Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
-
WIADOMOŚĆ
-
Gmagda wrote:W takim razie masz dobre podejście, ze zero stresu, ja się tylko martwię ciagle tą toksoplazmozą, ze muszę tak ze wszystkim uważać
☺️
A co tak się ta tokso przejmujesz? Z kotami pracujesz czy jak?🙂Starania od 2020. Ovi
1 procedura: transfer 2x3 dniowce - beta 0
2 procedura: transfer 1 x 3 dniowiec - beta 0
3 procedura: transfer moruli z 5 dnia - beta 0
4 procedura: transfer 7BC - beta 0
Zmiana kliniki na Invicta.
5 procedura: transfer 04.05.2022 2BB + Encorton + Neoparin + Relanium + 1/2 Ovitrelle
~7dpt - beta 44 🙏
~ 9dpt - beta 151🙏
~ 11dpt - beta 377🙏
~ 13dpt - beta 850 🙏
~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
~ 26 dpt - jest ❤
Nifty pro - Niskie ryzyka.
Pappa - Niskie ryzyka
Córka ❤️👧❤️
02.01.2023. Jesteś już na świecie ❤️ -
nick nieaktualnyBaniusia wrote:A co tak się ta tokso przejmujesz? Z kotami pracujesz czy jak?🙂
Toksoplazmoza to nie tylko koty:)
To głównie niedomyte warzywa i owoce i niedosmażone mięso, a ja zero jakichkolwiek przeciwciał. Muszę na wszystko uważać…
🙈
Dziewczyny szczęśliwy ten rok dla nas : @lindalia już z synkiem my z Baniusia z brzuszkami 💙🤰 grupa daje nadzieje innym którzy tu zaglądająWiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2022, 22:44
-
Jak ja wam dziewczyny zazdroszczę tych mdłości i tych rączek widocznych na USG 😍
Obym ja tego kiedyś doczekała 😅😅
Mam już wyniki trombofili i takie klocki powychodziły:
-heterozygotyczną mutację w genie F5 (czynnika V Leiden)
- homozygotyczną mutację 1298A/C w genie MTHFR
- heterozygotyczną mutację 4G/5G w genie PAI-1
Mam w zalecenia iść do hematologa i porobić dokładniejsze badania.
Wiem że mam brać metylowny kwas foliowy i Wit B
No i heparynę
I się teraz zastanawiam co mi hematolog może więcej zlecić poza heparyną?
Bo liczyłam że na ta heparynę dadzą mi z kliniki receptęstarania od 2016 roku
ona 32 lata
on 33 lat
azoospermia
2022 r - m-tese Novum
I procedura - Novum, 1 transfer 2-dniowy - beta 0
II procedura - In Vimed, 2 zarodki
23.02 transfer
7dpt - 6,3
12 dpt 108
14 dpt 298
18 dpt 2500 - jest pęcherzyk ciązowy
26 dpt - zarodek z sercem -
anett wrote:Jak ja wam dziewczyny zazdroszczę tych mdłości i tych rączek widocznych na USG 😍
Obym ja tego kiedyś doczekała 😅😅
Mam już wyniki trombofili i takie klocki powychodziły:
-heterozygotyczną mutację w genie F5 (czynnika V Leiden)
- homozygotyczną mutację 1298A/C w genie MTHFR
- heterozygotyczną mutację 4G/5G w genie PAI-1
Mam w zalecenia iść do hematologa i porobić dokładniejsze badania.
Wiem że mam brać metylowny kwas foliowy i Wit B
No i heparynę
I się teraz zastanawiam co mi hematolog może więcej zlecić poza heparyną?
Bo liczyłam że na ta heparynę dadzą mi z kliniki receptę
Przynajmniej będziesz obstawiona do transferu i nie stracisz czasu ani zarodków.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2022, 10:40
-
lindalia wrote:No i bardzo dobrze, że masz to badanie zrobione. Heparyna i metylowane kwasy to na pewno, ale raczej nic więcej nie dostaniesz, ewentualnie hematolog określi może większa dawkę heparyny.
Przynajmniej będziesz obstawiona do transferu i nie stracisz czasu ani zarodków.
