Niskie libido u męża
-
WIADOMOŚĆ
-
Chętnie poczytam o doświadczeniach w tym temacie. Partner nie ma wysokiego libido. Dzisiejsze podejście do IUI musieliśmy odwołać. Rozumiem, że dla mężczyzny to stres szczególnie jak ma stres w życiu jak u nas obecnie. Nie wiem co robić. Za pierwszym razem przy IUI poszło w klinice chociaż już mieliśmy się "poddać". Teraz była próba w domu, nie poszło. On by najchętniej odłożył ten temat. Ja niedługo kończę 35 lat...staramy się ponad 1,5 roku. Wszystkie badania jak na razie ok. Plan był na 3 IUI, ale jak je robić..obawiam się, że z każdym podejściem będzie trudniej:( Rozmowa nie pomaga, mam wrażenie, że jeszcze bardziej się stresuje a to powoduje napięcie między nami. Bardzo trudna sytuacja..♀️ 90' ♂️ 90'
Starania od koniec 2023
1 IUI 30.06.25 ❌
Letrozole+Vagirux+Ovitrelle + Cyclogest
Dwa pęcherzyki dominujace, zabieg udany 🤞
Owulacja potwierdzona 01.07, pękły 2 pęcherzyki
2 IUI 29.07.25 ❌ odwołana || starania naturalne
Owulacja potwierdzona 31.07, pękły 2 pęcherzyki 🤞
AMH 2,190 🆗
Drożność jajowodów 🆗
Cykl 26-33 dni
💊Suplementy:
Ovarin
Omega 3 healthlabs
💊 Leki:
Euthyrox N50
🎩 badania nasienia 🆗 -
Sylaada wrote:Chętnie poczytam o doświadczeniach w tym temacie. Partner nie ma wysokiego libido. Dzisiejsze podejście do IUI musieliśmy odwołać. Rozumiem, że dla mężczyzny to stres szczególnie jak ma stres w życiu jak u nas obecnie. Nie wiem co robić. Za pierwszym razem przy IUI poszło w klinice chociaż już mieliśmy się "poddać". Teraz była próba w domu, nie poszło. On by najchętniej odłożył ten temat. Ja niedługo kończę 35 lat...staramy się ponad 1,5 roku. Wszystkie badania jak na razie ok. Plan był na 3 IUI, ale jak je robić..obawiam się, że z każdym podejściem będzie trudniej:( Rozmowa nie pomaga, mam wrażenie, że jeszcze bardziej się stresuje a to powoduje napięcie między nami. Bardzo trudna sytuacja..
Rozumiem że Twojemu partnerowi badania nasienia wyszły ok, skoro robicie IUI. Mój ma problem taki, że głównie nie może utrzymać wzwodu. Teraz przed bierze sildenafil i jako tako mu się udaje skończyć, ale nie może codziennie, max co drugi dzień, a i tak zdarzy się że nawet co drugi dzień może nie dać rady. Niestety na mnie się to też odbija ponieważ muszę wyliczać płodne dni żeby nie celować ślepo i liczyć na to że będzie w formie….Ja mam wrażenie że to wszystko siedzi w psychice, mój się chyba boi tego że nie da rady i to go blokuje. Albo sam z góry zakłada że nie da rady, ze tego nie czuje i jest klapą…Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca, 08:49
Sylaada lubi tę wiadomość
K 👩&L👨
32 &37
——————————————————
👨 brak libido❌ ❌ ❌
——————————————————
Ja:
B12: maj: 413 | czerwiec: 523 | sierpień : 701
D3: maj: 37,6 | czerwiec: 42,9 | sierpień: 85,7
Ferrytyna: maj:16,9 | czerwiec: 44,2 | sierpień: 55,7
Kwas foliowy: maj: 6,53 | czerwiec: 12,2 | sierpień : 14,1
2dc
FSH: czerwiec: 5,55 |
LH: czerwiec: 5,3 |
TSH: maj: 1,96 | czerwiec: 2,3 |
FT4: czerwiec: 1,29 (0,92-1,68)
FT3: czerwiec: 3,28 (2-4,4)
A-tpo:10 (0-34)
A-tg: 19,2 (0-115)
Homocysteina: czerwiec: 8,4|
Estradiol: czerwiec: 20,7 (30,9-90,4)
Prolaktyna: czerwiec: 36,1 (4,79-23,3)
DHEA: czerwiec: 297 (98,8-340)
Testosteron: czerwiec : 43 (8,4-48,1)
SHBG: czerwiec: 55,7 (32,4-128)
Insulina: czerwiec: 9,8 (2,6-24,9)
Glukoza: czerwiec: 88 (70-99)
AMH: 46,9[6,56]( brak objawów PCOS, podobno obraz lekko policystycznych jajników) -
Klaudia k wrote:Rozumiem że Twojemu partnerowi badania nasienia wyszły ok, skoro robicie IUI. Mój ma problem taki, że głównie nie może utrzymać wzwodu. Teraz przed bierze sildenafil i jako tako mu się udaje skończyć, ale nie może codziennie, max co drugi dzień, a i tak zdarzy się że nawet co drugi dzień może nie dać rady. Niestety na mnie się to też odbija ponieważ muszę wyliczać płodne dni żeby nie celować ślepo i liczyć na to że będzie w formie….Ja mam wrażenie że to wszystko siedzi w psychice, mój się chyba boi tego że nie da rady i to go blokuje. Albo sam z góry zakłada że nie da rady, ze tego nie czuje i jest klapą…
Ja właśnie zakładam, że dłuższe starania to niestety też efekt tego, że nie działo się to tak często jak powinno a ja dłuższy czas nie robiłam monitoringów tylko poległam na aplikacji a u mnie dni płodne potrafiły być bardzo rozstrzelone. Tak, badania nasienia były ok robione już rok temu, ale też udało się za drugim podejściem i to w nerwach, bo presja bardzo źle działa na mojego partnera. I tutaj totalnie Cię rozumiem. Mój ginekolog polecił urologa po ostatnio odwołanej IUI, podrzuciłam temat partnerowi i też zaznaczyłam, że temat leży też po Jego stronie, aby chociaż postarać się to zaopiekować, ale od Niego zależy czy skorzysta z wizyty.
IUI nam nie wyszło, ale pierwszy raz spróbował Mensil i nie wiem czy to zadziałało czy myśl, że możemy spróbować a nie musimy i poszło akurat tego samego dnia naturalnie. Tylko późnym wieczorem, to dla Niego też lepsza pora niż poranki. Efekt był po kilku minutach. Uwierz, że u nas co dwa dni byłoby wysiłkiem, czasem się udawało. A normalnie w ogóle nie ma takich potrzeb co przy staraniach jest niemałym problemem. Po ostatnim odwołanym IUI cały czas mówił o sobie źle...że nie dał rady itp. Psychika ma pewnie duże znaczenie a im dłużej trwają starania presja większa. Trudno od tego uciec. Natomiast pierwszy raz od dawna zaznaczyłam mojemu ❤️ że potrzebuje też, aby pomyślał o tym podjął jakieś kroki. Lekarz sam zaznaczył, że biorąc pod uwagę kolejne podejścia trzeba ustalić jakąś strategię. Za duże obciążenie z tym tematem biorę też na siebie. Mam nadzieję, że Twój jest zaangażowany w temat i nie leży to jedynie na Tobie.♀️ 90' ♂️ 90'
Starania od koniec 2023
1 IUI 30.06.25 ❌
AMH 2,190 🆗
Drożność jajowodów 🆗
Cykl 26-33 dni
💊Suplementy:
Ovarin
Omega 3 healthlabs
💊 Leki:
Euthyrox N50
🎩 badania nasienia 🆗 -
U nas też sam problem, partner ma niskie libido, ile razy coś inicjuje, przebieranki i inne rzeczy słabo na niego działają, ciągłe gadanie że nie ma dzisiaj ochoty, że jutro i prawie tak każdego dnia… próbuję go zrozumieć i nie napierać, ale on potrafi przez tydzień czy dwa nie mieć ochoty, ma też słabe wyniki nasienia i pewnie tutaj jest blokada 😞
Sylaada lubi tę wiadomość
-
paaaaulawu wrote:U nas też sam problem, partner ma niskie libido, ile razy coś inicjuje, przebieranki i inne rzeczy słabo na niego działają, ciągłe gadanie że nie ma dzisiaj ochoty, że jutro i prawie tak każdego dnia… próbuję go zrozumieć i nie napierać, ale on potrafi przez tydzień czy dwa nie mieć ochoty, ma też słabe wyniki nasienia i pewnie tutaj jest blokada 😞
Przykro mi @paaaaulawu. U nas też potrafili się nic nie dziać z tydzień a dwa i też się zdarzało. Mało pocieszające, ale pisze żebyś wiedziała, że to zdarza się częściej niż pewnie myślimy. A mój to zdrowy wysportowany facet. Nie ma reguły 🤷♀️ Był u Urologa? Albo Seksuologa?♀️ 90' ♂️ 90'
Starania od koniec 2023
1 IUI 30.06.25 ❌
AMH 2,190 🆗
Drożność jajowodów 🆗
Cykl 26-33 dni
💊Suplementy:
Ovarin
Omega 3 healthlabs
💊 Leki:
Euthyrox N50
🎩 badania nasienia 🆗 -
Sylaada wrote:Przykro mi @paaaaulawu. U nas też potrafili się nic nie dziać z tydzień a dwa i też się zdarzało. Mało pocieszające, ale pisze żebyś wiedziała, że to zdarza się częściej niż pewnie myślimy. A mój to zdrowy wysportowany facet. Nie ma reguły 🤷♀️ Był u Urologa? Albo Seksuologa?
