X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
Odpowiedz

Bezplemnikowcy - TESE/mTESE

Oceń ten wątek:
  • Lena_83 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wierze ze tak pojedziecie i jakis lekarz zrobi Wam biopsje bez badan.
    Myslalam, ze byliście juz u jakiegos andrloga, macie czesc badan itd.

Nie wiem skad jestescie dokładnie ale jak z lubuskiego jak my to macie podobna droge do poznania i do Wrocławia.

To polecam Poznan jednak:
    http://www.invimed.pl/klinika/poznan/maciej-kurpisz

Lianna lubi tę wiadomość

Zapiski Czekającej --->>> http://ovufriend.pl/pamietnik/zapiski-czekajacej,2153.html
  • Lena_83 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Lena nam Wolski powiedział tak najpierw genetyka..zobaczyumy co tam wyjdzie..u nas gdyby nie genetyka zwykla biopsji nie miala by racji bytu wydanie kasy w błoto.. przy ZK wchdozi w gre tylko mTESE czyli 9 tys ..
    z racji tego ze musze przemapowac cale jadra i wybrac najlepiej rokujace miejsca..

dwa.. w przypadku pewnychj delatacji, wad , niestety plemniki moga powodowac ze DNA rozpada sie czyli powoduje poronienia.. i takich ciaz nie mozna poporstu donosic..

wiadomo jak ktos sie uprze to robi bez genetyki..aleon nie preferuyje takiego rozwiazania.. i powiedzial nam wprost ze jest to narazanbie zarowno sie na koszta jak i na obciazenie zdrowia

u mojego M prolaktyna byla nieznacznie podwyzszona wiec generlanie dr powiedzial ze nia m co .bo jak reszta sie ustabilizuje to i prl wroci do normy

Aniu zwykła igłowa mam na mysli. Ktora trwa 15 minut i jest z nagonka chyba. Ona tylko do badania jest a nie do pozyskiwania plemników do celów IVF.

My mielismy otwarta i to jest w znieczuleniu ogólnym i trwa 2 godziny. No a potem sie tydzien z lodem w gaciach chodzi ;)

Zapiski Czekającej --->>> http://ovufriend.pl/pamietnik/zapiski-czekajacej,2153.html
  • Lianna Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ami, jeśli chodzi o kariotyp - naprawdę poszukaj, może się uda na NFZ. My w Poznaniu nie mielibyśmy szans tego zrobić w tym roku, a w Zielonej Górze - niemal od ręki. Tylko dwa tygodnie później niż u nas prywatnie ;)
    To o czym pisze Lena to była Invicta - test ze śliny. Mają ciągle w ofercie.

Karolcia, czyli chyba najpierw androlog we Wrocławiu i on Was pokieruje.

W domu na szczęście już nic nie udaję. Wystarczy, że poza domem najczęściej trzeba przybrać maskę totalnej obojętności. A ludzie potrafią być zwyczajnie bezmyślni w swoich komentarzach i pytaniach.

PWZJp2.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa :) nie no taka zwykla iglowa to raczej tylko do badan..ale nie do pozyskiwania plemnikow..

u nas to pojechali z grubej rury od razu mTESE .a.le my przyjechalismy z kompletem badan .. i to taki dze dr Wolski sie smial ze on to juz tu chyba tylko od wypisywania recept bedzie ;)

Lianna lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Lianna Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie byliśmy u prof. Kurpisza. Na razie nie wspominał nic o biopsji, no ale mimo że sporo mieliśmy wyników, to jednak dużo jeszcze przed nami.

PWZJp2.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh Lianna dokładnie nie raz jak cos ktos walnie to az sie zastanwiam czy ten człowiek mysli ;)

choc mój maz ostatnio odp bardzo dobitnie jednej znajomej..
    "pozawalam mojej zonie rozwijac swoje pasje oraz umozliwiac jej rozwój zawodowy a nie zamykac ja w domu z dziecmi :P "
    mina kobiety bezcenna ;)

Lena_83, Lianna lubią tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Lena_83 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lianna wrote:
    Ami, jeśli chodzi o kariotyp - naprawdę poszukaj, może się uda na NFZ. My w Poznaniu nie mielibyśmy szans tego zrobić w tym roku, a w Zielonej Górze - niemal od ręki. Tylko dwa tygodnie później niż u nas prywatnie ;)
    To o czym pisze Lena to była Invicta - test ze śliny. Mają ciągle w ofercie.

Karolcia, czyli chyba najpierw androlog we Wrocławiu i on Was pokieruje.

W domu na szczęście już nic nie udaję. Wystarczy, że poza domem najczęściej trzeba przybrać maskę totalnej obojętności. A ludzie potrafią być zwyczajnie bezmyślni w swoich komentarzach i pytaniach.

Hehehe :-D
    My do Was do dr Kurpisza
    Wy do nas na genetykę?

Lianna lubi tę wiadomość

• Lianna Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena :D

Ania, fajnie M. z tego wybrnął :) Ja najczęściej mam kluchę w gardle i niestety nie mówię nic. Szczególnie, kiedy to sytuacja zawodowa.

Patrzę na temat nas dotyczący na naszym bocianie, a tam... czy mi się wydaje, czy większość rozmawiających już w ciąży? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 20:13

Ania_84 lubi tę wiadomość

PWZJp2.png
  • Lena_83 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj linka do tego bociana :)

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lianna wrote:
    Lena :D

Ania, fajnie M. z tego wybrnął :) Ja najczęściej mam kluchę w gardle i niestety nie mówię nic. Szczególnie, kiedy to sytuacja zawodowa.

Patrzę na temat nas dotyczący na naszym bocianie, a tam... czy mi się wydaje, czy większość rozmawiających już w ciąży? ;)
    tak wiekszosc zaciazonych w tym zyzka :P od nas :)

Lianna lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Lianna Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie coś znalazłam:

http://www.nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?f=77&t=91650

Ania_84, Lena_83 lubią tę wiadomość

PWZJp2.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    generlanie naparwde warto tam looknac :) dziewczyny maja wiedze, wspieraja bardzo :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Lianna Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze, co mi się rzuciło w oczy, to baaaaardzoooo długa lista dziewczyn.
    Potem przeczytałam, że przy fsh powyżej 12 małe szanse na plemniki w jądrach, więc się zasmuciłam.
    A następnie patrzę i tyle ciężarówek :D

Wiem tyle, że się nie poddamy. Jakoś doprowadzimy do tego, że będziemy wspólnie kochać nasze dziecko, troszczyć się o nie i dbać, by stało się wspaniałym człowiekiem :)

Ania_84 lubi tę wiadomość

PWZJp2.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi bardzo duza dal ten watek, bo zobaczylam ze jest nas troche i nie jestem sama z tym problemem.. stad pomysl na taki watek tu na Ovu .. nigdy nie bedzie do porownania z nim ale jakis namiastek :)

Lianna lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas poczatki dlatego jestem taka zielona. Mój dzisiaj po wizycie u lekarza powiedzial ze lekarz mu mowil ze jak będą plemniki w jądrach to w tedy leki dzieki ktorym plemniki przedostana sie do nasienia i będzie szansa na naturalna ciąże. Nie wiem czy ten lekarz jest aż taki zielony co do azoospermi? A mój znowu wierzy ze jak zmieni tryb zycia na bardziej aktywny to nagle stanie się plodny.

• Lena_83 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra to dla rozluźnienia watku opowiem Wam historie z biopsji ;)

Wu jak szedł na nia to bardzo dobrze sie czuł, schudł w tym czasie. Jest juz na sali. Dwie młode pielęgniarki pytaja sie go czy sie ogolił ;) ?
    A on pogładził sie po twarzy i powiedział: No tak! Dzisiaj rano! ;)

Lianna, Ania_84 lubią tę wiadomość

• Lianna Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, nikt na dzień dobry nie ma takiej wiedzy. Większość osób pewnie w ogóle nie słyszała o czymś takim jak brak plemników. I dobrze. Nikomu, absolutnie nikomu nie życzę tego, co musimy przechodzić.

Lena... ha ha! Już sobie wyobrażam miny pielęgniarek! Genialne :)

PWZJp2.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia kazda z nas byla na poczatku tej drogi i kazda wierzyła ze moze stanie sie cud.. wiece ze ja w ciagu 19 cykli odkad wiemy o azoospermii robilam chyba z 7 testow . bo mimo i z wiedzialam ze to nie mozliwe to jak cos wskazywalo na to to gdzies pojawiala sie iskra nadziei ;)

My po tym jak sie dowiedzielismy ze lekarz oklamywal nas przez 9 miesiecy bardzo liczylismy ze ten brak plemnikow byl spowodowany infekcja..niestety czytalam coraz wiecej artykułów ..i coraz mniej w to wierzylam... i faktycznie androlog nam to potwierdzil

Lena to mialy pielegniarki rozgwózdke ;)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówiłam mu jakie badania ma zrobić. Ale on ciągle w biegu. Nie wiem czy nie będę musiała pożegnać sie z macierzyństwem. Początki zawsze sa trudne. Wiem. Jest mi bardzo ciężko z ta myślą. Tym bardziej ze koleżanka właśnie urodziła,kolejna zaszla i jeszcze siostra obwiescila mi radosna nowinę. Nawet nie mam z kim pogadać bo uzgodniliśmy ze nikomu nie mówimy. Jak z nim probuje to mówi będzie dobrze

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola u nas najlepszym motywatorem do działan byla wizyta u androloga, I wizyta byla u dr Bergiera i po tej wizycie moj maz dopeiro zaczal myslec ze to bedzie walka ..dosyc długa i wymagajaca od nas obojga poswiecienia ..

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
‹‹ 76 77 78 79 80 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