X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
Odpowiedz

Bezplemnikowcy - TESE/mTESE

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2022, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baniusia wrote:
    No ładnie, ale nadal jest niska.
    Czekam do jutra, choć kusi, zwłaszcza, że lab za rogiem 🙂

Dla świętego spokoju zrobiłam drugi test, aby sprawdzić czy ciemnieje i jestem spokojniejsza 😊

Ananasku, o której jutro ta rozmowa z dr W?

Czy ja wiem czy jest taka niska ? Ja w 7dpt miałam 74 , ale wiesz, ze mój się mega szybko zaimplantował. Chyba taka Beta jaką masz to jest dobra :)

• Baniusia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gmagda wrote:
    Czy ja wiem czy jest taka niska ? Ja w 7dpt miałam 74 , ale wiesz, ze mój się mega szybko zaimplantował. Chyba taka Beta jaką masz to jest dobra :)

Ja mam tą tabelkę z hcg, o którą pytają na wątkach miesięcznych i wstrzelilam się idealnie w średnią na 7dpt.
    Ale to tylko tabelka, statystyka.

No nie pozostaje mi nic tylko czekać do jutra.

Starania od 2020. Ovi
    1 procedura: transfer 2x3 dniowce - beta 0
    2 procedura: transfer 1 x 3 dniowiec - beta 0
    3 procedura: transfer moruli z 5 dnia - beta 0
    4 procedura: transfer 7BC - beta 0
    Zmiana kliniki na Invicta.
    5 procedura: transfer 04.05.2022 2BB + Encorton + Neoparin + Relanium + 1/2 Ovitrelle
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Nifty pro - Niskie ryzyka.
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
    02.01.2023. Jesteś już na świecie ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2022, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baniusia wrote:
    Ja mam tą tabelkę z hcg, o którą pytają na wątkach miesięcznych i wstrzelilam się idealnie w średnią na 7dpt.
    Ale to tylko tabelka, statystyka.

No nie pozostaje mi nic tylko czekać do jutra.

Czekamy wszyscy razem 😘😘😘

Ananasova lubi tę wiadomość

• Ananasova Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baniusia wrote:
    No ładnie, ale nadal jest niska.
    Czekam do jutra, choć kusi, zwłaszcza, że lab za rogiem 🙂

Dla świętego spokoju zrobiłam drugi test, aby sprawdzić czy ciemnieje i jestem spokojniejsza 😊

Ananasku, o której jutro ta rozmowa z dr W?

Dr ma dzwonić ok 16:30 . Tak sobie myśle ze wcześniej - zaraz po biopsji się bardzo stresowałam i okropnie bałam co to będzie jak nic się nie znajdzie w histpacie.. a teraz jakoś mam taki wewnętrzny spokój .

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2022, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ananasova i jak ?

• Ananasova Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gmagda wrote:
    @ananasova i jak ?
    Rozmowa będzie jutro :))

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2022, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ananasova wrote:
    Rozmowa będzie jutro :))

Aaaa ! Kurde nie doczytałam !

Ananasova lubi tę wiadomość

• Ananasova Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gmagda wrote:
    Aaaa ! Kurde nie doczytałam !
    Spoko nic się nie dzieje :) tez bym już wolała wiedzieć…

• Baniusia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2022, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ananasova wrote:
    Spoko nic się nie dzieje :) tez bym już wolała wiedzieć…

Tak to jest na tym wątku. Chyba zresztą na całym forum, że każda z nas przeżywa wszystko u wszystkich. Ķażdy sukces i każdą porażkę jakby to własną była. Każdą biopsję, każdego znalezionego plemnika, każdą stymulację, punkcję, zarodki, transfer, bety, usg. Tyle emocji na jednym "małym" forum🙂

Starania od 2020. Ovi
    5 procedura: transfer 04.05.2022 2BB + Encorton + Neoparin + Relanium + 1/2 Ovitrelle
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2022, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baniusia wrote:
    Tak to jest na tym wątku. Chyba zresztą na całym forum, że każda z nas przeżywa wszystko u wszystkich. Ķażdy sukces i każdą porażkę jakby to własną była. Każdą biopsję, każdego znalezionego plemnika, każdą stymulację, punkcję, zarodki, transfer, bety, usg. Tyle emocji na jednym "małym" forum🙂

Ja się mega cieszę, ze trafiłam na to forum. Tyle wsparcia , pomocy.
    I to, ze nie tylko my jesteśmy z tym problemem.
    Baniusia ja już czekam na wynik Twojej bety. 🧡 tak bym chciała żeby było pięknie.

