Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
-
WIADOMOŚĆ
-
My jesteśmy właśnie po badaniach po miesiącu na Ovitrelle i testosteron zwykły i wolny ponad normę ( wcześniej zwykły był w normie a wolny trochę za niski) Fsh obniżyło się do 0,5 ale Inhibina spadła z 46 na 34. W piątek mamy wizytę u doktora, więc może nas uspokoi bo sama nie wiem czy to dobrze czy źle czy nie ma co patrzeć po miesiącu.👩🏻 37 lat 👦🩵2011 AMH 0,72 💊QTEN, kwas foliowy, witamina D. 👨🏻38 lat Azoospermia. 💊TENfertil On 👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF
-
Wyobraźnia87 wrote:My jesteśmy właśnie po badaniach po miesiącu na Ovitrelle i testosteron zwykły i wolny ponad normę ( wcześniej zwykły był w normie a wolny trochę za niski) Fsh obniżyło się do 0,5 ale Inhibina spadła z 46 na 34. W piątek mamy wizytę u doktora, więc może nas uspokoi bo sama nie wiem czy to dobrze czy źle czy nie ma co patrzeć po miesiącu.
trzymam kciuki i daj znać jak będziecie mieć jakieś wieści
ja z perspektywy czasu uważam, że w tym wszystkim najgorsze jest to ciągłe czekanie na coś i czas, który dośc szybko ucieka -
Wyobraźnia87 wrote:My jesteśmy właśnie po badaniach po miesiącu na Ovitrelle i testosteron zwykły i wolny ponad normę ( wcześniej zwykły był w normie a wolny trochę za niski) Fsh obniżyło się do 0,5 ale Inhibina spadła z 46 na 34
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca, 17:22
-
U mnie dr nic nie mówiła o badaniu inhibiny. Najpierw badanie, czy po Ovi ruszy testosteron i jak estradiol. Dołączona wtedy bemfola i aromek, kontrolnie sprawdzenie po czasie jak testosteron, estradiol i fsh a te jak wyżej pisałem. Oprócz tego omega, D3 i Tenfertil On. Robimy w maju badanie nasienia i albo jest coś albo nie ma i mtese. Ze względu na niska rezerwę u żony zastanawiali się nawet czy nie robić od razu biopsji bez stymulacji hormonalnej, a tak żona do tego czasu ma łykać łącznie z 20 tabletek dziennie różnych antyoksydantów.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca, 22:43
-
quassi wrote:trzymam kciuki i daj znać jak będziecie mieć jakieś wieści
ja z perspektywy czasu uważam, że w tym wszystkim najgorsze jest to ciągłe czekanie na coś i czas, który dośc szybko uciekaTo prawda. U nas tym bardziej bo wiek już sprawia, że to nasze ostatnie próby.
👩🏻 37 lat 👦🩵2011 AMH 0,72 💊QTEN, kwas foliowy, witamina D. 👨🏻38 lat Azoospermia. 💊TENfertil On 👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF -
Terten wrote:Miałem podobnie po ovi i bemfoli. Testo wystrzelił ponad normę - wg dr. W. to przyczyniło się do spadku inhibiny. FSH i LH mi praktycznie wyzerowalo. Docelowo u mnie bemfola i Ovi się nie sprawdziło. Przepisał mi clostilbegyt i anastrozol.👩🏻 37 lat 👦🩵2011 AMH 0,72 💊QTEN, kwas foliowy, witamina D. 👨🏻38 lat Azoospermia. 💊TENfertil On 👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF
-
Crash wrote:U mnie dr nic nie mówiła o badaniu inhibiny. Najpierw badanie, czy po Ovi ruszy testosteron i jak estradiol. Dołączona wtedy bemfola i aromek, kontrolnie sprawdzenie po czasie jak testosteron, estradiol i fsh a te jak wyżej pisałem. Oprócz tego omega, D3 i Tenfertil On. Robimy w maju badanie nasienia i albo jest coś albo nie ma i mtese. Ze względu na niska rezerwę u żony zastanawiali się nawet czy nie robić od razu biopsji bez stymulacji hormonalnej, a tak żona do tego czasu ma łykać łącznie z 20 tabletek dziennie różnych antyoksydantów.👩🏻 37 lat 👦🩵2011 AMH 0,72 💊QTEN, kwas foliowy, witamina D. 👨🏻38 lat Azoospermia. 💊TENfertil On 👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF
-
U nas już po wizycie ( w sensie telefonicznej) lekarz jednak dzisiaj zadzwonił. Powiedział że wyniki są dobre tzn że wszystko idzie po jego myśli. Teraz przez następne tygodnie zamiast Ovitrelle Bemfola i zobaczymy co dalej. Ech oby to wszystko zakończyło się happy endem.👩🏻 37 lat 👦🩵2011 AMH 0,72 💊QTEN, kwas foliowy, witamina D. 👨🏻38 lat Azoospermia. 💊TENfertil On 👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF
-
Wyobraźnia87 wrote:U nas już po wizycie ( w sensie telefonicznej) lekarz jednak dzisiaj zadzwonił. Powiedział że wyniki są dobre tzn że wszystko idzie po jego myśli. Teraz przez następne tygodnie zamiast Ovitrelle Bemfola i zobaczymy co dalej. Ech oby to wszystko zakończyło się happy endem.
