X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
Odpowiedz

Bezplemnikowcy - TESE/mTESE

Oceń ten wątek:
  • Lolka088 Ekspertka

Wysłany: 25 września, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walczędokońca wrote:
    Wpadają ze nie chcą mieć dzieci sa dla nich tragedia życiowa a tutaj nie można mieć dramat poprostu

Cześć, sorki ze się wtrącam, ale mam pytanie. Jaki masz wynik kariotypu ? Jest prawidłowy?

❤️2021👦
    💔2024👼 8tc
    💔2024👼15tc
    💔2025👼cb
    💔2025 transfer nie udany..

Został ❄️
  • Walczędokońca Przyjaciółka

Wysłany: 26 września, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka088 wrote:
    Cześć, sorki ze się wtrącam, ale mam pytanie. Jaki masz wynik kariotypu ? Jest prawidłowy?
    Tak wszystkie wyniki genetyczne sa dobre

• Lolka088 Ekspertka

Wysłany: 27 września, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walczędokońca wrote:
    Tak wszystkie wyniki genetyczne sa dobre

I nadal nie wiadomo, skąd u Ciebie ten brak plemników? Kurcze może warto poszukać jeszcze innego lekarza ?

Mój mąż też ma azoospermie, plemniki zatrzymują się na poziomie spermatyd czyli 7. Miał mtese, które to wykazało bo w nasieniu wychodził całkowity brak plemników. Ma nie prawidłowy kariotyp, który uniemożliwia plemnikom dojrzewanie..

❤️2021👦
    💔2024👼 8tc
    💔2024👼15tc
    💔2025👼cb

Został ❄️

Wysłany: 28 września, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka088 wrote:
    I nadal nie wiadomo, skąd u Ciebie ten brak plemników? Kurcze może warto poszukać jeszcze innego lekarza ?

Mój mąż też ma azoospermie, plemniki zatrzymują się na poziomie spermatyd czyli 7. Miał mtese, które to wykazało bo w nasieniu wychodził całkowity brak plemników. Ma nie prawidłowy kariotyp, który uniemożliwia plemnikom dojrzewanie..
    U mnie tak samo wychodzi 7 po biopsji a czasami pojawiają sie nasieniu duża ilość i później znowu 0.

• Wyobraźnia87 Autorytet

Wysłany: 28 września, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka088 wrote:

Widzę, że już jesteś po kilku próbach IVF ? Napiszesz czy doszliście z lekarzami dlaczego się nie udaje donosić ciąży ? Przepraszam jeśli to zbyt osobiste. Ja jestem po pierwszym transferze ale zarodek nie rozwija się prawidłowo i za kilka dni dowiemy się czy są szanse na utrzymanie ciąży 😞

👩🏻 38lat 👦🩵2011
    AMH 0,72
    💊QTEN, kwas foliowy, witamina D, Nac , curcumina, Omega-3, witamina k2, resweratrol, magnez +B6, Sanbrobi barier
    👨🏻39lat
    Azoospermia. Zabieg-M-tese.
    👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF
    czerwiec 2025- zmiana kliniki
    I IVF
    23.08.2025 punkcja: 12 pobranych, 6 dojrzałych,1 zapłodniona
    28.08.2025 świeży transfer 4.2.3 🍀
    6dpt⏸ beta 21
    8dpt beta 71
    11dpt beta 200 prog. 53,35
    13 dpt beta 416 prog. 52,72
    18 dpt beta 2646
    27dpt beta 25 904 prog.81,80
    35dpt (7+5) 💔

Wysłany: 28 września, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźnia87 wrote:
    Widzę, że już jesteś po kilku próbach IVF ? Napiszesz czy doszliście z lekarzami dlaczego się nie udaje donosić ciąży ? Przepraszam jeśli to zbyt osobiste. Ja jestem po pierwszym transferze ale zarodek nie rozwija się prawidłowo i za kilka dni dowiemy się czy są szanse na utrzymanie ciąży 😞
    Współczuję to wszystko takie ciężkie niesprawidliwe trzeba wierzyć ze sie uda.

