Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
-
WIADOMOŚĆ
-
Baniusia wrote:O. No to super. Jeśli dobrze pamiętam u Was chyba też iglowa?
Będziemy trzymać kciuki. Na zmianę. Ja mam punkcję o 9:00 więc mój M. będzie trzymał. Później on wstępnie o 10:00 ma biopsję, to ja już będę przytomna i będę trzymać.
O której u Was się ta impreza zaczyna? 🙂
Taku nas też igłowa . Mój M ma o 12:00 mieć
wiec będziemy trzymać kciuki od rana
-
Baniusia wrote:Co Ty Lindalia? Chcesz rodzic w 44 tygodniu? 😄
Ja się śmieje a sama jestem z 43 tygodnia 🙂
Rodzić będę w przyszłym tygodniu. Stracilam już nadzieję, że uda się w tym. -
nick nieaktualny@ananasova
@baniusia
Trzymam kciuki za was jak najbardziej tylko mogę 💜💜💜 dawajcie znać jak po wszystkim
ja po tym co się u nas wydarzyło przez ostatnie 2 miesiące mam wrażenie jakby ta biopsja byla rok temu 😅
Moja Beta 11dpt: 959 mlU/ml 🤰
@lindalia
Już myślałam, że dziś mi trochę ulży, ale prog: 21,90
Troszkę nisko, patrząc na to, ze przedwczoraj był 51,90
Z tym, ze te wyniki są jeszcze przed podaniem prolutex rano . Lekarz kazał mi brać leki tak samo jak brałam nic nie dokładamy bo prog: 22 powiedział, ze jest dobry(w sumie w klinice mi tak powtarzali, ze chcą go utrzymać koło 20) a ze krwawień plamień nie mam żadnych to jest dobrze.
Jutro znowu mam go zbadać , kazał po prolutexsie, ale serio jaki jest sens badania go po tym ? Raczej logiczne ze będzie wyższy.
Dla mnie to nielogiczne: ja go chciałam badać w takim czasie przed lekami gdzie jest możliwie najniższy poziom żeby byl miarodajny. -
nick nieaktualnyAnanasova wrote:@Gmagda 💜✊ mam nadzieję, że u nas też od biopsji potoczy się wszystko tak jak u Was i już niedługo będziemy tu pisały o pięknie przyrastających betach🙏.
Trzymam za was kciuki 💜💜💜
A wy juz zaczęliście stymulację ? Czy po biopsji ? Bo nie pamietamAnanasova lubi tę wiadomość
-
Gmagda wrote:Trzymam za was kciuki 💜💜💜
A wy juz zaczęliście stymulację ? Czy po biopsji ? Bo nie pamietamGmagda lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a jaki poziom inhibiny nie dawałaby nadzieiStarania od stycznia 2019
Czerwiec 2021 badanie nasienia - pojedyncze plemniki, wszystkie nieruchome.
Marzec 2022 - badanie nasienia - brak plemników
Marzec 2022 Biopsja jąder - brak plemników, brak spermatogenezy, same komórki Sertolego
26 maja '22 I AID - brak ciąży
Czerwiec II AID - brak ciąży
Lipiec III AID - brak ciąży
Wrzesień IV AID - brak ciąży
Listopad' 22 - procedura in vitro
Brak stwierdzonych chorób, regularne cykle, wszystkie hormony ok, amh w 2021 ponad 7, brak stwierdzonego pcos,
W trakcie stymulacji :
20 pęcherzyków dobrej wielkości , 9 dc estradiol ponad 2000,
Efekt punkcji : 20 pęcherzyków, 6 komórek - wszystkie niedojrzałe - brak zapłodnienia
Diagnoza lekarza - dobry protokół, problem z 🥚🥚
Tylko raz w 2021 na usg widoczna endometrioza na jajniku - wg dr nic z tym już nie robić ze względu na wiek, raz w 2022 widoczne ognisko adenomiozy. Kolejne usg nie potwierdzały. Brak wskazań do leczenia czy dalszej diagnostyki ze strony lekarzy. -
nick nieaktualnyAnanasova wrote:Nie dziekujemy💜. My stymulację dopiero po biopsji wiec mam nadzieje, ze znajda plemniki i będzie ten kolejny krok🙏
To dawaj znać jak tam 😍
Będę śledzić
Ale nie myśl, ze jak już zajdzie się w ciąże to się kończą zmartwienia i ciagle rozmyślanie 😅
To dopiero początek 😅 ja teraz się martwię o przyrosty, o proga , a w poniedziałek USG 💜 -
Gmagda wrote:To dawaj znać jak tam 😍
Będę śledzić
Ale nie myśl, ze jak już zajdzie się w ciąże to się kończą zmartwienia i ciagle rozmyślanie 😅
To dopiero początek 😅 ja teraz się martwię o przyrosty, o proga , a w poniedziałek USG 💜. Hehe no jak czytam Twoje wpisy o tym jak się stresujesz to jakbym siebie widziała
. Jestem bardzo podobna jeśli chodzi o zamartwianie się
. Noo to daj znać koniecznie jak USG😍
-
Aitho wrote:Dziewczyny a jaki poziom inhibiny nie dawałaby nadziei
My jak pojechaliśmy do dr W. na pierwsza wizytę to mieliśmy mniej niż 10 a teraz jesteśmy przed biopsja i mamy nadzieje . Tak wiec .. wg mnie to nie jest ostateczny wyznacznik. -
nick nieaktualnyAnanasova wrote:Dam znać na pewno
. Hehe no jak czytam Twoje wpisy o tym jak się stresujesz to jakbym siebie widziała
. Jestem bardzo podobna jeśli chodzi o zamartwianie się
. Noo to daj znać koniecznie jak USG😍
Tak ja jestem nerwusem, wszystko przeżywam, jak jedno dobrze, to zaraz sobie znajdę inny powód do zmartwień 🥺
Dam znać, jasne ✊☺️ -
nick nieaktualnyAnanasova wrote:Mam dokładnie tak samo 🤭. Ale powtarzam sobie ciagle, ze trzeba myśleć pozytywnie mimo wszystko 🙃.
