X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
Odpowiedz

Bezplemnikowcy - TESE/mTESE

Oceń ten wątek:
  • Malinowa04 Nowa

Wysłany: 19 października, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Becagreen wrote:
    Hej, kiedy macie wizytę? Długo czekaliście? Mamy podobną sytuacje, tez myślimy, żeby się wybrać do dr Wolskiego.

Wizytę mamy 3 listopada, umawiana była przedwczoraj, więc około 2 tygodnie.

• Becagreen Debiutantka

Wysłany: 20 października, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa04 wrote:
    Wizytę mamy 3 listopada, umawiana była przedwczoraj, więc około 2 tygodnie.

Oki, dzięki. A znacie przyczynę azoospermii już, czy dopiero to przed Wami?

• Malinowa04 Nowa

Wysłany: 20 października, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Becagreen wrote:
    Oki, dzięki. A znacie przyczynę azoospermii już, czy dopiero to przed Wami?

Nie znamy i raczej nie poznamy. Kariotyp i azf są dobre. Nie było żadnych urazów ani innych problemów (typu wnętrostwo, chemioterapia, przepukliny itp) nic zero. Wszystko w porządku. Narzeczony miał pełną diagnostykę zrobioną i wszystkie wyniki krwi (hormony, witaminy, morfologia itp.) są w normie, poza FSH które jest duuuzo powyżej normy.
    Lekarze rozkładają ręce.

• Crash Koleżanka

Wysłany: 21 października, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa04 wrote:
    Nie znamy i raczej nie poznamy. Kariotyp i azf są dobre. Nie było żadnych urazów ani innych problemów (typu wnętrostwo, chemioterapia, przepukliny itp) nic zero. Wszystko w porządku. Narzeczony miał pełną diagnostykę zrobioną i wszystkie wyniki krwi (hormony, witaminy, morfologia itp.) są w normie, poza FSH które jest duuuzo powyżej normy.
    Lekarze rozkładają ręce.
    Powodzenia :)
    U mnie sytuacja identyczna. Wszystko ok, Genetyka ok, hormony tez tylko FSH ok. 20... u mnie niestety terapia hormonalna nie pomogła i w biopsji tez 0

• Walczędokońca Przyjaciółka

Wysłany: 21 października, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa04 wrote:
    Lekarze rozkładają ręce.
    A to jak wysokie macie FSH ?

Wysłany: 21 października, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crash wrote:
    Powodzenia :)
    U mnie sytuacja identyczna. Wszystko ok, Genetyka ok, hormony tez tylko FSH ok. 20... u mnie niestety terapia hormonalna nie pomogła i w biopsji tez 0
    U mnie tez nic nie pomogło a fsh mi skacze od 7 do 12 biopsja na 0 co jakis czas mam w nasieniu a tutaj wynik biopsji poziom 7 zero urazów chorób i genetyka cała ok. A jakie macie plany dalej co działać bo my to chyba zrobimy AZ partnerka powiedziała ze w życiu AID nie weźmie

• Crash Koleżanka

Wysłany: 21 października, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walczędokońca wrote:
    U mnie tez nic nie pomogło a fsh mi skacze od 7 do 12 biopsja na 0 co jakis czas mam w nasieniu a tutaj wynik biopsji poziom 7 zero urazów chorób i genetyka cała ok. A jakie macie plany dalej co działać bo my to chyba zrobimy AZ partnerka powiedziała ze w życiu AID nie weźmie
    Nie wiem... może weźmiemy 3 kota 😆 zona wezmie wszystko byle mieć dziecko, a ja chyba też byłbym za biorstwem nasienia... na razie daliśmy sobie czas odpocząć i w przyszłym roku będziemy myśleć intensywniej

Wysłany: 21 października, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crash wrote:
    Nie wiem... może weźmiemy 3 kota 😆 zona wezmie wszystko byle mieć dziecko, a ja chyba też byłbym za biorstwem nasienia... na razie daliśmy sobie czas odpocząć i w przyszłym roku będziemy myśleć intensywniej
    No tak jest ze juz sie nie ma siły dalej walczyć i nawet na dawsto sie zdecyduje 😆 to taka walka bez sensu bo i tak ciągle 0 😅

• Becagreen Debiutantka

Wysłany: 21 października, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walczędokońca wrote:

A mógłbyś przybliżyć czemu Twoja panterka preferuje AZ a nie AID?

• Malinowa04 Nowa

Wysłany: 21 października, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walczędokońca wrote:
    A to jak wysokie macie FSH ?
    W lipcu było 28,7
    We wrześniu 27
    Testosteron i cała reszta w normie.

• Malinowa04 Nowa

Wysłany: 21 października, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walczędokońca wrote:

U nas jeszcze jest taka kwestia, że przez najbliższe parę dobrych lat w ogóle nie planowaliśmy i nie myśleliśmy o dzieciach. Jesteśmy młodzi, dopiero studiujemy. A o tej sytuacji dowiedzieliśmy się przypadkiem przy badaniach hormonów. I od tego się zaczęło. Więc nawet kwestia tego co będzie po znalezieniu plemników (jeśli się znajdą) jest wielką niewiadomą. 😔 Bo można je zamrozić, ale z drugiej strony chyba nie dam rady czekać kilku lat w niepewności czy one się odmrożą, bo różnie może być.

eli lubi tę wiadomość

Wysłany: 21 października, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Becagreen wrote:
    A mógłbyś przybliżyć czemu Twoja panterka preferuje AZ a nie AID?
    Bo ma zdanie ze albo wspólne biologicznie albo niczyje

• Krysia23 Autorytet

Wysłany: 22 października, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Becagreen wrote:
    Cześć, a w jakiej klinice wybieraliście dawcę? Nam w gamecie powiedzieli ze nie można wybierać. Ze to lekarz po zgodności fenotypu wybiera i trochę nas to odrzuciło, ze jakby nie znaleźli plemników w biopsji to ze ktoś za nas będzie wybierał dawcę. Podziel się proszę swoimi doświadczeniami

W KrakOvi, ale to było 3 lata temu.

