Forum Męskie sprawy Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
Odpowiedz

Bezplemnikowcy - TESE/mTESE

Oceń ten wątek:
  • Sisska Autorytet
    Postów: 407 141

    Wysłany: 3 marca, 20:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta-kolejnekonto wrote:
    Ja sama prosiłam o konsultacje ,bo konsultujemy jeszcze hormony.Jutro wyniki konsultacja w czwartek;) kiedy wplacacie pieniazki?

    Chyba że tak 😊 pieniądze pewnie w piątek albo sobotę wpłacimy, tak samo wyniki wyślemy w ten sam dzień 😊

    Właśnie też miałam zapytać o przytulanki, ile przed trzeba odpuścić? Czy lepiej do ostatniego dnia korzystać? 😃

  • Tysia150 Autorytet
    Postów: 644 389

    Wysłany: 3 marca, 20:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak siedzę i myślę.. Czy naprawdę bakteria może być winna najpierw azoospermii a potem kryptozoospermii? Az tyle może bakteria zrobić 🙆? Modlę się żeby to była tylko przyczyną naszej nieplodnosci

  • mwm Autorytet
    Postów: 1198 670

    Wysłany: 3 marca, 21:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia150 wrote:
    Tak siedzę i myślę.. Czy naprawdę bakteria może być winna najpierw azoospermii a potem kryptozoospermii? Az tyle może bakteria zrobić 🙆? Modlę się żeby to była tylko przyczyną naszej nieplodnosci
    Oby :) ja swego czasu czytałam dużo o różnych przypadkach i raczej z azoospermii wyjść się nie da, chyba ze hormony były totalnie rozregulowane, np. Po sterydach. Ale z krypto już było sporo przypadków, nawet naturalnej ciąży.. Jeśli jestescie pewni, ze nie było żadnych chorób i powikłań w dzieciństwie, a genetyka jest ok, to mysle ze nie jest najgorzej :)

    Kwiecień 2020 👶🏻
  • Tysia150 Autorytet
    Postów: 644 389

    Wysłany: 3 marca, 21:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Oby :) ja swego czasu czytałam dużo o różnych przypadkach i raczej z azoospermii wyjść się nie da, chyba ze hormony były totalnie rozregulowane, np. Po sterydach. Ale z krypto już było sporo przypadków, nawet naturalnej ciąży.. Jeśli jestescie pewni, ze nie było żadnych chorób i powikłań w dzieciństwie, a genetyka jest ok, to mysle ze nie jest najgorzej :)
    Wszystkie wyniki są w normie. Fhs i Lh ok 3
    Jedyne co doktor mówił to, że od tej bakterii niedrozne nasieniowody mogą być, ale to będą spr po oddaniu kolejnego nasienia czy jest poprawa pp antybiotyku cxy nie. Kolejny termin mamy 24.04, całe szczęście, bo ostatnio 3msc czekaliśmy. Wczoraj tak myślałam, czy czasami te plemniki się nie przywróciły przez korzeń maca 🙆

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca, 21:21

  • mwm Autorytet
    Postów: 1198 670

    Wysłany: 4 marca, 11:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia150 wrote:
    Wszystkie wyniki są w normie. Fhs i Lh ok 3
    Jedyne co doktor mówił to, że od tej bakterii niedrozne nasieniowody mogą być, ale to będą spr po oddaniu kolejnego nasienia czy jest poprawa pp antybiotyku cxy nie. Kolejny termin mamy 24.04, całe szczęście, bo ostatnio 3msc czekaliśmy. Wczoraj tak myślałam, czy czasami te plemniki się nie przywróciły przez korzeń maca 🙆
    No jakaś minimalna szansa jest zawsze, ale tu prawie każdy facet brał różne witaminy i nie było reguły, mogą poprawić ich jakość, zwiększyć ilość, ale od suplementów się nie wytworzą.. jeśli kanaliki są zdegenerowane to nic nie pomoże. Nam Wolski powiedział ze można brać suplementy, dla lepszego samopoczucia itd, ale nie plemników. Ta bakteria jest rzeczywiście bardziej realna :)

    Kwiecień 2020 👶🏻
  • Marta-kolejnekonto Przyjaciółka
    Postów: 202 48

    Wysłany: 4 marca, 15:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka mamy wyniki hormonow tj
    Fsh 0,82 mIU/ml norma 0,95-11,95
    Lh 0,17mIU/ml norma 0,57-12,07
    Testosteron 558,36 ng/dl morma 142,39-923,14
    Wyniki w innym labo niz dotychczas,co o tym sądzicie?jutro konsultacja

  • mwm Autorytet
    Postów: 1198 670

    Wysłany: 4 marca, 15:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta-kolejnekonto wrote:
    Hejka mamy wyniki hormonow tj
    Fsh 0,82 mIU/ml norma 0,95-11,95
    Lh 0,17mIU/ml norma 0,57-12,07
    Testosteron 558,36 ng/dl morma 142,39-923,14
    Wyniki w innym labo niz dotychczas,co o tym sądzicie?jutro konsultacja
    To po kuracji tak? A jak było wcześniej?

    Kwiecień 2020 👶🏻
  • Marta-kolejnekonto Przyjaciółka
    Postów: 202 48

    Wysłany: 4 marca, 15:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś


    Testosteron wynik 8,45 norma 2,4-8,7 ng/mL
    Lh wynik <<0.100 norma 1,7-8,6 mIU/ml
    Fsh 0.133 Norma 1.5-12.4 mIU/ml

  • Marta-kolejnekonto Przyjaciółka
    Postów: 202 48

    Wysłany: 4 marca, 15:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To bylo po 1 dawce 6 tygodni

  • Marta-kolejnekonto Przyjaciółka
    Postów: 202 48

    Wysłany: 4 marca, 15:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wcześniej testosteron 3,61 fsh 7.32 i Lh 3.57
    To sam poczatek przed leczeniem

  • Marta-kolejnekonto Przyjaciółka
    Postów: 202 48

    Wysłany: 4 marca, 15:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam.nadzieje ze wystarczajaco i,ze do 15 utrzyma sie na tym poziomie:)

  • mwm Autorytet
    Postów: 1198 670

    Wysłany: 4 marca, 15:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze mowiac to nie wiem.. bo FSH jest poniżej normy, nie wiem czy to oznacza ze jądra w ogóle nie podejmują produkcji? Chociaż skoro zmalał to jest dobra reakcja na leki. Ogólnie przed kuracja mieliście dobre wyniki, testosteron tylko niski i pewnie doktor chciał żeby podskoczył, u nas tak było, tylko po 6 tygodniach był na poziomie 1100 i musieliśmy odczekac żeby trochę spadł.

    Kwiecień 2020 👶🏻
  • Marta-kolejnekonto Przyjaciółka
    Postów: 202 48

    Wysłany: 4 marca, 16:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po pierwszej traszy tez bylo poniżej normy, ale lekarz powiedzial,ze jest okej i lek dziala wiec o fsh i lh raczej nic nie mowil

  • Nasza historia Ekspertka
    Postów: 188 51

    Wysłany: 4 marca, 17:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta-kolejnekonto wrote:
    Monzaw jak długa zachowaliscie abstynencje przed zabiegiem i jaka Wy Nasza historia?
    Tydzień przed biopsja ostatnie przytulanie było u nas. Myślałam, ze biopsje macie w ta niedziele, ale jak 15.03 to jeszcze macie czas. Co do wyników hormonów, robiliśmy w środę przed biopsja w niedziele i fsh podskoczyło do 7, lh do 3 a testo 560. Tylko, ze u nas osttatni zastrzyk był 3 dni przed biopsja jeszcze. Jak pisaliśmy do dr z tym testosteronem, który był najpierw ponad normę a później poniżej, to dr odpisał, ze mąż bierze hormony nie ma się czemu dziwić, ze są takie wahania, wszytsko jest możliwe.

    Marta-kolejnekonto lubi tę wiadomość

  • Marta-kolejnekonto Przyjaciółka
    Postów: 202 48

    Wysłany: 4 marca, 17:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak.Czytalam gdzies,ze testo najlepiej do biopsji 500-600 ,ale nie wiem ile w tym prawdy. Jutro zdam relacje z konsultacji:)

  • mwm Autorytet
    Postów: 1198 670

    Wysłany: 4 marca, 17:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta-kolejnekonto wrote:
    No tak.Czytalam gdzies,ze testo najlepiej do biopsji 500-600 ,ale nie wiem ile w tym prawdy. Jutro zdam relacje z konsultacji:)
    Wszystko zależy od przypadku, u nas 1100 i doktor mówił ze super, mielismy 4 tygodnie żeby trochę spadło i biopsja. A startowaliśmy z wysokim bo jako 600-700. Nie ma zasady, najważniejsze ze jest reakcja ba leki, to dobrze wróży ;)

