Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
Odpowiedz

Bezplemnikowcy - TESE/mTESE

Oceń ten wątek:
  • MartaMat Koleżanka

Wysłany: 9 lutego, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona91 wrote:
    U nas też AZFc…
    Jesteśmy wstępnie zapisani na mTese do Novum.

A gdzie to jest ? W jakim miesicie i jaki koszt ?? Będę trzymać za wać mocno kiciuki !! My też będziemy się umawiać ale chce rozeznać się gdzie naleje dlatego trafiłam tutaj na to forum i szukam nadziei pocieczenia i pomocy bo na grupach in vitro na fejsie nie ma nic szczegółów o takim problemie …
    Na kiedy już macie termin proszę koniecznie dajcie znać a męża fsh ?? Jes wysokie ? U nas niestety tak

• classy Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaMat wrote:
    A gdzie to jest ? W jakim miesicie i jaki koszt ?? Będę trzymać za wać mocno kiciuki !! My też będziemy się umawiać ale chce rozeznać się gdzie naleje dlatego trafiłam tutaj na to forum i szukam nadziei pocieczenia i pomocy bo na grupach in vitro na fejsie nie ma nic szczegółów o takim problemie …
    Na kiedy już macie termin proszę koniecznie dajcie znać a męża fsh ?? Jes wysokie ? U nas niestety tak

nOvum to klinika w Warszawie, tutaj zabieg wykonuje dr Wolski. On jako pierwszy w Polsce robił ten zabieg, więc można powiedzieć, że jest prekursorem. Nie skłamię chyba jak powiem, że to najdroższa klinika w Polsce, nie wiem ile teraz mTESE, ale obstawiam, że już ok. 20tys. Przejrzyj ten wątek, tutaj jest dużo historii, w których swój udział ma dr Wolski

👩+👦+🐶 | starania od 05.2023

👩
    AMH: 1,5
    ✅hormony, kariotyp, cytokiny, immunofenotyp, komórki NK, homocysteina, trombofilia, białko C, białko S, zespół antyfosfolipidowy, TSH, prolaktyna, wit D, wit B12
    ❌ANA 1:160, KIR AA, MTHFR-homo, PAI-1 homo

👦
    azoospermia → udana biopsja mTESE
    ✅hormony, AZF, kariotyp, CFTR, wit D, B12, inhibina B

I IVF - 04.2025
    13🥚→ 10xMII → 1❄️
    ET 4.1.1 (Cyclogest, Duphaston)❌

II IVF - 06.2025
    19🥚→ 11xMII → 0❄️

III IVF - 10.2025
    27🥚→ 20xMII → 5❄️
    FET 3.1.1 (Utrogestan, Duphaston, Encorton, Accofil) → 10 dpt: β 205; 14 dpt: β 826, prog. 30,83 ng/ml; 22 dpt: β 17318; 28 dpt: β 44192, prog. 32,31 ng/ml, CRL: 0,74 + ❤️; 31 dpt: CRL 1,05; 7t+6: prog. 34,00 ng/ml; 8t+5 ⏳️
  • MartaMat Koleżanka

Wysłany: 9 lutego, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja nie mogę znaleźć tych histori tutaj o których wszyscy piszą ? Czyli że się udało ????

• classy Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaMat wrote:
    Właśnie ja nie mogę znaleźć tych histori tutaj o których wszyscy piszą ? Czyli że się udało ????
    To trzeba by przejrzeć cały wątek, bo sporo było historii z różnym zakończeniem. Ja przeczytałam chyba wszystkie strony wątku jak dostaliśmy diagnozę. Kojarzę chyba z 2 historie z azf c z szczęśliwym zakończeniem. Ale też trzeba pamiętać, że znalezienie plemników to dopiero początek i nie daje gwarancji urodzenia dziecka.

