Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
-
WIADOMOŚĆ
-
Gmagda wrote:Dziewczyny czy wy wykupowalyscie leki do stymulacji a aptece ?
Bo moją uwagę zwróciło ostatnio to, ze widziałam jak ktoś wychodził z kliniki z torbą leków i strzykawek i w recepcji mówili, ze chcą zapłacić za wizytę i leki.
Niektóre kliniki sprzedają też leki u siebie, ale najczęściej moooocno zawyżają ceny. -
nick nieaktualny
-
Gmagda wrote:A powiedz mi czy zdarza sie tak, ze niektóre leki są po prostu ciezko dostępne ?
Chociaż z tymi do stymulacji nie słyszałam aby był problem, jedynie później już w ciazy albo do transferu. -
Cześć dziewczyny. Mój mąż wczoraj miał mtese. Są plemniki! Dr W powiedział że jest bardzo dużo, są ruchliwe. Szczegóły za 3 tygodnie. Ale mówił że już można się szykować do invitro. Kamień z serca spadł... I znalazł przyczynę azoospermii. Po operacji wodniaka jądra które miał w wieku 3 lat zrobiło się prawdopodobnie jakieś zapalenie które zatkały nasieniowody
Baniusia, Ala_d, Truskawka311220 lubią tę wiadomość
starania od 2016 roku
ona 32 lata
on 33 lat
azoospermia
2022 r - m-tese Novum
I procedura - Novum, 1 transfer 2-dniowy - beta 0
II procedura - In Vimed, 2 zarodki
23.02 transfer
7dpt - 6,3
12 dpt 108
14 dpt 298
18 dpt 2500 - jest pęcherzyk ciązowy
26 dpt - zarodek z sercem -
nick nieaktualnyanett wrote:Cześć dziewczyny. Mój mąż wczoraj miał mtese. Są plemniki! Dr W powiedział że jest bardzo dużo, są ruchliwe. Szczegóły za 3 tygodnie. Ale mówił że już można się szykować do invitro. Kamień z serca spadł... I znalazł przyczynę azoospermii. Po operacji wodniaka jądra które miał w wieku 3 lat zrobiło się prawdopodobnie jakieś zapalenie które zatkały nasieniowody
To tak jak u mojego !!! Tez znaleźli bardzo dużo i ruchliwe
Identycznie ! Przez te pieprzone wodniaki jąder u nas tez Azoospermia: masakra !
3 tygodnie czekacie na wynik badania histopatologicznego ?
@lindalia
Przypomnisz mi, które witaminy robiłaś ? Pamietam ze gdzieś tu pisałaś ale nie mogę kompletnie znaleźć:
Chce zrobić sobie poziomy
Kwas foliowy
Witamina D
i nie wiem co tam było warto zrobic jeszcze ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2022, 16:32
-
Tak. Za 3 tygodnie mamy się dowiadywać czy są. Potem już na teleporade to nam dr. zinterpretuje te wyniki.
Takze trochę budżet musimy podreperować, ja w międzyczasie porobić badania bo trochę minęło kiedy byłam ostatnio u gina i będziemy startować. Niby zakładaliśmy że gdzieś w drugiej połowie roku ale chyba już pomyślę i zapisaniu na wstępna wizytę
starania od 2016 roku
ona 32 lata
on 33 lat
azoospermia
2022 r - m-tese Novum
23.02 transfer
7dpt - 6,3
12 dpt 108
14 dpt 298
nick nieaktualnyanett wrote:3 tygodnie czekacie na wynik badania histopatologicznego ?
Tak. Za 3 tygodnie mamy się dowiadywać czy są. Potem już na teleporade to nam dr. zinterpretuje te wyniki.
Takze trochę budżet musimy podreperować, ja w międzyczasie porobić badania bo trochę minęło kiedy byłam ostatnio u gina i będziemy startować. Niby zakładaliśmy że gdzieś w drugiej połowie roku ale chyba już pomyślę i zapisaniu na wstępna wizytę
Hmmm to ciekawe , u nas to odrazu po był wynik lekarz mówił, ze są , ze ruchome i poszły do zamrożenia 12 słomek, a wam każą jeszcze czekać na wynik ?
Oczywiście na wynik badania histo tez czekamy, miał być 2 tygodnie po.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2022, 17:02
-
Gmagda wrote:Dziewczyny czy wy wykupowalyscie leki do stymulacji a aptece ?
Bo moją uwagę zwróciło ostatnio to, ze widziałam jak ktoś wychodził z kliniki z torbą leków i strzykawek i w recepcji mówili, ze chcą zapłacić za wizytę i leki.
