Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
-
WIADOMOŚĆ
-
Babyboom wrote:Emma tylko właśnie, czy u Twojego M przyczyną nie były żylaki? A Fsh i Lh były wysokie przez te żylaki właśnie a operacja pomogła spermatogeneze więc Fsh spadło? Ja myślałam zawsze że wysokie Fsh jest skutkiem nie przyczyną problemu ale nogę się mylić oczywiście
Kurcze w sumie to nie jestem pewna☺na pewno zylaki powodowaly wysoka temperature w jadrach ci powodowalo niszczenie plemni.do tego wszystkiego doszly hormony.pamietam ze Wolski zawsze powtarzal ze jak fsh spada to i testosterin rosnie i u meza faktycznie byla poorawa te 3 mies po operacji potem wszystko juz stanelo w miejscu..a jak ostatnio maz robil badanie nasienia to znow nie bylo zadnych plemnikow.
Jesli faktycznie facet nie ma zylakow,dobre hormony i usg to ja juz nie wiem skad ten brak plemni -
Z.Cz. no to super, trzymam za Was kciuki! Ile czekaliście na decyzje o TESE po odebraniu wyników? Długo się czeka na ten zabieg? Trzeba się jakoś przygotować?
Ja jeszcze dziś będę konsultować się z moim ginekologiem, bo kolejną wizytę u androloga mamy 26 czerwca (wyjechał teraz na urlop). -
w sumie to niedługo, gdy zrobiliśmy komplet badań M (najdłużej czekaliśmy na cała genetykę bo około 5 tygodni), gdyby nie wyszła ta mukowiscydoza pewnie startowalibyśmy szybciej a tak jeszcze ja robiłam badanie genetyczne i to kolejne 3 tygodnie. Planowalismy biposję na 4.07.2017 tak zeby M mógł wziąć jakiś urlop po zabiegu a tym miesiącu nie było na to szans. Dr terminy na TESE ma bardzo szybkie...jak byliśmy na wizycie w czwartek to już w nast. wtorek mogliśmy działać , no ale u nas ten urlop trochę wszystko pokręcił. z kolei póżniej dr też miał jakieś wyjazdy i konferencję... ostatecznie zapisaliśmy się na koniec lipca. Trochę ochłoniemy od tego w między czasie mamy pierwszą rocznicę ślubu i na spokojnie pojedziemy do Novum Mam nadzieję ze czas szybko zleci Co do przygotowania to zabieg mamy o 15 więc M ma być tylko 6 godzin przed zabiegiem nacczo więcej zaleceń jeszcze nie znamyBiopsja 25.07
-
Witam wszystkie nowe osoby na forum i trzymam kciuki! W kupie zawsze raźniej u nas wczoraj minęło 2 lata od odebrania pierwszego wyniku badania nasienia...
Bobby tak 5 i chciałabym jak najszybciej podejść. Jak się czujesz po zastrzykach? Mam nadzieję,że ok:)Malgosia04, Bobby29 lubią tę wiadomość
Jesteśmy rodzicami cudownego synka
Wracamy i walczymy dalej... -
Baby bom trzymam kciuki
dziewczyny co do kuracji to róznie to bywa..jesli hormony sa ok ..to watpie czy bedzie kuracja.. zazwyczaj dr zleca kuracje jak hormony sa rozjechane
Malgosia04 lubi tę wiadomość
-
Ania_84 czyli, jeśli posiew wyjdzie ok, to bez kuracji będziemy mogli podejść do TESE?
Mój ginekolog powiedział, że trzeba teraz czekać na wynik posiewu i wtedy ewentualnie antybiotyki i dopiero jakiś czas po antybiotykach biopsja.
Babyboom zaciskam mocno kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2017, 18:11
-
No właśnie u nas Ania hormony są złe, przynajmniej fsh, powyżej 30. Innych jeszcze nie odebrałam. A lekarz powiedział że nie ma sensu leczyć. I tak też gdzieś przeczytałam że sztuczne obniżenie fsh nic nie zmieni. Ale wiecie, ja z nim rozmawiałam minutę może, nie znam pozostałych wyników. Nie ma co wrozyc. Zobaczymy co powie na wizycie. Na cuda już za bardzo nie liczę, chociaż nadzieja jest zawsze.
Babyboom też mocno trzymam kciuki. Daj znać -
nick nieaktualny
-
Babyboom, bardzo mi przykro ((( Następnym razem musi się udać!
Mała87 - wg mnie jest szansa. 1,7 to jednak beta pozytywna, sprawdź przyrost za 2 dni. Ja kilka lat temu przy córeczke w 8dpt (czyli tak jakby dla Ciebie 10 dzień przy inseminacji) miałam betę 1. Oczywiście w klinice lekarz powiedział mi że nic z tego. Już chciałam odstawić lekarstwa, ale dziewczyny na jednym forum na mnie nakrzyczały - i bardzo dobrze, bo już następna beta to było 75
Anna - ja tam widzę drugą kreskę jak byk na teście - jak się tyle razy wypatruje tej drugiej kreski i nie ma ani cienia, to ten cień potem widać od razu
Ami - przykro mi bardzo, ale podchodźcie jak najszybciej znów. Trzymam kciuki.