Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
-
WIADOMOŚĆ
-
My jesteśmy właśnie po badaniach po miesiącu na Ovitrelle i testosteron zwykły i wolny ponad normę ( wcześniej zwykły był w normie a wolny trochę za niski) Fsh obniżyło się do 0,5 ale Inhibina spadła z 46 na 34. W piątek mamy wizytę u doktora, więc może nas uspokoi bo sama nie wiem czy to dobrze czy źle czy nie ma co patrzeć po miesiącu.👩🏻 37 lat 👦🩵2011 AMH 0,72 💊QTEN, kwas foliowy, witamina D. 👨🏻38 lat Azoospermia. 💊TENfertil On 👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF
-
Wyobraźnia87 wrote:My jesteśmy właśnie po badaniach po miesiącu na Ovitrelle i testosteron zwykły i wolny ponad normę ( wcześniej zwykły był w normie a wolny trochę za niski) Fsh obniżyło się do 0,5 ale Inhibina spadła z 46 na 34. W piątek mamy wizytę u doktora, więc może nas uspokoi bo sama nie wiem czy to dobrze czy źle czy nie ma co patrzeć po miesiącu.
trzymam kciuki i daj znać jak będziecie mieć jakieś wieści
ja z perspektywy czasu uważam, że w tym wszystkim najgorsze jest to ciągłe czekanie na coś i czas, który dośc szybko ucieka -
Wyobraźnia87 wrote:My jesteśmy właśnie po badaniach po miesiącu na Ovitrelle i testosteron zwykły i wolny ponad normę ( wcześniej zwykły był w normie a wolny trochę za niski) Fsh obniżyło się do 0,5 ale Inhibina spadła z 46 na 34
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca, 17:22
-
U mnie dr nic nie mówiła o badaniu inhibiny. Najpierw badanie, czy po Ovi ruszy testosteron i jak estradiol. Dołączona wtedy bemfola i aromek, kontrolnie sprawdzenie po czasie jak testosteron, estradiol i fsh a te jak wyżej pisałem. Oprócz tego omega, D3 i Tenfertil On. Robimy w maju badanie nasienia i albo jest coś albo nie ma i mtese. Ze względu na niska rezerwę u żony zastanawiali się nawet czy nie robić od razu biopsji bez stymulacji hormonalnej, a tak żona do tego czasu ma łykać łącznie z 20 tabletek dziennie różnych antyoksydantów.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca, 22:43
-
quassi wrote:trzymam kciuki i daj znać jak będziecie mieć jakieś wieści
ja z perspektywy czasu uważam, że w tym wszystkim najgorsze jest to ciągłe czekanie na coś i czas, który dośc szybko uciekaTo prawda. U nas tym bardziej bo wiek już sprawia, że to nasze ostatnie próby.
👩🏻 37 lat 👦🩵2011 AMH 0,72 💊QTEN, kwas foliowy, witamina D. 👨🏻38 lat Azoospermia. 💊TENfertil On 👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF -
Terten wrote:Miałem podobnie po ovi i bemfoli. Testo wystrzelił ponad normę - wg dr. W. to przyczyniło się do spadku inhibiny. FSH i LH mi praktycznie wyzerowalo. Docelowo u mnie bemfola i Ovi się nie sprawdziło. Przepisał mi clostilbegyt i anastrozol.👩🏻 37 lat 👦🩵2011 AMH 0,72 💊QTEN, kwas foliowy, witamina D. 👨🏻38 lat Azoospermia. 💊TENfertil On 👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF
-
Crash wrote:U mnie dr nic nie mówiła o badaniu inhibiny. Najpierw badanie, czy po Ovi ruszy testosteron i jak estradiol. Dołączona wtedy bemfola i aromek, kontrolnie sprawdzenie po czasie jak testosteron, estradiol i fsh a te jak wyżej pisałem. Oprócz tego omega, D3 i Tenfertil On. Robimy w maju badanie nasienia i albo jest coś albo nie ma i mtese. Ze względu na niska rezerwę u żony zastanawiali się nawet czy nie robić od razu biopsji bez stymulacji hormonalnej, a tak żona do tego czasu ma łykać łącznie z 20 tabletek dziennie różnych antyoksydantów.👩🏻 37 lat 👦🩵2011 AMH 0,72 💊QTEN, kwas foliowy, witamina D. 👨🏻38 lat Azoospermia. 💊TENfertil On 👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF
-
U nas już po wizycie ( w sensie telefonicznej) lekarz jednak dzisiaj zadzwonił. Powiedział że wyniki są dobre tzn że wszystko idzie po jego myśli. Teraz przez następne tygodnie zamiast Ovitrelle Bemfola i zobaczymy co dalej. Ech oby to wszystko zakończyło się happy endem.👩🏻 37 lat 👦🩵2011 AMH 0,72 💊QTEN, kwas foliowy, witamina D. 👨🏻38 lat Azoospermia. 💊TENfertil On 👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF
-
Wyobraźnia87 wrote:U nas już po wizycie ( w sensie telefonicznej) lekarz jednak dzisiaj zadzwonił. Powiedział że wyniki są dobre tzn że wszystko idzie po jego myśli. Teraz przez następne tygodnie zamiast Ovitrelle Bemfola i zobaczymy co dalej. Ech oby to wszystko zakończyło się happy endem.
-
Walczędokońca wrote:On zawsze tak mówi nawet jak jest źle to mowi ze dobrze.👩🏻 37 lat 👦🩵2011 AMH 0,72 💊QTEN, kwas foliowy, witamina D. 👨🏻38 lat Azoospermia. 💊TENfertil On 👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF
-
Wyobraźnia87 wrote:Może i tak, ale wolę wierzyć że rzeczywiście jest dobrze i zakończy się jeszcze lepiej. Ale zdaję sobie sprawy że tu nie ma zasady żadnej. Przeczytałam cały ten wątek na forum i wiem, że różne przypadki się zdarzały.
-
Walczędokońca wrote:Mnie to on wykończył psychicznie uciekłem do Gamety i tutaj Pani ginekolog prowadząca potrafi zapisać mnie na czerwono że jak coś się pojawia to mrozimy materiał a w novum doktor tego nie uczył tylko dążył do micro tese jak to mi powiedział że byśmy myśli mieć drugi taki budenk na bank nasienia żeby u wszystkich mrozić 3 badania miałem z plemnikami i wszystko do kosza poszło.Po braniu bemfoli i ovitrelle wyniki były bardzo dobre to przerwał mi kurację twierdząc że nie ma sensu dalej i oczywiście zrobiła się azoospermia i będąc na wizycie nie dał mi dalej leków tylko skierowanie na microtese i uważam że to jest zero dążenia dlaczego są i ich nie ma tylko ciągnięcie do kasy novum i tak samo przyjazd na wizytę trwają 5 minut żeby zobaczyć tylko hormony. Tak że ja mu nie wierzę co mówi i dlatego uciekłem do Gamety i mam ten sam schemat leczenia od 20 dni teraz biorę stymulacje i mrozimy materiał.👩🏻 37 lat 👦🩵2011 AMH 0,72 💊QTEN, kwas foliowy, witamina D. 👨🏻38 lat Azoospermia. 💊TENfertil On 👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF
-
Walczędokońca wrote:On zawsze tak mówi nawet jak jest źle to mowi ze dobrze.
Swego czasu czytałam to forum całymi dniami i widzę, że doktor pomógł wielu osobom (tego nie kwestionuje) ale też odniosłam wrażenie, że on zawsze daje nadzieję. My akurat na swojej drodze trafiliśmy na innego lekarza i nigdy nie czuliśmy się, że nas na coś naciąga. Szczerze mówią to po pierwszej wizycie miałam wrażenie, że był mało pozytywny i nie dawał złudnych nadziei (mimo, że wyjściowo mąż miał inhibine B na poziomie powyżej 250, wysoki testosteron, nie za wysokie FSH co uważałam za dobry znak i wyniki napawały nas optymizmem). Po wizycie i przed zabiegiem byliśmy już tylko w kontakcie mailowym / telefonicznym. Nawet mieliśmy się umówić na wizytę przed zabiegiem ale doktor do nas wrócił, że on nie widzi takiej potrzeby bo wszytsko wie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca, 18:17
-