X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
Odpowiedz

Bezplemnikowcy - TESE/mTESE

Oceń ten wątek:
  • Lolka088 Ekspertka

Wysłany: 25 września, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walczędokońca wrote:
    Wpadają ze nie chcą mieć dzieci sa dla nich tragedia życiowa a tutaj nie można mieć dramat poprostu

Cześć, sorki ze się wtrącam, ale mam pytanie. Jaki masz wynik kariotypu ? Jest prawidłowy?

❤️2021👦
    💔2024👼 8tc
    💔2024👼15tc
    💔2025👼cb
    💔2025 transfer nie udany..

Został ❄️
  • Walczędokońca Przyjaciółka

Wysłany: 26 września, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka088 wrote:
    Cześć, sorki ze się wtrącam, ale mam pytanie. Jaki masz wynik kariotypu ? Jest prawidłowy?
    Tak wszystkie wyniki genetyczne sa dobre

• Lolka088 Ekspertka

Wysłany: 27 września, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walczędokońca wrote:
    Tak wszystkie wyniki genetyczne sa dobre

I nadal nie wiadomo, skąd u Ciebie ten brak plemników? Kurcze może warto poszukać jeszcze innego lekarza ?

Mój mąż też ma azoospermie, plemniki zatrzymują się na poziomie spermatyd czyli 7. Miał mtese, które to wykazało bo w nasieniu wychodził całkowity brak plemników. Ma nie prawidłowy kariotyp, który uniemożliwia plemnikom dojrzewanie..

❤️2021👦
    💔2024👼 8tc
    💔2024👼15tc
    💔2025👼cb

Został ❄️

Wysłany: 28 września, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka088 wrote:
    I nadal nie wiadomo, skąd u Ciebie ten brak plemników? Kurcze może warto poszukać jeszcze innego lekarza ?

Mój mąż też ma azoospermie, plemniki zatrzymują się na poziomie spermatyd czyli 7. Miał mtese, które to wykazało bo w nasieniu wychodził całkowity brak plemników. Ma nie prawidłowy kariotyp, który uniemożliwia plemnikom dojrzewanie..
    U mnie tak samo wychodzi 7 po biopsji a czasami pojawiają sie nasieniu duża ilość i później znowu 0.

• Wyobraźnia87 Autorytet

Wysłany: 28 września, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka088 wrote:

Widzę, że już jesteś po kilku próbach IVF ? Napiszesz czy doszliście z lekarzami dlaczego się nie udaje donosić ciąży ? Przepraszam jeśli to zbyt osobiste. Ja jestem po pierwszym transferze ale zarodek nie rozwija się prawidłowo i za kilka dni dowiemy się czy są szanse na utrzymanie ciąży 😞

👩🏻 38lat 👦🩵2011
    AMH 0,72
    💊QTEN, kwas foliowy, witamina D, Nac , curcumina, Omega-3, witamina k2, resweratrol, magnez +B6, Sanbrobi barier
    👨🏻39lat
    Azoospermia. Zabieg-M-tese.
    👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF
    czerwiec 2025- zmiana kliniki
    I IVF
    23.08.2025 punkcja: 12 pobranych, 6 dojrzałych,1 zapłodniona
    28.08.2025 świeży transfer 4.2.3 🍀
    6dpt⏸ beta 21
    8dpt beta 71
    11dpt beta 200 prog. 53,35
    13 dpt beta 416 prog. 52,72
    18 dpt beta 2646

Wysłany: 28 września, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźnia87 wrote:
    Widzę, że już jesteś po kilku próbach IVF ? Napiszesz czy doszliście z lekarzami dlaczego się nie udaje donosić ciąży ? Przepraszam jeśli to zbyt osobiste. Ja jestem po pierwszym transferze ale zarodek nie rozwija się prawidłowo i za kilka dni dowiemy się czy są szanse na utrzymanie ciąży 😞
    Współczuję to wszystko takie ciężkie niesprawidliwe trzeba wierzyć ze sie uda.