Ja tez jadę na krew.
    Muszę zbadać proga przed lekami, bo już mi każą schodzić z leków, a ja się tak boje, ale może chociaż prolutexa odstawię.

• Ananasova Autorytet

Wysłany: 13 maja 2022, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baniusia wrote:
    Dokładnie tak, każdą pozytywna wiadomość przyjmuje się ze wzruszeniem a porażkę z wielka nadzieja ze jednak w końcu musi się udać ! Ze nie może być cały czas pod górkę w tym życiu. Tez się ciesze dziewczyny, że tu trafiłam. To taka trochę forma terapii, ze jednak komuś można o tym wszystkim napisać a ktoś z drugiej strony Cie zrozumie na 100%, nie ocenia tylko kibicuje❤️

• lindalia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2022, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baniusia, czekamy za betą✊️

Gmagda, Ananasova, Baniusia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2022, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:

Dokładnie, proszę nam tu pięknie statystyki bezplemnikowców podnieść ! 😍😍😍

• Ananasova Autorytet

Wysłany: 13 maja 2022, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Czekamy na dobre wieści ✊

Baniusia lubi tę wiadomość

• Baniusia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2022, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ananasova wrote:
    Czekamy na dobre wieści ✊

Dzisiaj nawet wyjatkowo najpierw poszłam na krew a później na spacer z psiakiem, więc może dzisiaj wynik będzie wcześniej. Psiak za to, że musiał czekać dostał dzisiaj z rana 1,5 h eksploracji nowych lądów 😊

Jestem dziwnie spokojna. Nawet jeśli teraz się nie uda, to teraz juz wiem, że może się udać, że ten zarodek może się u mnie zaimplantować a beta może drgnąć.

Nie wiem czy to Encorton czy Neoparin, ale jeden z tych leków sprawia, że jem za dwoje. To grzecznie powiedziane. Ja żre jak świnia za czworo. Ciągle coś jem, podjadam. Nie jem tylko jak śpię.

Ananasku, jako że przeleciałam ten wątek od początku do końca to wiem, że udało się niemal wszystkim. Okolo 90% bilogiczne dziecko, 7% to AZ lub AK lub nasienie dawcy. Około 3% to Ci, którzy próbowali, nie udawalo się i słuch o nich zaginął.

Także na pewno uda się i Wam. Czekamy na info 😊

Ananasova, Gmagda lubią tę wiadomość

Starania od 2020. Ovi
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2022, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baniusia wrote:
    Dzisiaj nawet wyjatkowo najpierw poszłam na krew a później na spacer z psiakiem, więc może dzisiaj wynik będzie wcześniej. Psiak za to, że musiał czekać dostał dzisiaj z rana 1,5 h eksploracji nowych lądów 😊

Jestem dziwnie spokojna. Nawet jeśli teraz się nie uda, to teraz juz wiem, że może się udać, że ten zarodek może się u mnie zaimplantować a beta może drgnąć.

Nie wiem czy to Encorton czy Neoparin, ale jeden z tych leków sprawia, że jem za dwoje. To grzecznie powiedziane. Ja żre jak świnia za czworo. Ciągle coś jem, podjadam. Nie jem tylko jak śpię.

Ananasku, jako że przeleciałam ten wątek od początku do końca to wiem, że udało się niemal wszystkim. Okolo 90% bilogiczne dziecko, 7% to AZ lub AK lub nasienie dawcy. Około 3% to Ci, którzy próbowali, nie udawalo się i słuch o nich zaginął.

Także na pewno uda się i Wam. Czekamy na info 😊

Ja jak zawsze lubiłam sobie zjeść(nadwagi żadnej nie mam) sylwetka normalna tak teraz w ciąży
    Nie mam ochoty w ogóle na jedzenie, gdyby nie to, ze głód mnie zmusza czasem ( noi moje wczorajsze wyniki moczu które wskazują na to ze głoduje i jestem odwodniona) to bym w ogóle mogła nie jeść, nie mam ochoty na żaden kompletnie rodzaj jedzenia. Obiady mogą dla mnie nie istnieć. Szok to jest po prostu. Samo jedzenie i jego zapach mnie w ciul obrzydza.
    Tyle dobrze, ze na wadze teraz widzę, ze nawet nie chudnę, waga stoi w miejscu. 😉

