Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
-
WIADOMOŚĆ
-
Crash wrote:To, ze rokowania sa słabe to ja nie potrzebuje pytać lekarza. Wydaliśmy już tyle, to nie chce żałować ze mogłem coś zrobić a nie zrobilem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja, 17:14
-
Hej hej. Nie było mnie tu trochę ale mieliśmy przedślubne zawirowania
teraz już skupiamy się tylko na badaniach itp. Za 2 tygodnie kończymy stymulację hormonalna robimy badania i mamy umówioną wizytę do dr jeśli wyniki będą w porządku to wtedy umawiamy mtese. Nie wiem jak długo czeka się na zabieg u dr. Wolskiego ? I czy ktoś wie w jakie dni są robione zabiegi? Wiem że kiedyś wykonywał mtese tylko w niedzielę.
👩🏻 37 lat 👦🩵2011 AMH 0,72 💊QTEN, kwas foliowy, witamina D. 👨🏻38 lat Azoospermia. 💊TENfertil On 👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF -
Wyobraźnia87 wrote:nie wiem jak długo czeka się na zabieg u dr. Wolskiego ? I czy ktoś wie w jakie dni są robione zabiegi? Wiem że kiedyś wykonywał mtese tylko w niedzielę.
Cena za całość: 20tys.+ sporo badań przed.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja, 17:15
Wyobraźnia87 lubi tę wiadomość
-
Ja dzisiaj byłem na konsultacji w Invicta w Gdańsku u dr Kłącza. Trochę inne podejście niż androlog u którego wczesniej byłem (bardzo profesjonalne i pozytywne). Ogólnie ocenił wyniki i szanse pozytywnie z większymi szansami na tak niż na nie. Gdybym dzień wczesniej zrobil badania krwi to juz jutro miałbym zabiego bo zwolniło im sie miejsce ale zabrakło oznaczenia grupy krwii. Zatem zostaje mi czekac na kolejny miesiąc.
-
Terten wrote:Tak, dalej w niedzielę. Czas czekania ~3-4tyg.
Cena za całość: 20tys.+ sporo badań przed.👩🏻 37 lat 👦🩵2011 AMH 0,72 💊QTEN, kwas foliowy, witamina D. 👨🏻38 lat Azoospermia. 💊TENfertil On 👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF -
Wyobraźnia87 wrote:Jakie badania trzeba zrobić przed m tese? Takie same jak przed igłowa ?
Biochemia - jony
Biochemia - metabolity
Infekcyjne (hcv, hcb, hiv, kila)
Potwierdzona grupa krwi
Koagulologia - czasy krzepnięcia
Mnie komplet wyszedl ok 450zlWyobraźnia87 lubi tę wiadomość
-
Crash wrote:Morfologia krwi obwodowej - 22 parametry (5diff)
Biochemia - jony
Biochemia - metabolity
Infekcyjne (hcv, hcb, hiv, kila)
Potwierdzona grupa krwi
Koagulologia - czasy krzepnięcia
Mnie komplet wyszedl ok 450zl👩🏻 37 lat 👦🩵2011 AMH 0,72 💊QTEN, kwas foliowy, witamina D. 👨🏻38 lat Azoospermia. 💊TENfertil On 👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF -
Wyobraźnia87 wrote:My chcemy jak najszybciej bo to oczekiwanie na wszystko jest dla nas najgorsze
Najgorzej patrzy sie tu z mojej perspektywy na temat Bardzo kiepskie wyniki nasienia... xD chciałbym mieć takie kiepskie jak tam wszyscy mają hehe 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja, 16:31
-
Wyobraźnia87 wrote:My niedługo mamy wizytę u dr W i zobaczymy czy wyznaczy już termin zabiegu i na kiedy
Badania ważne 1 rok od daty wyniku:
badanie na obecność chlamydii trachomatis metodą PCR (mocz)
cytomegalia w klasie IgG i IgM.
Badania ważne 3 miesiące od daty wyniku:
morfologia krwi;
badanie ogólne moczu;
HIV Ag/Ab Combo;
antygen HBs;
anty-HBc total;
anty-HCV;
VDRL;
wskaźniki APTT i PT (czas protrombinowy, wskaźnik INR);
jonogram (sód i potas);
poziom glukozy na czczo. -
Crash wrote:Też juz chciałbym żeby było po... dlatego byłem gotowy dać się ciąć z dnia na dzień, jednak brak potwierdzonej grupy krwi stanął na przeszkodzie bo pozostałe wyniki były juz dostępne, a w Invicie robią tylko raz w miesiącu więc teraz dopiero końcówka czerwca.
