X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
Odpowiedz

Bezplemnikowcy - TESE/mTESE

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2022, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @baniusia
    Wracając do Twojego pytania o rosnący brzuszek 🤰

9b8326388bf1.jpg

Ananasova lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2022, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anett wrote:
    Hej dziewczyny. Miałam mieć dzisiaj transfer i nie doszedł do skutku... 😥😥
    Miałam rozmrażany zarodek 2 -dniowy i hodowany do 5. Dzisiaj już zaczął degenerować. Do stadium blastocysty nie dotrwał 😥 miałam jeszcze zamrożony słaby w 6 dobie i niestety ale zdegenerowal 😥😥
    Z Novum się żegnam na dobre.
    Nie wiem czy damy radę finansowo podejsc w tym roku do kolejnej procedury, podejrzewam że dopiero w przyszłym roku.
    Kurwa...

Tak mi przykro :(
    Kochana trzymajcie się 🥺
    Ciężko mi sobie wyobrazić co czujecie 🥺

• Baniusia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2022, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anett wrote:
    Hej dziewczyny. Miałam mieć dzisiaj transfer i nie doszedł do skutku... 😥😥
    Miałam rozmrażany zarodek 2 -dniowy i hodowany do 5. Dzisiaj już zaczął degenerować. Do stadium blastocysty nie dotrwał 😥 miałam jeszcze zamrożony słaby w 6 dobie i niestety ale zdegenerowal 😥😥
    Z Novum się żegnam na dobre.
    Nie wiem czy damy radę finansowo podejsc w tym roku do kolejnej procedury, podejrzewam że dopiero w przyszłym roku.
    Kurwa...

Kurwa.... szkoda.... 😔

Pamiętam, że plemniki mieliście z mtese. Zostały Wam jeszcze słomki? Czy musicie podejść do nowej biopsji?
    Pamiętam też, że plemników było dużo więc tym razem ewentualnie iglową można zrobić, dużo taniej będzie.
    Novum to finansowo każdego by dobiło, w innych klinikach na szczęście jest taniej.

Z drugiej strony jeśli zrobicie przerwę, można w tym czasie podkoksowac trochę plemniki i jajeczka suplementami. Mi to lekarz tyle supli dał, że zamiast śniadania mi służyły (samego dha 8 tabletek po 100 mg żarłam).

Z perspektywy czasu widzę jak ta przerwa i te suple były ważne. Przerwa trwała 5 miesiecy. Dała nam 3 jakościowo zajebiste jajka i 1 jakościowo zajebistego plemnika (ruch C - wcale nie zajebisty, ale wszystkie inne były D). Wystarczyło.

Rozumiem jak ciężko o czas, cierpliwość i pieniądze. Sama po becie 0 od razu podchodziłam do kolejnej procedury. Bez sensu. Trzeba to zrobić jak Lindalia czy Gmagda. Raz a dobrze. Dobrze podkoksowac plemniki i jajka. Mieć wyniki trombofili na ręku a co za tym czesto idzie Encorton i / lub heparynę w szafce.

Nie tracimy nadziei, trzymamy kciuki dalej. ✊️✊️
    Dopóki są plemniki i jajka to posiadanie dziecka to tylko kwestia czasu ( i pieniędzy). 🙂

Starania od 2020. Ovi
    1 procedura: transfer 2x3 dniowce - beta 0
    2 procedura: transfer 1 x 3 dniowiec - beta 0
    3 procedura: transfer moruli z 5 dnia - beta 0
    4 procedura: transfer 7BC - beta 0
    Zmiana kliniki na Invicta.
    5 procedura: transfer 04.05.2022 2BB + Encorton + Neoparin + Relanium + 1/2 Ovitrelle
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Nifty pro - Niskie ryzyka.
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
    02.01.2023. Jesteś już na świecie ❤️
  • Baniusia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2022, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gmagda wrote:
    @baniusia
    Wracając do Twojego pytania o rosnący brzuszek 🤰

