Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny, nie zrozumcie mnie źle, ale co to znaczy, że dojazdy są uciążliwe? Serio wzięcie kilku dni wolnych jest ważniejsze niż posiadanie dziecka? Prawdopodobnie wiekszosc z nas ma na to szanse tylko w Novum. To nie jest tez tak, ze jeździ się do Wolskiego co tydzień, można z nim wyniki konsultować zdalnie, a nawet jak nie to raz na 2-3 miesiące można przyjechać. Oczywiście nie wchodzę w kwestie finansowe, mowie tylko o czasie i organizacji. Sory, jeśli źle to zrozumiecie, ale jeśli dla Waszych mężczyzn problemem jest przejechanie pare godzin na wizytę, to chyba naprawdę trzeba poważnie pogadać. Nie jest łatwo, ale nikt nie mówił, że będzie. Rezerwujcie wizyty w Novum i walczcie!
Nasza historia, monzaw, Misia90 lubią tę wiadomość
-
mwm wrote:Dziewczyny, nie zrozumcie mnie źle, ale co to znaczy, że dojazdy są uciążliwe? Serio wzięcie kilku dni wolnych jest ważniejsze niż posiadanie dziecka? Prawdopodobnie wiekszosc z nas ma na to szanse tylko w Novum. To nie jest tez tak, ze jeździ się do Wolskiego co tydzień, można z nim wyniki konsultować zdalnie, a nawet jak nie to raz na 2-3 miesiące można przyjechać. Oczywiście nie wchodzę w kwestie finansowe, mowie tylko o czasie i organizacji. Sory, jeśli źle to zrozumiecie, ale jeśli dla Waszych mężczyzn problemem jest przejechanie pare godzin na wizytę, to chyba naprawdę trzeba poważnie pogadać. Nie jest łatwo, ale nikt nie mówił, że będzie. Rezerwujcie wizyty w Novum i walczcie!
-
monzaw wrote:Zarodek na pokładzie 😉9- komórkowy, bardzo ładny. Przetrwały wszystkie 8, wiec jeden podany, cztery najladniejsze (bardzo podobne do tego) dziś będą zamrożone a trzy ciut gorsze hodowane do 5 doby 😊
monzaw lubi tę wiadomość
-
U nas jest taki problem, że mąż ma własną firmę, i on musi być przy komputerze z dostępem do szybkiego internetu cały czas, tak samo ciągle wisi na telefonie, ponieważ to firma transportowa, busy do 3.5 tony, transport towaru, nie ludzi. I przez cały rok to wolny ma tylko tydzień,w styczniu, bo wtedy jest martwy sezon, i tak jak teraz ma wolne właśnie, to od następnego tygodnia znów w trasę wszystkie auta jadą i będzie brak czasu.. On by bardzo chciał te wizyty też jak najszybciej itp, ale no nie da się tak łatwo tego jak napisałaś, a znowu nie zaniedba obowiązków, bo żeby to dziecko mieć to musi być firma ciągle w ruchu, bo jak inaczej zarobić na te wszystkie leki, procedury itp ?
Rozumiem o co Ci chodzi, i nie mam za złe tego wpisu, ale no każdy ma różną sytuacje życiowągdyby miał normalną pracę, to by wziął urlop albo l4 i tyle, ale przy takiej firmie to jest niemożliwe
-
Czesc Dziewczyny
Moglybycie mi naswietlic jak to jest z mrozeniem nasienia ??
