Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Babyboom przykro mi... u mnie in vitro zamiast iui dlatego ze szanse na powodzenie sa wieksze to bylo glowna przyczyna dlaczego sie na to zdecydowalam, przekroczylam juz 30 i czuje ze szansa mi ucieka na zajscie w ciaze, tyle czasu sie staramy ze lapie sie tego co moze mi dac w koncu to na co tak dlugo czekam, a poniewaz dostalam taka propozycje od dr zeby moze juz probowac w taki sposob zdecydowalam sie, mam nadzieje ze w koncu nam sie uda
ami87 lubi tę wiadomość
-
Hej kobitki!
Ja już po punkcji. pobrali 15 komórek, z czego jedynie 7 było dojrzałych (dobre i to, bo i tak możemy zapłodnić tylko 6!). Pytałam dr przy wypisie z czego to wynikało że było dużo komórek a tylko połowa z nich dojrzałych i powiedział że po prostu moje jajniki produkują w ten sposób i nie jest to jakaś wielka anomalia. grunt ze tych 6 mamy.
i najważniejsza informacja - obyło się bez biopsji, znaleźli tych kilku pływaków w nasieniu!! w poniedziałek mają dzwonić co i jak, a we wtorek pewnie transfer. proszę nie puszczajcie kciuków!
Aha, i moja nowa platoniczna miłość - anestezjolog w Novumami87, Malgosia04 lubią tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Bobby trzymam trzymam :* czyżby dr B to twoja nowa miłość? Moja miłością jest dr Z.! choć wolałabym do niego już nie chodzić, żeby się w końcu udało!
Mój pęcherzyk pękł. Transfer we wtorek. Też się polecam kciukom Kobitki
Mala to prawda in vitro daje większe szanse niż inseminacje. U nas ivf,ale dlatego,że próbowaliśmy z naszymi plemnikami...
Babyboom jak ja rozumiem Twoje zrezygnowanie. Też tak mam. Naprawdę boję się kolejnej porażki...I teraz ta nadzieja, która znowu wzrosła do rozmiarów gigantycznych. A ostatnio 6 znajomych w ciąży. To uczucie zazdrości w środku mnie niszczyJesteśmy rodzicami cudownego synka
Wracamy i walczymy dalej... -
Bobby i Ami trzymam baardzo mocno.Bobby ja mialam pobrane 6 jajek i 6 dobrych i to jest naprawde akurat☺koniecznie dajcie znac co i jak.Ami bierzesz zwolnienie po transferze??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2017, 22:32
ami87, Bobby29 lubią tę wiadomość
-
Emma tym razem spróbuję chodzić do pracy. Biorę urlop na transfer+2 dni po. Ostatnio po punkcji i przy świeżym transferze byłam 3tyg na zwolnieniu i wszyscy już plotkują co mi jest. Przy pierwszym transferze byłam na zwolnieniu, przy drugim odwołanym 4 dni na urlopie, a na ostatnim - tak jak wspominałam- na zwolnieniu.
Zrobiłam wczoraj jeszcze tsh, wynik 0,622. Nie jest to za mało? Powinno być ok 1, max 2,5 i nie wiem co sądzić o tym wyniku. Może coś podpowiecie?Jesteśmy rodzicami cudownego synka
nick nieaktualny
-
Ami ja ostatnio tsh mialam 0,7,tez się martwilam że może za niskie ale dr Langner powiedziała że jest super. więc nie masz co się przejmować.
tak, dr Biarda a twoja miłość to dr Zamora? robił mi punkcje
Ami wiesz o której masz transfer we wtorek? u mnie jeżeli będzie co transferowac to też będzie we wtorek. może się akurat spotkamy!!ami87 lubi tę wiadomość
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
ja chodze po transferze do pracy, ale pracuje przy kompie więc ryzyka jakiegoś specjalnego pewnie nie ma. gdybym miała pracę na nogach to pewnie bym się zastanowiła nad zwolnieniem.
dziewczyny a jak to jest z aktywnością po transferze? można np iść na rower? biegam czasami ale chyba bieganie to raczej będę musiała sobie odpuścić, co?
i co z seksem? można? muszę sobie zapisać żeby zapytać.ami87 lubi tę wiadomość
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
Bobby29 wrote:ja chodze po transferze do pracy, ale pracuje przy kompie więc ryzyka jakiegoś specjalnego pewnie nie ma. gdybym miała pracę na nogach to pewnie bym się zastanowiła nad zwolnieniem.
dziewczyny a jak to jest z aktywnością po transferze? można np iść na rower? biegam czasami ale chyba bieganie to raczej będę musiała sobie odpuścić, co?
i co z seksem? można? muszę sobie zapisać żeby zapytać.
Odradzalabym rower i sex.Po transferze najlepiej sie oszczedzac i przez te pare dni zyc
jak krolowa spolojnie i bez stresu☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2017, 18:14
ami87 lubi tę wiadomość
-
Dziękuję Joaszo :*
Mała chyba lepiej się powstrzymać od seksu,żeby te pęcherzyki nie popękaly za szybko.
Bobby rower i bieganie odpada, ma być oszczędzający tryb życia Bobby dzwonili ile się zaplodnilo komórek czy dziś będą dzwonić? Ja mam transfer ok 13.30, a Ty? Mówię około bo u dr Z zawsze się przesuwa parę minutJesteśmy rodzicami cudownego synka
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAmi, Bobby kciuki za Was
Padło na Wawę. Mąż tam w sumie wolał, a i ja przez forum zdobyłam różne informacje o novum i lekarzach tam przyjmujących
4.07 mam wizytę u gina u siebie na NFZ
13.07 nOvum - mam nadzieję że "13" przyniesie tylko dobre wieści.
18.07 inny gin na NFZ u nas.
Dzwoniłam do naszego szpitala. Terminy na HSG na fundusz są na lipiec tego roku. Tylko teraz muszę zdobyć skierowanie!!
Ja już widzę jak mnie w pracy pocisną, jak ja będę teraz co chwila brać wolne
Na tego 13.07 próbuję nas też zapisać do Gawlikowskiej na wizytę co by 2 rzeczy za jednym zamachem ogarnąćBobby29, ami87 lubią tę wiadomość
-
Duzo ostatnio sie tu dzieje ☺ ale to dobrze najgorsze w naszej sytuacji jest jak sie stoi w miejscu, joaszo tez najbardziej mnie martwi to ze wizyty moga kolidowac z praca i bede musiala brac zwolnienie a u mnie w pracy jest ono malo porzadane, jednak jak narazie wszystkie wizyty wychodza w moje dni wolne lub gdy mam na 2 zmiane .
-
nick nieaktualny