Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
-
WIADOMOŚĆ
-
Marne szanseMaciejski wrote:Hej,
Czy komuś udało się pomyślnie mtese ? przy FSH w granicach 20? przy azoospermii ? i braku plemników w nasieniu?
Będę wdzięczny za informację. DR Wolski twierdzi, że szanse są 60/40, że się coś znajdzie.... co myślicie? -
My przy podobnych wynikach FSH mamy synka:) Warto spróbować, jest już grupa ludzi którym się udało.Maciejski wrote:Hej,
Czy komuś udało się pomyślnie mtese ? przy FSH w granicach 20? przy azoospermii ? i braku plemników w nasieniu?
Będę wdzięczny za informację. DR Wolski twierdzi, że szanse są 60/40, że się coś znajdzie.... co myślicie?33 lata
2019-ICSI 🧡
2025- II ICSI - walka o drugie 🧡 -
A ja mam wyniki hormonów idealne no prawie bo fsh kolo 8 i ciągle wychodzi 0 raz wyszedł wynik w normie i w biopsji prawie wszędzie panuje poziom 6 i 7. Brak chorób czy jakis urazow.Ememm wrote:My przy podobnych wynikach FSH mamy synka:) Warto spróbować, jest już grupa ludzi którym się udało.
-
Maciejski wrote:Hej,
Będę wdzięczny za informację. DR Wolski twierdzi, że szanse są 60/40, że się coś znajdzie.... co myślicie?
Hej , oczywiście ze tak ! U nas było ok 200 plemnikow , dwa zarodki , ale niestety bez powodzenia... -
czy ktoś z Was korzystał z AZ w Gamecie?
Mam umówioną wizytę w Gamecie w Łodzi i chciałam Was zapytać o wrażenia oraz o sam proces doboru zarodka.
Czy oni korzystają z zarodków swoich pacjentów czy może z jakiegoś banku zagranicznego?
Czy my musimy tych dawców zaakceptować, czy nie mamy nic do gadania?
Walczędokońca lubi tę wiadomość
-
Pamiętam wasz wątek tak.jak my bez szans🙄 My byslimy w gamecie w Rzgowie ale proponowali najpierw dawce ale to odrazu odrzuciliśmy ta propozycje. Zarodkiem nic nam nie proponowali pewnie duza kolejka wiec my jedziemy na Czechy 🙂Weronika_93 wrote:czy ktoś z Was korzystał z AZ w Gamecie?
Mam umówioną wizytę w Gamecie w Łodzi i chciałam Was zapytać o wrażenia oraz o sam proces doboru zarodka.
Czy oni korzystają z zarodków swoich pacjentów czy może z jakiegoś banku zagranicznego?
Czy my musimy tych dawców zaakceptować, czy nie mamy nic do gadania? -
Walczędokońca wrote:Pamiętam wasz wątek tak.jak my bez szans🙄 My byslimy w gamecie w Rzgowie ale proponowali najpierw dawce ale to odrazu odrzuciliśmy ta propozycje. Zarodkiem nic nam nie proponowali pewnie duza kolejka wiec my jedziemy na Czechy 🙂
my właśnie wróciliśmy z Gamety i jestem wściekła. Dokładnie tak jak u Was , proponują dawcę, a to nie wchodzi w grę. Wciskali inseminację jeszcze... na moje słowa o tym, że chcielibyśmy AZ lekarz powiedział, że ,, nie ma tak, jak się chce" ....no zauważyłam przez te wszystkie lata.
Później powiedział, że skoro tak, to możemy iść do ośrodka adopcyjnego i adoptować dziecko. Zero zrozumienia, zero empatii.
Z tego co mówił, to taka jest ustawa i oni nie mogą się zgodzić na AZ. Pewnie dlatego Wam nie proponowali.
Wypłakałam się właśnie, bo kolejny raz runął jakiś nasz plan. No i szukam czy są jeszcze jakieś opcje. Moja pierwsza myśl to Czechy, może tam pozwolą na AZ. Macie już wybraną jakąś klinikę?
P.S. Po wyjściu z kliniki odrazu pomyślałam o Waszym przypadku i chciałam się skontaktować, a tu akurat odpisałeś
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego, 19:20
-
Hej, proszę o pomoc w zinterpretowaniu wyników badania nasienia. Ewentualnie co można poprawić i w jaki sposób.
