Firest wrote:
Hej Dziewczyny, małe odświeżenie tematu DFI. Chciałam podzielić się moją obserwacją, może da to jakąś dodatkową motywację do działania i walki 👍
U nas fragmentacja po 4 miesiącach już intensywnej suplementacji była bliska 40%. Suplementacja wynikała z ogólnych fatalnych parametrów, ale nie wiem jaki był wyjściowy wynik DFI - na pewno dużo słabszy… Po kolejnych 4 miesiącach mamy poprawę DFI o 20%! To wciąż nie ideał, ale jestem zmotywowana efektami ciężkiej pracy i zachęcam wszystkich do podjęcia trudu leczenia🫶 Teraz lekarze często od razu kwalifikują na IVF z wysoką fragmentacją, wmawiają parze, że nie ma sensu się męczyć z wielomiesięcznym leczeniem dietą i antyoksydantami w XXI wieku skoro na topie jest metoda znacznie skuteczniejsza🫢
Piszę to jako pewien postulat🔈 Nie załamywać się, wziąć się w garść, poświęcić codziennie ten czas zamiast jakiejś rozrywki na przyrządzanie zdrowych posiłków i pilnowanie tej tony tabsów! ☺️💪 Powodzenia Kochani! 🫶
Kurczę, super efekty! Jak udało się tak poprawić ilość? Co dokładnie suplementuje l?
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej!