiedza6 juz z jakiego fragmeru pobierac....no i ja musze być już po symulacji i gotowa do punkcji...nie wiem jak to wszystko ogarnąćFrytka