Najgorzej patrzy sie tu z mojej perspektywy na temat Bardzo kiepskie wyniki nasienia... xD chciałbym mieć takie kiepskie jak tam wszyscy mają hehe 😅Crash lubi tę wiadomość
-
Terten wrote:U nich pod mtese masz do zrobienia:
Badania ważne 1 rok od daty wyniku:
badanie na obecność chlamydii trachomatis metodą PCR (mocz)
cytomegalia w klasie IgG i IgM.
Badania ważne 3 miesiące od daty wyniku:
morfologia krwi;
badanie ogólne moczu;
HIV Ag/Ab Combo;
antygen HBs;
anty-HBc total;
anty-HCV;
VDRL;
wskaźniki APTT i PT (czas protrombinowy, wskaźnik INR);
jonogram (sód i potas);
poziom glukozy na czczo.👩🏻 37 lat 👦🩵2011 AMH 0,72 💊QTEN, kwas foliowy, witamina D. 👨🏻38 lat Azoospermia. 💊TENfertil On 👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF -
Crash wrote:Też juz chciałbym żeby było po... dlatego byłem gotowy dać się ciąć z dnia na dzień, jednak brak potwierdzonej grupy krwi stanął na przeszkodzie bo pozostałe wyniki były juz dostępne, a w Invicie robią tylko raz w miesiącu więc teraz dopiero końcówka czerwca.
Najgorzej patrzy sie tu z mojej perspektywy na temat Bardzo kiepskie wyniki nasienia... xD chciałbym mieć takie kiepskie jak tam wszyscy mają hehe 😅👩🏻 37 lat 👦🩵2011 AMH 0,72 💊QTEN, kwas foliowy, witamina D. 👨🏻38 lat Azoospermia. 💊TENfertil On 👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF -
Wyobraźnia87 wrote:Chociaż już jesteśmy bardziej z tym wszystkim pogodzeni niż na początku kiedy diagnoza spadła na nas. Chociaż teraz może ta nadzieja nas trzyma.
-
Crash wrote:Ja mam różne stany... raz pogodzony z faktem, że jest jak jest, za chwilę załamka a jeszcze później pełen nadzieii bo przecież lekarz powiedział, ze mam być dobrej myśli bo wg niego są spore szanse i że w gorszych przypadkach znajdowali... taki rollercoster emocjonalny👩🏻 37 lat 👦🩵2011 AMH 0,72 💊QTEN, kwas foliowy, witamina D. 👨🏻38 lat Azoospermia. 💊TENfertil On 👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF
-
Crash wrote:Ja mam różne stany... raz pogodzony z faktem, że jest jak jest, za chwilę załamka a jeszcze później pełen nadzieii bo przecież lekarz powiedział, ze mam być dobrej myśli bo wg niego są spore szanse i że w gorszych przypadkach znajdowali... taki rollercoster emocjonalny
-
Każda pozytywna historia to też nadzieja. Dlatego przeczytałam to forum od deski do deski szukając pozytywnych zakończeń. To też dawało nam siły do walki. Każda pozytywna historia bardzo cieszy bo pokazuje, że są jakieś szanse. Dawajcie znać na bieżąco co u was. My za tydzień mamy konsultacje i jeśli wszystko będzie dobrze umawiamy zabieg i oby jak najszybciej.👩🏻 37 lat 👦🩵2011 AMH 0,72 💊QTEN, kwas foliowy, witamina D. 👨🏻38 lat Azoospermia. 💊TENfertil On 👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF
-
Crash wrote:Trzymam kciuki i bedzie dobrze 💪
U nas zostało 6 tygodni czekania, a w tym czasie nadal prawie codziennie klucie sie. Do biopsji raczej poza huśtawka moich nastrojów większych zmian sie nie spodziewam hehe👩🏻 37 lat 👦🩵2011 AMH 0,72 💊QTEN, kwas foliowy, witamina D. 👨🏻38 lat Azoospermia. 💊TENfertil On 👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF