Forum Męskie sprawy Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
Odpowiedz

Bezplemnikowcy - TESE/mTESE

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja87 Autorytet
    Postów: 627 289

    Wysłany: 26 października 2014, 13:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiem zaraz mężowi ze wan sie udalo z podobnymi wynikami znalesc plemniki to wzbudzi sie w nim jakas nadziejwma. Ale. Mysle ze decyzji o dawcy nie zmieniny. Zbliża sie do 30-tki,zobaczcie jakie wychodzą u mnie problemy. Jeszcze nie wspomniałam ze prócz tej powiększającej sie cysty o dziwnym kształcie znalazła druga :/ tak ze lipa totalna. Nie chcemy tracić czasu. Moze za jakis czas podejdziemy do biopsji i do IVF,moze uda się dolozyc wieksza sumę pieniędzy... No chyba ze inseminacja sie nie powiedzie,coznajac mojego pecha moze się zdarzyć...

    Dorotek1983 lubi tę wiadomość

    3x IUI- ☹️
    2016 - syn

    11.2020 crio - negatywny
    12.2020 crio- negatywny
    Cdn...
  • Dorotek1983 Ekspertka
    Postów: 168 112

    Wysłany: 26 października 2014, 13:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż czuje się dość dobrze, miał obustronną biopsję TESE (pierwsza). Ma założone dwa szwy na mosznie, po obu stronach. Chodzić może, gorzej z kucnięciem. Ogólnie to mówi, że czuje się jakby go ktoś w "jaja kopnął", ale tak nie z całej siły;) Lekarz nam powiedział wczoraj, że zaraz po zabiegu i w następnym dniu będzie dyskomfort może być wysięk z rany, ale nie duży. A w poniedziałek może iść do pracy. Także zwolnienia w ogóle nie brał. Wysięku właściwie nie było, jak ściągnęliśmy opatrunek, to z jednego miejsca trochę krew poleciała. Potem założyliśmy opatrunek na noc i rano była tylko malutka plamka. Teraz śmiga już bez opatrunku w luźnym ubraniu. Zobaczymy jak się będzie jutro czuł, jak coś to jutro weźmie sobie wolne, jak będzie ok to idzie do pracy.

    Ania_84 lubi tę wiadomość

    PCOS, azoospermia i biopsja TESE
    25.05.15 - punkcja i hiperstymulacja (transfer odroczony)
    23.07.15 criotransfer dwudniwego zarodka, brak śnieżynek
    HCG 50,3; betaHCG 143,0; HCG 3553
    https://www.maluchy.pl/li-72297.png
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31307

    Wysłany: 26 października 2014, 13:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja my mielismy w zamysle ze i tak do IUI podejdziemy w 2015 roku.. bo ja nie chce na zime .z racji tego ze bardzo czesto łape grypska itp ;/
    stad nasza decyzja ze odczekamy jeszcze ..
    choc powiem szczerze ze ja jeszcze nie jestem gotowa psychicznie na dawce a wiem ze psychika odgrywa duza role.. i moze by bylo tak ze podeszlibysmy do dawcy a ja bym odrzucala ciaze.. nie wiem..ale moze to moja glupia nadzieja..i wiara w to ze sie uda.. ale mam przeczucie ze mamy walczyc :)
    a nawet jesli nic nie wyjdzie to wiek 31 lat na IUI to wcale nie tragedia.. moja siostra zaszla w caze w wieku 32 lat moja mama ur mnie majac 32 lata :) wiec chyba mamy jeszcze troche czasu .
    pozatym.. nauczylismy sie troche do tego podchodzic z dystansemm.. i liczymy sie tez z tym.. ze moezemy wogole nie miec dzieci ..
    i w tym momencie wiem ze to tez nie tragedia.. mamy siebie a to jest numer 1 w naszym zwiazku .. :)

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31307

    Wysłany: 26 października 2014, 13:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie dziewczyny mówiły ze po mTese 1 dzien jest najgorszy bobardziej inwazyjne jest .. a pozniej odczuwany jest tylko dyskomfort powiedzialy mi ze najpiej jest miec zelowe oklady :)

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Dorotek1983 Ekspertka
    Postów: 168 112

    Wysłany: 26 października 2014, 13:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki męża z czerwca (nie robiliśmy nowych):
    testosteron 4,35ng/ml (przy normie 2,8 - 8,0)
    prolaktyna 8,47 ng/ml (norma 4,1 - 18,4)
    FSH 12,95U/l (norma 1,5 - 12,4)
    TSH - 6,63 (norma 0,27 - 4,2)
    objętość jąder poniżej normy
    azoospermia po przebytej chemioterapii i radioterapii
    aktualne wyniki tarczycy z października:
    TSH 5,61 (norma 0,25 - 5)
    ft3 - 3,62 (norma 2 -4,4)
    ft4 - 16,0 (norma 9 - 20)

    i przy takich wynikach w wyniku biopsji TESE znalazły się plemniki :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 07:59