Czy przed invitro jak moj facet odda nasienie do mrozenia to je podziela dziela i mozna je wykorzystac do np 2 procedur czy trzeba oddawac dwa razy ??Start starań-09.18 Ja 84r L; Amh 1 -1.8
07.07.20 *1 Histero - Mikropolipy (cykl naturalny), CD138 : 64/25mm2 * Brak leczenia , lekarz uznal wynik za poprawny 😳
12.08 transfer 5.1.1 - cb
09.09.20 - start leczenie - summamed 500 na 6 dni
04.01.21 Biopsja rysowa (slepa) druga faza cyklu CD138 : BRAK ; uNK ponad 100 silnie dodatnie / mm2
15.01.21 *2 Histero - Mikropolipy (cykl naturalny) CD138 : 8 kom , uNK - 70/80 mm2 - „metronidazol + tarivit „ 10 dni
18.03.21 *3 Histero - brak mikropolipow (cykl na antkach) CD138 BRAK
07.04.21 *4 Minihistero w drugiej fazie cyklu - 2/3 mikropolipy -usniete . CD138 BRAK ; uNK - do 70 na mm2
Immu - Il10: 151 Il2: 113 nk 22% uNk -100
19.08 - drugi transfer - beta 0
03.20 icsi ,, 2 zarodki - oba ok ( pgs) - transfery nieudane
09.21 imsi 2 zarodki - oba nieprawidlowe (pgs) - brak transferu
11.21 imsi 2 zarodki - 1 prawidlowy ❤️ - 🙏
01.22 imsi 2 zarodki - 1 prawidlowy ❤️ - nieudany -
Sisska wrote:U nas jest taki problem, że mąż ma własną firmę, i on musi być przy komputerze z dostępem do szybkiego internetu cały czas, tak samo ciągle wisi na telefonie, ponieważ to firma transportowa, busy do 3.5 tony, transport towaru, nie ludzi. I przez cały rok to wolny ma tylko tydzień,w styczniu, bo wtedy jest martwy sezon, i tak jak teraz ma wolne właśnie, to od następnego tygodnia znów w trasę wszystkie auta jadą i będzie brak czasu.. On by bardzo chciał te wizyty też jak najszybciej itp, ale no nie da się tak łatwo tego jak napisałaś, a znowu nie zaniedba obowiązków, bo żeby to dziecko mieć to musi być firma ciągle w ruchu, bo jak inaczej zarobić na te wszystkie leki, procedury itp ?
Rozumiem o co Ci chodzi, i nie mam za złe tego wpisu, ale no każdy ma różną sytuacje życiowągdyby miał normalną pracę, to by wziął urlop albo l4 i tyle, ale przy takiej firmie to jest niemożliwe
Ona
AMH: 3.85 (2020)
On:
07.2019-pojedyncze plemniki 😦
mikrodelecje AZFc.., wnętrostwo..
17.11.2019 - biopsja mtese,
12.12.2019 - wynik: są plemniki😍
I transfer:
23.01.2020 - transfer w 3 dobie
Mamy ❄❄❄❄ 3dniowce
11dpt - 284.3mlU/ml, 13dpt - 960mlU/ml, 18dpt - 7063mlU/ml
06.10.2020 - Gabriela💖
II transfer:
5.11.2022- transfer
10dpt- 61♡
12dpt- 96..
14dpt- 138..
19dpt-170..
24dpt-325..szpital, podejrzenie cp, (methotrexate, cytotec)
III transfer:
09.10.2023 - transfer
15.06.2024- Wiktoria💖 -
aassiiaa wrote:Czesc Dziewczyny
Moglybycie mi naswietlic jak to jest z mrozeniem nasienia ??
Czy przed invitro jak moj facet odda nasienie do mrozenia to je podziela dziela i mozna je wykorzystac do np 2 procedur czy trzeba oddawac dwa razy ??
Ona
On:
I transfer:
Mamy ❄❄❄❄ 3dniowce
06.10.2020 - Gabriela💖
II transfer:
5.11.2022- transfer
10dpt- 61♡
12dpt- 96..
14dpt- 138..
19dpt-170..
III transfer:
09.10.2023 - transfer
15.06.2024- Wiktoria💖 -
monzaw wrote:Mój mąż również jak nie pracuje nie ma pieniędzy. Po mtesie 2 mc z glowy i nie zarobił ani złotówki. Oprócz tego z głowy miał 4 najlepsze miesiace w roku- kontuzja i operacja. Ale nie zastanawial się nad mtese i przyjeżdżaniem 1000km w jedną stronę tylko np na badanie lub jedną wizytę 😊mocno mu zależało😊
My zaczęliśmy teraz budowę domu, doszedł problem z autem, trzeba było wziąć nowe i jak narazie jesteśmy prawie wyczyszczeni z oszczędności także nie możemy sobie pozwolić na przerwę od pracy, bo porobimy badania a braknie kasy na najważniejsze.. Tym bardziej że przy firmie wydatki są cały czas, nawet jak auta nie jeżdżą.
No ale mąż wrócił, pogadaliśmy i jutro dzwonię i próbuje umówić do Warszawy, stwierdzil że lepiej od razu uderzyć tam. A ja sobie muszę kupić jakieś tabletki bo ciężko ostatnio znoszę podróże, więc te 6h w aucie będzie trudne.
A jak mówiłam o nagłych wydatkach to właśnie dziś kierowca rozwalił auto.. I kolejny wydatek na ściągnięcie auta do Polski i naprawę.. Same problemy.
Ale co do tej Warszawy, tak żeby się przygotować wcześniej to jakie badania do mtese trzeba zrobić?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 18:56
-
nick nieaktualny
-
Ja tez do niego napisałam na naszym bocianie . Jest tam duzo pomocnych wątków w pytaniach do eksperta.
Sprawdzając dzisiaj terminy do poradni genetycznej osłabłam bo na NFZ trzeba czekać ponad rok 🤦♀️
Tak wiec zrobimy to prywatnie.
Czy robiła któraś z was te badania w Krakowie ? Z tego co szukałam pełny pakiet dostępny jest tylko w Artvimedzie ? -
mwm wrote:Napisz wprost na naszym bocianie, ze jedziecie na wizytę, macie daleko i chciałabyś wiedziec co wziąć ze sobą. Opisz krótko co do tej pory wiecie i doktor w ciągu kilku dni Wam odpisze
Dziękuję, pisałam już kiedyś na bocianie i mi dr Wolski odpisywał więc jutro napisze z pytaniem 😉 gdzieś czytałam, że ktoś przyjechał z daleka i doktor odpuścił im badania i zrobił bez badań mtese. Tzn mieli jakieś ale nie kazał jakichś tam szczegółowych robić, nie pamiętam dokładnie. Nie wiem czy to tutaj czy na innym forum. -
MałaMi93 wrote:Ja tez do niego napisałam na naszym bocianie . Jest tam duzo pomocnych wątków w pytaniach do eksperta.
Sprawdzając dzisiaj terminy do poradni genetycznej osłabłam bo na NFZ trzeba czekać ponad rok 🤦♀️
Tak wiec zrobimy to prywatnie.
Czy robiła któraś z was te badania w Krakowie ? Z tego co szukałam pełny pakiet dostępny jest tylko w Artvimedzie ?
Ona
On:
I transfer:
Mamy ❄❄❄❄ 3dniowce
06.10.2020 - Gabriela💖
II transfer:
5.11.2022- transfer
10dpt- 61♡
12dpt- 96..
14dpt- 138..
19dpt-170..
III transfer:
09.10.2023 - transfer
15.06.2024- Wiktoria💖 -
Umówione do Warszawy na 7 luty
na forum napisałam już do dr. Wolskiego jakie jeszcze badania zrobić przed wizytą. Ale się cieszę
monzaw, Marta-kolejnekonto, mwm, Misia90 lubią tę wiadomość
-
monzaw, widzę, że zarodeczek juz jest z Wami😊 Teraz trzeba mocno wierzyć, że wszystko dalej się dobrze ułoży😍 Niezmiennie trzymam mocno kciuki✊
mwm, monzaw, Marta-kolejnekonto lubią tę wiadomość
Kryptozoospermia
7.2018 I ICSI
2.2019 II ICSI
5.11.2019 💙 -
Sisska wrote:My zaczęliśmy teraz budowę domu, doszedł problem z autem, trzeba było wziąć nowe i jak narazie jesteśmy prawie wyczyszczeni z oszczędności także nie możemy sobie pozwolić na przerwę od pracy, bo porobimy badania a braknie kasy na najważniejsze.. Tym bardziej że przy firmie wydatki są cały czas, nawet jak auta nie jeżdżą.
No ale mąż wrócił, pogadaliśmy i jutro dzwonię i próbuje umówić do Warszawy, stwierdzil że lepiej od razu uderzyć tam. A ja sobie muszę kupić jakieś tabletki bo ciężko ostatnio znoszę podróże, więc te 6h w aucie będzie trudne.
A jak mówiłam o nagłych wydatkach to właśnie dziś kierowca rozwalił auto.. I kolejny wydatek na ściągnięcie auta do Polski i naprawę.. Same problemy.
Ale co do tej Warszawy, tak żeby się przygotować wcześniej to jakie badania do mtese trzeba zrobić? -
Nasza historia wrote:Badania jakie mieliśmy jadąc do dr W. Fsh lh, testosteron najlepiej najświeższe. Usg jąder, genetyka. Na druga wizytę musieliśmy zrobić jeszcze markery rakowe. Teraz tez mamy trochę badań do zrobienia przed Mtese, ale to oprócz znowu hormonów, jakieś bakteryjne przed operacja. Jeśli mąż nie jest szczepiony na żółtaczkę to możecie zacząć, bo są 3 serie do wzięcia w odstępie miesięcznym.
Dziękuję 😊Nasza historia lubi tę wiadomość
-
Marta-kolejnekonto wrote:Jak tam zastrzyki?;p
-
Sisska wrote:To teraz się zastanawiam, czy nie odpuścić tego Krakowa, i może od razu do dr Wolskiego zadzwonić i się umówić na wizytę..