• nadziejamtk Nowa

Wysłany: 28 września, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walczędokońca wrote:
    Współczuję to wszystko takie ciężkie niesprawidliwe trzeba wierzyć ze sie uda.
    Przepraszam ale mam pytanie czy wykonywałeś może badanie inhibiny B?
    My właśnie czekamy na wyniki genetyczne i będziemy podchodzić do biopsji.
    Wolski mówił że są dobre rokowania bo fsh jest na poziomie 5,99 inhibina b 171 dlatego podpytuje.

Wysłany: 28 września, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejamtk wrote:
    Przepraszam ale mam pytanie czy wykonywałeś może badanie inhibiny B?
    My właśnie czekamy na wyniki genetyczne i będziemy podchodzić do biopsji.
    Wolski mówił że są dobre rokowania bo fsh jest na poziomie 5,99 inhibina b 171 dlatego podpytuje.
    Nie robiłem nigdy a fsh miałem tez różnie przeważnie kolo 7

• Lolka088 Ekspertka

Wysłany: 29 września, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźnia87 wrote:

Niestety nie udało sie tego ustalić. Miałam już różne kombinacje leków i nic z tego. Miałam też różne badania, ale bez zagłębiania bardzo w immunologię, bo moja lekarka uważa, że to nie tutaj jest problem.

Zarodki nie były badane, i może tu być problem(ja tak sobir gdybam, pani doktor nic nie mowi w tym temacie gdy pytam), tylko to troche dziwne dla mnie, że pierwszy transferowany akurat się trafił ten zdrowy.

❤️2021👦
    💔2024👼 8tc
    💔2024👼15tc
    💔2025👼cb

Został ❄️
  • Lolka088 Ekspertka

Wysłany: 29 września, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walczędokońca wrote:
    U mnie tak samo wychodzi 7 po biopsji a czasami pojawiają sie nasieniu duża ilość i później znowu 0.

Ale to mega dziwne jest.. a może jakaś bakteria ?

❤️2021👦
    💔2024👼 8tc
    💔2024👼15tc
    💔2025👼cb

Został ❄️
  • Wyobraźnia87 Autorytet

Wysłany: 29 września, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka088 wrote:
    Niestety nie udało sie tego ustalić. Miałam już różne kombinacje leków i nic z tego. Miałam też różne badania, ale bez zagłębiania bardzo w immunologię, bo moja lekarka uważa, że to nie tutaj jest problem.

Zarodki nie były badane, i może tu być problem(ja tak sobir gdybam, pani doktor nic nie mowi w tym temacie gdy pytam), tylko to troche dziwne dla mnie, że pierwszy transferowany akurat się trafił ten zdrowy.
    A nie chcecie badać zarodków? Od początku widać że zarodek nie rozwija się prawidłowo czy za każdym razem inaczej ? U nas niestety mielismy tylko jeden zarodek. Jeszcze mamy ogromna nadzieje, że wszystko będzie dobrze ale jeśli będę musiała przechodzić znowu stymulację i będzie więcej zarodków to je przebadamy , żeby nie transferować tych z wada, bo to niesamowity stres.

👩🏻 38lat 👦🩵2011
    AMH 0,72
    💊QTEN, kwas foliowy, witamina D, Nac , curcumina, Omega-3, witamina k2, resweratrol, magnez +B6, Sanbrobi barier
    👨🏻39lat
    I IVF
    6dpt⏸ beta 21
    8dpt beta 71
    18 dpt beta 2646

Wysłany: 29 września, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka088 wrote:
    Ale to mega dziwne jest.. a może jakaś bakteria ?
    Nie znamy przyczyny bylem badany chyba na wszystko co jest możliwe i nawet Dr Wolski powiedzil ze nie wie dlaczego tak jest

• Lolka088 Ekspertka

Wysłany: 29 września, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźnia87 wrote:
    A nie chcecie badać zarodków? Od początku widać że zarodek nie rozwija się prawidłowo czy za każdym razem inaczej ? U nas niestety mielismy tylko jeden zarodek. Jeszcze mamy ogromna nadzieje, że wszystko będzie dobrze ale jeśli będę musiała przechodzić znowu stymulację i będzie więcej zarodków to je przebadamy , żeby nie transferować tych z wada, bo to niesamowity stres.

