Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
Odpowiedz

Bezplemnikowcy - TESE/mTESE

Oceń ten wątek:
  • MartaMat Koleżanka

Wysłany: 9 lutego, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona91 wrote:
    U nas też AZFc…
    Jesteśmy wstępnie zapisani na mTese do Novum.

A gdzie to jest ? W jakim miesicie i jaki koszt ?? Będę trzymać za wać mocno kiciuki !! My też będziemy się umawiać ale chce rozeznać się gdzie naleje dlatego trafiłam tutaj na to forum i szukam nadziei pocieczenia i pomocy bo na grupach in vitro na fejsie nie ma nic szczegółów o takim problemie …
    Na kiedy już macie termin proszę koniecznie dajcie znać a męża fsh ?? Jes wysokie ? U nas niestety tak

• classy Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaMat wrote:
    A gdzie to jest ? W jakim miesicie i jaki koszt ?? Będę trzymać za wać mocno kiciuki !! My też będziemy się umawiać ale chce rozeznać się gdzie naleje dlatego trafiłam tutaj na to forum i szukam nadziei pocieczenia i pomocy bo na grupach in vitro na fejsie nie ma nic szczegółów o takim problemie …
    Na kiedy już macie termin proszę koniecznie dajcie znać a męża fsh ?? Jes wysokie ? U nas niestety tak

nOvum to klinika w Warszawie, tutaj zabieg wykonuje dr Wolski. On jako pierwszy w Polsce robił ten zabieg, więc można powiedzieć, że jest prekursorem. Nie skłamię chyba jak powiem, że to najdroższa klinika w Polsce, nie wiem ile teraz mTESE, ale obstawiam, że już ok. 20tys. Przejrzyj ten wątek, tutaj jest dużo historii, w których swój udział ma dr Wolski

👩+👦+🐶 | starania od 05.2023

👩
    AMH: 1,5
    ✅hormony, kariotyp, cytokiny, immunofenotyp, komórki NK, homocysteina, trombofilia, białko C, białko S, zespół antyfosfolipidowy, TSH, prolaktyna, wit D, wit B12
    ❌ANA 1:160, KIR AA, MTHFR-homo, PAI-1 homo

👦
    azoospermia → udana biopsja mTESE
    ✅hormony, AZF, kariotyp, CFTR, wit D, B12, inhibina B

I IVF - 04.2025
    13🥚→ 10xMII → 1❄️
    ET 4.1.1 (Cyclogest, Duphaston)❌

II IVF - 06.2025
    19🥚→ 11xMII → 0❄️

III IVF - 10.2025
    27🥚→ 20xMII → 5❄️
    FET 3.1.1 (Utrogestan, Duphaston, Encorton, Accofil) → 10 dpt: β 205; 14 dpt: β 826, prog. 30,83 ng/ml; 22 dpt: β 17318; 28 dpt: β 44192, prog. 32,31 ng/ml, CRL 0,74 + ❤️; 31 dpt: CRL 1,05; 7t+6: prog. 34,00 ng/ml; 8t+5: CRL 2,12; 10t+4 ⏳
  • MartaMat Koleżanka

Wysłany: 9 lutego, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja nie mogę znaleźć tych histori tutaj o których wszyscy piszą ? Czyli że się udało ????

• classy Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaMat wrote:
    Właśnie ja nie mogę znaleźć tych histori tutaj o których wszyscy piszą ? Czyli że się udało ????
    To trzeba by przejrzeć cały wątek, bo sporo było historii z różnym zakończeniem. Ja przeczytałam chyba wszystkie strony wątku jak dostaliśmy diagnozę. Kojarzę chyba z 2 historie z azf c z szczęśliwym zakończeniem. Ale też trzeba pamiętać, że znalezienie plemników to dopiero początek i nie daje gwarancji urodzenia dziecka.

