X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
Odpowiedz

Bezplemnikowcy - TESE/mTESE

Oceń ten wątek:
  • lindalia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gmagda wrote:
    Dziewczyny czy wy wykupowalyscie leki do stymulacji a aptece ?
    Bo moją uwagę zwróciło ostatnio to, ze widziałam jak ktoś wychodził z kliniki z torbą leków i strzykawek i w recepcji mówili, ze chcą zapłacić za wizytę i leki.
    Tak, w aptece.
    Niektóre kliniki sprzedają też leki u siebie, ale najczęściej moooocno zawyżają ceny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2022, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Tak, w aptece.
    Niektóre kliniki sprzedają też leki u siebie, ale najczęściej moooocno zawyżają ceny.

A powiedz mi czy zdarza sie tak, ze niektóre leki są po prostu ciezko dostępne ?

• lindalia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gmagda wrote:
    A powiedz mi czy zdarza sie tak, ze niektóre leki są po prostu ciezko dostępne ?
    Czasem tak jest, ale wtedy jest kiepsko w całej Polsce i zastępują czymś innym.
    Chociaż z tymi do stymulacji nie słyszałam aby był problem, jedynie później już w ciazy albo do transferu.

• anett Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2022, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Mój mąż wczoraj miał mtese. Są plemniki! Dr W powiedział że jest bardzo dużo, są ruchliwe. Szczegóły za 3 tygodnie. Ale mówił że już można się szykować do invitro. Kamień z serca spadł... I znalazł przyczynę azoospermii. Po operacji wodniaka jądra które miał w wieku 3 lat zrobiło się prawdopodobnie jakieś zapalenie które zatkały nasieniowody

Baniusia, Ala_d, Truskawka311220 lubią tę wiadomość

starania od 2016 roku
    ona 35 lata
    on 36 lat
    azoospermia
    2022 r - m-tese Novum 💪
    I procedura - Novum ❄️❄️❄️
    1 transfer 2-dniowy - beta 0 😭
    2 transfer - odwołany ( 2 zarodki zdegenerowały) 😭😭
    II procedura - In Vimed Wrocław
    15 komórek -> ❄️❄️
    2.2023 transfer
    7dpt - 6,3
    12 dpt 108
    14 dpt 298
    18 dpt 2500 - jest pęcherzyk ciążowy
    26 dpt - zarodek z sercem ❤️
    11.2023- córeczka 🥰🥰
    12.2024 transfer - beta 0 😭
    III procedura
    4.2025
    18 komórek ->❄️❄️
    9 dpt 55
    14 dpt 257
    16 dpt 657
    30 dpt serduszko ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2022, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anett wrote:
    Cześć dziewczyny. Mój mąż wczoraj miał mtese. Są plemniki! Dr W powiedział że jest bardzo dużo, są ruchliwe. Szczegóły za 3 tygodnie. Ale mówił że już można się szykować do invitro. Kamień z serca spadł... I znalazł przyczynę azoospermii. Po operacji wodniaka jądra które miał w wieku 3 lat zrobiło się prawdopodobnie jakieś zapalenie które zatkały nasieniowody

To tak jak u mojego !!! Tez znaleźli bardzo dużo i ruchliwe
    Identycznie ! Przez te pieprzone wodniaki jąder u nas tez Azoospermia: masakra !

3 tygodnie czekacie na wynik badania histopatologicznego ?

@lindalia
    Przypomnisz mi, które witaminy robiłaś ? Pamietam ze gdzieś tu pisałaś ale nie mogę kompletnie znaleźć:
    Chce zrobić sobie poziomy
    Kwas foliowy
    Witamina D

i nie wiem co tam było warto zrobic jeszcze ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2022, 16:32

• anett Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2022, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Tak. Za 3 tygodnie mamy się dowiadywać czy są. Potem już na teleporade to nam dr. zinterpretuje te wyniki.

Takze trochę budżet musimy podreperować, ja w międzyczasie porobić badania bo trochę minęło kiedy byłam ostatnio u gina i będziemy startować. Niby zakładaliśmy że gdzieś w drugiej połowie roku ale chyba już pomyślę i zapisaniu na wstępna wizytę :)

starania od 2016 roku
    ona 35 lata
    on 36 lat
    azoospermia
    2022 r - m-tese Novum 💪
    15 komórek -> ❄️❄️
    2.2023 transfer
    7dpt - 6,3
    12 dpt 108
    14 dpt 298
    11.2023- córeczka 🥰🥰
    III procedura
    4.2025
    18 komórek ->❄️❄️
    9 dpt 55
    14 dpt 257
    16 dpt 657
    30 dpt serduszko ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2022, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anett wrote:

Tak. Za 3 tygodnie mamy się dowiadywać czy są. Potem już na teleporade to nam dr. zinterpretuje te wyniki.