9b8326388bf1.jpg

🥰🥰
    No też nie mogę się doczekać bębenka ciążowego. Różni nas 6 tygodni a Ty już masz taki wielki. Ja mam wrażenie, że mój to wklęsły jest🥺. Cycki mi tylko z C do E urosły.
    Szkoda mi tylko, że nie będę już mogła spać/leżeć na brzuchu, bo to bardzo lubię. No ale odbije sobie później. 😊

Starania od 2020. Ovi
    5 procedura: transfer 04.05.2022 2BB + Encorton + Neoparin + Relanium + 1/2 Ovitrelle
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2022, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baniusia wrote:
    🥰🥰
    No też nie mogę się doczekać bębenka ciążowego. Różni nas 6 tygodni a Ty już masz taki wielki. Ja mam wrażenie, że mój to wklęsły jest🥺. Cycki mi tylko z C do E urosły.
    Szkoda mi tylko, że nie będę już mogła spać/leżeć na brzuchu, bo to bardzo lubię. No ale odbije sobie później. 😊

Ja cycki tez mam ogromne.
    Dziś zauważyłam wyciek z piersi 😀 w apce ciążowej przeczytalam, ze na tym etapie po ściśnięciu piersi może się coś takiego pojawić😀 jakie było moje zdziwienie jak przycisnęłam cyca 😀

Brzuszek coraz większy, myśle, ze tutaj perspektywa zdjęcia tez zrobiła swoje:
    Ale na tym etapie 6-tygodni to bardzo dużo.
    W 12 tygodniu to tez nie miałam zbyt dużego brzuszka.
    Kurde ja tez lubię spać na brzuchu, a teraz to się nie da :(

• anett Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2022, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baniusia wrote:
    Kurwa.... szkoda.... 😔

Pamiętam, że plemniki mieliście z mtese. Zostały Wam jeszcze słomki? Czy musicie podejść do nowej biopsji?
    Pamiętam też, że plemników było dużo więc tym razem ewentualnie iglową można zrobić, dużo taniej będzie.
    Novum to finansowo każdego by dobiło, w innych klinikach na szczęście jest taniej.

Z drugiej strony jeśli zrobicie przerwę, można w tym czasie podkoksowac trochę plemniki i jajeczka suplementami. Mi to lekarz tyle supli dał, że zamiast śniadania mi służyły (samego dha 8 tabletek po 100 mg żarłam).

Z perspektywy czasu widzę jak ta przerwa i te suple były ważne. Przerwa trwała 5 miesiecy. Dała nam 3 jakościowo zajebiste jajka i 1 jakościowo zajebistego plemnika (ruch C - wcale nie zajebisty, ale wszystkie inne były D). Wystarczyło.

Rozumiem jak ciężko o czas, cierpliwość i pieniądze. Sama po becie 0 od razu podchodziłam do kolejnej procedury. Bez sensu. Trzeba to zrobić jak Lindalia czy Gmagda. Raz a dobrze. Dobrze podkoksowac plemniki i jajka. Mieć wyniki trombofili na ręku a co za tym czesto idzie Encorton i / lub heparynę w szafce.

Nie tracimy nadziei, trzymamy kciuki dalej. ✊️✊️
    Dopóki są plemniki i jajka to posiadanie dziecka to tylko kwestia czasu ( i pieniędzy). 🙂

Plemniki mamy naszczescie. Dzisiaj dopytalam, wykorzystali 1 słomkę, zostało 7. Więc biopsji narazie nie planujemy. Chyba że będą mieli inny pomysł na nas i by się dało igłową.
    Właśnie jak tak czy inaczej chce zrobić przerwę, muszę zresetować głowę, zrzucić nadmiarowy brzuszek 😄 i komórki podkoksowac.
    No i z Novum się wynosimy.
    Także będę szukać we wrocku na miejscu czegoś. Te dojazdy i organizacja wszystkiego jest dobijająca.

Jeśli chodzi o trombofile to poszłam do hepatologa, zlecił mi dalszą diagnostykę. Czekam jeszcze na jedne wyniki ale już widzę że coś tam wyszły dwa badania na granicy minimum, więc heparyną będzie, tylko kazał je zrobi żeby dobrać dawkę.

Jeszcze myślę od razu czy się nie wybrać do immunologa, przynajmniej jakieś podstawy zrobić za tą porę, bo czasu trochę będzie.

Baniusia, jak byś miała chwilę napisz mi proszę jakie suplementy brałaś i w jakich ilościach.
    Na lekarzy nie mam narazie sił ale suplementy mogę zacząć brać jak trzeba

starania od 2016 roku
    ona 32 lata
    on 33 lat
    azoospermia
    2022 r - m-tese Novum
    I procedura - Novum, 1 transfer 2-dniowy - beta 0
    II procedura - In Vimed, 2 zarodki
    23.02 transfer
    7dpt - 6,3
    12 dpt 108
    14 dpt 298
    18 dpt 2500 - jest pęcherzyk ciązowy
    26 dpt - zarodek z sercem
  • Baniusia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2022, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gmagda wrote:
    Ja cycki tez mam ogromne.
    Dziś zauważyłam wyciek z piersi 😀 w apce ciążowej przeczytalam, ze na tym etapie po ściśnięciu piersi może się coś takiego pojawić😀 jakie było moje zdziwienie jak przycisnęłam cyca 😀
    (

Wyczytałam w ulotkach, że mleko zaczyna być produkowane dopiero 1 lub 2 doby po narodzinach dziecka. Do tego czasu w szpitalu położne przynoszą gotowe mleko dla dziecka. Moja mama też mi tak mówiła. Bratowa też, przy każdym dziecku tak miała.

@Lindalia, a jak tam było u Ciebie?

Starania od 2020. Ovi
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
  • Baniusia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2022, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anett wrote:
    Plemniki mamy naszczescie. Dzisiaj dopytalam, wykorzystali 1 słomkę, zostało 7. Więc biopsji narazie nie planujemy. Chyba że będą mieli inny pomysł na nas i by się dało igłową.
    Właśnie jak tak czy inaczej chce zrobić przerwę, muszę zresetować głowę, zrzucić nadmiarowy brzuszek 😄 i komórki podkoksowac.
    No i z Novum się wynosimy.
    Także będę szukać we wrocku na miejscu czegoś. Te dojazdy i organizacja wszystkiego jest dobijająca.

Jeśli chodzi o trombofile to poszłam do hepatologa, zlecił mi dalszą diagnostykę. Czekam jeszcze na jedne wyniki ale już widzę że coś tam wyszły dwa badania na granicy minimum, więc heparyną będzie, tylko kazał je zrobi żeby dobrać dawkę.

Jeszcze myślę od razu czy się nie wybrać do immunologa, przynajmniej jakieś podstawy zrobić za tą porę, bo czasu trochę będzie.

Baniusia, jak byś miała chwilę napisz mi proszę jakie suplementy brałaś i w jakich ilościach.
    Na lekarzy nie mam narazie sił ale suplementy mogę zacząć brać jak trzeba

Ło Kochana. 7 słomek!! To nie trzeba tu żadnych statystyk czy rachunku prawdopodobieństwa, aby wiedzieć, że gdzieś tam ten plemnik jest. Ha! I na pewno nie jeden.

Ja bym immunologa zaliczyła. Zaliczyłam, przed ostatnią, szczęśliwą procedurą.

Lekarz z kliniki kazał mi brać:
    melatonina 3x 1mg,
    koenzym q10 1x 600 mg później mi zwiekszył do 800 mg
    dhea 3x 25 mg,
    witamina c 1 x 1000 mg,
    kwas foliowy 2x 400 mg,
    Witamina b complex
    Witamina D 1x 4000
    oraz prenetal uno.

Pomyliłam wcześniej dhea i q10. To q10 brałam po 8 tabletek a jak kupiłam 50 mg to po 16 musiałam brać 😒

Starania od 2020. Ovi
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
  • anett Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2022, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baniusia wrote:
    Ło Kochana. 7 słomek!! To nie trzeba tu żadnych statystyk czy rachunku prawdopodobieństwa, aby wiedzieć, że gdzieś tam ten plemnik jest. Ha! I na pewno nie jeden.

