Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPowiem Ci, ze jajka mojego męża przeszły trzy zabiegi od urodzenia i jest dla mnie wielki, bo cały czas mówi, ze dla drugiego dziecka da się kroić ile będzie trzeba, wiec nigdy nawet nie zwracam na to uwagi Tym bardziej, ze to miejsce zarasta włosami co by nie było Na pewno nie ma żadnego bólu albo dyskomfortu podczas seksu, po tych kilku tygodniach
Marta-kolejnekonto, Nasza historia lubią tę wiadomość
-
Marta-kolejnekonto wrote:Hejka o ktorej godzine dzwonią w tą środę przed zabiegiem mniej wiecej? i czy te specjalne suspensorium mozna gdzies kupic w poblizu novum?:p
Marta-kolejnekonto lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny, dzisiaj dzwoniłam do labu Novum żeby dowiedzieć się ile mamy słomek po procedurze, bo musimy zdecydować czy mrozimy, u nas jest kiepsko, nawet bardzo, ale chciałam Wam przekazać, ze mogą Wam powiedzieć dokładnie ile jest plemników i z którego jądra. Byłam w szoku, bo myślałam ze podadzą nam orientacyjnie, a Pan mi wszystko dyktował i podliczał. Któraś z Was ostatnio pytała jak to liczyć, wiec mogą to za nas zrobić specjaliści. Codziennie między 10 a 11 można dzwonić.
Marta-kolejnekonto lubi tę wiadomość
-
mwm wrote:Dziewczyny, dzisiaj dzwoniłam do labu Novum żeby dowiedzieć się ile mamy słomek po procedurze, bo musimy zdecydować czy mrozimy, u nas jest kiepsko, nawet bardzo, ale chciałam Wam przekazać, ze mogą Wam powiedzieć dokładnie ile jest plemników i z którego jądra. Byłam w szoku, bo myślałam ze podadzą nam orientacyjnie, a Pan mi wszystko dyktował i podliczał. Któraś z Was ostatnio pytała jak to liczyć, wiec mogą to za nas zrobić specjaliści. Codziennie między 10 a 11 można dzwonić.
mwm lubi tę wiadomość
-
Witam. Przepraszam że tak wchodzę w słowo. Na pewno dużo przeszlyscie i moje pytanie jest takie czy ktoś z Was spotkał się z leczeniem CLO u mężczyzny? Mojemu ktoś doradził i bierze CLO od trzech- czterech tygodni. Tydzień temu miał badanie nasienia i wyszło bardzo źle. Pojedyncze plemniki... Czy komuś z waszych mężów zaszkodziło to CLO? Dodam że jedno dziecko wspolne mamy 2.7 roku a o drugie staramy się 20 miesięcy. I teraz taki wynik badania nasienia. Wcześniej nigdy nie robił. O pierwsze dziecko staraliśmy się 10 MSC. U mnie wszystko dobrze. Dziękuję za jakikolwiek informacje. Pozdrawiam
-
nick nieaktualnyNasza historia wrote:Dlaczego u Was jest kiepsko? Jeśli można wiedzieć, to ile macie do zamrożenia? A ile zuzyliscie do procedury? Udało Wam się, będziecie mieć dzidziusia niedługo, nie ma co się smucić :*
-
nick nieaktualnyNasza historia wrote:Dlaczego u Was jest kiepsko? Jeśli można wiedzieć, to ile macie do zamrożenia? A ile zuzyliscie do procedury? Udało Wam się, będziecie mieć dzidziusia niedługo, nie ma co się smucić :*
-
U nas niestety koniec marzeń. Mi pobrali tylko jedna komórkę, udało się ja zapłodnić ale nie podzieliła się i odwołali transfer.
Całe nasienie wykorzystali wiec nie mamy nic😔
Trzymam za was kciuki dziewczyny🤗Starania od 2018.
05.2019 AZ - Transfer 😔
03.2020 IVF - Transfer odwołany😔
06.2020 Transfer 😔
10.2020 Poronienie w 7t🥲
01.2021 Poronienie w 6t2d🥲
05.2021 Transfer 😔
22.06.2021 Transfer
03.2022 Córeczka🥰🥰
18.01.2024 Transfers, 6dpt beta 34, prog 12.6, 8dpt beta 128, próg 10.7, 16dpt beta 1286, próg 53.1 -
nick nieaktualnyMegi-x wrote:U nas niestety koniec marzeń. Mi pobrali tylko jedna komórkę, udało się ja zapłodnić ale nie podzieliła się i odwołali transfer.
Trzymam za was kciuki dziewczyny🤗 -
mwm wrote:Tak bardzo mi przykro.. może skonsultujcie ten wynik z lekarzem prowadzącym i Wolskim? Może odpoczniecie i za jakiś czas podejdziecie do kolejnej biopsji i stymulacji? Domyślam się jak to trudny czas dla Was, dużo siły.
Ja bym podeszła do kolejnej stymulacji chociaż mój wynik tez był słabiutki.
Ale mąż raczej do drugiej biopsji nie.
Miał ktoś powtórzona mtese? Jaki był wynik?Starania od 2018.
05.2019 AZ - Transfer 😔
03.2020 IVF - Transfer odwołany😔
06.2020 Transfer 😔
10.2020 Poronienie w 7t🥲
01.2021 Poronienie w 6t2d🥲
05.2021 Transfer 😔
22.06.2021 Transfer
03.2022 Córeczka🥰🥰
18.01.2024 Transfers, 6dpt beta 34, prog 12.6, 8dpt beta 128, próg 10.7, 16dpt beta 1286, próg 53.1 -
nick nieaktualnyMegi-x wrote:Ja bym podeszła do kolejnej stymulacji chociaż mój wynik tez był słabiutki.
Ale mąż raczej do drugiej biopsji nie.
Miał ktoś powtórzona mtese? Jaki był wynik? -
mwm wrote:I bardzo dziękuje za miłe słowo, trzymam za Was mocno kciuki
Mwm jak dzidziuś się urodzi, to na pewno zapomnisz o całej tej ciężkiej drodze. Pozdrawiam i wysyłam pozytywna energię każdej walczącej! -
Megi-x wrote:U nas niestety koniec marzeń. Mi pobrali tylko jedna komórkę, udało się ja zapłodnić ale nie podzieliła się i odwołali transfer.
Trzymam za was kciuki dziewczyny🤗 -
Biopsja już w tą niedzielę a ja zaczynam się coraz bardziej denerwować i bać.. Miałam dobre nastawienie, ale im bliżej tym gorzej. Boje się że usłyszymy wyrok, że nie ma plemników..
Jeszcze mąż powiedział o całym problemie, zabiegu itp swojej mamie.. A ja jestem wściekła bo ustalaliśmy, że na razie nikomu nie mówimy. Dla mnie to mega intymne i strasznie źle się czuję z tym, że teściowa wie.. Niech tylko spróbuje zadzwonić wypytać jak po zabiegu to normalnie ją rozszarpie. 😔