X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
Odpowiedz

Bezplemnikowcy - TESE/mTESE

Oceń ten wątek:
  • Wyobraźnia87 Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jesteśmy właśnie po badaniach po miesiącu na Ovitrelle i testosteron zwykły i wolny ponad normę ( wcześniej zwykły był w normie a wolny trochę za niski) Fsh obniżyło się do 0,5 ale Inhibina spadła z 46 na 34. W piątek mamy wizytę u doktora, więc może nas uspokoi bo sama nie wiem czy to dobrze czy źle czy nie ma co patrzeć po miesiącu.

👩🏻 37 lat 👦🩵2011 AMH 0,72 💊QTEN, kwas foliowy, witamina D. 👨🏻38 lat Azoospermia. 💊TENfertil On 👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF
  • quassi Debiutantka

Wysłany: 25 marca, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźnia87 wrote:
    My jesteśmy właśnie po badaniach po miesiącu na Ovitrelle i testosteron zwykły i wolny ponad normę ( wcześniej zwykły był w normie a wolny trochę za niski) Fsh obniżyło się do 0,5 ale Inhibina spadła z 46 na 34. W piątek mamy wizytę u doktora, więc może nas uspokoi bo sama nie wiem czy to dobrze czy źle czy nie ma co patrzeć po miesiącu.

trzymam kciuki i daj znać jak będziecie mieć jakieś wieści

ja z perspektywy czasu uważam, że w tym wszystkim najgorsze jest to ciągłe czekanie na coś i czas, który dośc szybko ucieka :(

• Terten Znajoma

Wysłany: 25 marca, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźnia87 wrote:
    My jesteśmy właśnie po badaniach po miesiącu na Ovitrelle i testosteron zwykły i wolny ponad normę ( wcześniej zwykły był w normie a wolny trochę za niski) Fsh obniżyło się do 0,5 ale Inhibina spadła z 46 na 34
    Miałem podobnie po ovi i bemfoli. Testo wystrzelił ponad normę - wg dr. W. to przyczyniło się do spadku inhibiny. FSH i LH mi praktycznie wyzerowalo. Docelowo u mnie bemfola i Ovi się nie sprawdziło. Przepisał mi clostilbegyt i anastrozol.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca, 17:22

• Crash Nowa

Wysłany: 25 marca, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dr nic nie mówiła o badaniu inhibiny. Najpierw badanie, czy po Ovi ruszy testosteron i jak estradiol. Dołączona wtedy bemfola i aromek, kontrolnie sprawdzenie po czasie jak testosteron, estradiol i fsh a te jak wyżej pisałem. Oprócz tego omega, D3 i Tenfertil On. Robimy w maju badanie nasienia i albo jest coś albo nie ma i mtese. Ze względu na niska rezerwę u żony zastanawiali się nawet czy nie robić od razu biopsji bez stymulacji hormonalnej, a tak żona do tego czasu ma łykać łącznie z 20 tabletek dziennie różnych antyoksydantów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca, 22:43

Wysłany: 26 marca, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    quassi wrote:
    trzymam kciuki i daj znać jak będziecie mieć jakieś wieści

ja z perspektywy czasu uważam, że w tym wszystkim najgorsze jest to ciągłe czekanie na coś i czas, który dośc szybko ucieka :(
    Nie dziękuję, żeby nie zapeszyć ;) To prawda. U nas tym bardziej bo wiek już sprawia, że to nasze ostatnie próby.

👩🏻 37 lat 👦🩵2011 AMH 0,72 💊QTEN, kwas foliowy, witamina D. 👨🏻38 lat Azoospermia. 💊TENfertil On 👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF

Wysłany: 26 marca, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terten wrote:
    Miałem podobnie po ovi i bemfoli. Testo wystrzelił ponad normę - wg dr. W. to przyczyniło się do spadku inhibiny. FSH i LH mi praktycznie wyzerowalo. Docelowo u mnie bemfola i Ovi się nie sprawdziło. Przepisał mi clostilbegyt i anastrozol.
    To pewnie i u nas przepisze coś innego.

Wysłany: 26 marca, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crash wrote:
    U mnie dr nic nie mówiła o badaniu inhibiny. Najpierw badanie, czy po Ovi ruszy testosteron i jak estradiol. Dołączona wtedy bemfola i aromek, kontrolnie sprawdzenie po czasie jak testosteron, estradiol i fsh a te jak wyżej pisałem. Oprócz tego omega, D3 i Tenfertil On. Robimy w maju badanie nasienia i albo jest coś albo nie ma i mtese. Ze względu na niska rezerwę u żony zastanawiali się nawet czy nie robić od razu biopsji bez stymulacji hormonalnej, a tak żona do tego czasu ma łykać łącznie z 20 tabletek dziennie różnych antyoksydantów.
    U mnie też właśnie rezerwa spadła w ostatnim czasie a i tak była niska, dlatego to wszystko mnie denerwuje , że tyle trwa. My pewnie też w maju zrobimy badanie nasienia żeby zobaczyć czy coś w ogóle się ruszy ale tak czy inaczej podchodzimy do mtese

Wysłany: 27 marca, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas już po wizycie ( w sensie telefonicznej) lekarz jednak dzisiaj zadzwonił. Powiedział że wyniki są dobre tzn że wszystko idzie po jego myśli. Teraz przez następne tygodnie zamiast Ovitrelle Bemfola i zobaczymy co dalej. Ech oby to wszystko zakończyło się happy endem.