Ja bym immunologa zaliczyła. Zaliczyłam, przed ostatnią, szczęśliwą procedurą.

Lekarz z kliniki kazał mi brać:
    melatonina 3x 1mg,
    koenzym q10 1x 600 mg później mi zwiekszył do 800 mg
    dhea 3x 25 mg,
    witamina c 1 x 1000 mg,
    kwas foliowy 2x 400 mg,
    Witamina b complex
    Witamina D 1x 4000
    oraz prenetal uno.

Pomyliłam wcześniej dhea i q10. To q10 brałam po 8 tabletek a jak kupiłam 50 mg to po 16 musiałam brać 😒

No to nas pociesza że mamy plemniki, bo inaczej bym się rozsypała
    A tak to już plan obmyślany, tylko trochę cierpliwości.
    Dziękuję Ci za info o suplach 😄 Dokupie co trzeba i pewnie odwiedzę immunologa a później klinika.

Trzymajcie się kochane ciepło, brzuszki niech rosną 😄 będę czasami wpadać tu sprawdzić czy już zwolnione miejsce dla nas 😄😄 równowaga w końcu musi być w przyrodzie 😅😅

Baniusia lubi tę wiadomość

starania od 2016 roku
    ona 32 lata
    on 33 lat
    azoospermia
    2022 r - m-tese Novum
    23.02 transfer
    7dpt - 6,3
    12 dpt 108
    14 dpt 298
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2022, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baniusia wrote:
    Wyczytałam w ulotkach, że mleko zaczyna być produkowane dopiero 1 lub 2 doby po narodzinach dziecka. Do tego czasu w szpitalu położne przynoszą gotowe mleko dla dziecka. Moja mama też mi tak mówiła. Bratowa też, przy każdym dziecku tak miała.

@Lindalia, a jak tam było u Ciebie?

To nie było mleko :) to coś przeźroczystego.
    Piersi się przygotowują :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2022, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anett wrote:
    No to nas pociesza że mamy plemniki, bo inaczej bym się rozsypała
    A tak to już plan obmyślany, tylko trochę cierpliwości.
    Dziękuję Ci za info o suplach 😄 Dokupie co trzeba i pewnie odwiedzę immunologa a później klinika.

Trzymajcie się kochane ciepło, brzuszki niech rosną 😄 będę czasami wpadać tu sprawdzić czy już zwolnione miejsce dla nas 😄😄 równowaga w końcu musi być w przyrodzie 😅😅

Ogrom słomek kochana! 😍
    Będzie dobrze! Macie taką ilość plemników, patrz na Baniusie ile miała prób za sobą, a bąbelek w brzuchu. Za każdym razem biopsja. Wam tez się uda !

Szkoda tylko, ze w in vitro tak ważna jest kasa i nie raz ona weryfikuje…
    Teraz widziałam dużo dofinansowań w klinikach, nie myślałaś czy łapiecie się na coś?
    U nas w klinice widziałam dla mieszkańców Krakowa ostatnio tez dla Tarnowa. Może popatrzcie czy dla waszego miasta czegoś nie planują.

Macie zamiar przenosić nasienie do innej kliniki ?
    Novum ma ceny z kosmosu, myśle, ze w innej i nie gorszej klinice w tej cenie to by was było stać na dwie procedury, ale rozumiem, ze myśleliście, ze jeden raz w najlepszej może dać powodzenie .

My u nas w klinice za nie wyhodowanie żadnego zarodka mieliśmy zwrot części kosztów, nie macie czegoś takiego ?

• lindalia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2022, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett, chcecie przenosić materiał do Wrocławia? Wiem, że Novum oferuje transport materiału, w 2020 roku to było ok 2 tys zł. Teraz pewnie drożej.