-
Walczędokońca wrote:On zawsze tak mówi nawet jak jest źle to mowi ze dobrze.👩🏻 37 lat 👦🩵2011 AMH 0,72 💊QTEN, kwas foliowy, witamina D. 👨🏻38 lat Azoospermia. 💊TENfertil On 👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF
-
Wyobraźnia87 wrote:Może i tak, ale wolę wierzyć że rzeczywiście jest dobrze i zakończy się jeszcze lepiej. Ale zdaję sobie sprawy że tu nie ma zasady żadnej. Przeczytałam cały ten wątek na forum i wiem, że różne przypadki się zdarzały.
-
Walczędokońca wrote:Mnie to on wykończył psychicznie uciekłem do Gamety i tutaj Pani ginekolog prowadząca potrafi zapisać mnie na czerwono że jak coś się pojawia to mrozimy materiał a w novum doktor tego nie uczył tylko dążył do micro tese jak to mi powiedział że byśmy myśli mieć drugi taki budenk na bank nasienia żeby u wszystkich mrozić 3 badania miałem z plemnikami i wszystko do kosza poszło.Po braniu bemfoli i ovitrelle wyniki były bardzo dobre to przerwał mi kurację twierdząc że nie ma sensu dalej i oczywiście zrobiła się azoospermia i będąc na wizycie nie dał mi dalej leków tylko skierowanie na microtese i uważam że to jest zero dążenia dlaczego są i ich nie ma tylko ciągnięcie do kasy novum i tak samo przyjazd na wizytę trwają 5 minut żeby zobaczyć tylko hormony. Tak że ja mu nie wierzę co mówi i dlatego uciekłem do Gamety i mam ten sam schemat leczenia od 20 dni teraz biorę stymulacje i mrozimy materiał.👩🏻 37 lat 👦🩵2011 AMH 0,72 💊QTEN, kwas foliowy, witamina D. 👨🏻38 lat Azoospermia. 💊TENfertil On 👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF
-
Walczędokońca wrote:On zawsze tak mówi nawet jak jest źle to mowi ze dobrze.
Swego czasu czytałam to forum całymi dniami i widzę, że doktor pomógł wielu osobom (tego nie kwestionuje) ale też odniosłam wrażenie, że on zawsze daje nadzieję. My akurat na swojej drodze trafiliśmy na innego lekarza i nigdy nie czuliśmy się, że nas na coś naciąga. Szczerze mówią to po pierwszej wizycie miałam wrażenie, że był mało pozytywny i nie dawał złudnych nadziei (mimo, że wyjściowo mąż miał inhibine B na poziomie powyżej 250, wysoki testosteron, nie za wysokie FSH co uważałam za dobry znak i wyniki napawały nas optymizmem). Po wizycie i przed zabiegiem byliśmy już tylko w kontakcie mailowym / telefonicznym. Nawet mieliśmy się umówić na wizytę przed zabiegiem ale doktor do nas wrócił, że on nie widzi takiej potrzeby bo wszytsko wie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca, 18:17
-
Ja powiem szczerze, że nie mam takiego odczucia, że dr daje nadzieję. Z mtese też nas nie namawiał i powiedział szczerze że nie ma żadnej gwarancji, że się uda i nie jest w stanie powiedzieć jakie mamy szanse. Przedstawił nam jak widzi plan leczenia i kazał się zastanowić czy chcemy iść inwazyjnie i w takie koszty. My byliśmy zdecydowani bo uznaliśmy że chcemy zrobić wszystko co tylko możliwe, żeby sobie nie wyrzucać. Teraz już nawet kazał pisać wyniki SMS żeby nie płacić za wizyty. Pominę fakt, że na wizytach zachowuje się różnie, często mam wrażenie że bagatelizuje moją osobę i unieważnia w tym wszystkim ale ja juz stwierdziłam że nie to jest dla mnie najważniejsze.👩🏻 37 lat 👦🩵2011 AMH 0,72 💊QTEN, kwas foliowy, witamina D. 👨🏻38 lat Azoospermia. 💊TENfertil On 👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF
-
Wyobraźnia87 wrote:Ja powiem szczerze, że nie mam takiego odczucia, że dr daje nadzieję. Z mtese też nas nie namawiał i powiedział szczerze że nie ma żadnej gwarancji, że się uda i nie jest w stanie powiedzieć jakie mamy szanse. Przedstawił nam jak widzi plan leczenia i kazał się zastanowić czy chcemy iść inwazyjnie i w takie koszty. My byliśmy zdecydowani bo uznaliśmy że chcemy zrobić wszystko co tylko możliwe, żeby sobie nie wyrzucać. Teraz już nawet kazał pisać wyniki SMS żeby nie płacić za wizyty. Pominę fakt, że na wizytach zachowuje się różnie, często mam wrażenie że bagatelizuje moją osobę i unieważnia w tym wszystkim ale ja juz stwierdziłam że nie to jest dla mnie najważniejsze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca, 22:26