No właśnie podczas telefonicznej konsultacji mówiła genetyk o wyższych dawkach heparyny niż standardowo. Więc się zapisuje do hematologa. Niech od razu wypisuje receptę
Mam jeszcze do zrobienia homocysteine i jak jest powyżej 10 to mam włączyć jakiś preparat B-rigt do zabicia do 8
starania od 2016 roku
ona 32 lata
on 33 lat
azoospermia
2022 r - m-tese Novum
23.02 transfer
7dpt - 6,3
12 dpt 108
14 dpt 298
26 dpt - zarodek z sercem -
nick nieaktualnyMi moja lekarka mówiła, ze MTHFR nie ma co sobie głowy zawracać, bo metylowany kwas foliowy jest teraz praktycznie w każdych suplementach: ja biorę femibion 2 teraz i jest L-metylofolian , pregna ma to samo chyba.
Pewnie bierzesz już jakieś witaminy, to zbadaj sobie poziom kwasu foliowegoja mimo MTHFR miałam bardzo ładny poziom 😊
-
Gmagda wrote:Toksoplazmoza to nie tylko koty:)
To głównie niedomyte warzywa i owoce i niedosmażone mięso, a ja zero jakichkolwiek przeciwciał. Muszę na wszystko uważać…
🙈
Dziewczyny szczęśliwy ten rok dla nas : @lindalia już z synkiem my z Baniusia z brzuszkami 💙🤰 grupa daje nadzieje innym którzy tu zaglądają
Ano widzisz. Ja to się tym nie przejmuje, bo owoce i warzywa to mi ojciec z działki dostarcza. Rodzice robią też wędliny i kiełbasy od czasu do czasu, więc też mam od nich. No to jestem pewna, że wszystko prima sort. Mięsa jem mało a jak już to pieczone.
Ja to na razie trzymam jeszcze to szczęście na wodzy.
Zobaczymy po Nifty.
Ale faktycznie. Grupa daje nadzieję. Nawet po sukcesie trudno opuścić. Człowiek chcevsie dowiedzieć jak innym idzie. Mi to najbardziej brakuje trzymania kciuków i kibicowania 😊. No, ale już niedługo znów będzie komu 🍍Krysia23, Ananasova lubią tę wiadomość
Starania od 2020. Ovi
5 procedura: transfer 04.05.2022 2BB + Encorton + Neoparin + Relanium + 1/2 Ovitrelle
~7dpt - beta 44 🙏
~ 9dpt - beta 151🙏
~ 11dpt - beta 377🙏
~ 13dpt - beta 850 🙏
~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
~ 26 dpt - jest ❤
Pappa - Niskie ryzyka
Córka ❤️👧❤️
nick nieaktualnyBaniusia wrote:Ano widzisz. Ja to się tym nie przejmuje, bo owoce i warzywa to mi ojciec z działki dostarcza. Rodzice robią też wędliny i kiełbasy od czasu do czasu, więc też mam od nich. No to jestem pewna, że wszystko prima sort. Mięsa jem mało a jak już to pieczone.
Ja to na razie trzymam jeszcze to szczęście na wodzy.
Zobaczymy po Nifty.
Ale faktycznie. Grupa daje nadzieję. Nawet po sukcesie trudno opuścić. Człowiek chcevsie dowiedzieć jak innym idzie. Mi to najbardziej brakuje trzymania kciuków i kibicowania 😊. No, ale już niedługo znów będzie komu 🍍
A jak u Ciebie IgG ? Masz przeciwciała ?
Ja mięsa tez teraz mało co jem.
Szynek sklepowych się trochę boje 😀 oczywiście wszystko pasteryzowane 👍 jak mi zaleciła lekarka
Korba mi odbiła trochę hehe
Byliśmy dziś na zakupach, wpadły nam 3 rzeczy dla bąbla 💙
Wiadomo, ze to za wczas żeby szykować wyprawkę, ale myśle, ze jak się zaopatrzyłam w trzy ubranka i skarpeteczki to nic się nie dzieje 😍
Resztę będę kupować po 30tca teraz miło popatrzeć na takie malutkie ciuszki ☺️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2022, 14:27
-
Gmagda wrote:A jak u Ciebie IgG ? Masz przeciwciała ?
Ja mięsa tez teraz mało co jem.