Gmagda, fajny brzuszek :D mnie wybiło dopiero po 30 tygodniu, wcześniej to mogłam spokojnie ukrywać. Jakbym chciała. :D

Baniusia, nie ma przeciwwskazań do spania na brzuchu na Twoim etapie, dopiero jak Tobie staje się niewygodnie, to i dziecku robi się niewygodnie. Ja przestałam krótko przed zaczeciem trzeciego trymestru.

Co do mleka, to faktycznie gruczoly zaczynają się przygotowywać od 16 tygodnia i może ono lecieć w trakcie ciąży. Ja mialam w ktoryms momencie wlasnie takie przezroczyste cos jak ścisnelam piersi. Dzięki skurczom porodowym i wydzielaniu oksytocyny, mleko jest uwalniane, dlatego tak ważne jest aby dziecko trafiło od razu na pierś matki, ma wrodzony odruch ssania, więc może spić siarę (pierwsze mleko).
    A propo, u nas aktualnie tak :

PS nie cytujcie, bo będę usuwać zdjęcie.

Dla nas macierzyństwo stało się fajne jakoś miesiąc temu, im Malutki jest większy i jest z nim kontakt (śmiech, gruchanie, gadanie po swojemu), jest łatwiej. Przestał płakać bez powodu i jest coraz fajniejszy. Lubię być mamą, lubię karmić piersią, lubię wszystko co się robi przy dziecku. Mogłabym wysłać Wam więcej zdjęć, jeśli macie fb. Może jakaś grupa, albo czat, jeśli nie koniecznie chcecie pozostać anonimowe ? Można więcej pogadać o ciąży. :D
    Zaczyna mi po głowie chodzić myśl o powrocie po rodzeństwo. Na razie myśl kiedy zaczniemy to planować, a nie kiedy dokładnie wrócimy. :D
    Patrzę na ten łepek maly i mi smutno, że jest już taki duży, wyrasta już z poduszki do karmienia. Jestem jednocześnie szczęśliwa, że tak dobrze się rozwija. Płaczośmiech.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2022, 07:48

Baniusia lubi tę wiadomość

• anett Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2022, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gmagda wrote:
    Ogrom słomek kochana! 😍
    Będzie dobrze! Macie taką ilość plemników, patrz na Baniusie ile miała prób za sobą, a bąbelek w brzuchu. Za każdym razem biopsja. Wam tez się uda !

Szkoda tylko, ze w in vitro tak ważna jest kasa i nie raz ona weryfikuje…
    Teraz widziałam dużo dofinansowań w klinikach, nie myślałaś czy łapiecie się na coś?
    U nas w klinice widziałam dla mieszkańców Krakowa ostatnio tez dla Tarnowa. Może popatrzcie czy dla waszego miasta czegoś nie planują.

Macie zamiar przenosić nasienie do innej kliniki ?
    Novum ma ceny z kosmosu, myśle, ze w innej i nie gorszej klinice w tej cenie to by was było stać na dwie procedury, ale rozumiem, ze myśleliście, ze jeden raz w najlepszej może dać powodzenie .

My u nas w klinice za nie wyhodowanie żadnego zarodka mieliśmy zwrot części kosztów, nie macie czegoś takiego ?

Przenosimy się do Wrocławia, to na pewno. Jeszcze nie wiem czy in vimed czy inicta. Muszę poczytać.
    Wiesz, zostaliśmy w Novum bo byliśmy bardzo zadowoleni z obsługi, podejścia i wyników mTese. Więc zostaliśmy mimo dużo wyższych kosztów.Niestety ale słabe podejście jak dla mnie do klienta mają, słaby kontakt i niestety za każdą konsultacje nawet telefoniczną 150 zł...
    Haha, Novum i zwrot kasy? Coś ty..., Hajs się musi zgadzać. Jeszcze nie wiem czy faktury nie dostanę za dzisiajsza wizytę u lekarza, bo mi pani dr wielce uświadomiła że mam odstawić leki, jak bym tego nie wiedziała... Ale nawet nie pytałam czy mam za to płacić bo wyszłam z płaczem.... Najwyżej fakturę wyślą....
    Co do refundacji niestety my się nie łapiemy, jest dofinansowanie dla mieszkańców Wrocławia, my mieszkamy poza Wrocławiem, także musimy jakoś to ogarnąć. Rodzice by już nam pewnie pomogli i wyłożyli kolejne pieniądze ale ja się chce lepiej przygotować i ma być dobrze 😄

