Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
-
WIADOMOŚĆ
-
Joaszo koniecznie oprócz kariotypu emka to koniecznie Azf i Cftr !CZeka się okolo 3 - 4 tygodni na wynik i kosztują nie mało bo każde po ok. 300-400zł ale warto to zrobić. Tam też moga być przyczyny Azoo..A jaki miał FSH i Testosteron bo nie pamietam....?zyzka
-
Joaszo troche mnie dziwi ze niekazala powtorzyc FSH i LH i test no chyba ze byly mega w normie..bo fsh potrafi bardzo skakac ;/ wiec pol roku to troche jednak jest ..
nam kontrolnie teraz kazal robic co pol roku badania .. a niby wsiojest ustabilizowane -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
hej kochane my zrobilismy hormony po 3 tyg od zastrzyku mezu juz nie beirze reszty lekow .. i test 463 , Lh wzroslo z 5 na 11 , FSH z 20 na 38 wiec ten spadek to zapewne efekt tylko lekow..i chyba dobrze ze nie podeszlismy do mTESE
-
Ania_84 wrote:hej kochane my zrobilismy hormony po 3 tyg od zastrzyku mezu juz nie beirze reszty lekow .. i test 463 , Lh wzroslo z 5 na 11 , FSH z 20 na 38 wiec ten spadek to zapewne efekt tylko lekow..i chyba dobrze ze nie podeszlismy do mTESE
Szkoda ze to taka pozorna poprawa tylko:/ mialam cicha nadzieje ze to cos moze pomoc na dluzej.. -
nick nieaktualny
-
nadzieja92 wrote:jestem i ja i nasz " męski " problem
W ogóle strasznie tu cicho, my co prawda zakończyliśmy już diagnostykę mężulca,ale wchodzę tu co jakiś czas W przyszłym tygodniu mamy punkcję i próbę zapładniania plemniczkami zamrożonymi z biopsji..... jak ja się tego boje !! lekarz nie ukrywał, że tego rodzaju nasienie ma już z góry obniżoną jakość.. trzymajcie kciuki!Ania_84 lubi tę wiadomość
zyzka -
Ania i ja za Was :* zastanawiałam się nad Waszą sytuacja przed chwilą..tylko, że ja nie wiem co to sa te badania kliniczne, że IVF z dawcą objęte refundacją, czy jak? Ja jak patrze na skuteczność IUI to chyba bym od razu zastartowała z IVF..Jeżeli tylko jest szansa na tańsze podejście. Ale z drugiej strony,chyba by mnie korciło spróbowac chociaż raz IUI..bo to rzeczywiście mniejsze obciążenie... AAAAle w sumie ja już mam 7 dzien stymulki i idzie gładko,bez komplikacji i czuję się dobrze
Więc jaką decyzje podjmiecie, będę mocno trzymała kciuki! Ważne, że startujecie i walczycie:)Ania_84 lubi tę wiadomość
zyzka -
tak w badaniach klinicznych testuja nowy lek.. w tym, wypadku teraz testuja lek na zwiekszenie szans na zagniezdzenie .. powodujacy skurcze mamcicy czy jakos tak .. i wtedy jest refundacja kosztow in vitro.. no i co najwazniajeze nie wykluczane sa pary ktore ni maja swoich plemnikow .. wazne zeby kobieta byla zdrowa
ciesze sie ze stymulka przebiega bez komplikacji i oby tak dalejWiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 14:55
zyzka lubi tę wiadomość
-
wstepnie mamy bardzo duze ja zdrowa, BMI 28 a jest do 32 , 31 lat a max do 36 no i nie mamza soba nawet jednej proby in vitro bo jest do max 1 proby
teraz czekam na ankiete mamyja wypelnic i wtedy bedzie nastepna kwalifikacjaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 15:10
Joaszo lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny napisalam do Admina czy móglby zmienic tytul watku .. na
Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
bo chyba tak latwiej bedzie zebrac osoby nie raz ktos kto niem a plem,nikow nie wie od razu co to jest TESEzyzka lubi tę wiadomość