Dramatyczne wyniki nasienia
-
WIADOMOŚĆ
-
Saja wrote:U mnie jest weselej- ani mąż, ani tesciowie nie pamiętają, czy miał świnkę. Wiedzą, że inne dziecko w rodzinie miało, ale czy on miał, to nikt nie pamięta, "raczej nie". U mnie prolaktyna też za wysoka, ale zbilam bromergonem.
-
Witajcie! Nie wiem gdzie podpytać... czy Wasi partnerzy/ mężowie zażywali Tamoxifen? Lekarz zaproponował nam aby spróbować (na poprawę nasienia), powiedział,że może poprawi... Ja mam wewnętrznego pietra, bo wyniki męża są mizerne... rok temu zażywał clo (u innego lekarza), po którym parametry z bardzo słabych jeszcze się pogorszyły...
-
@saja chyba jesteś ostatnią osobą która może mi powiedzieć co dalej... Przeszliśmy cały program prokreacja i wiadomo poprawy w ilości i jakości plemników nie ma. Mieliśmy zrobione badania hormonów u mnie wszystko dobrze. Zaproponowali mi hsg nie wiem czy je robić. Dzisiaj byliśmy u następnego androloga. Prosto mi powiedział że mam szukać kliniki bo z tym nic nie da się zrobić. Nie mam też robić hsg bo to bez sensu przy in vitro. Poznań i okolice jaką klinikę polecacie. Jakie są potrzebne badania. Co mogę zrobić na fundusz i jakie skierowania od lekarza rodzinnego? Nie wiem czy teraz jestem klebkiem nerwów i nie mogę się pozbierać żeby myśleć praktycznie i realnie czy to już bezsilność mnie dopadła.
-
Ochiach wrote:@saja chyba jesteś ostatnią osobą która może mi powiedzieć co dalej... Przeszliśmy cały program prokreacja i wiadomo poprawy w ilości i jakości plemników nie ma. Mieliśmy zrobione badania hormonów u mnie wszystko dobrze. Zaproponowali mi hsg nie wiem czy je robić. Dzisiaj byliśmy u następnego androloga. Prosto mi powiedział że mam szukać kliniki bo z tym nic nie da się zrobić. Nie mam też robić hsg bo to bez sensu przy in vitro. Poznań i okolice jaką klinikę polecacie. Jakie są potrzebne badania. Co mogę zrobić na fundusz i jakie skierowania od lekarza rodzinnego? Nie wiem czy teraz jestem klebkiem nerwów i nie mogę się pozbierać żeby myśleć praktycznie i realnie czy to już bezsilność mnie dopadła.
@Ochiach, trochę minęło czasu od twojej wiadomości, ale mam nadzieję, że się przyda moja wiadomość.Odpowiadam na pytanie:
1. Invicta.
2.Ogólne Badanie Nasienia CASA. Ale to zależy, musisz zapytać lekarza.
3.Nie musisz mieć skierowania od lekarza rodzinnego.Nerwy trzeba uspokoić!
Leczenie będzie skuteczne, gdy poprawisz swój stan psychiczny -
Część .mój mąż zrobił badanie nasienia nie wyszły dobrze poszedł do androloga który powiedział że takie badania nie mają sensu że do nich trzeba brać odpowiednie suplementy gdzie lekarz gin.nic nie powiedział o tym kiedy zalecał żeby mąż zrobił takie badanie tylko o nie współżyciu kilka dni przed . Czy iść jeszcze do innego androloga?
-
Marikaaaa wrote:Część .mój mąż zrobił badanie nasienia nie wyszły dobrze poszedł do androloga który powiedział że takie badania nie mają sensu że do nich trzeba brać odpowiednie suplementy gdzie lekarz gin.nic nie powiedział o tym kiedy zalecał żeby mąż zrobił takie badanie tylko o nie współżyciu kilka dni przed . Czy iść jeszcze do innego androloga?
-
LuckyLady wrote:Możesz wpisać wyniki?
Objętość ml 1,5
Liczba 3,32 mln norma 15
Liczba w ejakulacie 4,98 mln nie ema 39
Plemniki ruchliwe 29 , procent 36,25
Nieruchoiwe 51 , procent 63,7m
Morfologia plemniki nieprawidłowe 100%
Oligoasthenoteratozoospermia
Nie jestem pewna czy wszystko dobrze napisałam 🙂 i odczytałam z tych wyników
-