Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
Odpowiedz

Bezplemnikowcy - TESE/mTESE

Oceń ten wątek:
  • Walczędokońca Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyknadziei wrote:
    Kurcze, przecież 7 to niezły wynik.
    Nic się nie da zrobić? Zależy pewnie od przyczyny, jeśli jest znana.
    Nic nie zrobi stosowałem wszystko co jest dostępne i nie ma caly czas zero a czasami wynik pojawił sie w normie a nastepne badanie 0

Wysłany: Dzisiaj, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika_93 wrote:
    Hej,
    Wspolczuje Wam bardzo.
    Niestety, nie ma w tej sytuacji żadnego leczenia.
    U nas spermatogeneza zatrzymana na poziomie 7, jedyne co proponują to dawca.
    A co tam u was słuchać?

• promyknadziei Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walczędokońca wrote:
    Nic nie zrobi stosowałem wszystko co jest dostępne i nie ma caly czas zero a czasami wynik pojawił sie w normie a nastepne badanie 0

Miałeś robioną biopsję mTese i wynik 7 ?
    A potem te wahania wyników to, że raz zero, a raz w normie to z jakiego badania ? Nasienia?

Wysłany: Dzisiaj, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyknadziei wrote:
    Miałeś robioną biopsję mTese i wynik 7 ?
    A potem te wahania wyników to, że raz zero, a raz w normie to z jakiego badania ? Nasienia?
    Tak mialem biopsję i wyszły 7 badania robiłem przed i po i raz byl wynik w normie to juz po biopsji wcześniej były pojedyncze sztuki

Wysłany: Dzisiaj, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walczędokońca wrote:
    Tak mialem biopsję i wyszły 7 badania robiłem przed i po i raz byl wynik w normie to juz po biopsji wcześniej były pojedyncze sztuki

To znaczy, że w mTese nie było plemników, a potem w nasieniu się pojawiły?

Nie chcecie podchodzić jeszcze raz do biopsji, skoro pojawiają się plemniki w nasieniu ?

My rozważamy dawcę, bo wynik z mTese to 2...
    I chcemy zbadać pozostały materiał z biopsji.

Wysłany: Dzisiaj, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyknadziei wrote:
    To znaczy, że w mTese nie było plemników, a potem w nasieniu się pojawiły?

Nie chcecie podchodzić jeszcze raz do biopsji, skoro pojawiają się plemniki w nasieniu ?

My rozważamy dawcę, bo wynik z mTese to 2...
    I chcemy zbadać pozostały materiał z biopsji.
    Nie ma sensu robic nie dosc ze duzo kosztuje to pewnie i tak nic nie znajdą a tak to same sie pojawiały co jakiś czas a ogólnie wszystkie wyniki hormonów czy genetyka mam dobrze wiec nie znamy przyczyny tego stanu

Wysłany: Dzisiaj, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walczędokońca wrote:
    Nie ma sensu robic nie dosc ze duzo kosztuje to pewnie i tak nic nie znajdą a tak to same sie pojawiały co jakiś czas a ogólnie wszystkie wyniki hormonów czy genetyka mam dobrze wiec nie znamy przyczyny tego stanu

Rozumiem, koszty są duże.

Ale skoro pojawiają się w nasieniu to może przed badaniem nasienia można uprzedzić laboratorium, żeby zamroziło plemniki, jeśli będą. Wtedy inseminacja lub invitro.

Rozważaliście dawcę ?

Wysłany: Dzisiaj, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyknadziei wrote:
    Rozumiem, koszty są duże.

Ale skoro pojawiają się w nasieniu to może przed badaniem nasienia można uprzedzić laboratorium, żeby zamroziło plemniki, jeśli będą. Wtedy inseminacja lub invitro.

Rozważaliście dawcę ?
    Chyba z 10 razy robiliśmy próbuję taka zeby złapać ale ciągle bylo 0 wiec odpuszczone a dawca nie wchodzi w gre nie ma takiej opcji. Prędzej adopcja zarodka bo albo wspólne albo nie.

Wysłany: Dzisiaj, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walczędokońca wrote:
    Chyba z 10 razy robiliśmy próbuję taka zeby złapać ale ciągle bylo 0 wiec odpuszczone a dawca nie wchodzi w gre nie ma takiej opcji. Prędzej adopcja zarodka bo albo wspólne albo nie.

Niestety, to są trudne decyzje do podjęcia. Mi też nie jest łatwo i mężowi również, już tyle łez wylałam...

Czekamy teraz na propozycje dawców, cały czas są obawy, ale czytałam tutaj wiele pozytywnych historii, które podnoszą na duchu.

Wysłany: Dzisiaj, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyknadziei wrote:
    Niestety, to są trudne decyzje do podjęcia. Mi też nie jest łatwo i mężowi również, już tyle łez wylałam...

Czekamy teraz na propozycje dawców, cały czas są obawy, ale czytałam tutaj wiele pozytywnych historii, które podnoszą na duchu.
    Nas nie przekonuje korzystanie z dawcy to nie tędy droga.

Wysłany: Dzisiaj, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walczędokońca wrote:
    Nas nie przekonuje korzystanie z dawcy to nie tędy droga.

Wspólne będzie zawsze, razem je wychowacie.

W przypadku dawcy to tylko cechy fenotypowe jednej osoby trzeba dopasować. Przy adopcji zarodka juz dwóch.

Wiem, że i tak w 100% trudno jest znaleźć pasujące cechy, ale będziemy się starać.

Zdania zawsze będą podzielone i różne opinie. Każda decyzja w tym temacie jaka by ona nie była jest trudna.

Wysłany: Dzisiaj, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyknadziei wrote:
    Wspólne będzie zawsze, razem je wychowacie.

W przypadku dawcy to tylko cechy fenotypowe jednej osoby trzeba dopasować. Przy adopcji zarodka juz dwóch.

Wiem, że i tak w 100% trudno jest znaleźć pasujące cechy, ale będziemy się starać.

Zdania zawsze będą podzielone i różne opinie. Każda decyzja w tym temacie jaka by ona nie była jest trudna.
    My podchodzi ze wtedy bylo by tylko jeden osoby wiec tylko zarodek albo wcale 🙂

‹‹ 698 699 700 701 702
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