• nadziejamtk Nowa

Wysłany: 28 września, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walczędokońca wrote:
    Współczuję to wszystko takie ciężkie niesprawidliwe trzeba wierzyć ze sie uda.
    Przepraszam ale mam pytanie czy wykonywałeś może badanie inhibiny B?
    My właśnie czekamy na wyniki genetyczne i będziemy podchodzić do biopsji.
    Wolski mówił że są dobre rokowania bo fsh jest na poziomie 5,99 inhibina b 171 dlatego podpytuje.

Wysłany: 28 września, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejamtk wrote:
    Przepraszam ale mam pytanie czy wykonywałeś może badanie inhibiny B?
    My właśnie czekamy na wyniki genetyczne i będziemy podchodzić do biopsji.
    Wolski mówił że są dobre rokowania bo fsh jest na poziomie 5,99 inhibina b 171 dlatego podpytuje.
    Nie robiłem nigdy a fsh miałem tez różnie przeważnie kolo 7

• Lolka088 Ekspertka

Wysłany: 29 września, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźnia87 wrote:

Niestety nie udało sie tego ustalić. Miałam już różne kombinacje leków i nic z tego. Miałam też różne badania, ale bez zagłębiania bardzo w immunologię, bo moja lekarka uważa, że to nie tutaj jest problem.

Zarodki nie były badane, i może tu być problem(ja tak sobir gdybam, pani doktor nic nie mowi w tym temacie gdy pytam), tylko to troche dziwne dla mnie, że pierwszy transferowany akurat się trafił ten zdrowy.

❤️2021👦
    💔2024👼 8tc
    💔2024👼15tc
    💔2025👼cb

Został ❄️
  • Lolka088 Ekspertka

Wysłany: 29 września, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walczędokońca wrote:
    U mnie tak samo wychodzi 7 po biopsji a czasami pojawiają sie nasieniu duża ilość i później znowu 0.

Ale to mega dziwne jest.. a może jakaś bakteria ?

❤️2021👦
    💔2024👼 8tc
    💔2024👼15tc
    💔2025👼cb

Został ❄️
  • Wyobraźnia87 Autorytet

Wysłany: 29 września, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka088 wrote:
    Niestety nie udało sie tego ustalić. Miałam już różne kombinacje leków i nic z tego. Miałam też różne badania, ale bez zagłębiania bardzo w immunologię, bo moja lekarka uważa, że to nie tutaj jest problem.

Zarodki nie były badane, i może tu być problem(ja tak sobir gdybam, pani doktor nic nie mowi w tym temacie gdy pytam), tylko to troche dziwne dla mnie, że pierwszy transferowany akurat się trafił ten zdrowy.
    A nie chcecie badać zarodków? Od początku widać że zarodek nie rozwija się prawidłowo czy za każdym razem inaczej ? U nas niestety mielismy tylko jeden zarodek. Jeszcze mamy ogromna nadzieje, że wszystko będzie dobrze ale jeśli będę musiała przechodzić znowu stymulację i będzie więcej zarodków to je przebadamy , żeby nie transferować tych z wada, bo to niesamowity stres.

👩🏻 38lat 👦🩵2011
    AMH 0,72
    💊QTEN, kwas foliowy, witamina D, Nac , curcumina, Omega-3, witamina k2, resweratrol, magnez +B6, Sanbrobi barier
    👨🏻39lat
    I IVF
    6dpt⏸ beta 21
    8dpt beta 71
    18 dpt beta 2646
    35dpt (7+5) 💔

Wysłany: 29 września, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka088 wrote:
    Ale to mega dziwne jest.. a może jakaś bakteria ?
    Nie znamy przyczyny bylem badany chyba na wszystko co jest możliwe i nawet Dr Wolski powiedzil ze nie wie dlaczego tak jest

• Lolka088 Ekspertka

Wysłany: 29 września, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźnia87 wrote:
    A nie chcecie badać zarodków? Od początku widać że zarodek nie rozwija się prawidłowo czy za każdym razem inaczej ? U nas niestety mielismy tylko jeden zarodek. Jeszcze mamy ogromna nadzieje, że wszystko będzie dobrze ale jeśli będę musiała przechodzić znowu stymulację i będzie więcej zarodków to je przebadamy , żeby nie transferować tych z wada, bo to niesamowity stres.