To fakt pocieszające że nie tylko u nas problemy z niskim libido -
Ja u mojego chyba powoli odkrywam przyczynę jego słabego libido. Wydaje mi się że to jednak problemy związane poprostu z życiem. Praca na 3 zmiany, niedosypianie po nocce, pewnie jakieś stresy w pracy. Zrobił ostatnio badania hormonów i wszystko wychodzi na to że jest ok. Jak na swoje libido i ogolny styl życia ma dosyć wysoki testosteron. Zbadał też tarczycę i z tarczycą nic mu nie dolega, kardiolog też nic mu nie wynalazł oprócz lekko niedomykającej się zastawki. Dolega mu za to wysoki cholesterol, bo norma jest do 190 a on ma 260. prowadzi mało ruchliwy tryb życia, bo mu się nie chce nic. Nie jest jedynak otyły, Bmi ma w normie, nawet bym powiedziała że jest szczupły, a myślałam że cholesterol dotyczy tylko osób z otyłością. Próbuje go trochę wciągnąć w jakieś ćwiczenia, ale ciężko. Jak ktos nie chce to siła go nie zmusisz. No i ma niedobory B12i D3. Jeszcze pójdzie raz do Endo, może jeszcze coś mu zleci, ale serio wydaje się że oprócz tego co napisałam to jemu nic nie dolega. Może by go wysłała jeszcze na usg jąder. Może od wysokiego cholesterolu ma te naczynia pozwezane i dlatego te problemy z erekcja….Moze pozbycie sie problemu z erekcja by poprawiło libido.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia, 11:30
K 👩&L👨
32 &37
——————————————————
👨 brak libido❌ ❌ ❌
——————————————————
Ja:
B12: maj: 413 | czerwiec: 523 | sierpień : 701
D3: maj: 37,6 | czerwiec: 42,9 | sierpień: 85,7
Ferrytyna: maj:16,9 | czerwiec: 44,2 | sierpień: 55,7
Kwas foliowy: maj: 6,53 | czerwiec: 12,2 | sierpień : 14,1
2dc
FSH: czerwiec: 5,55 |
LH: czerwiec: 5,3 |
TSH: maj: 1,96 | czerwiec: 2,3 |
FT4: czerwiec: 1,29 (0,92-1,68)
FT3: czerwiec: 3,28 (2-4,4)
A-tpo:10 (0-34)
A-tg: 19,2 (0-115)
Homocysteina: czerwiec: 8,4|
Estradiol: czerwiec: 20,7 (30,9-90,4)
Prolaktyna: czerwiec: 36,1 (4,79-23,3)
DHEA: czerwiec: 297 (98,8-340)
Testosteron: czerwiec : 43 (8,4-48,1)
SHBG: czerwiec: 55,7 (32,4-128)
Insulina: czerwiec: 9,8 (2,6-24,9)
Glukoza: czerwiec: 88 (70-99)
AMH: 46,9[6,56]( brak objawów PCOS, podobno obraz lekko policystycznych jajników) -