Laboratorium czy Klinika
-
WIADOMOŚĆ
-
Gdzie lepiej zrobic badanie nasienia? Mąż w zeszłym roku robił w zykłym laboratorium-koszt ok 50 zł -wynik prawidłowy, ostatnio w klinice-koszt 140 zł-wynik nieprawidłowy-lekarz kazał powtorzyć!! czy to nie ejst tak, że w klinikach naciągają na leczenie-pieniądze?! Nie wiemy gdzie powtorzyc...Franuś 19.08.2014 👦🏻
Edytka 29.08.2017👧🏼
Przemuś 27.10.2021 👶
Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼 -
W Klinikach masz robione takie badanie komputerowo w laboratoriach jest to jeszcze robione "recznie" oczywiście nie we wszystkich...
najlepiej poszukać laboratorium w którym robią pełne badanie wspomagane komputerowao takie badanie mozna wykonać w Laboratorium Diagnostyka mają swoje oddziały w całej Polsce trzeba wejsć do nich an strone i sprawdzić czy w Twojej okolicy takie laboratorium jest...
możesz tez iść do innej Kliniki i tam powtórzyć badania...
ale też trzeba wziasć pod uwagę ze wyniki robione w czasie mogą się różnic raz mogą być dobre innym razem złe...
a jakie były wyniki w pierwszym i drugim badaniu?
nie musisz pisać wszystkich parametrów tylko te które się mocno różnia... a i czas abstynencji jest ważny...17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
W obu przypadkach 5 dni abstynecji. Różnią się liczbą plemników i ruchliwością....W laboratorium było ich wtedy ponad 410 milionow, a teraz 88 milionow, ruchliwość prawidłowych najpierw 40 a teraz 25 %. Wcześnijsze wyniki były w normie a teraz nie...Franuś 19.08.2014 👦🏻
Edytka 29.08.2017👧🏼
Przemuś 27.10.2021 👶
Gosiaczek wrote:W obu przypadkach 5 dni abstynecji. Różnią się liczbą plemników i ruchliwością....W laboratorium było ich wtedy ponad 410 milionow, a teraz 88 milionow, ruchliwość prawidłowych najpierw 40 a teraz 25 %. Wcześnijsze wyniki były w normie a teraz nie...
jak dla mnie to w sumie nadal są w normie nie ma nad czym panikować jeśli ruchliwość się zmniejszyła to wystarczy podawać wit C i E...
ilość równeiz jest bardzo dobra...
jeśli morfologia jest ok, nie ma problemów z lepkościa i aglutynacja to ja nie wiem na jakiej podstawie lekarz powiedział ze wyniki są złe...
Gosiaczek lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
I lekarz i pani laboranktka nie tyle że są beznadziejne bo ciaza jest jak najbardziej możliwa ale, że płodność jest obniżona...z powtorzeniem poczekamy do mojej @, która mam nadzije nie pojawi się w ciągu najbliższego roku aha i odsetek prawidłowo zbudowanych 14%, plemników klasy A- 8%, klasy B- 17 %Franuś 19.08.2014 👦🏻
Edytka 29.08.2017👧🏼
Przemuś 27.10.2021 👶
Gosiaczek wrote:I lekarz i pani laboranktka nie tyle że są beznadziejne bo ciaza jest jak najbardziej możliwa ale, że płodność jest obniżona...z powtorzeniem poczekamy do mojej @, która mam nadzije nie pojawi się w ciągu najbliższego roku aha i odsetek prawidłowo zbudowanych 14%, plemników klasy A- 8%, klasy B- 17 %
to jeżeli przy takich wynikach lekarz powiedział ze płodność jest obniżona to przy mojego musiał by stwierdzić że tej płodnosci nie ma...
oj Kochana nie ma co dramatyzować @ nie przyjdzie zobaczysz dwie kreski na teście i będziesz szczęśliwa a jeśli nie to zrobicie badania okaze sie że wszystko jest ok tylko szcześcia Wam troche potrzeba...
głowa do góry będzie dobrze grunt to pozytywne myślenieGosiaczek lubi tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnyMój M dziś robił badanie nasienia i w związku z tym parę dni temu poczytałam trochę różnych forum żeby wiedzieć co z czym się je.
Z reguły dziewczyny pisały że badania w klinikach są dokładniejsze- zmartwiło mnie to bo postanowiliśmy z mężem że zrobi badanie w zwykłym laboratorium. A że temat mnie wciągnął i zdziwił to czytałam dalej.