    Ania_84 lubi tę wiadomość

    PCOS, azoospermia i biopsja TESE
    25.05.15 - punkcja i hiperstymulacja (transfer odroczony)
    23.07.15 criotransfer dwudniwego zarodka, brak śnieżynek
    HCG 50,3; betaHCG 143,0; HCG 3553
    https://www.maluchy.pl/li-72297.png
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31307

    Wysłany: 26 października 2014, 13:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotek1983 wrote:
    Wyniki męża z czerwca (nie robiliśmy nowych):
    testosteron 4,35ng/ml (przy normie 2,8 - 8,0)
    prolaktyna 8,47 ng/ml (norma 4,1 - 18,4)
    FSH 12,95U/l (norma 1,5 - 12,4)
    TSH - 6,63 (norma 0,27 - 4,2)
    no i objętość jąder poniżej normy
    aktualne wyniki tarczycy z października:
    TSH 5,61 (norma 0,25 - 5)
    ft3 - 3,62 (norma 2 -4,4)
    ft4 - 16,0 (norma 9 - 20)

    i przy takich wynikach w wyniku biopsji TESE znalazły się plemniki :)
    moge czesciowo wrzuci na I str ?? t o beda porównania :)

    ps widziałąs plemnior a przy twoim nicku na I str ;P

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Nadzieja87 Autorytet
    Postów: 627 289

    Wysłany: 26 października 2014, 17:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co jeszcze chciałam dodać to to ze moja mama w moim wieku miala juz mnie i brata a później mówila ze juz sie nie udalo... Pamietan ze juz oznaki menopauzy widoczne byly ok.40tki,potem pojawiły sie mięśniak i usuniecie macicy... Tak ze czas mnie goni...

    Dorotek dobrze ze mąż dzielnie zniosl zabieg,czyli nie jest to takie strasznie i przesadą jest l4 na dwa tyg.

    Ania_84, Dorotek1983 lubią tę wiadomość

    3x IUI- ☹️
    2016 - syn

    11.2020 crio - negatywny
    12.2020 crio- negatywny
    Cdn...
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31307

    Wysłany: 26 października 2014, 18:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja mam tez okolo40stki zaczela miec I oznakimenopauzy.. ;/
    ale wiecie.... no coz zobaczymy co nam zycie przyniesie :)

    ja i tak do IUI nie podchodze w zime bo moj uklad odpornosciowy wtedy mega szwankuje.. jak z biopsi nic nie wyjdzie to na wiosne mam zamiar zakwitnac :P

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31307

    Wysłany: 26 października 2014, 18:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja tydzien do dwoch tyg lepiej nic ciezkiego nie robic..po mikro biopsji .. bo tam rozcinaja moszne i wyciagaj jadra..i w zaleznosci jaka facet ma prace.. moj Michal jest stolarem dzwiga i 10-12 h na nogach jest .. dr Wolski powiedzial ze dopeiro po tyg moze takie rzezy zaczac robic.. bo w pierwszyh dniach moze byc kiepsko

    na naszym bocianie dziewzyny pisaly ze do 3 miesiecy po mTESE odczuwa sie dolegliwosci ..wiadomo nie jakies mega ale jest to odczucie ..

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Nadzieja87 Autorytet
    Postów: 627 289

    Wysłany: 26 października 2014, 18:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj jeździ ale jaj trzeba to tez musi cos dźwignąć czy zepchnąć... Ja tez narazie Iui mam na pewno odlozone w czasie ale mooze w nowym roku sie uda podejść... Prawda taka ze nie wiemy co nam pisane,moze i dobrze. Nie ma zasady-jedne babki po 40tce rodzą dzieci inne dziewczyny przed 30 wchodzą w menopauzę,bo i takie sie zdarzają.

    3x IUI- ☹️
    2016 - syn

    11.2020 crio - negatywny
    12.2020 crio- negatywny
    Cdn...
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31307

    Wysłany: 26 października 2014, 18:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokladnie .. ale poki co robimy co mozemy :) czekamy, doleczamy sie a kiedy przyjdzie pora zafasolkujemy czy to dzieki iui czy to dzieki in vitro ;)

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Dorotek1983 Ekspertka
    Postów: 168 112

    Wysłany: 27 października 2014, 08:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Aniu możesz wrzucać wyniki, trochę zmodyfikowałam, żeby opis był dokładniejszy. Plemnior cudny, już go sobie pooglądałam:)
    Mnie też czas goni, chyba bardziej niż was, bo patrząc na nick to jestem najstarsza. Pocieszam się jednak, że moja mama miała pierwsze dziecko jak miała 29, a drugie (ja) 35 lat. Przypuszczam, że genetycznie jestem PCOS obciążona, bo ona też miała nieregularny okres i długo się o mnie starali. Ale wtedy były inne czasy, inaczej badali to i nawet nie wie, czy to PCOS było przyczyną. Lekarz mówił, że taka uroda, się unormuje i ma się nie przejmować.

    Ania_84 lubi tę wiadomość

    PCOS, azoospermia i biopsja TESE
    25.05.15 - punkcja i hiperstymulacja (transfer odroczony)
    23.07.15 criotransfer dwudniwego zarodka, brak śnieżynek
    HCG 50,3; betaHCG 143,0; HCG 3553
    https://www.maluchy.pl/li-72297.png
  • Babyboom Ekspertka
    Postów: 242 112

    Wysłany: 28 października 2014, 18:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha ha Ania super pierwsza stronka:)

    mam nadzieje ze każda doczeka takiego plemniora!!! :)

    @Dorotek- gratuluje udanej biopsji!!!:D nieważne że nie dużo ważne ze są i to są przyskrzynione!

    Ania_84 lubi tę wiadomość

  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31307

    Wysłany: 28 października 2014, 19:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa nie wierz dziewczyny mamy hormony w ciagu 2 tyg FSH to co roslo niepotrzebnie w ciagu 2 tyg spadlo z 56 na 48 a test w ciagu 2 tyg wzrosl z 396 na 523 matkoooooo zaczyna sie cos dziac w dobrym kierunku
    nasienie jutro :) bedzie wynik :)
    Ale na pewno jest zmiena w konsystencji :) bylo wodniste przezroczytse teraz jest geste i biale :D

    mycha28, Dorotek1983 lubią tę wiadomość

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Dorotek1983 Ekspertka
    Postów: 168 112

    Wysłany: 29 października 2014, 08:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babyboom - bardzo się cieszę, że się coś u nas w biopsji znalazło. Mam nadzieję, że wystarczy do in vitro i że się będą nadawać. Najwcześniej w piątek mamy mieć opis badania i wtedy będziemy się umawiać na wizytę.

    Aniu - Super, że spada fsh:) Będę trzymać kciuki za wasze wyniki nasienia. Może żadne biopsje nie będą wam potrzebne:)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 08:14

    PCOS, azoospermia i biopsja TESE
    25.05.15 - punkcja i hiperstymulacja (transfer odroczony)
    23.07.15 criotransfer dwudniwego zarodka, brak śnieżynek
    HCG 50,3; betaHCG 143,0; HCG 3553
    https://www.maluchy.pl/li-72297.png
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31307

    Wysłany: 29 października 2014, 09:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy badanie nasienia...

    plamniekow nie ma..ale.. jest powyej 1 mln komorek okraglych.. embiolog mowila ze mozliwe ze sa to jesczez niewyksztalcone plemniki ..choc tez moga byc leukocyty
    no ale chyba az 1 mln lekocytow by nie bylo ??

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Nadzieja87 Autorytet
    Postów: 627 289

    Wysłany: 29 października 2014, 11:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania,mój za drugim razem miał 3,3 mln leukocytów. Ale moze wam się poszczęści choc ja juz w szczęście przestalam wierzyc. Moja diagnostyka poszerza sie o wizytę na ginekologii onkologicznej gdzie będę miec robiony rezonans miednicy a potem juz decyzja co dalej. Prawdopodobnie mam guza,prawdopodobnie niezłośliwy. Zycie jest do dupy...

    3x IUI- ☹️
    2016 - syn

    11.2020 crio - negatywny
    12.2020 crio- negatywny
    Cdn...
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31307

    Wysłany: 29 października 2014, 12:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziej tulam i mam nadzieje ze wszytsko sie ulozy....

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Dorotek1983 Ekspertka
    Postów: 168 112

    Wysłany: 29 października 2014, 13:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu ja póki nie wiadomo, to miałabym nadzieję, że są to niewykształcone plemniki. Mój jak miał badanie nasienia w szpitalu dwa razy, to zawsze było napisane, że w polu widzenia i liczba leukocytów (nigdy komórki okrągłe). A jak badaliśmy komputerowo w klinice to było napisane komórki okrągłe: - i leukocyty: - Także myślę, że to nie jest to samo, skoro to rozdzielili.

    Ania_84 lubi tę wiadomość

    PCOS, azoospermia i biopsja TESE
    25.05.15 - punkcja i hiperstymulacja (transfer odroczony)
    23.07.15 criotransfer dwudniwego zarodka, brak śnieżynek
    HCG 50,3; betaHCG 143,0; HCG 3553
    https://www.maluchy.pl/li-72297.png
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31307

    Wysłany: 29 października 2014, 14:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    no u nas nie ma napisu leukocyty badanie bylo zrobione komputerowo ..
    a Pani jesczze tez recznie rpzeszukiwala czy nie ma plemnikow bo zna nasza hstorie..

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego