Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
-
WIADOMOŚĆ
-
Wyobraźnia87 wrote:Hej! Myślę, że doktor różnie działa i nie ma tu jakiegoś jednego podejścia. Ja tak sobie myślę czytając to forum że to jest loteria. Nam kazał przyjmować hormony ale wcześniej była biopsja igłowa i w histopacie wyszło że komórki dojrzewają max do 7 st a plemnik zaczyna się od 8, więc zdecydował się na hormony. U Was może liczy na to że te plemniki jednak znajdzie bez kuracji hormonalnej która też może czasami bardziej namieszać niż pomóc. Jesli macie jakieś wątpliwości to zapytajcie doktora dlaczego uważa że lepiej zrobić mtese nie poprzedzając kuracja hormonalna, on wam najlepiej to wyjaśni i może rozwieje wątpliwości.
-
Walczędokońca wrote:Nie wiem czy to działa te leki ja byłem teraz na badaniach i wyszło 0 a brałem leki i nic nie pomogło gdy wcześnie nie brałem i były.
i czasem pomagają czasem szkodzą albo nic nie zmieniają. My zobaczymy ok czerwca czy coś się zmieni
👩🏻 37 lat 👦🩵2011 AMH 0,72 💊QTEN, kwas foliowy, witamina D. 👨🏻38 lat Azoospermia. 💊TENfertil On 👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF -