Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
-
WIADOMOŚĆ
-
co do zabawnych sytuacji to u nas chyba najlepsza byla I wizyta u dr Wolskiego
jak dr opowiadala jak wyglada mTESE .. ze wyciaga sie z worka mosznowego jadra rozkrawa i szuka mikroskopem najlepeij rokujacych miejsc.. moj M tylko potwierdzal ze ok.. ok ok.. i ze sie zgadzaa..po czym wyszedl i nagle sie zatrzymal ..i do mnie z tekstem..Boniu na co ja sie zgodzilem..oni maja mi zamiar kroic jajka..o matko i corko wez cofniemy sie
druga sytuacja to po badaniu prostaty
i tekst poczulem sie zgwalconyLena_83, Lianna, ami87, Joaszo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No dobra to cos jeszcze - musze sie podzielic bo na wspomnienie oplułam ekran .... Niech tu tez bedzie chociaz troche śmiesznie czasem
W trakcie badan kiedy to przemierzałam net w poszukiwaniu przyczyn namiętnie znalazłam informacje o hemochrematozie - czyli nadmiernym gromadzeniem sie ŻELAZA. Jest to choroba metaboliczna dająca obawy takie jak zmeczenie, bezpłodność, brązowe plamy na skórze. Moj Wu miał te objawy.
Miał isc do lekarza rodzinnego i wziac skierowanie na badanie żelaza. Był juz chyba ta cała terminologia medyczna tysiąca badan zneczony wiec poszedł do lekarza i mowi:
-Panie doktorze, moja żona* mówi, że mam te... No .... Żelażyce wiec poprosze skórowanie na badania żelaza.
(* tak se mnie tytułuje)
Mina lekarza? Musiała byc bezcenna. Facet mu przychodzi i nowe jednostki chorobowe od żony przynosi .....Ania_84, Lianna, ami87, Joaszo lubią tę wiadomość
Zapiski Czekającej --->>> http://ovufriend.pl/pamietnik/zapiski-czekajacej,2153.html
-
Karola poki co dawca nie zaprzataj sobei głowy jelsi taki czas nadejdzie to bedziecie myslec.. prawda jest taka ..ze mimo iz moj maz wspominal o dawcy w lutym 2014 roku ja dopeiro "dojrzałam" do tej mysli w marcu 2015 i gdyby nie namietne walkowanie tematu mojego meza.. gdzie wspominal delikatnie o dawcy to chyba bym jseszcze msyalal dlugoo i walczyla o plemnika
Lena Żelażyca hahahahha -
z serii pieknych tekstow mezpw.. moj maz dzwoni do szefa i mowi panie Romanie nie przyjade jednak bo zona ma skirowanie do szpitala i musze z nia jechac pan Roman cos powaznego ?? moj maz ..yyy noo nie wiem cos jej tam chyba wyrosło czy jak
Lena_83, Lianna, Schmetterling lubią tę wiadomość
-
Ania co Ci tam wyrosło
Kiedys ogladam to zdjecie:
http://www.tapeciarnia.pl/88906_ludzie_stopy_rodzina
I siebrizczylam i mowie do Wu: zobacz jaka fajna rodzinka... Jakie stopy! Słodkie! Ach i och!
Wu patrzy tak i mowi: wyglądają jak umarli.Ania_84, Lianna lubią tę wiadomość
Zapiski Czekającej --->>> http://ovufriend.pl/pamietnik/zapiski-czekajacej,2153.html
-
wstydzil sie ze powiedzial ze ginekolog ja skierowal
wiec powiedzial ze jej cos tam wyroslo czy jak
Lena_83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lianna,
W InviMedzie w Poznaniu jednak robia IUI.
Posłuchałam Wu bo stwierdził, ze jak nie maja w cenniku na poznańskiej stronie IUI to nie robią. Ale dzisiaj mnie tknęło, ze przeciez jak umawiałam sie na wizyte to mowilam o co chodzi, ze o inseminacje.