starania od 2016 roku
    ona 32 lata
    on 33 lat
    azoospermia
    2022 r - m-tese Novum
    23.02 transfer
    7dpt - 6,3
    12 dpt 108
    14 dpt 298
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2022, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @lindalia
    Ale słodziak 😍 boziu jakie to jest piękne takie maleństwo, nie mogę się doczekać jak będę tulić swojego 😍

Tak brzuszek rośnie, dziś konkretnie odczuwam bóle więzadeł i kłucia, a miałam trochę spokoju :) w piątek mamy drugie badania prenatalne, nie ukrywam, ze się stresuje żeby z bobasem było wszystko dobrze.
    Dobrze, ze dziś ostatni dzień upałów, bo szczerze to czuje się słabo… mam wrażenie, ze te cycki mi zaraz wybuchną, nie mam szans ubrać żadnego stanika, wszystko jest małe, a ostatnio jak chciałam się zmusić do kupienia, to jak pomyślałam, ze muszę coś pomierzyć to mi się odechciało, wiec chodzę cały czas bez.

Miałam mega ochotę na beze z mascarpone i owocami, rano zrobiłam bezę, zabieram się za krem. Oczywiście jak wszystko wpisuje w Google : beza w ciąży.
    I multum przeciwskazań, ze białka się mogły nie dopiec, lepiej nie jeść ze względu na salmonellę w jajkach.
    Fuck 😫
    Wkurwia mnie to wszystko: na każdą jedną rzecz przez toksoplazmozę muszę uważać i nawet se kuźwa bezy nie zjem . 🤬

@anett
    Grunt do dobre nastawienie !
    Ty takie masz , a my jesteśmy tu po to żeby wspierać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2022, 18:34

• Krysia23 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2022, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Anett, strasznie przykre, ale nadzieja umiera ostatnia 🙏🤞

Mam do Was pytanie, jakie u Waszych mężczyzn były powody azospermii?
    Okazało się, że mój mąż miał ściągane jądra w wieku 7 lat(!!!!) FSH, LH podwyższone, testosteron ok.

Byliśmy u jednego urologa, on znalazł bliznę, jak pogrzebaliśmy to okazało się, że był zabieg w wieku 7 lat. Jeszcze zanim to wiedział, to powiedział, że szanse na znalezienie plemników mamy.

W przyszłym tygodniu powtarzamy badanie nasienia, metodą manualną w innej klinice. Zrobimy też badanie cynku, alfa glukozydazy, i fruktozy (czy Wy też to robiliście?), a później mamy już termin o doktora Ś.
    Gmagda, on wykonywał biopsję Twojemu mężowi? :)

23.06.22 - Diagnoza - Azoospermia
    15.11.22 - ❄️❄️❄️❄️
    27.12.22 - transfer 4.1.1 - EG + AH, cykl sztuczny
    6dpt - II, 7dpt - 65, 9dpt - 187, 11dpt - 432, 13dpt - 1115, 20dpt - 10135, widoczny pęcherzyk, 29dpt - 🤍🤍
    7tc - 💔❤️‍🩹 , 9tc-💔 (7t2d) ♀️
    20.07.24 - transfer 4.1.1, cykl sztuczny
    6dpt - II, 7dpt - 46, 9dpt - 126, 11dpt - 266, 13dpt - 573, 19dpt - 2623, 20dpt - pęcherzyk ciążowy z zółtkowym, 24dpt - mamy 💗 7t6d - 💔(7t1d) ♂️

🍂19.11.24🍂 - transfer 4.1.1, cykl naturalny
    5 i 6dpt - II , 8dpt - 204, 10dpt - 486, 22dpt - 24 293 🔥 27dpt - 💗
    8t3d - 2cm, 176 bpm, 10t5d - 4cm 🍓,
    11t4d - 5,5cm 🍋‍🟩12t - prenatalne - wszystko OK 🩵

preg.png

Czeka na nas jeden maluszek 😺
  • anett Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2022, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysia23 wrote:
    Hej dziewczyny!