27.12.22 - transfer 4.1.1 - EG + AH, cykl sztuczny
    6dpt - II, 7dpt - 65, 9dpt - 187, 11dpt - 432, 13dpt - 1115, 20dpt - 10135, widoczny pęcherzyk, 29dpt - 🤍🤍
    7tc - 💔❤️‍🩹 , 9tc-💔 (7t2d) ♀️
    20.07.24 - transfer 4.1.1, cykl sztuczny
    6dpt - II, 7dpt - 46, 9dpt - 126, 11dpt - 266, 13dpt - 573, 19dpt - 2623, 20dpt - pęcherzyk ciążowy z zółtkowym, 24dpt - mamy 💗 7t6d - 💔(7t1d) ♂️

🍂19.11.24🍂 - transfer 4.1.1, cykl naturalny
    5 i 6dpt - II , 8dpt - 204, 10dpt - 486, 22dpt - 24 293 🔥 27dpt - 💗
    8t3d - 2cm, 176 bpm, 10t5d - 4cm 🍓,
    11t4d - 5,5cm 🍋‍🟩12t - prenatalne - wszystko OK 🩵 14t4d - 110g, 17t4d - 220g, 19t6d - II pren - zdrowy chłopczyk, 380g
    38tc - Jest już z nami nasz mały tęczowy cud 🌈
  • Becagreen Debiutantka

Wysłany: 23 października, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysia23 wrote:
    W KrakOvi, ale to było 3 lata temu.

A jak ocenisz wybór dawców w tej klinice?

• Krysia23 Autorytet

Wysłany: 24 października, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Becagreen wrote:
    A jak ocenisz wybór dawców w tej klinice?

Czy było dużo? Tak, dość sporo zróżnicowanych. Myślę, że też nie byłoby problemu ze ściąganiem z EBS jakby jakiegoś nie mieli 😊

27.12.22 - transfer 4.1.1 - EG + AH, cykl sztuczny
    6dpt - II, 7dpt - 65, 9dpt - 187, 11dpt - 432, 13dpt - 1115, 20dpt - 10135, widoczny pęcherzyk, 29dpt - 🤍🤍
    7tc - 💔❤️‍🩹 , 9tc-💔 (7t2d) ♀️
    20.07.24 - transfer 4.1.1, cykl sztuczny
    6dpt - II, 7dpt - 46, 9dpt - 126, 11dpt - 266, 13dpt - 573, 19dpt - 2623, 20dpt - pęcherzyk ciążowy z zółtkowym, 24dpt - mamy 💗 7t6d - 💔(7t1d) ♂️

🍂19.11.24🍂 - transfer 4.1.1, cykl naturalny
    5 i 6dpt - II , 8dpt - 204, 10dpt - 486, 22dpt - 24 293 🔥 27dpt - 💗
    8t3d - 2cm, 176 bpm, 10t5d - 4cm 🍓,
    11t4d - 5,5cm 🍋‍🟩12t - prenatalne - wszystko OK 🩵 14t4d - 110g, 17t4d - 220g, 19t6d - II pren - zdrowy chłopczyk, 380g
    38tc - Jest już z nami nasz mały tęczowy cud 🌈
  • Becagreen Debiutantka

Wysłany: 24 października, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysia23 wrote:
    Czy było dużo? Tak, dość sporo zróżnicowanych. Myślę, że też nie byłoby problemu ze ściąganiem z EBS jakby jakiegoś nie mieli 😊

Super dzieki! A tak z ciekawosci, jeśli mogę spytać to jakie jest się cechy dawcy wybrać? Wiem ze musi się zgadzać fenotypowe w miarę. A czy można wybrać wykształcenie? Itp? Tak dopytuje bo nam w gamecie lekarka powiedziała ze to oni wybierają po fenotypie i ze my nie mamy za bardzo do gadania co mnie bardzo zraziło.

• Weronika_93 Znajoma

Wysłany: 26 października, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walczędokońca wrote:
    Bo ma zdanie ze albo wspólne biologicznie albo niczyje
    Rozumiem ją, mam tak samo, albo wspólne albo AZ.
    Ale nie potrafimy sie na to jeszcze jednoznacznie zdecydować.

Wysłany: 27 października, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika_93 wrote:
    Rozumiem ją, mam tak samo, albo wspólne albo AZ.
    Ale nie potrafimy sie na to jeszcze jednoznacznie zdecydować.
    Ja to rozumie doskonale tez przez to przechodzilismy jaka decyzja dalej w klinice jedynie co nam oferowali to bank nasienia gdzie moja partnerka jak to usłyszała to odrazu wyszła i powiedziała ze ma takiej opcji. Tak wiec zeszło nam sie rok zeby dojrzeć do tej decyzji.

‹‹ 692 693 694 695 696
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