DNA plemnika badanie
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyFragmentacja DNA plemników
Wynik: 0 %
Normy uszkodzeń DNA plemników:
0 - 15 % - nasienie prawidłowe
15 -30 % - obniżona płodność
> 30% - wysokie ryzyko niepłodności
Interpretacja: W badanym materiale nie znaleziono plemników wykazujących cech fragmentacji DNA.
To wyniki mojego z nasienia - o to ci chodzilo, czy mialas na mysli jeszcze jakies inne badanie? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny, której z Was facet robił badanie fragmentacji DNA plemnika? Jakie mieli wyniki? My mamy 21 procent, czyli obniżoną płodność. Mąż się suplementuje, łudzimy się że to coś pomoże. Czy u Was po witaminach zmniejszył się procent uszkodzonych plemników?
-
Czara wrote:Dziewczyny, której z Was facet robił badanie fragmentacji DNA plemnika? Jakie mieli wyniki? My mamy 21 procent, czyli obniżoną płodność. Mąż się suplementuje, łudzimy się że to coś pomoże. Czy u Was po witaminach zmniejszył się procent uszkodzonych plemników?
to nie jest obnizona plodnosc, do 30 % to jest dobry parametry.
my mamy 12 %
mnie dr w klinice powiedziała ze jesli fragmentacja wyjdzie powyżej 30 % to oni podaja bardzo wysokie dawki antyoksydantów ( kroplówki wit C i glutation) celem poprawy, przy czym zaznaczyła ze mała jest szansa ze uda się to poprawić o więcej niż 15 %.
Szczesliwie u nas uszkodzenie niewielkieWiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 15:10
Pejuś lubi tę wiadomość
👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
🧔🏻♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️
03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.
Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
- pobrano 11 🥚
- dojrzale i zaplodnione 9
- blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
Mój ma 27%. Nie wiadomo skad taka ilość uszkodzonych plemnikow. Pozniej w USG wyszly duże zylaki powrózka z odpływem wstecznym. Teraz jest po operacji.
Szkoda ze tak mało osob wypowiada się w tym temacie. Może po prostu mało znane badanie albo wszystkim wychodzi dobrze.
Ciekawi mnie jak ten nasz wynik na tle innych wygląda.
Wg mnie nie jest dobry, natomiast lekarz mowi ze nie ma az takiego znaczenia.
Tylko ze u nas różne problemy, a wszystkie inne wyniki ok, tak jakby ta fragmentacja (być może zylaki) były przyczyna niepowodzenia. -
nick nieaktualnyNam przy tych 21 procentach lekarka powiedziała, że mamy mniej niż 1 procent szans na naturalne zapłodnienie, nasienie ogólnie jest słabe. Nawet za bardzo szans na poprawę nam nie dała. My jednak postanowiliśmy spróbować.
Wasi mężowie łykają jakieś suplementy na poprawę? Ponawiali badanie? Mój na początku grudnia pójdzie.Najmłodsza_staraczka lubi tę wiadomość
-
Czara wrote:Nam przy tych 21 procentach lekarka powiedziała, że mamy mniej niż 1 procent szans na naturalne zapłodnienie, nasienie ogólnie jest słabe. Nawet za bardzo szans na poprawę nam nie dała. My jednak postanowiliśmy spróbować.
Wasi mężowie łykają jakieś suplementy na poprawę? Ponawiali badanie? Mój na początku grudnia pójdzie.
to głupia ta lekarka okropnie !
czy to lekarka z kliniki nieplodnosci ?
nawet na stronie mojej kliniki jest napisane ze to się da poprawic, przy czym jak napisałam powyżej - nie wiecej niż o 15 %👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
- pobrano 11 🥚
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
nick nieaktualnyTak, to lekarka z kliniki niepłodności. Mąż łyka końskie dawki suplementów, w tym kwas l-askorbinowy. Miał pójść na początku listopada powtórzyć badania, ale jednak pójdzie w grudniu. W tym miesiącu jeszcze USG jąder. Potem pójdziemy do lekarza (podobno dobrego) niezwiązanego z żadną z klinik leczenia niepłodności. Ciekawa jestem co on powie.
-
Czara wrote:Tak, to lekarka z kliniki niepłodności. Mąż łyka końskie dawki suplementów, w tym kwas l-askorbinowy. Miał pójść na początku listopada powtórzyć badania, ale jednak pójdzie w grudniu. W tym miesiącu jeszcze USG jąder. Potem pójdziemy do lekarza (podobno dobrego) niezwiązanego z żadną z klinik leczenia niepłodności. Ciekawa jestem co on powie.
mnie mowila ze te dawki antyoksydantów to się robi wlewami dożylnymi aby to poprawic ze łykanie supli to niestety daje raczej marny efekt.
duzo jest w polsce miejsc gdzie podaja wlasnie kroplowki z glutationu i vitaminy C👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
- pobrano 11 🥚
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
nick nieaktualnyJa słyszałam, że kwas l-askorbinowy w proszku daje podobny efekt jak dożylna witamina C. Co więcej, podobno działa antynowotworowo. Poszukam jednak czy w naszym mieście jest możliwość dożylnego podawania tej witaminy. O glutationie nigdy nie słyszałam - poczytam o nim.
Dawki suplementów muszą być duże, wtedy może coś pomogą. Popularny jest fertilman, ale patrzyłam na skład i dawki są wręcz minimalne. 80 mg witaminy C, 100 mg l-karnityny, gdy mój mąż łyka 3000 witaminy C czy 2000 l-karnityny...
Twój mąż przyjmuje dożylnie witaminę C? -
Dziwna lekarka. Ja zaszlam w ciążę przy 2 inseminacji. Ale my próbowaliśmy naturalnie bardzo krótko. Ogólne parametry nasienia byly obniżone.
Wprawdzie ciąża poroniona.
Ale udało się praktycznie od razu
Od wielu lekarzy słyszałam że nie ma co tego badać. Nie wiem czemu. Od lekarzy z kliniki oraz niezależnych.
-
nick nieaktualny