X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
Odpowiedz

Bezplemnikowcy - TESE/mTESE

Oceń ten wątek:
  • Walczędokońca Przyjaciółka

Wysłany: 12 kwietnia, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźnia87 wrote:
    Hej! Myślę, że doktor różnie działa i nie ma tu jakiegoś jednego podejścia. Ja tak sobie myślę czytając to forum że to jest loteria. Nam kazał przyjmować hormony ale wcześniej była biopsja igłowa i w histopacie wyszło że komórki dojrzewają max do 7 st a plemnik zaczyna się od 8, więc zdecydował się na hormony. U Was może liczy na to że te plemniki jednak znajdzie bez kuracji hormonalnej która też może czasami bardziej namieszać niż pomóc. Jesli macie jakieś wątpliwości to zapytajcie doktora dlaczego uważa że lepiej zrobić mtese nie poprzedzając kuracja hormonalna, on wam najlepiej to wyjaśni i może rozwieje wątpliwości.
    Nie wiem czy to działa te leki ja byłem teraz na badaniach i wyszło 0 a brałem leki i nic nie pomogło gdy wcześnie nie brałem i były.

• Wyobraźnia87 Przyjaciółka

Wysłany: 12 kwietnia, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walczędokońca wrote:
    Nie wiem czy to działa te leki ja byłem teraz na badaniach i wyszło 0 a brałem leki i nic nie pomogło gdy wcześnie nie brałem i były.
    Dlatego mówię że to loteria :/ i czasem pomagają czasem szkodzą albo nic nie zmieniają. My zobaczymy ok czerwca czy coś się zmieni

👩🏻 37 lat 👦🩵2011 AMH 0,72 💊QTEN, kwas foliowy, witamina D. 👨🏻38 lat Azoospermia. 💊TENfertil On 👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF
  • Walczędokońca Przyjaciółka

Wysłany: 12 kwietnia, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźnia87 wrote:
    Dlatego mówię że to loteria :/ i czasem pomagają czasem szkodzą albo nic nie zmieniają. My zobaczymy ok czerwca czy coś się zmieni
    2 lata to już trwa i nic nie pomaga od wczoraj sie godzę z myślą ze nic już z tego nie będzie

‹‹ 676 677 678 679 680
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