👩
    ✅hormony, kariotyp, cytokiny, immunofenotyp, komórki NK, homocysteina, trombofilia, białko C, białko S, zespół antyfosfolipidowy, TSH, prolaktyna, wit D, wit B12

👦

I IVF - 04.2025
    13🥚→ 10xMII → 1❄️

II IVF - 06.2025
    19🥚→ 11xMII → 0❄️

III IVF - 10.2025
    27🥚→ 20xMII → 5❄️
    FET 3.1.1 (Utrogestan, Duphaston, Encorton, Accofil) → 10 dpt: β 205; 14 dpt: β 826, prog. 30,83 ng/ml; 22 dpt: β 17318; 28 dpt: β 44192, prog. 32,31 ng/ml, CRL 0,74 + ❤️; 31 dpt: CRL 1,05; 7t+6: prog. 34,00 ng/ml; 8t+5: CRL 2,12; 10t+4 ⏳
  • MartaMat Koleżanka

Wysłany: 9 lutego, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie wiem bardzo się boję że tak będzie jeszcze u nas fsh jest wysokie …. Reszta dobrze testosteron itp dlatego ja się tak boję i nie wiem gdzie to zrobić we Wrocławiu doktor czekaj invicta zero opini o szczęśliwym powodzeniu i w ogóle jakim kolwiek nie znam go i kosztuje 6000 doktor Wolski 20 tysięcy jak nie 25 :/ ale czyatakam że to góru w tym co robi ??? A pani co może doradzić ???

• classy Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To bardzo duża różnica w cenie, na pewno za te 6tys jest micro Tese?
    My nie robiliśmy u Wolskiego a u Kupisa ale też płaciliśmy łącznie ok 18tys. Ja chyba bym zweryfikowała czy to na pewno te samego zabiegi i zasięgnęła drugiej opinii.

👩

👦

I IVF - 04.2025
    13🥚→ 10xMII → 1❄️

II IVF - 06.2025
    19🥚→ 11xMII → 0❄️

III IVF - 10.2025
    27🥚→ 20xMII → 5❄️
  • MartaMat Koleżanka

Wysłany: 9 lutego, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dlatego mnie to dziwi oni tylko chcą kasy żeby przemiał był a w dupie mają człowieka ja dlatego się zdziwiłam że wszędzie piszą 25 tysięcy 20 a tu we Wrocławiu 6 koła , w dupie mam takie coś wolę zapłacić tak jak pani właśnie mówi i wiedzieć że coś znajdą !!!! Płakać się chce człowiekowi bo modle się aby był tam chociaż jeden cały plemnik 😭😭😭😭 odpowiedni 😭😭😭😭

• MartaMat Koleżanka

Wysłany: 9 lutego, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    classy wrote:
    To bardzo duża różnica w cenie, na pewno za te 6tys jest micro Tese?
    My nie robiliśmy u Wolskiego a u Kupisa ale też płaciliśmy łącznie ok 18tys. Ja chyba bym zweryfikowała czy to na pewno te samego zabiegi i zasięgnęła drugiej opinii.

• MartaMat Koleżanka

Wysłany: 9 lutego, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze mam pytanie jak u was udało się ????

• classy Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nigdy nie ma gwarancji czy się coś znajdzie 😔 u nas mimo bardzo dobrych wyników badań, lekarz nie oceniał szans, ale mówił, że jeśli są, to je znajdzie. Ja bym podpytała jak dokładnie wygląda to mTESE w Invicta bo różnica w cenie jest bardzo dużo, aż podejrzana. A co do kasy, to jednak większość klinik jest na nią nastawiona, z tego co czytałam tutaj swego czasu w novum jest dokładnie tak samo.

U nas mTESE udana, znaleziono sporo plemników i poszły do mrożenia. Ale u nas były potem przeboje z procedurami. Póki co jesteśmy na dobrej drodze ale bywało bardzo ciężko w międzyczasie

MartaMat lubi tę wiadomość

👩

👦

I IVF - 04.2025
    13🥚→ 10xMII → 1❄️

II IVF - 06.2025
    19🥚→ 11xMII → 0❄️

III IVF - 10.2025
    27🥚→ 20xMII → 5❄️
  • MartaMat Koleżanka

Wysłany: 9 lutego, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    classy wrote:
    Niestety nigdy nie ma gwarancji czy się coś znajdzie 😔 u nas mimo bardzo dobrych wyników badań, lekarz nie oceniał szans, ale mówił, że jeśli są, to je znajdzie. Ja bym podpytała jak dokładnie wygląda to mTESE w Invicta bo różnica w cenie jest bardzo dużo, aż podejrzana. A co do kasy, to jednak większość klinik jest na nią nastawiona, z tego co czytałam tutaj swego czasu w novum jest dokładnie tak samo.