Jeśli podchodziłabym znów do stymulacji, to chyba bym zbadała wtedy zarodki. Chociaż nie jestem tego pewna na 100% bo czytałam wiele w sieci o badaniu, i nawet te przebadane zarodki nie dają gwarancji ciąży, a te nieprawidłowe mogą się zregwnerwać.. A to są jednak koszta duże.
    Ale też nie wiem, czy zdecyduję się na kolejną stymulację. Pierwszą przeszłam źle - tzn po stymulacji miałam taką hiperke, że myślałam, że wykituje..

Za każdym razem inaczej było. Pierwsza ciąża donoszona zdrowo, jedynie na początku ciąży miałam obfite krwawienia, nie wiadomo skąd(byłam w szpitalu i nawet miałam usg w trakcie krwawienia i lekarz nie wiedział skąd, uznał że poronie i wypisał mnie do domu...)
    Druga ciąża, wszystko okej i nagle na wizycie w 8tc okazało się, że serce przestało bić.
    Trzecia ciąża, 15tc obudziłam się rano ze skurczem macicy i lekkim krwawieniem. Pojechałam na sor, było wszystko okej na usg, ale trafiłam na oddział. Po chwili od przyjęcia na oddział, zaczęły się mi skurcze, odeszły wody i urodziłam martwe dziecko..
    Czwarta ciąża biohemiczna, Beta ruszyła i opadła.
    Piąta ciąża Beta ani drgnęła..

❤️2021👦
    💔2024👼 8tc
    💔2024👼15tc
    💔2025👼cb

Został ❄️
  • Lolka088 Ekspertka

Wysłany: 29 września, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walczędokońca wrote:
    Nie znamy przyczyny bylem badany chyba na wszystko co jest możliwe i nawet Dr Wolski powiedzil ze nie wie dlaczego tak jest

A konsultowałeś się z jakimś innym andrologiem ?

❤️2021👦
    💔2024👼 8tc
    💔2024👼15tc
    💔2025👼cb

Został ❄️
  • Wyobraźnia87 Autorytet

Wysłany: 29 września, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka088 wrote:
    Jeśli podchodziłabym znów do stymulacji, to chyba bym zbadała wtedy zarodki. Chociaż nie jestem tego pewna na 100% bo czytałam wiele w sieci o badaniu, i nawet te przebadane zarodki nie dają gwarancji ciąży, a te nieprawidłowe mogą się zregwnerwać.. A to są jednak koszta duże.
    Ale też nie wiem, czy zdecyduję się na kolejną stymulację. Pierwszą przeszłam źle - tzn po stymulacji miałam taką hiperke, że myślałam, że wykituje..

Za każdym razem inaczej było. Pierwsza ciąża donoszona zdrowo, jedynie na początku ciąży miałam obfite krwawienia, nie wiadomo skąd(byłam w szpitalu i nawet miałam usg w trakcie krwawienia i lekarz nie wiedział skąd, uznał że poronie i wypisał mnie do domu...)
    Druga ciąża, wszystko okej i nagle na wizycie w 8tc okazało się, że serce przestało bić.
    Trzecia ciąża, 15tc obudziłam się rano ze skurczem macicy i lekkim krwawieniem. Pojechałam na sor, było wszystko okej na usg, ale trafiłam na oddział. Po chwili od przyjęcia na oddział, zaczęły się mi skurcze, odeszły wody i urodziłam martwe dziecko..
    Czwarta ciąża biohemiczna, Beta ruszyła i opadła.
    Piąta ciąża Beta ani drgnęła..
    Tak bardzo mi przykro, że musiałaś przez to przejść 💔To takie niesprawiedliwe 😞 ja stymulację przeszłam w miarę ok, ale psychicznie naprawdę słabo. To ciągły lęk, ciągłe czekanie na coś, obawa. Huśtawka nastrojów którą potęgowały leki. Później wymarzone dwie kreski i znów lęk bo lekarz stwierdził że zarodek nie rozwija się prawidłowo. Aktualnie mam wszystkie możliwe objawy ciąży z której nie mogę się cieszyć bo nie wiadomo co z niej wyniknie. Jestem przerażona, że miałabym ją stracić i wizja że miałabym znów podchodzić do stymulacji i przeżywać to wszystko jeszcze raz napawa mnie lękiem.