Okazało się, że mój mąż miał ściągane jądra w wieku 7 lat(!!!!) FSH, LH podwyższone, testosteron ok.

Byliśmy u jednego urologa, on znalazł bliznę, jak pogrzebaliśmy to okazało się, że był zabieg w wieku 7 lat. Jeszcze zanim to wiedział, to powiedział, że szanse na znalezienie plemników mamy.

W przyszłym tygodniu powtarzamy badanie nasienia, metodą manualną w innej klinice. Zrobimy też badanie cynku, alfa glukozydazy, i fruktozy (czy Wy też to robiliście?), a później mamy już termin o doktora Ś.

U nas mąż miał wodniaka operowanego w wieku 4 lat. Zrobiła się niedrożność.
    A takich badań jak piszesz nikt nam nie zlecał i nie robiliśmy.

starania od 2016 roku
    ona 32 lata
    on 33 lat
    azoospermia
    2022 r - m-tese Novum
    23.02 transfer
    7dpt - 6,3
    12 dpt 108
    14 dpt 298
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2022, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysia23 wrote:
    Hej dziewczyny!

Jeżeli pytasz o doktora Swolkienia to tak on :)
    Z tego co widziałam to razem z doktorem Pilchem, bo on tez wychodził z bloku w tym samym czasie.

Robiliśmy fruktozę , kwas cytrynowy i chyba tą a-glukozydaze .
    U mojego męża prawdopodobnie po operacji wodniaków jąder zrobiły się mega zrosty i nic się nie wydostaje .

Jak to możliwe, ze w wieku 7 lat !? :( bardzo bardzo późno. Co wam mówił lekarz o tym ?
    Jądra przez tak długi czas były w nieodpowiednim stanowisku :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2022, 21:36

• Baniusia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2022, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysia23 wrote:
    Hej dziewczyny!

U nas przyczyna nie rozpoznana 🤷‍♂️🤷‍♀️. Nie mamy pojęcia czemu nie ma plemników w nasieniu, chodź produkcja odbywa się non stop niczym nie zakłócona.

Starania od 2020. Ovi
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
  • Krysia23 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to tak z góry założyliśmy, że to wnętrostwo, bo mąż nie chce zapytać teściowej 🤷🏼‍♀️ bo nie wiedziałam, że są inne możliwości, teraz chwyciłam się nadziei, że może to była jakaś przepuklina 🙏 albo chociaż tylko jedno jądro

Ale zrobimy badania, będziemy mądrzejsi 😊

23.06.22 - Diagnoza - Azoospermia
    15.11.22 - ❄️❄️❄️❄️
    27.12.22 - transfer 4.1.1 - EG + AH, cykl sztuczny
    6dpt - II, 7dpt - 65, 9dpt - 187, 11dpt - 432, 13dpt - 1115, 20dpt - 10135, widoczny pęcherzyk, 29dpt - 🤍🤍
    7tc - 💔❤️‍🩹 , 9tc-💔 (7t2d) ♀️
    20.07.24 - transfer 4.1.1, cykl sztuczny
    6dpt - II, 7dpt - 46, 9dpt - 126, 11dpt - 266, 13dpt - 573, 19dpt - 2623, 20dpt - pęcherzyk ciążowy z zółtkowym, 24dpt - mamy 💗 7t6d - 💔(7t1d) ♂️

🍂19.11.24🍂 - transfer 4.1.1, cykl naturalny
    5 i 6dpt - II , 8dpt - 204, 10dpt - 486, 22dpt - 24 293 🔥 27dpt - 💗
    8t3d - 2cm, 176 bpm, 10t5d - 4cm 🍓,
    11t4d - 5,5cm 🍋‍🟩12t - prenatalne - wszystko OK 🩵

preg.png

Czeka na nas jeden maluszek 😺
‹‹ 538 539 540 541 542 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