Chromatyna plemnikowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyByć może rodzaj procedury pisci był źle dobrany. Nam lekarz wtedy mówił że imsi msome. Wtedy dobierają plemniki w powiększeniu 6600 o najlepszej budowie. Na jednym z forów spotkałam dziewczynę która podchodził do in vitro w novum z powodu niepłodności i też miała 3 nieudane transfery. Potem zmienili schemat leczenia i jest szczęśliwą mamą.
-
Juna- tak jesteśmy na etapie podjęcia decyzji o imsi z pgd( jeśli wystymuluję się dobrze), a ivf/iui dawcy. Idziemy do genetyka za dwa tygodnie, dowiemy się dokładnie jakie mamy szanse( ale pewnie bardzo niewielkie). Psychicznie już stoimy nad wyborem dawcy. Niestety,ale błędnej genetyki i kariotypu nie zmienimy i żadne suplementy nie pomogą ani operacje żylaków:(5 lat starań,V-leiden,nietoler.pokarmowa, hsg,stymul.owu letrozolem,1*iui za granica,ciaża 11.2016,2 laparoskopie w ciaży z powodu bóli podbrzusza,poronienie zatrzymane w 8 tyg Gameta Rzgów- 08. 2017 rozpoczęcie ivf:), 3 histeroskopie,4 transfery nieudane, 04.2019 naturalna
-
Kulkakulka wrote:Juna- tak jesteśmy na etapie podjęcia decyzji o imsi z pgd( jeśli wystymuluję się dobrze), a ivf/iui dawcy. Idziemy do genetyka za dwa tygodnie, dowiemy się dokładnie jakie mamy szanse( ale pewnie bardzo niewielkie). Psychicznie już stoimy nad wyborem dawcy. Niestety,ale błędnej genetyki i kariotypu nie zmienimy i żadne suplementy nie pomogą ani operacje żylaków:(
Współczuję dylematów. Trzymam mocno kciuki za powodzenie następnego podejścia.
Fragmentacja DNA: 42%
Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊
07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
27.07 ET blastocysty
beta 2.08 (6dpt) 13,59
beta 5.08 (9dpt) 65,87
beta 7.08 (11dpt) 154,29
21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰
❄️❄️ Na zimowisku -
Cześć Wszystkim. Dziewczyny, czy robiłyście swoim mężczyznom testy na nietolerancję pokarmową?
My powtarzamy teraz testy i zastanawiam się, czy nie spróbować dodatkowo zbadać nietolerancji. Myślicie, że warto? Czy nietolerancja wpływa na fragmentacje?
Starania od 05.2018
Słabe nasienie męża
Modlitwa o cud
10.2018 powtórka badań M. -
Ja też nie. Tonący brzytwy się chwyta i liczy na cud Zrobimy dodatkowo test na nietolerancję i zobaczymy. Póki co po pół roku suplementacji efektów ciążowych nie widać...
Starania od 05.2018
Słabe nasienie męża
Modlitwa o cud
nick nieaktualnyCześć dziewczyny, my już po badaniu. Dna trochę się poprawiło. Ale szału nie ma. W ciągu pół roku spadało z 57% do 44%. Niewiele ale zawsze coś. Za to ruch się pogorszyła spadł z 7% do 1,5 %. Ilość w 1 ml spadła z 42 mln do 30 mln. Objętość wzrosła z 1 ml do 1,5 ml. Morfologia bez zmian 3%. We wtorek wizyta u lekarza. Sama nie wiem co o tym myśleć. Chyba to tak jest że jeśli problem jest raz lepiej raz gorzej.
-
AgaP83 wrote:Cześć dziewczyny, my już po badaniu. Dna trochę się poprawiło. Ale szału nie ma. W ciągu pół roku spadało z 57% do 44%. Niewiele ale zawsze coś. Za to ruch się pogorszyła spadł z 7% do 1,5 %. Ilość w 1 ml spadła z 42 mln do 30 mln. Objętość wzrosła z 1 ml do 1,5 ml. Morfologia bez zmian 3%. We wtorek wizyta u lekarza. Sama nie wiem co o tym myśleć. Chyba to tak jest że jeśli problem jest raz lepiej raz gorzej.
U nas DNA spadło na 19% z 37%, ale pozostałe parametry tragedia a było dużo lepiej... Czekamy na resztę wyników i też idziemy do lekarza. Daj znać, co Wam powiedział.
Starania od 05.2018
Słabe nasienie męża
Modlitwa o cud
nick nieaktualnyMonini nie robiliśmy badań hormonów. 6 lat temu jak staraliśmy się o 1 sze dziecko to tak. Były w normie.
Obawiam się że to dna to taka uroda męża. 6 lat temu przed inv mieliśmy 40%. Nie udało nam się tego wtedy poprawić. My się nastawiamy na inv. Dam znać co lekarz powiedział czy widzi teraz sens inv czy jeszcze trochę czekamy. Ale myślę, że max 6 miesięcy. -
AgaP83 wrote:Monini nie robiliśmy badań hormonów. 6 lat temu jak staraliśmy się o 1 sze dziecko to tak. Były w normie.
Obawiam się że to dna to taka uroda męża. 6 lat temu przed inv mieliśmy 40%. Nie udało nam się tego wtedy poprawić. My się nastawiamy na inv. Dam znać co lekarz powiedział czy widzi teraz sens inv czy jeszcze trochę czekamy. Ale myślę, że max 6 miesięcy.
Aga, pamiętasz jakie parametry mieliście przy udanym ivf? Udało się za pierwszym razem? Czy wcześniej podchodziliscie do IUI?
Starania od 05.2018
Słabe nasienie męża
Modlitwa o cud
nick nieaktualnyMonini,
Nasze parametry były kiepskie: ilość 39 mln plemników/1ml, objętość 1,5 ml, morfologia 6%,ruch całkowity 3%. Od razu robiliśmy imsi msome. Nie mieliśmy szans Z uwagi na dna plemnika 40 % zanim trafiliśmy do warszawskiego invimedu w 4 klinikach na Śląsku proponowali nam nasienie dawcy.Imsi udało się za 1 szym razem. Na 12 komórek były 4 zarodki. 1 miałam podany, 3 mroziliśmy. Niestety wszystkie wykorzystałam już. -
Dziękuję za odpowiedź
My mamy dużo gorsze parametry... Tylko póki co nie chciałabym IVF. Mam nadzieję, że uda nam się znaleźć przyczynę złych parametrów. Oby to były te hormony...Schmetterling lubi tę wiadomość
Starania od 05.2018
Słabe nasienie męża
Modlitwa o cud
nick nieaktualnyMonini,
Pamiętaj, że parametry nasienia to tylko cyfry. Nie ma pewności że mężczyzna z prawidłowymi nasienia nie będzie miał problemów z posiadaniem dziecka. W medycynie cuda się zdarzają. W końcu poyrzeba tego jednego plemnika. Wyczytałam, że od maja się staracie. To jak na razie krótko. Wiem, że to trudne, ale badajcie, diagnozujcie, leczcie ale jednocześnie zachowajcie spokój. Prędzej czy później zostaniesz mamą, jak wiele innych dziewczyn z tego forum. Wystarczy cierpliwie poczekać. Też nie dopuszczałam myśli o inv. Ale jak lekarz mi powiedział że mam szansę zostać mamą i daje nam duże sznse to spróbowałam. Po półtorej miesiąca doczekałam się pozytywnej bety. Więc trzymam kciuki za Was.Schmetterling lubi tę wiadomość
-
Dziękuję :* Ja za Was także trzymam kciuki, aby udało Wam się z drugim maleństwem.
Wiem, że pół roku to krótko, ale chciałabym już Do czasu odebrania ostatnich wyników tak się nie martwiłam... Mam nadzieję, że dr Wolski pomoże nam zostać rodzicami
Starania od 05.2018
Słabe nasienie męża
Modlitwa o cud
nick nieaktualnyJakby coś to polecam Wam prof. Słowikowską Hilczer z Łodzi. Podciągnęła wyniki męża. Zapytajcie się lekarza o Apo Pentox. Ilość mojemu mężowi wzrosła po nim ale kosztem objętości z 2 ml spadła do 1 ml. Ale koncentracja wzrosła z 29 mln do 42 mln plemników w 1 ml.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2018, 20:41
-
Dziewczyny, fragmentacja męża po suplementacji spadła z 42 do 5%
Monini, monik123, Salome, Kasiek789 lubią tę wiadomość
Fragmentacja DNA: 42%
Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊
07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
27.07 ET blastocysty
beta 2.08 (6dpt) 13,59
beta 5.08 (9dpt) 65,87
beta 7.08 (11dpt) 154,29
21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰
❄️❄️ Na zimowisku -
nick nieaktualny