Reguła była taka że badanie w zwykłym laboratorium dawało z reguły w miarę dobre wyniki, natomiast późniejsze badanie w klinikach dawało bardzo złe wyniki nasienia- od razu zapaliła mi się czerwona lampka. W końcu trafiłam na artykuł w którym dziewczyna pisała że nie dawano jej żadnych szans na ciążę, a ona już w tej ciąży była chociaż jeszcze nie wiedziała. Badanie oczywiście jej mąż miał robione w klinice. Gdy trafiła do szpitala i opowiedziała swoją historię lekarzowi to dał on jej do zrozumienia że kliniki zaniżają wyniki żeby pacjentki naciągnąć na in vitro...
Dla mnie jest to nie pojęte jak w XXI wieku takie rzeczy mogą się jeszcze dziać, wszędzie sami oszuści i złodziejeWiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2014, 20:16
slash, Angie1212, AniaKicia87, vanessa, dojrzała lubią tę wiadomość
-
Anoolka nam lekarz androlog też tak powiedział.. i instruktorka naprotechnologii tez mówiła, że niejednokrotnie spotkała się z takim przypadkiem i żeby najlepiej robić badania w niezależnym laboratorium.09.2015 - 1 ICSI
06.2016 -Mój Cud ❤
2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
2018 - 3 ICSI -
nick nieaktualnyPola7 wrote:Anoolka nam lekarz androlog też tak powiedział.. i instruktorka naprotechnologii tez mówiła, że niejednokrotnie spotkała się z takim przypadkiem i żeby najlepiej robić badania w niezależnym laboratorium.
Jeśli będę miała dalej problemy z zajściem w ciąże to pójdę do polecanego lekarza od leczenia niepłodnośći a nie do kliniki która wyciągnie ze mnie ostatniego grosza -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ja mam porównanie między dwoma klinikami i laboratorium i sprawdziło mi się że w Klinice w któej jestem teraz wyniki są podobne lub lepsze niż w Laboratorium Diagnostyka a w pierwszej Klinice wyniki były o połowe gorsze i wszystko jasne
zresztą tak jak pisałam szykowałam się do in vitro bo tylko taka nadzieja była a jak się okazało ze zaszłam naturalnie lekarka nie zrobiła nic by zabezpieczyć tą ciąże wyraziła tylko zdziwienie ze się udało... brak słów... na pewno trzeba robić badania w róznych laboratoriach ale najważniejsze żeby badanie było wspomagane komputerowo jest dokładniejsze i jest możliwe do wykonania w zwykłych laboratoriach nie tylko w klinikach...dojrzała lubi tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnyAnoolka wrote:Dojrzała a skąd bierzesz leki na odrobaczanie?
Robiliśmy w piątek badanie nasienia (Provivo , 100zł) i jestem szczęśliwa, bo korzystając w waszych rad zaszły znaczące zmiany od suplementów i wyrzucenia z kieszeni spodni komórki, a pani gin. zobaczyła tylko,że osłabłą ruchliwość i wygłosiła tyradę, że tylko profertil,
że histeroskopia tylko o pana Jakiela, bo w Lublinie nikogo nie poleciłaby, a po zabiegu, to hormonami moimi się zajmie! K... mój organizm działa ok, znam go od 40 lat!
wszystko grzecznie i kulturalnie, czy jeszcze coś trzeba wyjaśnić?
no i sprawdziłam tę ścieżkę -usg 100zł, wielki profesor 250 zł za wizytę ( na jednej się nie skończy), wyjazd do Warszawy ze 150 zł, no i szczepionką na żółtaczkę. więc w 1000zł pewnie się zmieściłabym.
Zachwycone są kobiety p. Markiem Sikorskim z Genixu, za usg z wizytą zapłacę 280 zł w lutym, podobno mają sprzęt tak dokładny, że i tuż przed miesiączką zobaczy się polipy. Znam się na ludziach, jeśli będzie wart tych pieniędzy to polecę, napiszę w lutym po wizycie.
A zapomniałam dodać, że gin miała też specjalizację androloga, mój myślał, że go obejrzy..., że usg, że dowie się czegoś więcej niż ode mnie, no i nic...
wydałam 80 zł za poradę jak stracić ponad 1000zł...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny