Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Lianna wrote:Dziewczyny, byliśmy dziś u androloga... Stał się cud. Lekarz sam tak stwierdził...
Są plemniki. I to 40 mln! Ruchliwe...Lianna lubi tę wiadomość
-
Lianna wrote:Dziękuję, Aniu
Lekarz każe nam zamrozić nasienie, na wszelki wypadek... Tak zrobimy.
zeby mrozic zawsze to jakies wyjsie gdyby znowu cos sie stalo -
nick nieaktualnyAnia_84 mam do Ciebie prośbę, pisałam w wątku PCT, ale nie ma odpowiedzi, a ja wariuję.
Przeklejam, będę wdzięczna za jakąś odpowiedź.
Odebrałam wynik testu PCT (11 dc - cykl stymulowany, owu mam wtedy dość wcześnie) i coś tu chyba nie gra
Znaleźli zero plemników! Jak to możliwe? Robiliśmy badanie nasienia i ilość była w normie, a tu nagle 0,0? Czy jest możliwe, że 11 godzin po stosunku znajduje się zero plemników?
Co wy na to? Jak dla mnie ktoś gdzieś nawalił, może przy pobieraniu próbki..
Przy ocenie śluzu w 10 dc lekarz powiedział, że jest mało śluzu, ale zrobimy badanie bo "i tak chcemy tylko wiedzieć czy się ruszają" Poza tym ja nigdy nie mam śluzu i to były takie...hm "naturalne" moje warunki...
Na 14.12 umówiłam powtórkę badań nasienia z posiewem.Ania_84 lubi tę wiadomość
-
Wynik dodatni testu PCT oznacza, że w pobranym śluzie występują żywe i ruchome plemniki. Badanie powinno wykazać obecność przynajmniej 5* aktywnie poruszających się plemników w pobranej do badania próbce.
W razie ujemnego wyniku należy podejrzewać nieprawidłowości nasienia lub inną przyczynę niepłodności np. skierowane przeciwko plemnikom partnera przeciwciała zawarte w śluzie lub bakterie: chlamydia, mykoplazma i uroplazma.
Czytaj wiecej: Test PCT - Dzidziusiowo.pl
tyle znalzłam.. moze sluz nie przepuszcza plemnikow i stad 0 ?? oni chyba nie badaja nasieni wtedy tylko ilosc pozostałych
szczerze nie wiem , bo nie miałąm stycznosci z testem PCT i tylko mówie to tak na chłopski rozum .. ze nie znaleli zadnego plemnika
https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/test-po-stosunku-plciowym-pct-test-postkoitalny,3282.html
czyli rozumiem ze macie ujemny wynik testu ..??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 19:04
-
nick nieaktualnyDzięki Aniu!
Ogólnie powinno cokolwiek wyjść tych plemników, tj. nawet 100% nieruchomych, ale cokolwiek, a nie zero. Nie rozumiem tego...(
Gin mówił coś o wytrysku wstecznym, że coś się mogło wydarzyć od ostatniego badania itd. Nic się nie wydarzyło, zjadł 3 opakowania profertil.
Sugerowałam, że może źle pobrana próbka, ale oczywiście gin twierdzi, że nie.
Kurcze...
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
jesli wczesniej paramatery nasienia były ok to rczej watpie zeby to byl wytrysk wstecznyczny ...miał jakies zabiegi w obrebie miednicy ??
też watpie zeby nagle było 0 plemnikow wiec spokojnie zrobcie badanie..i dopytaj sie w laboatorium co znaczy ten wynik..
nie stresuj sie na zapas bo może faktycznie to pomyłka labu
ps jesli chcecie spr czy to wytrysk wsteczny to dobrze by bylo np rano po zeby poszeld na badanie moczu jelsi beda plemniki w moczu to moze to byc toWiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 19:13
-
nick nieaktualny
-
zróbcie jak najszybciej badania plus posiew to rozwieje watpliwosci chyba najszybciej
choc nie spotkalam sie zeby z dobrych wynikow nagle byla azoo .. z kiepskich na granicach norm lab tak ..ale jak tylko morfologia kulala to bardzooo dziwne
ps zadaj takie pytanie na forum nasz bocian dr Wolskiemu moze cos podpowie albo powie czy jest to możliweWiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 19:23
-
nick nieaktualnyAnia_84 wrote:zróbcie jak najszybciej badania plus posiew to rozwieje watpliwosci chyba najszybciej
choc nie spotkalam sie zeby z dobrych wynikow nagle byla azoo .. z kiepskich na granicach norm lab tak ..ale jak tylko morfologia kulala to bardzooo dziwne
Też wydaje mi się to dziwne...
14.12 robimy badanie z posiewem, oby wyszło podobnie do tego z sierpnia. A jak nie to już nie wiemAnia_84 lubi tę wiadomość
-
Elf wrote:Też wydaje mi się to dziwne...
14.12 robimy badanie z posiewem, oby wyszło podobnie do tego z sierpnia. A jak nie to już nie wiem
tylko dobrze by bylo zebys napisala mu jakie mieliscie wyniki wczesniejWiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 19:26
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Elf wrote:No i dalej nic nie wiem, nie jego domena
Odpowiedź doktora Wolskiego:
http://www.nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?f=63&t=92195&sid=5e58bf1bf679295d1e6bea9fc10fb00b