-
Walczędokońca wrote:Nam dawał duże wręcz przygotowania do stymulacji żony i obraz z biopsji maturation arrest 7 poziom a poprzednie 2 badania z plemnikami i zero zainteresowania żeby zamrozić tylko biopsja. A i po biopsji powiedział że czasami tak jest i proponuję bank nasienie chore to jest i już wtedy się noz w kieszeni otworzył i azymut był na wyjście z novum i nigdy tam nie wracać.👩🏻 37 lat 👦🩵2011 AMH 0,72 💊QTEN, kwas foliowy, witamina D. 👨🏻38 lat Azoospermia. 💊TENfertil On 👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF
-
Wyobraźnia87 wrote:Absolutnie nie dziwię się Wam. O banku nasienia w ogóle wstydziłby się wspominać biorąc pod uwagę, że pojawiają się plemniki w takiej ilości i powinien robić wszystko, żeby je pobrać podczas badania, więc się nie dziwię że zmieniliście klinikę. Trzymam kciuki, żeby wszystko Wam się udało!
-
Walczędokońca wrote:Zobaczymy co tam się dzieje za tydzień jadę zrobić badanie nasienie i jak coś będzie to mrozimy.👩🏻 37 lat 👦🩵2011 AMH 0,72 💊QTEN, kwas foliowy, witamina D. 👨🏻38 lat Azoospermia. 💊TENfertil On 👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF
-
Witam wszystkich 6 miesięcy temu po 2 badaniach nasienia stwierdzono u mnie Azoospermie. Na początku leczyliśmy się w klinice w Poznaniu. Zostały zrobione badanie hormonalne FSH 9.01 mlu/ml i testosteron na poziomie 3.95 ng/ml oraz genetyka która wyszła w normie. W tej klinice mieliśmy zrobioną biopsję cienkoiglowa i niestety nic nie zostało znalezione. Materiał został pobrany tylko z jednego jądra i nie został wysłany na badanie histopatologiczne. Ogólnie nie polecam poznańskich klinik.
Po tym zabiegu zapisaliśmy się do dr Wolskiego gdzie zlecił głębszy pakiet badań hormonalnych. Badania miałem zrobić 3 miesiące po zabiegu. Badanie wyszły:
FSH 11,0 mlu/ml
LH 11,8 mlu/ml
Testosteron 5,77 ng/ml
Wolny testosteron 18,3 pg/ml
Estradiol 43 pg/ml
Prolaktyna 28,7 ng/ml
Tydzień temu byliśmy u doktora na konsultacji spojrzał na wyniki i zlecił zabieg m tese na koniec kwietnia. Szczerze powiedziawszy myślałem ze przed takim zabiegiem będzie jeszcze kuracja hormonalna. Ktoś się spotkał z tym, że podchodził do zabiegu m tese bez stymulacji hormonalnej? -
Mate wrote:Witam wszystkich 6 miesięcy temu po 2 badaniach nasienia stwierdzono u mnie Azoospermie. Na początku leczyliśmy się w klinice w Poznaniu. Zostały zrobione badanie hormonalne FSH 9.01 mlu/ml i testosteron na poziomie 3.95 ng/ml oraz genetyka która wyszła w normie. W tej klinice mieliśmy zrobioną biopsję cienkoiglowa i niestety nic nie zostało znalezione. Materiał został pobrany tylko z jednego jądra i nie został wysłany na badanie histopatologiczne. Ogólnie nie polecam poznańskich klinik.
Po tym zabiegu zapisaliśmy się do dr Wolskiego gdzie zlecił głębszy pakiet badań hormonalnych. Badania miałem zrobić 3 miesiące po zabiegu. Badanie wyszły:
FSH 11,0 mlu/ml
LH 11,8 mlu/ml
Testosteron 5,77 ng/ml
Wolny testosteron 18,3 pg/ml
Estradiol 43 pg/ml
Prolaktyna 28,7 ng/ml
Tydzień temu byliśmy u doktora na konsultacji spojrzał na wyniki i zlecił zabieg m tese na koniec kwietnia. Szczerze powiedziawszy myślałem ze przed takim zabiegiem będzie jeszcze kuracja hormonalna. Ktoś się spotkał z tym, że podchodził do zabiegu m tese bez stymulacji hormonalnej?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia, 12:52
👩🏻 37 lat 👦🩵2011 AMH 0,72 💊QTEN, kwas foliowy, witamina D. 👨🏻38 lat Azoospermia. 💊TENfertil On 👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF