Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
-
WIADOMOŚĆ
-
classy wrote:Mąż miał mTESE na jednym jądrze bo już w jednym było dużo materiału, więc nie rozcinali drugiego, więc to też na pewno miało wpływ na dochodzenie do siebie. Miał opatrunek, trochę mu się rana sączyła. Tego samego dnia co zabieg to był bardziej śpiąco / leżący ale to też kwestia znieczulenia. Później z dnia na dzień było lepiej i w zasadzie już po kilku dniach w miarę normalnie funkcjonował chociaż coś tam lekko odczuwał bo trochę mu się rana sączyła. Wiadomo nie było żadnych sportów i większego wysiłku ale myślałam, że będzie gorzej. Wydaje mi się, że to że mTESE się udało też na pewno wpłynęło na psychiczne samopoczucie i dochodzenie do siebie 😊
Wy już macie umówiony zabieg? Trzymam kciuki! I jakbyś miała dodatkowe pytania, dawaj znać 😊
Tak mamy już zabieg zaplanowany za miesiąc. Dzięki wielkie ❤️
classy lubi tę wiadomość
-
Becagreen wrote:Tak mamy już zabieg zaplanowany za miesiąc. Dzięki wielkie ❤️
To trzymam mocno kciuki 🧡 i za zabieg i dalsze działania!
Becagreen lubi tę wiadomość
👩+👦+🐶 | starania od 05.2023
👩
AMH: 1,5
✅hormony, kariotyp, cytokiny, immunofenotyp, komórki NK, homocysteina, trombofilia, białko C, białko S, zespół antyfosfolipidowy, TSH, prolaktyna, wit D, wit B12
❌ANA 1:160, KIR AA, MTHFR-homo, PAI-1 homo
👦
azoospermia → udana biopsja mTESE
✅hormony, AZF, kariotyp, CFTR, wit D, B12, inhibina B
I IVF - 04.2025
13🥚→ 10xMII → 1❄️
ET 4.1.1 (Cyclogest, Duphaston)❌
II IVF - 06.2025
19🥚→ 11xMII → 0❄️
III IVF - 10.2025
27🥚→ 20xMII → 5❄️
FET 3.1.1 (Utrogestan, Duphaston, Encorton, Accofil) → 10 dpt: β 205; 14 dpt: β 826, prog. 30,83 ng/ml; 22 dpt: β 17318; 28 dpt: β 44192, prog. 32,31 ng/ml, CRL 0,74 + ❤️; 31 dpt: CRL 1,05; 7t+6: prog. 34,00 ng/ml; 8t+5: CRL 2,12; 9t+6; CRL 2,9, FHR: 176; → ⏳ -
Cześć,
Jestem świeżo po biopsji micro tese. Wynik od razu po zabiegu wskazuje, że chirurg na lewym i prawym jądrze nie znalazł plemników. Kanaliki nasienne wyglądają obiecująco.
Próbki z 3 fragmentów z Lewego i 3 fragmentów z prawego będą badane histopatogolicznie.
Czy jest szansa na znalezienie pomimo, że chirurg podczas zabiegu nic nie znalazł.
Dodam że wszystkie genetyczne badania oraz hormonalne fsh,LH, prolaktyna, testosteron wychodzą prawidłowo.
Dajcie proszę znać 🌞Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca, 18:55
-
Hej, tak, jest część osób u których znaleziono plemniki w histopacie, musisz niestety cierpliwie czekać. Trzymam kciuki:)Dembe wrote:Cześć,
Jestem świeżo po biopsji micro tese. Wynik od razu po zabiegu wskazuje, że chirurg na lewym i prawym jądrze nie znalazł plemników. Kanaliki nasienne wyglądają obiecująco.
Próbki z 3 fragmentów z Lewego i 3 fragmentów z prawego będą badane histopatogolicznie.
Czy jest szansa na znalezienie pomimo, że chirurg podczas zabiegu nic nie znalazł.
Dodam że wszystkie genetyczne badania oraz hormonalne fsh,LH, prolaktyna, testosteron wychodzą prawidłowo.
Dajcie proszę znać 🌞
Dembe lubi tę wiadomość
34 lata
Azoospermia- udana biopsja mTese
2019-ICSI 🧡
2025- II ICSI - walka o drugie 🧡
2026- III ICSI -

u kogo i gdzie robicie?