Pewnie, ze trzeba.
Tylko szkoda, ze trzeba się tez tyle denerwować.
Jak pomyśle ja człowiek, który się boi igieł pobierania krwi, ile razy sobie dałam krew pobrać w ciągu stymulacji 😂 ile zastrzyków przyjęłam, sama stymulacja, po punkcji przeciwzakrzepowe, potem 3 razy wenflon, teraz prolutex i neoparin w tym tygodniu 5 razy miałam pobieraną krew 😅 ile te kobiety nie zrobią żeby zostać matkami 💜
Trzeba podejść do tego zadaniowo, wykonać i będzie dobrze 💜Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2022, 13:37
-
Gmagda wrote:Pewnie, ze trzeba.
Tylko szkoda, ze trzeba się tez tyle denerwować.
Jak pomyśle ja człowiek, który się boi igieł pobierania krwi, ile razy sobie dałam krew pobrać w ciągu stymulacji 😂 ile zastrzyków przyjęłam, sama stymulacja, po punkcji przeciwzakrzepowe, potem 3 razy wenflon, teraz prolutex i neoparin w tym tygodniu 5 razy miałam pobieraną krew 😅 ile te kobiety nie zrobią żeby zostać matkami 💜
Trzeba podejść do tego zadaniowo, wykonać i będzie dobrze 💜. Same badania , diagnozowanie …niekiedy trwające miesiącami. Tak jak piszesz , podejść zadaniowo, żeby nie mieć sobie nic do zarzucenia, ze coś się zaniedbało. A reszta .. niech się dzieje ❤️
Gmagda lubi tę wiadomość
-
Aha. Dziękuję. To może faktycznie zbadamy jej poziom.Starania od stycznia 2019
Marzec 2022 Biopsja jąder - brak plemników, brak spermatogenezy, same komórki Sertolego
Brak stwierdzonych chorób, regularne cykle, wszystkie hormony ok, amh w 2021 ponad 7, brak stwierdzonego pcos,
W trakcie stymulacji :
Efekt punkcji : 20 pęcherzyków, 6 komórek - wszystkie niedojrzałe - brak zapłodnienia
Tylko raz w 2021 na usg widoczna endometrioza na jajniku - wg dr nic z tym już nie robić ze względu na wiek, raz w 2022 widoczne ognisko adenomiozy. Kolejne usg nie potwierdzały. Brak wskazań do leczenia czy dalszej diagnostyki ze strony lekarzy. -
Aitho wrote:Dziewczyny a jaki poziom inhibiny nie dawałaby nadziei
Nam lekarz mówił, że poniżej 10 to nie ma czego szukać, ale myślę że nie na leży tego interpretować w oderwaniu od innych wyników.
Taka norma laboratoryjna to się zaczyna od 20 lub 25.
Jak widzisz Ananasova będzie miała biopsję pomimo wyniku niższego niż 10.Starania od 2020. Ovi
1 procedura: transfer 2x3 dniowce - beta 0
2 procedura: transfer 1 x 3 dniowiec - beta 0
3 procedura: transfer moruli z 5 dnia - beta 0
4 procedura: transfer 7BC - beta 0
Zmiana kliniki na Invicta.
5 procedura: transfer 04.05.2022 2BB + Encorton + Neoparin + Relanium + 1/2 Ovitrelle
~7dpt - beta 44 🙏
~ 9dpt - beta 151🙏
~ 11dpt - beta 377🙏
~ 13dpt - beta 850 🙏
~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
~ 26 dpt - jest ❤
Nifty pro - Niskie ryzyka.