Uplyniennie- 10min < 60min
Objętość- 2.9 > 1.4 ml
pH- 7.9 > 7.2
Lepkość- prawidłowa
Koncentracja- 19mln > 16mln
Całkowita liczba-55.10mln > 39mln
Ruch postępowy szybki- 28%
Ruch postępowy wolny- 32%
Ruch szybki +wolny 60% > 30%
Ruch całkowity 71% > 42%
Prawidłowa budowa 2% > 4 %
Koncentracja komórek okrągłych 0.1 < 5mln
-
Tak na spokojnie nie ma co sie denerwować i płakać najgorsze za nami czyli diagnozy niestety taki nas los trzeba sie pogodzić o zyc dalej. My jesteśmy w reproficie w ostrawie jedna rozmowa przez video i mówicie ze chcecie zarodek i w ciągu 10 minut jest nikt nie wnika w to🙂 jedziesz tylko na transfer badania robisz w polsce i wysyłasz im i tam jest koordynatorka co mowi po Polsku tak naprawdę tam jest sympatycznie. Jedyne co to ja wysłałem wyniki badań swoje ze mam azoospermie i tyle i dali nam zarodek od reki. Tak ze głowa do góry i trzeba działaćWeronika_93 wrote:my właśnie wróciliśmy z Gamety i jestem wściekła. Dokładnie tak jak u Was , proponują dawcę, a to nie wchodzi w grę. Wciskali inseminację jeszcze... na moje słowa o tym, że chcielibyśmy AZ lekarz powiedział, że ,, nie ma tak, jak się chce" ....no zauważyłam przez te wszystkie lata.
Później powiedział, że skoro tak, to możemy iść do ośrodka adopcyjnego i adoptować dziecko. Zero zrozumienia, zero empatii.
Z tego co mówił, to taka jest ustawa i oni nie mogą się zgodzić na AZ. Pewnie dlatego Wam nie proponowali.
Wypłakałam się właśnie, bo kolejny raz runął jakiś nasz plan. No i szukam czy są jeszcze jakieś opcje. Moja pierwsza myśl to Czechy, może tam pozwolą na AZ. Macie już wybraną jakąś klinikę?
P.S. Po wyjściu z kliniki odrazu pomyślałam o Waszym przypadku i chciałam się skontaktować, a tu akurat odpisałeś
Weronika_93 lubi tę wiadomość
-
Cześć, czy możecie podzielić się u kogo najlepiej zrobić mTESE? Czy tylko Wolski z Novum wchodzi w grę czy są jacyś inni specjaliści? Mamy wątpliwości co do Wolskiego, ze względu na charakter wizyty- pośpiech, brak wyjaśnień, brak z jego strony wglądu do dokumentacji itd. Będę wdzięczna za odpowiedź!
-
Ja za nim nie przepadam nie zrobil nic aby mrozić materiał tylko dążył do mteseZielona91 wrote:Cześć, czy możecie podzielić się u kogo najlepiej zrobić mTESE? Czy tylko Wolski z Novum wchodzi w grę czy są jacyś inni specjaliści? Mamy wątpliwości co do Wolskiego, ze względu na charakter wizyty- pośpiech, brak wyjaśnień, brak z jego strony wglądu do dokumentacji itd. Będę wdzięczna za odpowiedź!
-
Zielona91 wrote:Cześć, czy możecie podzielić się u kogo najlepiej zrobić mTESE? Czy tylko Wolski z Novum wchodzi w grę czy są jacyś inni specjaliści? Mamy wątpliwości co do Wolskiego, ze względu na charakter wizyty- pośpiech, brak wyjaśnień, brak z jego strony wglądu do dokumentacji itd. Będę wdzięczna za odpowiedź!
My robiliśmy u dr Kupisa. Nasza pierwsza wizyta u doktora była dość długa i dokładna, doktor zapoznał się dokładnie ze wszytskimi badaniami, zrobił usg i wszystko dokładnie omówił. Potem byliśmy w kontakcie mailowym / telefonicznym. U dr Wolskiego nigdy nie byliśmy więc ciężko mi porównać. -