Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
-
WIADOMOŚĆ
-
Nam wszystkim to wiara w cuda bardzo się przyda:)
Aniu rzeczywiście ten wykres to masz bardzo obiecujący... się okaże:)
Nadzieja Mój miał aż dwie sesje naświetlań, więc zapewne już pozamiatane:(Nadzieja87 lubi tę wiadomość
PCOS, azoospermia i biopsja TESE
25.05.15 - punkcja i hiperstymulacja (transfer odroczony)
23.07.15 criotransfer dwudniwego zarodka, brak śnieżynek
HCG 50,3; betaHCG 143,0; HCG 3553
https://www.maluchy.pl/li-72297.png -
Dorotek nie wiem co ci doradzić. Sama sie zastanawiam co zrobimy jak jednak nasz androlog stwierdzi ze można robic biopsję a my juz pojęliśmy decyzje o dawcy. Ale w takim układzie jak nasz czy wasz chyba faktycznie lepiej najpierw podejść do zabiegu a w dalszym etapie do badan genetycznych... Moj twierdzi ze nie ma czasu na biopsję,ma nieregularny czas pracy i nie może sobie pozwolic na L4. Stwierdzil ze może przy drugim dziecku spróbujemy biopsji
A i jeszcze teraz poczytałam troche o statystyce AID i wychodź ze przy dawcy jest ciut skuteczniejsze bo takie nasienie jest przebadane i w ogóle super super,wychodzi ok.20% a IUI chyba 16%. Ale to tylko info z netu tak ze nie wiem na ile mozna brać to na serio...
Ania czas pokaze czy leki juz poskutkowałyWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 23:00
Dorotek1983 lubi tę wiadomość
3x IUI- ☹️
2016 - syn
11.2020 crio - negatywny
12.2020 crio- negatywny
Cdn... -
Dziewczyny u nas decyzja odnośnie biopsji podjęta. Termin wyznaczony, robimy. Najlepsze, że Mój sam zadzwonił do kliniki i się umówił na zabieg. Jestem z niego naprawdę dumna Już za 10 dni będziemy wiedzieć na czym stoimy. Przyznam, że się boję i cieszę jednocześnie. Boję się wyniku, a cieszę się z tego, że ruszymy z miejsca i będziemy wiedzieć, co i jak.
Ania_84, Nadzieja87 lubią tę wiadomość
Hej odebrałam wyniki Michałą hormonów.. testosteron wzrósł z 174 na 396,90 TSH wskoczyło z 0,34 na 0,84 natomiast FSH zamiast zmalec wzrozło bylo 31 a teraz jest prawie 56
-
Dorotko, dobra wiadomość! jak u was sie coś znajdzie to moze i u nas będzie szansa?koniecznie daj znać jak poszło. od razu są wyniki?
Ania-a jak u ciebie sytuacja? zawsze miewałaś takie długie cykle?Ania_84 lubi tę wiadomość
3x IUI- ☹️
2016 - syn
11.2020 crio - negatywny
12.2020 crio- negatywny
Cdn... -
jesczze musimy zorbic badanie nasienia i posiew jutro bede dzownic zeby umowic nas na wizyte albo nan asteppny tydzien albo koniec miesieca bo 25 mija 8 tyg kuracji
podłamało mnie troche to FSH .. myslalam ze moze przynajmnije nie wzrosnie ;(Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 16:23
-
dr powiedzial tak.. jak testosteron wzrosnie powyzej 400 to mozemy myslec o biopsji .. wiec niewiem
ale skoro bierze antyestrogen no to FSH chyba powinno spasc -
ojj dziewczyny z forum naszego bociana mi poprawil humor
podobno to normlane ze wzrasta i jest to dobra reakcja organizmu pozniej jest on odstawiany jest regeneracja jader a nastepnei po okolo miesiacu zabieg czytaj biopsjaNadzieja87 lubi tę wiadomość
-
A nie wiem czy nie mozna zrobic tak ze wziac pierwsza dawkę zrobic zabieg a potem dobrać kolejne. Ale musialabys dopytać jak to dokladnie jest,wiem ze moja mama tak jakoś robila jak musiała na szybko przed zabiegiem.
Ania_84 lubi tę wiadomość
3x IUI- ☹️
2016 - syn
11.2020 crio - negatywny
12.2020 crio- negatywny
Cdn... -
tak mozna tylko trzeba byc zdrowym bo infekcja wyklucza szczepienie ;/
uhh moj kochany maz poszedl mi zrobic kisielka -
Nadzieja - co do wyniku biopsji to mamy wiedzieć od razu, bo oglądają materiał zaraz po pobraniu, żeby zamrozić ewentualne plemniki.
Ania - ten twój wykres to mnie coraz bardziej intryguje:) Fajnie, że leczenie daje rezultaty:)Ania_84 lubi tę wiadomość
ehhh ylko tempka pewnie jest rezultatem mojego przeziebienia ;/
nos mam zaflukany caly ;/łeb boli .. jedno co to gardlo mi przeszlo po 2 dniach -
ehhh ylko tempka pewnie jest rezultatem mojego przeziebienia ;/
nos mam zaflukany caly ;/łeb boli .. jedno co to gardlo mi przeszlo po 2 dniach -
Wizyta u dr Wolskiego 31 pazdziernik 17:45
tylko chyba musze pod latarnia stanac
bo 150 na badanie nasienia, 60 na posiew, powtorzyc test i FSH to 50 , wizyta 160 i dojazd do wawy 100
razem 520 zl ..
a na koncie mamy 150 zl
a i zapomnialam ubezpieczenie samochdu 450 zl ;/Nadzieja87 lubi tę wiadomość