Ja również miałam cześć leków z apteki a część leków z kliniki.
Jak robiłam procedurę z dofinansowaniem to większość kupowałam w aptece. Jak bez dofinansowania to większość brałam z kliniki.
Leki niezbedne do punkcji zawsze brałam z kliniki.
U mnie w klinice leki były tańsze niż w aptece. Poza tym czasem potrzebowałam np. Tylko 2 zastrzyków, to nie było sensu kupować w aptece całego opakowania z 10 zastrzykami. Niewykorzystane leki zawsze można było zwrócić a obi kase zwracali.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2022, 17:48
Starania od 2020. Ovi
1 procedura: transfer 2x3 dniowce - beta 0
2 procedura: transfer 1 x 3 dniowiec - beta 0
3 procedura: transfer moruli z 5 dnia - beta 0
4 procedura: transfer 7BC - beta 0
Zmiana kliniki na Invicta.
5 procedura: transfer 04.05.2022 2BB + Encorton + Neoparin + Relanium + 1/2 Ovitrelle
~7dpt - beta 44 🙏
~ 9dpt - beta 151🙏
~ 11dpt - beta 377🙏
~ 13dpt - beta 850 🙏
~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
~ 26 dpt - jest ❤
Nifty pro - Niskie ryzyka.
Pappa - Niskie ryzyka
Córka ❤️👧❤️
02.01.2023. Jesteś już na świecie ❤️ -
Cześć dziewczyny
dołączam do wątku. Tydzień temu odebraliśmy wyniki badania nasienia i niestety 0 plemnikow. Mąż ponad 10 lat po leczeniu chloniaka chemio i radioterapia. Dużo czytałam o dr Wolskim, mamy wizytę u niego za tydzień. Mam nadzieję że nam pomoże bo z tego co wyczytałam pomógł wielu parom.
-
Gmagda wrote:Hmmm to ciekawe , u nas to odrazu po był wynik lekarz mówił, ze są , ze ruchome i poszły do zamrożenia 12 słomek, a wam każą jeszcze czekać na wynik ?
Oczywiście na wynik badania histo tez czekamy, miał być 2 tygodnie po.
Wiadomo do mrożenia poszły od razu. Ja o ilość słomek nie zapytałam, a sam też nie powiedział. Nam wystarczylo że powiedział że jest bardzo dużo i są ruchliwei że można zaczynać śmiało z procedurą. Resztę pytań wyparowało.
Oczywiście zapytałam o próbę udrożnienia tego nasieniowodu ale jak bysmy mieli po 20 lat to można by się było w to bawić i próbować z mało prawdopodobnym skutku. A tu 30-stka 2 lata temu stukneła 😅😅starania od 2016 roku
ona 32 lata
on 33 lat
azoospermia
2022 r - m-tese Novum
23.02 transfer
7dpt - 6,3
12 dpt 108
14 dpt 298
Gmagda wrote:To tak jak u mojego !!! Tez znaleźli bardzo dużo i ruchliwe
Identycznie ! Przez te pieprzone wodniaki jąder u nas tez Azoospermia: masakra !
@lindalia
Przypomnisz mi, które witaminy robiłaś ? Pamietam ze gdzieś tu pisałaś ale nie mogę kompletnie znaleźć:
Chce zrobić sobie poziomy
Kwas foliowy
Witamina D
i nie wiem co tam było warto zrobic jeszcze ? -
Truskawka311220 wrote:Cześć dziewczyny
dołączam do wątku. Tydzień temu odebraliśmy wyniki badania nasienia i niestety 0 plemnikow. Mąż ponad 10 lat po leczeniu chloniaka chemio i radioterapia. Dużo czytałam o dr Wolskim, mamy wizytę u niego za tydzień. Mam nadzieję że nam pomoże bo z tego co wyczytałam pomógł wielu parom.
Jeden seminogram robiliście? Czy to już kolejny z zerami? Bo raczej zalecają mieć dwa z 3 miesięcznym odstępem czasu.
I jakaś diagnostykę robiliście? Chormony itp?
Bo fajnie iść z badaniami porobionymi, nie tracić kasy na wizytę na której zleci zrobienie badaństarania od 2016 roku
ona 32 lata
on 33 lat
azoospermia
2022 r - m-tese Novum
23.02 transfer
7dpt - 6,3
12 dpt 108
14 dpt 298
Gmagda wrote:Hmmm to ciekawe , u nas to odrazu po był wynik lekarz mówił, ze są , ze ruchome i poszły do zamrożenia 12 słomek, a wam każą jeszcze czekać na wynik ?