    Marta-kolejnekonto lubi tę wiadomość

    Kwiecień 2020 👶🏻
  • monzaw Autorytet
    Postów: 796 678

    Wysłany: 4 marca, 21:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta-kolejnekonto wrote:
    Monzaw jak długa zachowaliscie abstynencje przed zabiegiem i jaka Wy Nasza historia?
    Hm mój mąż przyjechał z Niemiec w czwartek przed biopsją 🤣 wiec cóż... no ale wiem że mąż trzymał się chyba tych 3-4 dni - podobnie jak do badania nasienia. Tak powiedziela pielegniarka jak dzwoniła z wytycznymi.

    8une9jcg62y9stzo.png
    Ona: 30l
    AMH: 06.2019 - 2.66; 12.2019 - 3.85
    antyTG podwyższone

    On: 30l
    07.2019-pojedyncze plemniki 😦
    FSH 17.9, kariotyp, CFTR - ok; mikrodelecje AZFc.., w dziecinstwie jedno jądro wędrujące

    09.2019 - wizyta u dr Wolskiego
    17.11.2019 - biopsja mtese,
    12.12.2019 - wynik: są plemniki😍
    01.2020 - początek stymulacji
    20.01.2020- punkcja
    23.01.2020 - transfer w 3 dobie
    Mamy ❄❄❄❄ 3dniowce
    11dpt - 284.3mlU/ml
    13dpt - 960mlU/ml
    18dpt - 7063mlU/ml
    22dpt - jest pęcherzyk
  • mwm Autorytet
    Postów: 1198 670

    Wysłany: 4 marca, 21:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje, ze ta abstynencja jest ważniejsza przy badaniu nasienia niż biopsji, w końcu spermatogeneza trwa jakieś 70 dni wiec nawet jak trochę towaru zużyje, to na bieżąco mu się tam produkuje 🤣 w nasieniu cięższy temat ;) ale tak 3 do 7 dni pewnie będzie bezpiecznie.

    Kwiecień 2020 👶🏻
  • monzaw Autorytet
    Postów: 796 678

    Wysłany: 4 marca, 21:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Mi się wydaje, ze ta abstynencja jest ważniejsza przy badaniu nasienia niż biopsji, w końcu spermatogeneza trwa jakieś 70 dni wiec nawet jak trochę towaru zużyje, to na bieżąco mu się tam produkuje 🤣 w nasieniu cięższy temat ;) ale tak 3 do 7 dni pewnie będzie bezpiecznie.
    Mwm jak tam u Ciebie? Jak się czujesz? Kiedy masz termin?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca, 21:52

    8une9jcg62y9stzo.png
    Ona: 30l
    AMH: 06.2019 - 2.66; 12.2019 - 3.85
    antyTG podwyższone

    On: 30l
    07.2019-pojedyncze plemniki 😦
    FSH 17.9, kariotyp, CFTR - ok; mikrodelecje AZFc.., w dziecinstwie jedno jądro wędrujące

    09.2019 - wizyta u dr Wolskiego
    17.11.2019 - biopsja mtese,
    12.12.2019 - wynik: są plemniki😍
    01.2020 - początek stymulacji
    20.01.2020- punkcja
    23.01.2020 - transfer w 3 dobie
    Mamy ❄❄❄❄ 3dniowce
    11dpt - 284.3mlU/ml
    13dpt - 960mlU/ml
    18dpt - 7063mlU/ml
    22dpt - jest pęcherzyk
  • mwm Autorytet
    Postów: 1198 670

    Wysłany: 5 marca, 09:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    monzaw wrote:
    Mwm jak tam u Ciebie? Jak się czujesz? Kiedy masz termin?
    A dziękuje, końcówka jest łaskawa ;) na koniec kwietnia synek powinien być z nami. Kończymy przygotowania pokoiku
    i będę pakować torbę :) a co u Ciebie? Który to tydzień? :) objawy dają się we znaki?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca, 09:53

    Megi-x lubi tę wiadomość

    Kwiecień 2020 👶🏻
‹‹ 382 383 384 385 386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.