Szok jak to się człowiekowi może pozmieniać :)

Ja jak zawsze byłam typem czyściocha. Codziennie musiałam mieć odkurzone, podłoga umyta, porządek w domu, tak teraz: pranie zalega , nie mam siły nic robić, już mężowi obiecałam , ze w końcu poprasuję i złoże mu ubrania, bo nawet ten bałagan przestał mi przeszkadzać 😀
    Codziennie rano próbuje się zebrać żeby ogarnąć dom, dziś mi się to nawet powoli powoli udaje 😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2022, 12:11

• lindalia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2022, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baniusia, jedziesz tym samym tokiem myślenia co ja swego czasu. Jak dziewczyny ns forum gratulowały ciąży i tego, że niedługo będę mamą, to ja cieszyłam się, że "udało nam się uzyskać ciążę na tym etapie i mogę w nią zajść, jak nie teraz to prędzej czy pozniej". Dokładnie tak myślałam, a dzisiaj piszę posta znad głowy syna, który aktualnie ssie mi cyca. Tego Ci życzę. :D

Co do jedzenia, to miałam tak samo jak Gmagda w ciąży, wszystko było be, a chleb śmierdział (wiem jak to brzmi, ale w piekarni było nie do zniesienia).

Baniusia, to pewnie encorton z tym jedzeniem. W końcu to steryd i wzmaga apetyt.

• lindalia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2022, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ananasowa, ja też przejrzałam ten wątek kiedyś od początku. Ten i inne. I wiem, że w niepłodności, kiedy ktoś sięga po pomoc medyczna, to prędzej czy później się uda. Albo na swoim materiale, albo z pomocą dawcy. ✊️

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2022, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Baniusia, jedziesz tym samym tokiem myślenia co ja swego czasu. Jak dziewczyny ns forum gratulowały ciąży i tego, że niedługo będę mamą, to ja cieszyłam się, że "udało nam się uzyskać ciążę na tym etapie i mogę w nią zajść, jak nie teraz to prędzej czy pozniej". Dokładnie tak myślałam, a dzisiaj piszę posta znad głowy syna, który aktualnie ssie mi cyca. Tego Ci życzę. :D

Co do jedzenia, to miałam tak samo jak Gmagda w ciąży, wszystko było be, a chleb śmierdział (wiem jak to brzmi, ale w piekarni było nie do zniesienia).

Baniusia, to pewnie encorton z tym jedzeniem. W końcu to steryd i wzmaga apetyt.

Ja tez tak mówiłam mężowi na samym początku jak zaszłam w ciąże, ze ważne jest to ze nie mam problemów z implantacją i prędzej czy później się uda, nawet jakby teraz coś poszło nie tak , noi się udało za tym pierwszym i mam nadzieje, ze do końca będzie szczęśliwie, bo dziś to już 10t4d, a Pani doktor mówiła, ze teraz zrobiło się już bezpieczniej, a ciąża piękna :) i w to wierze 😍a we wtorek jak się uda to może na 70% nam płeć powie ☺️🥹🥹 ale płeć to bardziej z ciekawości, a najważniejsze żeby było zdrowe 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2022, 12:25

• lindalia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2022, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gmagda wrote:
    Ja tez tak mówiłam mężowi na samym początku jak zaszłam w ciąże, ze ważne jest to ze nie mam problemów z implantacją i prędzej czy później się uda, nawet jakby teraz coś poszło nie tak , noi się udało za tym pierwszym i mam nadzieje, ze do końca będzie szczęśliwie, bo dziś to już 10t4d, a Pani doktor mówiła, ze teraz zrobiło się już bezpieczniej, a ciąża piękna :) i w to wierze 😍a we wtorek jak się uda to może na 70% nam płeć powie ☺️🥹🥹 ale płeć to bardziej z ciekawości, a najważniejsze żeby było zdrowe 😍
    Ja płeć poznałam na pierwszych prenatalnych, ale tak na 70%. Wróciłam do domu i... NIE POWIEDZIALAM NIKOMU.
    Poczekałam do kolejnego badania za 2tyg i zamówiłam balona "gender reveal", którego przebil mąż i wyleciało niebieskie konfetti. Całość nagrałam i mamy pamiątkę. Polecam, sporo wzruszeń 😁

‹‹ 523 524 525 526 527 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