Szynek sklepowych się trochę boje 😀 oczywiście wszystko pasteryzowane 👍 jak mi zaleciła lekarka
Korba mi odbiła trochę hehe
Byliśmy dziś na zakupach, wpadły nam 3 rzeczy dla bąbla 💙
Wiadomo, ze to za wczas żeby szykować wyprawkę, ale myśle, ze jak się zaopatrzyłam w trzy ubranka i skarpeteczki to nic się nie dzieje 😍
Resztę będę kupować po 30tca teraz miło popatrzeć na takie malutkie ciuszki ☺️
U mnie IgG >0,2. Też nie nam przeciwciał. Cieszy mnie to niesamowicie. Nie chciałabym ani wcześniej, ani teraz, ani później tokso przechodzić. Choć kontakt z kotami mam spory. Jedna sąsiadka na 3 a druga 5. Wszystkie wychuchane, no ale ryzyko zawsze jest. No ale nie dajmy się zwariować😁.
Jeśli idzie o ubranka to mam juz sporo. Bratowa chciała wyrzucić, więc przejęłam co mi się podobało. A to raz użyte było albo i wcale.
Wyprawkę do szpitala planuje kupić na Allegro, tam gotowe zestawy są w sprzedaży.
A najdroższe rzeczy, czyli łóżeczko i wózki, też już nam po bratanicy i bratanku.
Nie zapomnijmy ze prezydent Trzadkowski też paczki dla maluchów wysyła.
Faktycznie zostało mi ni niewiele do kupienia: pieluchy, kosmetyki, no i zimowe ubranka. Akurat moja sąsiadka w Musteli pracuje, więc ma sporą zniżkę pracowniczą😊
Ale kiedy to będzie. Jeszcze 30 tygodni. 7 miesięcy. Długo i daleko.Starania od 2020. Ovi
~7dpt - beta 44 🙏
~ 9dpt - beta 151🙏
~ 11dpt - beta 377🙏
~ 13dpt - beta 850 🙏
~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
~ 26 dpt - jest ❤
Pappa - Niskie ryzyka
Córka ❤️👧❤️
nick nieaktualnyBaniusia wrote:U mnie IgG >0,2. Też nie nam przeciwciał. Cieszy mnie to niesamowicie. Nie chciałabym ani wcześniej, ani teraz, ani później tokso przechodzić. Choć kontakt z kotami mam spory. Jedna sąsiadka na 3 a druga 5. Wszystkie wychuchane, no ale ryzyko zawsze jest. No ale nie dajmy się zwariować😁.
Jeśli idzie o ubranka to mam juz sporo. Bratowa chciała wyrzucić, więc przejęłam co mi się podobało. A to raz użyte było albo i wcale.
Wyprawkę do szpitala planuje kupić na Allegro, tam gotowe zestawy są w sprzedaży.
A najdroższe rzeczy, czyli łóżeczko i wózki, też już nam po bratanicy i bratanku.
Nie zapomnijmy ze prezydent Trzadkowski też paczki dla maluchów wysyła.
Faktycznie zostało mi ni niewiele do kupienia: pieluchy, kosmetyki, no i zimowe ubranka. Akurat moja sąsiadka w Musteli pracuje, więc ma sporą zniżkę pracowniczą😊
Ale kiedy to będzie. Jeszcze 30 tygodni. 7 miesięcy. Długo i daleko.
Hahaha ja dziś prawie opieprz od mamy dostałam, ze kupiłam ubranka dla młodego 😀 bo niby się nie powinno tak wczas, ze lepiej później, ale Sory, ja nie będę robić wyprawki 2 tygodnie przed porodem…
Mam zamiar za jakiś czas kompletować sobie wszystko po kolei i powoli, a nie wszystko na raz, a w te stare zabobony to nie wierzewcześniej to matki przed porodem nic nie kupowały tylko dopiero po… dziękuje bardzo za takie cuda 😀😃
-
Pojechałam dzisiaj zrobić Nifty i nic z tego nie wyszło. Okazało się, że na 24 h przed pobraniem krwi nie można brać heparyny😐.
No nic. Na jutro rano się Zapisałam. Może tym razem się uda.Starania od 2020. Ovi
~7dpt - beta 44 🙏
~ 9dpt - beta 151🙏
~ 11dpt - beta 377🙏
~ 13dpt - beta 850 🙏
~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
~ 26 dpt - jest ❤
Pappa - Niskie ryzyka
Córka ❤️👧❤️
nick nieaktualnyBaniusia wrote:Pojechałam dzisiaj zrobić Nifty i nic z tego nie wyszło. Okazało się, że na 24 h przed pobraniem krwi nie można brać heparyny😐.
No nic. Na jutro rano się Zapisałam. Może tym razem się uda.
Rozmawiałaś z lekarzem jak długo masz brać heparynę ? Do końca ciąży ? Czy chcesz wcześniej zrezygnować ? -
Gmagda wrote:Rozmawiałaś z lekarzem jak długo masz brać heparynę ? Do końca ciąży ? Czy chcesz wcześniej zrezygnować ?
Jutro mam nowego lekarza prowadzącego. Jeśli nie będzie mi mógł pomóc w kwestii luteiny i heparyny to zapisze się do lekarza z kliniki.
Lekarz z kliniki generalnie rozpisał mi leki do 07.07.2022 a luteinę tylko do 04.07.2022. Więc pewnie jakoś tak będę ją kończyć.Starania od 2020. Ovi
~7dpt - beta 44 🙏
~ 9dpt - beta 151🙏
~ 11dpt - beta 377🙏
~ 13dpt - beta 850 🙏
~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
~ 26 dpt - jest ❤
Pappa - Niskie ryzyka
Córka ❤️👧❤️
Nifty zrobione. Czekamy na wyniki.
U nowego lekarza byłam, super, nie mam zastrzeżeń.
Jak skończę Neoparin odstawiam. Zastąpimy go Acardem.
Luteinę 3x dziennie zastąpimy Utrogestanem chyba 1 dziennie albo 2.
Dziecię z wymiarami dokładnie 11 tc. Serducho napierdziela.
Pappa umówiona. 11.07. krew i 12.07. usg.
Do tego krzywa insulinowa i zamykamy I trymestr 😊.
Nawet o porodzie już rozmawialiśmy wstępnie. Okazuje się, że rekomendacja dla babki w moim wieku i po IV to tydzień przed planowanym porodem ktg i wywolanie porodu. Czy chce naturalnie próbować czy cesarkę to już ode mnie zależy. Doktor sugeruje cesarkę, gdyż będzie raczej dla mnie bezpieczniejsza. Moge tez probowac naturalnie i jak nie pojdzie to cięcie. No ale szczegóły to jeszcze do obgadania bliżej stycznia.Starania od 2020. Ovi
~7dpt - beta 44 🙏
~ 9dpt - beta 151🙏
~ 11dpt - beta 377🙏
~ 13dpt - beta 850 🙏
~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
~ 26 dpt - jest ❤
Pappa - Niskie ryzyka
Córka ❤️👧❤️
nick nieaktualnySuper @baniusia dobrze, ze wszystko idzie po Twojej myśli 😌
Przepowiadał Ci jakąś płeć czy nie pytałaś ?
Mi lekarka tez w I trymestrze mówiła o porodzie już czy chce CC czy naturalny, ale zdecyduje się naturalnie jeżeli nie będzie żadnych przeciwwskazań 🙂
Jak się w ogóle czujesz? -
Gmagda wrote:Super @baniusia dobrze, ze wszystko idzie po Twojej myśli 😌
Przepowiadał Ci jakąś płeć czy nie pytałaś ?
Mi lekarka tez w I trymestrze mówiła o porodzie już czy chce CC czy naturalny, ale zdecyduje się naturalnie jeżeli nie będzie żadnych przeciwwskazań 🙂
Jak się w ogóle czujesz?
Płeć będę znała na 100% zapewne w przyszłym tygodniu - pod koniec. Także tego, nie ma co teraz czarować 😊. No zobaczymy co tam Pani embriolog nam wybrała 😊.
Ja jestem po 5 operacjach. Mam brzuch i plecy już pocięte. Co mi tam jedna blizna więcej🙂. Wszystko mi jedno jak będę rodziła. Niech lekarz zadecyduje co bezpieczniejsze dla dziecka i dla mnie. Mogę obchodzić "wydobyciny" jeśli wiecie o czym mówię 😊.
Czuję się w kratkę. Raz lepiej raz gorzej. Na wymioty zbiera mi się już tylko w windzie, na ruchomych schodach i jak poczuję zapach wódki. Dostałam receptę na te wymioty.
A jak Ty się czujesz? Bębenek rośnie? 🙂
Starania od 2020. Ovi
~7dpt - beta 44 🙏
~ 9dpt - beta 151🙏
~ 11dpt - beta 377🙏
~ 13dpt - beta 850 🙏
~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
~ 26 dpt - jest ❤
Pappa - Niskie ryzyka
Córka ❤️👧❤️
Kojarzę "wydobyciny" i strasznie mnie bawi i jednocześnie wkurza takie dzielenie na lepszy albo gorszy poród. Każdy jest zły i ciężki. W naturalnym bolą skurcze przez kilkanaście godzin, a potem bóle parte, masz ochotę wyjść i powiedzieć, że sory ale na taki bol się nie pisałam. Plus, że jak tylko dziecko wyleci, to wszystkie skurcze mijają i jesteś jak nowa - w dużym uproszczeniu.