Jeśli podchodziłabym znów do stymulacji, to chyba bym zbadała wtedy zarodki. Chociaż nie jestem tego pewna na 100% bo czytałam wiele w sieci o badaniu, i nawet te przebadane zarodki nie dają gwarancji ciąży, a te nieprawidłowe mogą się zregwnerwać.. A to są jednak koszta duże.
    Ale też nie wiem, czy zdecyduję się na kolejną stymulację. Pierwszą przeszłam źle - tzn po stymulacji miałam taką hiperke, że myślałam, że wykituje..

Za każdym razem inaczej było. Pierwsza ciąża donoszona zdrowo, jedynie na początku ciąży miałam obfite krwawienia, nie wiadomo skąd(byłam w szpitalu i nawet miałam usg w trakcie krwawienia i lekarz nie wiedział skąd, uznał że poronie i wypisał mnie do domu...)
    Druga ciąża, wszystko okej i nagle na wizycie w 8tc okazało się, że serce przestało bić.
    Trzecia ciąża, 15tc obudziłam się rano ze skurczem macicy i lekkim krwawieniem. Pojechałam na sor, było wszystko okej na usg, ale trafiłam na oddział. Po chwili od przyjęcia na oddział, zaczęły się mi skurcze, odeszły wody i urodziłam martwe dziecko..
    Czwarta ciąża biohemiczna, Beta ruszyła i opadła.
    Piąta ciąża Beta ani drgnęła..

❤️2021👦
    💔2024👼 8tc
    💔2024👼15tc
    💔2025👼cb

Został ❄️
  • Lolka088 Ekspertka

Wysłany: 29 września, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walczędokońca wrote:
    Nie znamy przyczyny bylem badany chyba na wszystko co jest możliwe i nawet Dr Wolski powiedzil ze nie wie dlaczego tak jest

A konsultowałeś się z jakimś innym andrologiem ?

❤️2021👦
    💔2024👼 8tc
    💔2024👼15tc
    💔2025👼cb

Został ❄️
  • Wyobraźnia87 Autorytet

Wysłany: 29 września, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka088 wrote:
    Jeśli podchodziłabym znów do stymulacji, to chyba bym zbadała wtedy zarodki. Chociaż nie jestem tego pewna na 100% bo czytałam wiele w sieci o badaniu, i nawet te przebadane zarodki nie dają gwarancji ciąży, a te nieprawidłowe mogą się zregwnerwać.. A to są jednak koszta duże.
    Ale też nie wiem, czy zdecyduję się na kolejną stymulację. Pierwszą przeszłam źle - tzn po stymulacji miałam taką hiperke, że myślałam, że wykituje..

Za każdym razem inaczej było. Pierwsza ciąża donoszona zdrowo, jedynie na początku ciąży miałam obfite krwawienia, nie wiadomo skąd(byłam w szpitalu i nawet miałam usg w trakcie krwawienia i lekarz nie wiedział skąd, uznał że poronie i wypisał mnie do domu...)
    Druga ciąża, wszystko okej i nagle na wizycie w 8tc okazało się, że serce przestało bić.
    Trzecia ciąża, 15tc obudziłam się rano ze skurczem macicy i lekkim krwawieniem. Pojechałam na sor, było wszystko okej na usg, ale trafiłam na oddział. Po chwili od przyjęcia na oddział, zaczęły się mi skurcze, odeszły wody i urodziłam martwe dziecko..
    Czwarta ciąża biohemiczna, Beta ruszyła i opadła.
    Piąta ciąża Beta ani drgnęła..
    Tak bardzo mi przykro, że musiałaś przez to przejść 💔To takie niesprawiedliwe 😞 ja stymulację przeszłam w miarę ok, ale psychicznie naprawdę słabo. To ciągły lęk, ciągłe czekanie na coś, obawa. Huśtawka nastrojów którą potęgowały leki. Później wymarzone dwie kreski i znów lęk bo lekarz stwierdził że zarodek nie rozwija się prawidłowo. Aktualnie mam wszystkie możliwe objawy ciąży z której nie mogę się cieszyć bo nie wiadomo co z niej wyniknie. Jestem przerażona, że miałabym ją stracić i wizja że miałabym znów podchodzić do stymulacji i przeżywać to wszystko jeszcze raz napawa mnie lękiem.

