Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć, mam do was pytanie czy spotkaliście się z tym że lekarz kieruje odrazu na mtese bez żadnego leczenia?
Mąż dwukrotnie w badaniach azoo.
Hormony są ok - fsh 5,99, inhibina 171, testosteron raczej w dolnej granicy 330.
Badania genetyczne również prawidłowe.
USG jąder takze.
Byliśmy u dr Wolskiego, od razu zdecydował o biopsji mtese. Szczerze trochę mnie to zdziwiło - dał mężowi jedynie suplement ten fertil i q10.
Mąż w przeszłości brał sterydy - z tego co wiem testosteron, natomiast robił odblok. Z tego co rozmawialiśmy z lekarzami raczej organizm już się „odbudował” bo hormony są ok.
Natomiast mnie dziwi to że lekarz w żaden sposób nie próbował dociec przyczyny azoo a od razu biopsja mtese (notabene 21k aktualnie w Novum).
Czy znacie takie przypadki?
Plus czy przy takich wynikach myślicie że biopsja coś znajdzie? 🥺 -
nadziejamtk wrote:Cześć, mam do was pytanie czy spotkaliście się z tym że lekarz kieruje odrazu na mtese bez żadnego leczenia?
Mąż dwukrotnie w badaniach azoo.
Hormony są ok - fsh 5,99, inhibina 171, testosteron raczej w dolnej granicy 330.
Badania genetyczne również prawidłowe.
USG jąder takze.
Byliśmy u dr Wolskiego, od razu zdecydował o biopsji mtese. Szczerze trochę mnie to zdziwiło - dał mężowi jedynie suplement ten fertil i q10.
Mąż w przeszłości brał sterydy - z tego co wiem testosteron, natomiast robił odblok. Z tego co rozmawialiśmy z lekarzami raczej organizm już się „odbudował” bo hormony są ok.
Natomiast mnie dziwi to że lekarz w żaden sposób nie próbował dociec przyczyny azoo a od razu biopsja mtese (notabene 21k aktualnie w Novum).
Czy znacie takie przypadki?
Plus czy przy takich wynikach myślicie że biopsja coś znajdzie? 🥺 -
Hej, czy ktoś chciałby się podzielić doświadczeniami z microtese? Jak się czuje mąż/partner po? Po jakim czasie wraca się do stanu wyjściowego, czy trzeba cos suplementowac po? Bardzo możliwe ze czeka nas microtese i bardzo się tego obawiamy, jakie jest później funkcjonowanie po takim inwazyjnym zabiegu. Będę wdzięczna za każdą odpowiedz ❤️
-