Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
-
WIADOMOŚĆ
-
Walczędokońca wrote:Dodam ze 3 lata sie leczyłem i juz nie mam siły do tego te biopsję zastrzyki to wszystko czas poświęcony zwolenia z pracy a efektu nie ma🙄
Boże przykro mi wiem przez co przechodzicie ale powiem tak my też nie chcemy inaczej tylko albo uda się albo niechce innego dawcy mnie to brzydzi po prostu ….. to osobiste ale szczere nie chciałabym i mąż też nie chce a miałeś już biopsję ? M tese robioną????? U tego właśnie doktora ?? -
Tak zatrzymuje sie na 7 poziomie spermatydy a 8 to juz plemnik czyli material poszedł do koszaMartaMat wrote:Boże przykro mi wiem przez co przechodzicie ale powiem tak my też nie chcemy inaczej tylko albo uda się albo niechce innego dawcy mnie to brzydzi po prostu ….. to osobiste ale szczere nie chciałabym i mąż też nie chce a miałeś już biopsję ? M tese robioną????? U tego właśnie doktora ??
-
Mieliśmy nawet transfer jeden zarodek AA i nawet beta nie ruszyła nie mam teraz nic a nic zarodkow żadnych ja nie mam gamet wiec nie mamy jak dzialac dalej w biopsji tez zero a kolejna raz chyba nie ma sensu robic wiec podjęliśmy decyzję o AZ na Czechach w marcu będziemy podchodzić 🙂MartaMat wrote:Boże przykro mi wiem przez co przechodzicie ale powiem tak my też nie chcemy inaczej tylko albo uda się albo niechce innego dawcy mnie to brzydzi po prostu ….. to osobiste ale szczere nie chciałabym i mąż też nie chce a miałeś już biopsję ? M tese robioną????? U tego właśnie doktora ??
-
Najbardziej sa przykre święta czy jakies spotkania rodzinne kazdy gromadka dzieci rodzina a my musieliśmy to przełknąć ze nie było nie ma i nie bedzie dzieci i jeszcze te gadki ze starzy jesteście i czas na dzieci i człowiek sie tak kryje a mamy czas a na spokojnie a w środku pęka i jeszcze słyszy ze dla takich jak was to bykowe wprowadzić😐 a nikt nie zna prawdy bo nie ma czym sie chwalić 🙄 swoją nie mocą a wręcz choroba która niszczy od środka kto jej nie przeżył nie wiem co to znaczy 😪MartaMat wrote:Boże przykro mi wiem przez co przechodzicie ale powiem tak my też nie chcemy inaczej tylko albo uda się albo niechce innego dawcy mnie to brzydzi po prostu ….. to osobiste ale szczere nie chciałabym i mąż też nie chce a miałeś już biopsję ? M tese robioną????? U tego właśnie doktora ??
Weronika_93 lubi tę wiadomość
-
My jesteśmy jeszcze przed mTese. Na kwiecień jesteśmy zapisani ale nie łudzę się
. U nas jest podwójne combo, bo i po mojej i męża stronie jest masakra. Także próbujemy wszystkiego, żeby nie żałować ale już z tyłu głowy mamy, że dzieci nie będziemy mieć.
-
MartaMat wrote:Boże przykro mi wiem przez co przechodzicie ale powiem tak my też nie chcemy inaczej tylko albo uda się albo niechce innego dawcy mnie to brzydzi po prostu ….. to osobiste ale szczere nie chciałabym i mąż też nie chce a miałeś już biopsję ? M tese robioną????? U tego właśnie doktora ??
Moim zdaniem takie opiniowanie jest mega słabe. Są różne przypadki, wiele osób zmaga się z niepłodnością, a takie pisanie ze dawstwo nasienia obrzydza jest bardzo niekulturalne i może urazić wiele osób. Więc zachowałabym to dla siebie!
classy, Chmurka21 lubią tę wiadomość
-
Zielona91 wrote:My jesteśmy jeszcze przed mTese. Na kwiecień jesteśmy zapisani ale nie łudzę się
. U nas jest podwójne combo, bo i po mojej i męża stronie jest masakra. Także próbujemy wszystkiego, żeby nie żałować ale już z tyłu głowy mamy, że dzieci nie będziemy mieć.
Zaprosiłam Cię do znajomych. Widzę że mamy bardzo podobne przypadki, może będzie miło wymieniać się spostrzeżeniami
Zielona91 lubi tę wiadomość
-
Pocieszę u nas to samo😑 a sądząc po nikt tez jestes rocznik 91 jak ja to zaraz 35 wita o co tu dalejZielona91 wrote:My jesteśmy jeszcze przed mTese. Na kwiecień jesteśmy zapisani ale nie łudzę się
. U nas jest podwójne combo, bo i po mojej i męża stronie jest masakra. Także próbujemy wszystkiego, żeby nie żałować ale już z tyłu głowy mamy, że dzieci nie będziemy mieć. -
Becagreen wrote:Moim zdaniem takie opiniowanie jest mega słabe. Są różne przypadki, wiele osób zmaga się z niepłodnością, a takie pisanie ze dawstwo nasienia obrzydza jest bardzo niekulturalne i może urazić wiele osób. Więc zachowałabym to dla siebie!
Zgadzam się w 100%! Decyzja o dawstwie nasienia czy komórek jajowych czy o AZ jest bardzo trudna i na pewno nikomu nie przychodzi od tak więc nie wypada w tak mocnych i niekulturalnych słowach się wypowiadać na ten temat. Warto takie komentarze zachować dla siebie… -
classy wrote:Zgadzam się w 100%! Decyzja o dawstwie nasienia czy komórek jajowych czy o AZ jest bardzo trudna i na pewno nikomu nie przychodzi od tak więc nie wypada w tak mocnych i niekulturalnych słowach się wypowiadać na ten temat. Warto takie komentarze zachować dla siebie…
To prawda nie pomyślałam o tym kompletnie …… nie potrafię tego usunąć bo mi wstyd ……. Bardzo przepraszam bo w totalnych emocjach jestem od wizyty u doktor …. I po prostu nie myślę co pisze … musicie mi wybaczyć …. Mam żal do całego świata o to jak jest i może dlatego te nerwy tak mnie pościły ….. bardzo przepraszam …. -
Walczędokońca wrote:Mieliśmy nawet transfer jeden zarodek AA i nawet beta nie ruszyła nie mam teraz nic a nic zarodkow żadnych ja nie mam gamet wiec nie mamy jak dzialac dalej w biopsji tez zero a kolejna raz chyba nie ma sensu robic wiec podjęliśmy decyzję o AZ na Czechach w marcu będziemy podchodzić 🙂
To super będę trzymać kciuki aby się udało ♥️ -