Oczywiście na wynik badania histo tez czekamy, miał być 2 tygodnie po.
Hehehe. Teraz dopiero przeczytałam co napisałam w poprzednim poście "mamy się dowiadywać czy są"... Sama nie wiem o co mi chodziło 😅😅 plemniki sąstarania od 2016 roku
ona 32 lata
on 33 lat
azoospermia
2022 r - m-tese Novum
23.02 transfer
7dpt - 6,3
12 dpt 108
14 dpt 298
nick nieaktualnyDzięki &lindalia , na wątku się tyle dzieje, ze czasami znaleźć coś ciezko 😅😅😅
Ogarnę sobie to wszystko właśnie.
Prawdopodobnie w poniedziałek będę miała wizytę to podpytam tez o tą trombofilie zobaczę jak ten lekarz się ustosunkuje do tego z tego co widziałam w cenniku kliniki to u nich można tez zrobić ten test jakiś rozszerzony koło 500 zł kosztuje, a na tym TestDna 367 zł.
Patrzyłam sobie jeszcze na moje ,, stare” wyniki z monitoringu stymulacji. Wydaje się, ze było tam ok . Przed owulacją endometrium 7-8 po owulacji ciałko żółte i endometrium 10, to może będzie dobre.
@anett jesteśmy w podobnej sytuacji mam nadzieje, ze będzie dobrze, bo plemników nie mamy ze względu na powikłania po wodniakach jąder. Tylko mój operacje miał w wieku 20 lat, a Twój jako małe dziecko.
w biopsji się znalazły plemniki to dużo i dobrej jakości.
Ja tez się cieszyłam jak nam powiedzieli ze są, ale później właśnie na sali pooperacyjnej podpytałam ile się tego udało pobrać i jak nam powiedzieli, ze koło 14 mln to prawie szczękę z podłogi zbierałam, bo myśleliśmy, ze będziemy walczyć o kilka - kilkadziesiąt- może kilkaset plemników !a tu taki szok
-
lindalia wrote:D3, b12, kwas foliowy, magnez, glukoza i insulina. Jak dwa ostatnie wyjdą nie tak, to wtedy krzywa glukozowo insulinowa.
Zapomniałam, że mam już wyniki glukozy I insulinę. Pewnie dlatego, że w normie:
- glukoza 4,62 (3,9 - 5,5)
- insulina 11,9 (2,6 - 24,9)Gmagda lubi tę wiadomość
Starania od 2020. Ovi
1 procedura: transfer 2x3 dniowce - beta 0
2 procedura: transfer 1 x 3 dniowiec - beta 0
3 procedura: transfer moruli z 5 dnia - beta 0
4 procedura: transfer 7BC - beta 0
Zmiana kliniki na Invicta.
5 procedura: transfer 04.05.2022 2BB + Encorton + Neoparin + Relanium + 1/2 Ovitrelle
~7dpt - beta 44 🙏
~ 9dpt - beta 151🙏
~ 11dpt - beta 377🙏
~ 13dpt - beta 850 🙏
~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
~ 26 dpt - jest ❤
Nifty pro - Niskie ryzyka.
Pappa - Niskie ryzyka
Córka ❤️👧❤️
02.01.2023. Jesteś już na świecie ❤️ -
nick nieaktualny
-
anett wrote:Jeden seminogram robiliście? Czy to już kolejny z zerami? Bo raczej zalecają mieć dwa z 3 miesięcznym odstępem czasu.
I jakaś diagnostykę robiliście? Chormony itp?
Bo fajnie iść z badaniami porobionymi, nie tracić kasy na wizytę na której zleci zrobienie badań -
anett wrote:Cześć dziewczyny. Mój mąż wczoraj miał mtese. Są plemniki! Dr W powiedział że jest bardzo dużo, są ruchliwe. Szczegóły za 3 tygodnie. Ale mówił że już można się szykować do invitro. Kamień z serca spadł... I znalazł przyczynę azoospermii. Po operacji wodniaka jądra które miał w wieku 3 lat zrobiło się prawdopodobnie jakieś zapalenie które zatkały nasieniowody
-
anett wrote:Cześć dziewczyny. Mój mąż wczoraj miał mtese. Są plemniki! Dr W powiedział że jest bardzo dużo, są ruchliwe. Szczegóły za 3 tygodnie. Ale mówił że już można się szykować do invitro. Kamień z serca spadł... I znalazł przyczynę azoospermii. Po operacji wodniaka jądra które miał w wieku 3 lat zrobiło się prawdopodobnie jakieś zapalenie które zatkały nasieniowody