👩🏻 38lat 👦🩵2011
    AMH 0,72
    👨🏻39lat
    I IVF
    6dpt⏸ beta 21
    8dpt beta 71
    18 dpt beta 2646
    35dpt (7+5) 💔

Wysłany: 30 września, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka088 wrote:
    A konsultowałeś się z jakimś innym andrologiem ?
    Tak byl jeszcze u jednego ale miałem wrażenie ze wcale nie ma za duzo doświadczenia w tej dziedzinie

• Lolka088 Ekspertka

Wysłany: 30 września, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźnia87 wrote:
    Tak bardzo mi przykro, że musiałaś przez to przejść 💔To takie niesprawiedliwe 😞 ja stymulację przeszłam w miarę ok, ale psychicznie naprawdę słabo. To ciągły lęk, ciągłe czekanie na coś, obawa. Huśtawka nastrojów którą potęgowały leki. Później wymarzone dwie kreski i znów lęk bo lekarz stwierdził że zarodek nie rozwija się prawidłowo. Aktualnie mam wszystkie możliwe objawy ciąży z której nie mogę się cieszyć bo nie wiadomo co z niej wyniknie. Jestem przerażona, że miałabym ją stracić i wizja że miałabym znów podchodzić do stymulacji i przeżywać to wszystko jeszcze raz napawa mnie lękiem.

A dlaczego zdaniem lekarza zarodek nie rozwija się prawidłowo? Co się takiego dzieje ?

❤️2021👦
    💔2024👼 8tc
    💔2024👼15tc
    💔2025👼cb

Został ❄️
  • Lolka088 Ekspertka

Wysłany: 30 września, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walczędokońca wrote:
    Tak byl jeszcze u jednego ale miałem wrażenie ze wcale nie ma za duzo doświadczenia w tej dziedzinie

Jejku współczuję. Jaki teraz macie plan działania ?

❤️2021👦
    💔2024👼 8tc
    💔2024👼15tc
    💔2025👼cb

Został ❄️

Wysłany: 30 września, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka088 wrote:
    Jejku współczuję. Jaki teraz macie plan działania ?
    Chyba zostanie AZ bo nie ma materiału a to co bylo to sie nie udało a AID partnerka odmówiła ze nie ma opcji albo wspólne albo niczyje i raczej pójdziemy w stronę adopcji zarodka.

• Krysia23 Autorytet

Wysłany: 5 października, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walczędokońca wrote:
    Chyba zostanie AZ bo nie ma materiału a to co bylo to sie nie udało a AID partnerka odmówiła ze nie ma opcji albo wspólne albo niczyje i raczej pójdziemy w stronę adopcji zarodka.

Posłuchajcie sobie podcastu naszego bociana o dawstwie.

27.12.22 - transfer 4.1.1 - EG + AH, cykl sztuczny
    6dpt - II, 7dpt - 65, 9dpt - 187, 11dpt - 432, 13dpt - 1115, 20dpt - 10135, widoczny pęcherzyk, 29dpt - 🤍🤍
    7tc - 💔❤️‍🩹 , 9tc-💔 (7t2d) ♀️
    20.07.24 - transfer 4.1.1, cykl sztuczny
    6dpt - II, 7dpt - 46, 9dpt - 126, 11dpt - 266, 13dpt - 573, 19dpt - 2623, 20dpt - pęcherzyk ciążowy z zółtkowym, 24dpt - mamy 💗 7t6d - 💔(7t1d) ♂️

🍂19.11.24🍂 - transfer 4.1.1, cykl naturalny
    5 i 6dpt - II , 8dpt - 204, 10dpt - 486, 22dpt - 24 293 🔥 27dpt - 💗
    8t3d - 2cm, 176 bpm, 10t5d - 4cm 🍓,
    11t4d - 5,5cm 🍋‍🟩12t - prenatalne - wszystko OK 🩵 14t4d - 110g, 17t4d - 220g, 19t6d - II pren - zdrowy chłopczyk, 380g
    38tc - Jest już z nami nasz mały tęczowy cud 🌈
‹‹ 692 693 694 695 696
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