👩🏻 38lat 👦🩵2011
    AMH 0,72
    👨🏻39lat
    I IVF
    6dpt⏸ beta 21
    8dpt beta 71
    18 dpt beta 2646

Wysłany: 30 września, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka088 wrote:
    A konsultowałeś się z jakimś innym andrologiem ?
    Tak byl jeszcze u jednego ale miałem wrażenie ze wcale nie ma za duzo doświadczenia w tej dziedzinie

• Lolka088 Ekspertka

Wysłany: 30 września, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźnia87 wrote:
    Tak bardzo mi przykro, że musiałaś przez to przejść 💔To takie niesprawiedliwe 😞 ja stymulację przeszłam w miarę ok, ale psychicznie naprawdę słabo. To ciągły lęk, ciągłe czekanie na coś, obawa. Huśtawka nastrojów którą potęgowały leki. Później wymarzone dwie kreski i znów lęk bo lekarz stwierdził że zarodek nie rozwija się prawidłowo. Aktualnie mam wszystkie możliwe objawy ciąży z której nie mogę się cieszyć bo nie wiadomo co z niej wyniknie. Jestem przerażona, że miałabym ją stracić i wizja że miałabym znów podchodzić do stymulacji i przeżywać to wszystko jeszcze raz napawa mnie lękiem.

A dlaczego zdaniem lekarza zarodek nie rozwija się prawidłowo? Co się takiego dzieje ?

❤️2021👦
    💔2024👼 8tc
    💔2024👼15tc
    💔2025👼cb

Został ❄️
  • Lolka088 Ekspertka

Wysłany: 30 września, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walczędokońca wrote:
    Tak byl jeszcze u jednego ale miałem wrażenie ze wcale nie ma za duzo doświadczenia w tej dziedzinie

Jejku współczuję. Jaki teraz macie plan działania ?

❤️2021👦
    💔2024👼 8tc
    💔2024👼15tc
    💔2025👼cb

Został ❄️

Wysłany: 30 września, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka088 wrote:
    Jejku współczuję. Jaki teraz macie plan działania ?
    Chyba zostanie AZ bo nie ma materiału a to co bylo to sie nie udało a AID partnerka odmówiła ze nie ma opcji albo wspólne albo niczyje i raczej pójdziemy w stronę adopcji zarodka.

• Krysia23 Autorytet

Wysłany: 5 października, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walczędokońca wrote:
    Chyba zostanie AZ bo nie ma materiału a to co bylo to sie nie udało a AID partnerka odmówiła ze nie ma opcji albo wspólne albo niczyje i raczej pójdziemy w stronę adopcji zarodka.

Posłuchajcie sobie podcastu naszego bociana o dawstwie.

27.12.22 - transfer 4.1.1 - EG + AH, cykl sztuczny
    6dpt - II, 7dpt - 65, 9dpt - 187, 11dpt - 432, 13dpt - 1115, 20dpt - 10135, widoczny pęcherzyk, 29dpt - 🤍🤍
    7tc - 💔❤️‍🩹 , 9tc-💔 (7t2d) ♀️
    20.07.24 - transfer 4.1.1, cykl sztuczny
    6dpt - II, 7dpt - 46, 9dpt - 126, 11dpt - 266, 13dpt - 573, 19dpt - 2623, 20dpt - pęcherzyk ciążowy z zółtkowym, 24dpt - mamy 💗 7t6d - 💔(7t1d) ♂️

🍂19.11.24🍂 - transfer 4.1.1, cykl naturalny
    5 i 6dpt - II , 8dpt - 204, 10dpt - 486, 22dpt - 24 293 🔥 27dpt - 💗
    8t3d - 2cm, 176 bpm, 10t5d - 4cm 🍓,
    11t4d - 5,5cm 🍋‍🟩12t - prenatalne - wszystko OK 🩵 14t4d - 110g, 17t4d - 220g, 19t6d - II pren - zdrowy chłopczyk, 380g
    38tc - Jest już z nami nasz mały tęczowy cud 🌈
‹‹ 691 692 693 694 695
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