Pappa - Niskie ryzyka
Córka ❤️👧❤️
02.01.2023. Jesteś już na świecie ❤️ -
Dziękuję. Dobrze że jest takie miejsce jak te. Bo człowiek obraca się wokół samych mam na zawołanie niemalże. Minął ponad tydzień od wyniku a zamiast lepiej jest gorzej. Czy wy na początku też czułyście bezsens jakiś... Niemoc żal. Nic nie cieszy. Człowiek ciągle czyta fora przypadki. Studiuje historie dziewczyn. Jak uwolnić umysł. Móc znowu cieszyć się życiem nie myśleć tylko o tym. W pracy mam dużo innych problemów to zapominam, tylko stres jest aż za duży tam. Wracam do domu to za myślę dodatkowo o tym... Dla mnie każdy miesiąc to jakby strata. Bo zbliżam się do 40. Ale też związek traci. Kiedyś więcej było beztroski śmiechu. Teraz nie umiem nie myśleć o tym, że nie możemy mieć razem dzieci. Przynajmniej na razie według słów lekarza. Czy jak minie więcej czasu będzie lżej czy trudniej...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2022, 20:11
Starania od stycznia 2019
W trakcie stymulacji :
Nie umiemy o tym rozmawiać. On uważa, co jest w sumie prawdą, że nie stać nas na mTese i później in vitro i kolejne próby badania leki wizyty. Chyba nie czuje żeby to się miało udać. Po wyniku biposji powiedział że, chciałby abym przeżyła ciążę i on by chciał to przeżyć, nawet jak by miał nie być ojcem biologicznym. Ze przecież to będzie część mnie to jak miałby nie kochać... Tylko mija czas a w głowie więcej pytań niż odpowiedziStarania od stycznia 2019
W trakcie stymulacji :
Aitho wrote:Dziękuję. Dobrze że jest takie miejsce jak te. Bo człowiek obraca się wokół samych mam na zawołanie niemalże. Minął ponad tydzień od wyniku a zamiast lepiej jest gorzej. Czy wy na początku też czułyście bezsens jakiś... Niemoc żal. Nic nie cieszy. Człowiek ciągle czyta fora przypadki. Studiuje historie dziewczyn. Jak uwolnić umysł. Móc znowu cieszyć się życiem nie myśleć tylko o tym. W pracy mam dużo innych problemów to zapominam, tylko stres jest aż za duży tam. Wracam do domu to za myślę dodatkowo o tym... Dla mnie każdy miesiąc to jakby strata. Bo zbliżam się do 40. Ale też związek traci. Kiedyś więcej było beztroski śmiechu. Teraz nie umiem nie myśleć o tym, że nie możemy mieć razem dzieci. Przynajmniej na razie według słów lekarza. Czy jak minie więcej czasu będzie lżej czy trudniej...
-
U mnie IV zdominowało moje życie na jakieś 1,5 roku. Od dnia kiedy otrzymaliśmy pierwszy seminogram, przez konsultację, badania i 3 procedury. 4 procedurę potraktowałam bardzo zadaniowo. Obecną traktuje bardzo podobnie, chociaż martwię się o jej przebieg. Jednak nie tak bardzo jak na początku. Na początku byłam pełna nadziei, optymistycznie nastawiona. Nie wiedziałam jeszcze jak długa droga nas czeka. Teraz nie nastawiam się na nic. Po prostu czekam na kolejne informacje z kliniki i je akceptuje...bo nie mam wyjścia. Nie zmienię nic w naszych badaniach i wynikach jakie osiągniemy lub nie.
Z ciążami w rodzinie i wśród znajomych jest dwojako. Z jednej strony się cieszę a z drugiej złoszczę. Złoszczę głównie z zazdrości. Mam wówczas wrażenie, że to takie niesprawiedliwe w stosunku do mojej osoby.
Dzisiaj rozmawiałam z mężem, kiedy powiemy stop. Która procedura będzie tą ostatnią. Stwierdził, że decyzja należy do mnie, bo ja głównie znoszę cały ciężar IV. Powiedział, że on to właściwie jedynie kładzie się spać na 20-25 minut i to cały jego wkład. No ja czuję, że jeśli 5 procedura się nie uda, to jeszcze nie jest czas, aby powiedzieć "to koniec".Starania od 2020. Ovi
1 procedura: transfer 2x3 dniowce - beta 0
2 procedura: transfer 1 x 3 dniowiec - beta 0
3 procedura: transfer moruli z 5 dnia - beta 0
4 procedura: transfer 7BC - beta 0
Zmiana kliniki na Invicta.
5 procedura: transfer 04.05.2022 2BB + Encorton + Neoparin + Relanium + 1/2 Ovitrelle
~7dpt - beta 44 🙏
~ 9dpt - beta 151🙏
~ 11dpt - beta 377🙏
~ 13dpt - beta 850 🙏
~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
~ 26 dpt - jest ❤
Nifty pro - Niskie ryzyka.
Pappa - Niskie ryzyka
Córka ❤️👧❤️
02.01.2023. Jesteś już na świecie ❤️