Takze trochę budżet musimy podreperować, ja w międzyczasie porobić badania bo trochę minęło kiedy byłam ostatnio u gina i będziemy startować. Niby zakładaliśmy że gdzieś w drugiej połowie roku ale chyba już pomyślę i zapisaniu na wstępna wizytę :)

Hmmm to ciekawe , u nas to odrazu po był wynik lekarz mówił, ze są , ze ruchome i poszły do zamrożenia 12 słomek, a wam każą jeszcze czekać na wynik ?
    Oczywiście na wynik badania histo tez czekamy, miał być 2 tygodnie po.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2022, 17:02

• Baniusia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gmagda wrote:
    Dziewczyny czy wy wykupowalyscie leki do stymulacji a aptece ?
    Bo moją uwagę zwróciło ostatnio to, ze widziałam jak ktoś wychodził z kliniki z torbą leków i strzykawek i w recepcji mówili, ze chcą zapłacić za wizytę i leki.

Ja również miałam cześć leków z apteki a część leków z kliniki.

Jak robiłam procedurę z dofinansowaniem to większość kupowałam w aptece. Jak bez dofinansowania to większość brałam z kliniki.

Leki niezbedne do punkcji zawsze brałam z kliniki.

U mnie w klinice leki były tańsze niż w aptece. Poza tym czasem potrzebowałam np. Tylko 2 zastrzyków, to nie było sensu kupować w aptece całego opakowania z 10 zastrzykami. Niewykorzystane leki zawsze można było zwrócić a obi kase zwracali.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2022, 17:48

Starania od 2020. Ovi
    1 procedura: transfer 2x3 dniowce - beta 0
    2 procedura: transfer 1 x 3 dniowiec - beta 0
    3 procedura: transfer moruli z 5 dnia - beta 0
    4 procedura: transfer 7BC - beta 0
    Zmiana kliniki na Invicta.
    5 procedura: transfer 04.05.2022 2BB + Encorton + Neoparin + Relanium + 1/2 Ovitrelle
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Nifty pro - Niskie ryzyka.
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
    02.01.2023. Jesteś już na świecie ❤️
  • Truskawka311220 Debiutantka

Wysłany: 31 stycznia 2022, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) dołączam do wątku. Tydzień temu odebraliśmy wyniki badania nasienia i niestety 0 plemnikow. Mąż ponad 10 lat po leczeniu chloniaka chemio i radioterapia. Dużo czytałam o dr Wolskim, mamy wizytę u niego za tydzień. Mam nadzieję że nam pomoże bo z tego co wyczytałam pomógł wielu parom.

• anett Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2022, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gmagda wrote:
    Hmmm to ciekawe , u nas to odrazu po był wynik lekarz mówił, ze są , ze ruchome i poszły do zamrożenia 12 słomek, a wam każą jeszcze czekać na wynik ?

Wiadomo do mrożenia poszły od razu. Ja o ilość słomek nie zapytałam, a sam też nie powiedział. Nam wystarczylo że powiedział że jest bardzo dużo i są ruchliwe :) i że można zaczynać śmiało z procedurą. Resztę pytań wyparowało.

Oczywiście zapytałam o próbę udrożnienia tego nasieniowodu ale jak bysmy mieli po 20 lat to można by się było w to bawić i próbować z mało prawdopodobnym skutku. A tu 30-stka 2 lata temu stukneła 😅😅

starania od 2016 roku
    ona 35 lata
    on 36 lat
    azoospermia
    2022 r - m-tese Novum 💪
    15 komórek -> ❄️❄️
    2.2023 transfer
    7dpt - 6,3
    12 dpt 108
    14 dpt 298
    11.2023- córeczka 🥰🥰
    III procedura
    4.2025
    18 komórek ->❄️❄️
    9 dpt 55
    14 dpt 257
    16 dpt 657
    30 dpt serduszko ❤️
  • lindalia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gmagda wrote:
    To tak jak u mojego !!! Tez znaleźli bardzo dużo i ruchliwe
    Identycznie ! Przez te pieprzone wodniaki jąder u nas tez Azoospermia: masakra !

@lindalia
    Przypomnisz mi, które witaminy robiłaś ? Pamietam ze gdzieś tu pisałaś ale nie mogę kompletnie znaleźć:
    Chce zrobić sobie poziomy
    Kwas foliowy
    Witamina D

i nie wiem co tam było warto zrobic jeszcze ?
    D3, b12, kwas foliowy, magnez, glukoza i insulina. Jak dwa ostatnie wyjdą nie tak, to wtedy krzywa glukozowo insulinowa.

• anett Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2022, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka311220 wrote:
    Cześć dziewczyny :) dołączam do wątku. Tydzień temu odebraliśmy wyniki badania nasienia i niestety 0 plemnikow. Mąż ponad 10 lat po leczeniu chloniaka chemio i radioterapia. Dużo czytałam o dr Wolskim, mamy wizytę u niego za tydzień. Mam nadzieję że nam pomoże bo z tego co wyczytałam pomógł wielu parom.