Sama cesarka ponoć nie boli jako operacja, ale za to naparza zaraz po jak dochodzisz do siebie. I kilkanaście dni później.
Dopiero wchodząc w ten nowy świat ciąży i macierzyństwa widzisz jak bardzo na swiczniku jesteś i jak mocno na każdym kroku wszyscy czują się w obowiązku oceniać i radzić. A tak naprawdę nie ma znaczenia jak dziecko zostało zapłodnione, jak przyszło na świat, czy karmisz piersią czy podajesz mm, czy będziesz rozszerzać dietę papkami czy blw. Świat jakoś bardzo się upiera w tych kwestiach jakby to dziecko było świata, a nie matki.
-
nick nieaktualnySłyszałam kilka opinii: siostra mojego męża rodziła w zeszłym roku naturalnie: ciężko było ponoć w trakcie chciała żeby ją pocięli 😀 ale wszystko dobrze i fajnie poszło, szybko doszła do siebie i mówi, ze drugi raz tez naturalne, jej koleżanka kilka dni wcześniej CC ze wskazań, przez dwa tygodnie nie mogła dojść do siebie ani podnieść dziecka, mówi, ze nie rozumie jak ktoś może brać CC na życzenie:
Ja nie wiem nie oceniam nikogo; sama na początku myślałam na początku może CC skoro mam wybór, a potem doszłam do wniosku, ze chce naturalnie spróbować.
Tak @lindalia duzo ludzi myśli, ze ma prawo do oceniania Twoich decyzji i wiecznych komentarzy.
Ja wiem, ze u mnie tez będzie ciężko w kwestii wychowania, karmienia i w ogóle. Tak jak z moim mężem się na prawdę dobrze dogadujemy, mamy podobne zdania, tak wiem, ze rodzice zapewne sobie dadzą prawo do oceniania i komentowania.
Ja wychodzę z założenia, ze jak będę potrzebować rad to sama poproszę, a teraz to dziękuje.
Od siostry męża tez słyszę - : jak będziesz kupować kosmetyki dla bobasa to ja ci mogę doradzić, bo się znam.
- nie kupuj ubranek na 56 bez sensu, nasz się urodził odrazu na 62
- polecam ci taki bidon dla dziecka, jest super.
- ten bujaczek to polecam
Mimo tego, ze zaszłam w ciąże dopiero teraz, to jestem na bieżąco ze wszystkimi , nowinkami, zaleceniami dla dziecka… -
Mnie te "wydobyciny" bawią niemiłosiernie:
-data urodzenia?
- nie mam.
😁
- kiedy się urodziłeś?
- nigdy.
😁
No na serio, jakbym była urodzona przez cięcie, to bym tak mówiła. Podobnie jak była pytana kiedy ja sobie zrobię bombelka, zawsze mówiłam, że odpowiada mi życie "bezdzietnej lambadziary"😊. Uwielbiam to określenie. Zawszenie mnie bawi i zamykało usta tym ciągle pytającym kiedy dziecko. Wszystkie wiemy jak to pytanie, szczególnie nas, boli.
Starania od 2020. Ovi
~7dpt - beta 44 🙏
~ 9dpt - beta 151🙏
~ 11dpt - beta 377🙏
~ 13dpt - beta 850 🙏
~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
~ 26 dpt - jest ❤
Pappa - Niskie ryzyka
Córka ❤️👧❤️
Hej dziewczyny. Miałam mieć dzisiaj transfer i nie doszedł do skutku... 😥😥
Miałam rozmrażany zarodek 2 -dniowy i hodowany do 5. Dzisiaj już zaczął degenerować. Do stadium blastocysty nie dotrwał 😥 miałam jeszcze zamrożony słaby w 6 dobie i niestety ale zdegenerowal 😥😥
Z Novum się żegnam na dobre.
Nie wiem czy damy radę finansowo podejsc w tym roku do kolejnej procedury, podejrzewam że dopiero w przyszłym roku.
Kurwa...starania od 2016 roku
ona 32 lata
on 33 lat
azoospermia
2022 r - m-tese Novum
23.02 transfer
7dpt - 6,3
12 dpt 108
14 dpt 298