👩
    ✅hormony, kariotyp, cytokiny, immunofenotyp, komórki NK, homocysteina, trombofilia, białko C, białko S, zespół antyfosfolipidowy, TSH, prolaktyna, wit D, wit B12

👦

I IVF - 04.2025
    13🥚→ 10xMII → 1❄️

II IVF - 06.2025
    19🥚→ 11xMII → 0❄️

III IVF - 10.2025
    27🥚→ 20xMII → 5❄️
    FET 3.1.1 (Utrogestan, Duphaston, Encorton, Accofil) → 10 dpt: β 205; 14 dpt: β 826, prog. 30,83 ng/ml; 22 dpt: β 17318; 28 dpt: β 44192, prog. 32,31 ng/ml, CRL: 0,74 + ❤️; 31 dpt: CRL 1,05; 7t+6: prog. 34,00 ng/ml; 8t+5 ⏳️
  • MartaMat Koleżanka

Wysłany: 9 lutego, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie wiem bardzo się boję że tak będzie jeszcze u nas fsh jest wysokie …. Reszta dobrze testosteron itp dlatego ja się tak boję i nie wiem gdzie to zrobić we Wrocławiu doktor czekaj invicta zero opini o szczęśliwym powodzeniu i w ogóle jakim kolwiek nie znam go i kosztuje 6000 doktor Wolski 20 tysięcy jak nie 25 :/ ale czyatakam że to góru w tym co robi ??? A pani co może doradzić ???

• classy Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To bardzo duża różnica w cenie, na pewno za te 6tys jest micro Tese?
    My nie robiliśmy u Wolskiego a u Kupisa ale też płaciliśmy łącznie ok 18tys. Ja chyba bym zweryfikowała czy to na pewno te samego zabiegi i zasięgnęła drugiej opinii.

👩

👦

I IVF - 04.2025
    13🥚→ 10xMII → 1❄️

II IVF - 06.2025
    19🥚→ 11xMII → 0❄️

III IVF - 10.2025
    27🥚→ 20xMII → 5❄️
  • MartaMat Koleżanka

Wysłany: 9 lutego, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dlatego mnie to dziwi oni tylko chcą kasy żeby przemiał był a w dupie mają człowieka ja dlatego się zdziwiłam że wszędzie piszą 25 tysięcy 20 a tu we Wrocławiu 6 koła , w dupie mam takie coś wolę zapłacić tak jak pani właśnie mówi i wiedzieć że coś znajdą !!!! Płakać się chce człowiekowi bo modle się aby był tam chociaż jeden cały plemnik 😭😭😭😭 odpowiedni 😭😭😭😭

• MartaMat Koleżanka

Wysłany: 9 lutego, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    classy wrote:
    To bardzo duża różnica w cenie, na pewno za te 6tys jest micro Tese?
    My nie robiliśmy u Wolskiego a u Kupisa ale też płaciliśmy łącznie ok 18tys. Ja chyba bym zweryfikowała czy to na pewno te samego zabiegi i zasięgnęła drugiej opinii.

• MartaMat Koleżanka

Wysłany: 9 lutego, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze mam pytanie jak u was udało się ????

• classy Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nigdy nie ma gwarancji czy się coś znajdzie 😔 u nas mimo bardzo dobrych wyników badań, lekarz nie oceniał szans, ale mówił, że jeśli są, to je znajdzie. Ja bym podpytała jak dokładnie wygląda to mTESE w Invicta bo różnica w cenie jest bardzo dużo, aż podejrzana. A co do kasy, to jednak większość klinik jest na nią nastawiona, z tego co czytałam tutaj swego czasu w novum jest dokładnie tak samo.

U nas mTESE udana, znaleziono sporo plemników i poszły do mrożenia. Ale u nas były potem przeboje z procedurami. Póki co jesteśmy na dobrej drodze ale bywało bardzo ciężko w międzyczasie

MartaMat lubi tę wiadomość

👩

👦

I IVF - 04.2025
    13🥚→ 10xMII → 1❄️

II IVF - 06.2025
    19🥚→ 11xMII → 0❄️

III IVF - 10.2025
    27🥚→ 20xMII → 5❄️
  • MartaMat Koleżanka

Wysłany: 9 lutego, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    classy wrote:
    Niestety nigdy nie ma gwarancji czy się coś znajdzie 😔 u nas mimo bardzo dobrych wyników badań, lekarz nie oceniał szans, ale mówił, że jeśli są, to je znajdzie. Ja bym podpytała jak dokładnie wygląda to mTESE w Invicta bo różnica w cenie jest bardzo dużo, aż podejrzana. A co do kasy, to jednak większość klinik jest na nią nastawiona, z tego co czytałam tutaj swego czasu w novum jest dokładnie tak samo.