U nas mTESE udana, znaleziono sporo plemników i poszły do mrożenia. Ale u nas były potem przeboje z procedurami. Póki co jesteśmy na dobrej drodze ale bywało bardzo ciężko w międzyczasie

• MartaMat Koleżanka

Wysłany: 9 lutego, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mogę wiedzieć czy u państwa też tak było że uszkodzony ten gen azfc i fsh było wysokie. ???

• classy Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaMat wrote:
    A mogę wiedzieć czy u państwa też tak było że uszkodzony ten gen azfc i fsh było wysokie. ???

Nie, u nas genetyka była ok. Każde badania genetyczne - azf, cftr i kariotyp było ok. Genetyki dalej nie pogłębialiśmy. Hormony wszystkie w normie, FSH ok 5-6, Lh chyba podobnie, testosteron blisko górnej granicy, inhibina też dość wysoka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego, 14:39

👩

👦

I IVF - 04.2025
    13🥚→ 10xMII → 1❄️

II IVF - 06.2025
    19🥚→ 11xMII → 0❄️

III IVF - 10.2025
    27🥚→ 20xMII → 5❄️
  • MartaMat Koleżanka

Wysłany: 9 lutego, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zupełnie lepsza inna sytuacja u nas niestety …. Fsh wysokie już mój mąż nie może brac hormonów bo jest przestymulowany są plemniki parę żywych i to tyle ale nie ruchomych więc modle się aby z tej biopsji coś było ….

• Zielona91 Znajoma

Wysłany: 9 lutego, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaMat wrote:
    U nas jest nieprawidłowy kariotyp, który wiąże się z AZFc.
    Przed mTese mój mąż był i dalej jest na kuracji hormonami w formie zastrzyków.
    Koszt mTese około 22 tysięcy + badania, zastrzyki itp to wyjdzie w sumie coś około 30 tysięcy…

• MartaMat Koleżanka

Wysłany: 9 lutego, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I się udało ?? Wszystko ?? Boże to super a wy w Warszawie ? Robiliście ?

• Walczędokońca Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaMat wrote:
    To zupełnie lepsza inna sytuacja u nas niestety …. Fsh wysokie już mój mąż nie może brac hormonów bo jest przestymulowany są plemniki parę żywych i to tyle ale nie ruchomych więc modle się aby z tej biopsji coś było ….
    Ja mam wyniki prawidłowe i miałem nawet wynik w normalnie jak zaczelm sie leczyć to zostało 0

• MartaMat Koleżanka

Wysłany: 9 lutego, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walczędokońca wrote:
    Ja mam wyniki prawidłowe i miałem nawet wynik w normalnie jak zaczelm sie leczyć to zostało 0

Czyli przed leczeniem coś było a teraz jest 0 ?? Plemników ? I też miałeś biopsję ?

Wysłany: 9 lutego, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaMat wrote:
    Czyli przed leczeniem coś było a teraz jest 0 ?? Plemników ? I też miałeś biopsję ?
    Tak byly pojedyncze sztuki co wiele pól widzenia później nawet wynik w normie i wszystko zeszło do zera robiłem kontrolę po roku i dalej 0 mialem wykonania biopsję i wszystko staje na 7 poziome spermatydy wyniki genetyczne jak i hormonalne w normie jedynie fsh tak skacze kolo 8 w dzieciństwie chorób brak jakichkolwiek. Rozmiar jądra prawie w normie ponad 10 a jest norma od 12 usg jader wszystko dobrze. Byłem w 3 klinikach nawet u dr. Wolskiego kazdy rozkłada ręce i nie znają przyczyny tego stanu jedyne co powiedzieli to dawstwo nasienia ale nie ma takiej opcji partnerka się nie zgadza.

Wysłany: 9 lutego, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaMat wrote:
    Dodam ze 3 lata sie leczyłem i juz nie mam siły do tego te biopsję zastrzyki to wszystko czas poświęcony zwolenia z pracy a efektu nie ma🙄

‹‹ 696 697 698 699 700
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