I zadzwoniłam do recepcji sie zapytac czy robia. I robia.
Lianna lubi tę wiadomość
-
Właśnie mnie to zastanawiało, bo wczoraj obejrzałam dokładnie ich stronę i mają ivf z dawcą. To super.
Chociaż Wy macie chyba tak samo blisko/daleko i do Poznania, i do Wrocławia, prawda?
Karolcia, już jesteście po USG?
Popatrzyłam na naszym bocianie na wiadomy wątek, ale nie dam rady tam wbić - wszyscy już zżyci i w innym miejscu niż ja teraz. Jednak i tak zawsze to podnosi na duchu.
-
Do P-nia troche blizej i nam tak jakos bardziej "po ręce". Tym bardziej, że już tam jeździliśmy przeciez to tak bardziej swojsko .
A co do wątków i for
Mnie to tak nigdzie nie swojo do końca....
Właśnie probowalam sie kiedys kiedys wbic na NB ale bez szans .
Tutaj nas mało.
Dzuewczyny z wątków ogólnych tak chyba nie do konca rozumieją....Zapiski Czekającej --->>> http://ovufriend.pl/pamietnik/zapiski-czekajacej,2153.html
-
nick nieaktualnyLianna wrote:
Karolcia, już jesteście po USG?
dzisiaj idzie po 19-stej,Siedze jak na szpilkach...
wczoraj lekarz mu powiedzial ze brak plemnikow moze byc tez spowodowany swinka i w ogole prolaktyna nie ma nic wspolnego z plodnoscia. Nie czaje.Co to za lekarz ktory tak uwaza. Przeciez na kazdej stonie w necie mozna wyczytac ze to glowny powod bezplodnosciWiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 16:04
-
Karolcia, chyba co lekarz to opinia i niestety trzeba komuś zaufać. Dlatego najlepiej iść do kogoś, kto się tym konkretnym problemem zajmuje. W każdym razie trzymam kciuki za dzisiejsze badanie.
Lena - mam podobne odczucia Ale też się im nie dziwię. To jednak jest nieco niewyobrażalne... -
nick nieaktualnyEndokrynolog tak mu powiedział co jeszcze bardziej mnie zdziwilo. Na tym etapie zakanczamy w naszym miescie chodzenie po lekarzach. Zrobi badania i jedziemy do Wrocławia. Chyba zdecydujemy sie na Invicte, Duzo pozytywnych opini slyszelismy .
Bobby29 lubi tę wiadomość
-
witam w środę Bardzo dziękuję dziewczyny za podpowiedzi co do zniżek na badania genetyczne, ale muszę zrobić kariotyp z krwi, a nie ze śliny. a szkoda!
Co do wątku na NB to też próbowałam się wbić, ale ciężko było, te dziewczyny się znają - piszą od dawna a czasami nawet spotykają się na żywo. Także teraz jedynie podczytuję
Tutaj czuję się zdecydowanie lepiej!
Co do śmiesznych historii to mój M. też po badaniu prostaty stwierdził "czuję się zgwałcony"Jesteśmy rodzicami cudownego synka
Wracamy i walczymy dalej... -
nick nieaktualnyhej dawno mnie nie było ale cały czas Was podczytuje tylko pisać nie miałam co a teraz mam, coś drgnęło 2.11 mamy wizytę w Inviccie z lekarzem dr Mariuszem Łukaszukiem - w dodatku bezpłatną bo Invicta ma teraz taką promocję. my i tak mieliśmy wylądować w Inviccie więc jak znalazł.
Przed tym musimy jeszcze zrobić badania, tzn powinniśmy mieć zrobione tylko badanie nasienia i AMH, ale mój stwierdził że zrobimy wszystko teraz, żeby z kompletem badań tam pojechać i coś konkretnego usłyszeć a nie na wizycie usłyszymy jakie badania zrobić i do widzenia. -
nick nieaktualny