• Walczędokońca Przyjaciółka

Wysłany: 27 marca, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźnia87 wrote:
    U nas już po wizycie ( w sensie telefonicznej) lekarz jednak dzisiaj zadzwonił. Powiedział że wyniki są dobre tzn że wszystko idzie po jego myśli. Teraz przez następne tygodnie zamiast Ovitrelle Bemfola i zobaczymy co dalej. Ech oby to wszystko zakończyło się happy endem.
    On zawsze tak mówi nawet jak jest źle to mowi ze dobrze.

Wysłany: 28 marca, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walczędokońca wrote:
    Może i tak, ale wolę wierzyć że rzeczywiście jest dobrze i zakończy się jeszcze lepiej. Ale zdaję sobie sprawy że tu nie ma zasady żadnej. Przeczytałam cały ten wątek na forum i wiem, że różne przypadki się zdarzały.

• Walczędokońca Przyjaciółka

Wysłany: 28 marca, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźnia87 wrote:
    Może i tak, ale wolę wierzyć że rzeczywiście jest dobrze i zakończy się jeszcze lepiej. Ale zdaję sobie sprawy że tu nie ma zasady żadnej. Przeczytałam cały ten wątek na forum i wiem, że różne przypadki się zdarzały.
    Mnie to on wykończył psychicznie uciekłem do Gamety i tutaj Pani ginekolog prowadząca potrafi zapisać mnie na czerwono że jak coś się pojawia to mrozimy materiał a w novum doktor tego nie uczył tylko dążył do micro tese jak to mi powiedział że byśmy myśli mieć drugi taki budenk na bank nasienia żeby u wszystkich mrozić 3 badania miałem z plemnikami i wszystko do kosza poszło.Po braniu bemfoli i ovitrelle wyniki były bardzo dobre to przerwał mi kurację twierdząc że nie ma sensu dalej i oczywiście zrobiła się azoospermia i będąc na wizycie nie dał mi dalej leków tylko skierowanie na microtese i uważam że to jest zero dążenia dlaczego są i ich nie ma tylko ciągnięcie do kasy novum i tak samo przyjazd na wizytę trwają 5 minut żeby zobaczyć tylko hormony. Tak że ja mu nie wierzę co mówi i dlatego uciekłem do Gamety i mam ten sam schemat leczenia od 20 dni teraz biorę stymulacje i mrozimy materiał.

Wysłany: 28 marca, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walczędokońca wrote:
    Mnie to on wykończył psychicznie uciekłem do Gamety i tutaj Pani ginekolog prowadząca potrafi zapisać mnie na czerwono że jak coś się pojawia to mrozimy materiał a w novum doktor tego nie uczył tylko dążył do micro tese jak to mi powiedział że byśmy myśli mieć drugi taki budenk na bank nasienia żeby u wszystkich mrozić 3 badania miałem z plemnikami i wszystko do kosza poszło.Po braniu bemfoli i ovitrelle wyniki były bardzo dobre to przerwał mi kurację twierdząc że nie ma sensu dalej i oczywiście zrobiła się azoospermia i będąc na wizycie nie dał mi dalej leków tylko skierowanie na microtese i uważam że to jest zero dążenia dlaczego są i ich nie ma tylko ciągnięcie do kasy novum i tak samo przyjazd na wizytę trwają 5 minut żeby zobaczyć tylko hormony. Tak że ja mu nie wierzę co mówi i dlatego uciekłem do Gamety i mam ten sam schemat leczenia od 20 dni teraz biorę stymulacje i mrozimy materiał.
    Rozumiem. My nie mamy czasu już na zmianę. Azoospermii była od początku i w żadnym badaniu plemników. Natomiast my jeśli się pojawia plemniki w mtese, będziemy transportować materiał do innej kliniki, gdzie przyjmuje mój ginekolog.

• quassi Debiutantka

Wysłany: 28 marca, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walczędokońca wrote:

Swego czasu czytałam to forum całymi dniami i widzę, że doktor pomógł wielu osobom (tego nie kwestionuje) ale też odniosłam wrażenie, że on zawsze daje nadzieję. My akurat na swojej drodze trafiliśmy na innego lekarza i nigdy nie czuliśmy się, że nas na coś naciąga. Szczerze mówią to po pierwszej wizycie miałam wrażenie, że był mało pozytywny i nie dawał złudnych nadziei (mimo, że wyjściowo mąż miał inhibine B na poziomie powyżej 250, wysoki testosteron, nie za wysokie FSH co uważałam za dobry znak i wyniki napawały nas optymizmem). Po wizycie i przed zabiegiem byliśmy już tylko w kontakcie mailowym / telefonicznym. Nawet mieliśmy się umówić na wizytę przed zabiegiem ale doktor do nas wrócił, że on nie widzi takiej potrzeby bo wszytsko wie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca, 18:17

‹‹ 675 676 677 678 679
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