X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Dziewczyny, które zafasolkowały :)
Odpowiedz

Dziewczyny, które zafasolkowały :)

Oceń ten wątek:
  • Ewelina26 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też ciągle czekam na ten cud :(
    Wyniki nasienia ogólnie nie są jakieś tragiczne prócz tej nieszczęsnej morfologii :/.
    Za mną już 2 ciążę które zatrzymują się na ok 5 i 6 tc a potem w 9 poronienie. Jeszcze nie był bijącego serduszka.

BAD. ZE STYCZNIA 2019 / wrzesień 2019
    Patologia: 98% /97%
    Liczba całkowita : 165mln / 308mln
    Koncentracja w ml :62mln/96mln
    Ruch całkowity 27%/73%
    Ruch postepowy 22%/57%
    Ruch szybki 12%/8%

Defragmentacja: 20 %

U mnie dodatkowo mutacja MTHFR i dodatnie ANA ale na granicy normy. Kolejny krok to immunologia i dr.Malinowski

Starania od 2018
    💔Aniołek25.11.18
    [*]5/9tc
    💔Aniołek13.11.19
    [*]6/10tc
    💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
    💔Aniołek 31.03.21
    [*]4/8tc
    💔Aniołek17.06.21
    [*]6/10tc
    💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
    Problemy immunologiczne 🤦‍♀️
    -KIR AA 😔
    -rozjechane cytokiny😏
    -wysokie NK maciczne🥺
    -Insulinooporość
    -Niedoczynność tarczycy

04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)

11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩

02.2025 III procedura * 18 pęcherzyków i tylko 1 komórka 😭brak zarodków .

,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo "
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Ewelina

miałam pisać Ci o immunologii. Ja mam jedno dziecko, dwa poronienia jedno z powodu niewydolności szyjki ok połowy ciąży A drugie z niewiadomych przyczyn w 12 tc, było serduszko ale zatrzymało się ok. 9 tc. Zrobiłam immunologię i wyszły mi przeciwciała przeciwplemnikowe, wysokie nk a w badaniu cytokin niski poziom białek odpowiedzialnych za ciążę. A miałaś wykazy na chlamydię, ureaplasmę i mycoplasmę?

• Ewelina26 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaP83 wrote:
    Cześć Ewelina

miałam pisać Ci o immunologii. Ja mam jedno dziecko, dwa poronienia jedno z powodu niewydolności szyjki ok połowy ciąży A drugie z niewiadomych przyczyn w 12 tc, było serduszko ale zatrzymało się ok. 9 tc. Zrobiłam immunologię i wyszły mi przeciwciała przeciwplemnikowe, wysokie nk a w badaniu cytokin niski poziom białek odpowiedzialnych za ciążę. A miałaś wykazy na chlamydię, ureaplasmę i mycoplasmę?

Eh chciala bym zeby udalo sie urodzic chociaż jednego zdrowego dzieciaczka .Na chlamydie miałam robiony wymaz ale ureolasmę i mycolasmę to raczej nie (a co to wogole jest;) )

Starania od 2018
    💔Aniołek25.11.18
    [*]5/9tc
    💔Aniołek13.11.19
    [*]6/10tc
    💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
    💔Aniołek 31.03.21
    [*]4/8tc
    💔Aniołek17.06.21
    [*]6/10tc
    💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
    Problemy immunologiczne 🤦‍♀️
    -KIR AA 😔
    -rozjechane cytokiny😏
    -wysokie NK maciczne🥺
    -Insulinooporość
    -Niedoczynność tarczycy

04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)

11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩

02.2025 III procedura * 18 pęcherzyków i tylko 1 komórka 😭brak zarodków .

,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo "
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina26 wrote:
    Eh chciala bym zeby udalo sie urodzic chociaż jednego zdrowego dzieciaczka .Na chlamydie miałam robiony wymaz ale ureolasmę i mycolasmę to raczej nie (a co to wogole jest;) )

Też tak kiedyś myślałam. Chociaż jedno. W momencie kiedy urodzi się martwe dziecko wówczas wtedy człowiek pragnie następne. Przynajmniej ja tak mam.

Mycoplasma j ureaplasma to bakterie . Najlepiej wymaz zrobić jak chlamydię metodą pcr.

• megson91 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! 💜
    U nas mimo wykrytej w sierpniu azoospermii udało się!! 💜💜💜💜
    77810a8835bacf0d.jpg

Wszystko ze szczegółami jest w naszym pamiętniku 💜💜💜💜💜

Salome, Pia88, Sylwia Sylwia lubią tę wiadomość

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
    10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
    12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
    16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
    30.12 💜

29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
    Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaP83 wrote:
    Cześć Ewelina

Jak wyszły Ci przeciwciała przeciwplemnikowe? Jakie to badanie ? Gdzie można zrobić ? U nas nagle zero plemników ale 4 lata temu męża wyniki były wzorowe a ja i tak nie mogłam zajść i zastanawiam się czy nie udało mi się właśnie dlatego że byłam chora i osłabiona

• msvit Znajoma

Wysłany: 11 grudnia 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megson91 wrote:
    Dziewczyny! 💜
    U nas mimo wykrytej w sierpniu azoospermii udało się!! 💜💜💜💜
    77810a8835bacf0d.jpg

Wszystko ze szczegółami jest w naszym pamiętniku 💜💜💜💜💜
    serdecznie witamy!
    to naturalna ciąża?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    Jak wyszły Ci przeciwciała przeciwplemnikowe? Jakie to badanie ? Gdzie można zrobić ? U nas nagle zero plemników ale 4 lata temu męża wyniki były wzorowe a ja i tak nie mogłam zajść i zastanawiam się czy nie udało mi się właśnie dlatego że byłam chora i osłabiona

Ania,

To badanie na p/c przeciwplemnikowe. Robiłam je w klinice niepłodności. Koszt 100 zł. Sama byłam w szoku. Na początku wyśmiałam Panią doktor. Po co badanie skoro u nas w grę wchodzi in vitro. A ona mi odpowiedziała, że zarodek składa się w 50% z komórki jajowej A w 50% z plemnika. Mówiła, że mogłam nabyć te przeciwciała po poronieniu. Po kolejnej ciąży mogą się zmienić. Tak więc czeka mnie encorton.
    Wiadomo skąd u Was nagle takie pogorszenie?

• Salome Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, w diagnostyce można zrobić za 70zł. Dodatkowo warto sprawdzić przeciwciała przeciw antygenom jajnika - te kosztują ok. 120zł.

2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż

16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa

6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
    🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
    🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
    🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
    🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
    🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • megson91 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    msvit wrote:
    serdecznie witamy!
    to naturalna ciąża?

Tak, naturalna <3

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
    10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
    12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
    16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
    30.12 💜

29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
    Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
  • Manhattan Koleżanka

Wysłany: 16 grudnia 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Piszę posta, by dać wam nadzieje i pokazać że nie ma rzeczy niemożliwych! Sama pamiętam jakie to jest potrzebne..

W skrócie:
    Mąż morfologia 0% plus inne odchylenia. Żylaki powrózka nasiennego. Masa badań i leków.
    Diagnoza lekarzy - marne szanse nawet przy in vitro. U nas totalna załamka.

Rok temu w listopadzie skierowali męża na operacje żylaków, bardziej żeby zapobiec nowotworowi niż pomóc nam doczekać się zapłodnienia. Tydzień po powrocie ze szpitala mąż zaczynał kolejną kurację, w czasie której musieliśmy się zabezpieczać. Wtedy też przypadały dni płodne u mnie.

W tym właśnie miesiącu nastąpiło kompletne odpuszczenie tematu z mojej strony. Stwierdziłam, że i tak po operacji nie zdążyły się wytworzyć nowe lepsze plemniki, dodatkowo i tak w moje dni płodne mąż będzie przyjmował leki więc nie ma szans za zapłodnienie. I to właśnie w tym tygodniu kochaliśmy się dla przyjemności, wtedy kiedy mieliśmy na to ochotę a nie kiedy "trzeba".

Wyobraźcie sobie moje zdziwienie kiedy to w grudniu zrobiłam test(za namową koleżanki, gdyż uważałam, że to i tak bez sensu) i wynik okazał się pozytywny!!! A ja mając objawy wczesnej ciąży myślałam, że to chyba depresja... Od tego wydarzenia minął rok a my cieszymy się 5 miesięcznym zdrowym synkiem.

Dziewczyny, za moim przykładem potwierdza się teoria, ze wolna i spokojna głowa jest najważniejsza. Nie znalazłam ani ja ani lekarze innego wyjaśnienia zajścia w ciążę i utrzymania jej. U nas "odpuszczenie tematu" przyniosło cuda. Trzymam ogromnie kciuki, żeby było tak i u Was.

Ściskam <3

Pia88 lubi tę wiadomość

Problem męski:

Nigdy nieleczone wnętrostwo
    Morfologia 0% - 24.09.2018
    Plemniki w ejakulacie 15 mln - 24.09.2018
    Żylaki powrózka nasiennego - operacja 29.10.2018

18.07.2019 Tadzio <3 <3 <3
‹‹ 7 8 9 10 11
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