U nas mTESE udana, znaleziono sporo plemników i poszły do mrożenia. Ale u nas były potem przeboje z procedurami. Póki co jesteśmy na dobrej drodze ale bywało bardzo ciężko w międzyczasie

• MartaMat Koleżanka

Wysłany: 9 lutego, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mogę wiedzieć czy u państwa też tak było że uszkodzony ten gen azfc i fsh było wysokie. ???

• classy Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaMat wrote:
    A mogę wiedzieć czy u państwa też tak było że uszkodzony ten gen azfc i fsh było wysokie. ???

Nie, u nas genetyka była ok. Każde badania genetyczne - azf, cftr i kariotyp było ok. Genetyki dalej nie pogłębialiśmy. Hormony wszystkie w normie, FSH ok 5-6, Lh chyba podobnie, testosteron blisko górnej granicy, inhibina też dość wysoka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego, 14:39

👩

👦

I IVF - 04.2025
    13🥚→ 10xMII → 1❄️

II IVF - 06.2025
    19🥚→ 11xMII → 0❄️

III IVF - 10.2025
    27🥚→ 20xMII → 5❄️
  • MartaMat Koleżanka

Wysłany: 9 lutego, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zupełnie lepsza inna sytuacja u nas niestety …. Fsh wysokie już mój mąż nie może brac hormonów bo jest przestymulowany są plemniki parę żywych i to tyle ale nie ruchomych więc modle się aby z tej biopsji coś było ….

• Zielona91 Znajoma

Wysłany: 9 lutego, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaMat wrote:
    U nas jest nieprawidłowy kariotyp, który wiąże się z AZFc.
    Przed mTese mój mąż był i dalej jest na kuracji hormonami w formie zastrzyków.
    Koszt mTese około 22 tysięcy + badania, zastrzyki itp to wyjdzie w sumie coś około 30 tysięcy…

• MartaMat Koleżanka

Wysłany: 9 lutego, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I się udało ?? Wszystko ?? Boże to super a wy w Warszawie ? Robiliście ?

• Walczędokońca Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaMat wrote:
    To zupełnie lepsza inna sytuacja u nas niestety …. Fsh wysokie już mój mąż nie może brac hormonów bo jest przestymulowany są plemniki parę żywych i to tyle ale nie ruchomych więc modle się aby z tej biopsji coś było ….
    Ja mam wyniki prawidłowe i miałem nawet wynik w normalnie jak zaczelm sie leczyć to zostało 0

• MartaMat Koleżanka

Wysłany: 9 lutego, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walczędokońca wrote:
    Ja mam wyniki prawidłowe i miałem nawet wynik w normalnie jak zaczelm sie leczyć to zostało 0

Czyli przed leczeniem coś było a teraz jest 0 ?? Plemników ? I też miałeś biopsję ?

Wysłany: 9 lutego, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaMat wrote:
    Czyli przed leczeniem coś było a teraz jest 0 ?? Plemników ? I też miałeś biopsję ?
    Tak byly pojedyncze sztuki co wiele pól widzenia później nawet wynik w normie i wszystko zeszło do zera robiłem kontrolę po roku i dalej 0 mialem wykonania biopsję i wszystko staje na 7 poziome spermatydy wyniki genetyczne jak i hormonalne w normie jedynie fsh tak skacze kolo 8 w dzieciństwie chorób brak jakichkolwiek. Rozmiar jądra prawie w normie ponad 10 a jest norma od 12 usg jader wszystko dobrze. Byłem w 3 klinikach nawet u dr. Wolskiego kazdy rozkłada ręce i nie znają przyczyny tego stanu jedyne co powiedzieli to dawstwo nasienia ale nie ma takiej opcji partnerka się nie zgadza.

Wysłany: 9 lutego, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaMat wrote:
    Dodam ze 3 lata sie leczyłem i juz nie mam siły do tego te biopsję zastrzyki to wszystko czas poświęcony zwolenia z pracy a efektu nie ma🙄

‹‹ 696 697 698 699 700
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