Jeden seminogram robiliście? Czy to już kolejny z zerami? Bo raczej zalecają mieć dwa z 3 miesięcznym odstępem czasu.
    I jakaś diagnostykę robiliście? Chormony itp?
    Bo fajnie iść z badaniami porobionymi, nie tracić kasy na wizytę na której zleci zrobienie badań

starania od 2016 roku
    ona 35 lata
    on 36 lat
    azoospermia
    2022 r - m-tese Novum 💪
    15 komórek -> ❄️❄️
    2.2023 transfer
    7dpt - 6,3
    12 dpt 108
    14 dpt 298
    11.2023- córeczka 🥰🥰
    III procedura
    4.2025
    18 komórek ->❄️❄️
    9 dpt 55
    14 dpt 257
    16 dpt 657
    30 dpt serduszko ❤️
  • anett Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2022, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gmagda wrote:

Hehehe. Teraz dopiero przeczytałam co napisałam w poprzednim poście "mamy się dowiadywać czy są"... Sama nie wiem o co mi chodziło 😅😅 plemniki są :)

starania od 2016 roku
    ona 35 lata
    on 36 lat
    azoospermia
    2022 r - m-tese Novum 💪
    15 komórek -> ❄️❄️
    2.2023 transfer
    7dpt - 6,3
    12 dpt 108
    14 dpt 298
    11.2023- córeczka 🥰🥰
    III procedura
    4.2025
    18 komórek ->❄️❄️
    9 dpt 55
    14 dpt 257
    16 dpt 657
    30 dpt serduszko ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2022, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki &lindalia , na wątku się tyle dzieje, ze czasami znaleźć coś ciezko 😅😅😅
    Ogarnę sobie to wszystko właśnie.
    Prawdopodobnie w poniedziałek będę miała wizytę to podpytam tez o tą trombofilie zobaczę jak ten lekarz się ustosunkuje do tego z tego co widziałam w cenniku kliniki to u nich można tez zrobić ten test jakiś rozszerzony koło 500 zł kosztuje, a na tym TestDna 367 zł.

Patrzyłam sobie jeszcze na moje ,, stare” wyniki z monitoringu stymulacji. Wydaje się, ze było tam ok . Przed owulacją endometrium 7-8 po owulacji ciałko żółte i endometrium 10, to może będzie dobre.

@anett jesteśmy w podobnej sytuacji mam nadzieje, ze będzie dobrze, bo plemników nie mamy ze względu na powikłania po wodniakach jąder. Tylko mój operacje miał w wieku 20 lat, a Twój jako małe dziecko.
    w biopsji się znalazły plemniki to dużo i dobrej jakości.
    Ja tez się cieszyłam jak nam powiedzieli ze są, ale później właśnie na sali pooperacyjnej podpytałam ile się tego udało pobrać i jak nam powiedzieli, ze koło 14 mln to prawie szczękę z podłogi zbierałam, bo myśleliśmy, ze będziemy walczyć o kilka - kilkadziesiąt- może kilkaset plemników !:) a tu taki szok

• Baniusia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    D3, b12, kwas foliowy, magnez, glukoza i insulina. Jak dwa ostatnie wyjdą nie tak, to wtedy krzywa glukozowo insulinowa.

Zapomniałam, że mam już wyniki glukozy I insulinę. Pewnie dlatego, że w normie:
    - glukoza 4,62 (3,9 - 5,5)
    - insulina 11,9 (2,6 - 24,9)

Gmagda lubi tę wiadomość

Starania od 2020. Ovi
    1 procedura: transfer 2x3 dniowce - beta 0
    2 procedura: transfer 1 x 3 dniowiec - beta 0
    3 procedura: transfer moruli z 5 dnia - beta 0
    4 procedura: transfer 7BC - beta 0
    Zmiana kliniki na Invicta.
    5 procedura: transfer 04.05.2022 2BB + Encorton + Neoparin + Relanium + 1/2 Ovitrelle
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Nifty pro - Niskie ryzyka.
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
    02.01.2023. Jesteś już na świecie ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2022, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super, zawsze to coś :)

Wysłany: 31 stycznia 2022, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anett wrote:
    Jeden seminogram robiliście? Czy to już kolejny z zerami? Bo raczej zalecają mieć dwa z 3 miesięcznym odstępem czasu.
    I jakaś diagnostykę robiliście? Chormony itp?
    Bo fajnie iść z badaniami porobionymi, nie tracić kasy na wizytę na której zleci zrobienie badań
    Jeden seminogram zrobiliśmy, hormony też sprawdzaliśmy, prolaktyna lekko podwyższona a reszta w normie

• plotka Debiutantka

Wysłany: 31 stycznia 2022, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anett wrote:

• plotka Debiutantka

Wysłany: 31 stycznia 2022, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, a wcześniej miał normalna biopsje jąder i nic? jakie miał FSH? pozdrawiam

Wysłany: 31 stycznia 2022, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anett wrote:
    Super wiadomość! 😊 Moge wiedzieć ile zapłaciliście za mtese?

‹‹ 488 489 490 491 492 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