Oligoasthenoteratozoospermia
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMy mamy w okolicach 5-10 mln morfologia 2-4 % w sierpniu robilismy badania nasienia 3.9 mln ani jednego w ruchu szybkim 50 % zywych 50% martwych morfologia nie zrobiona. Pojedyncze sztuki o prawidlowej budowie. Po 3 tygodniach zrobilismy badanie nasienia prawie 80 mln ! Moefologia 3% troche obnizony ruch. Juz przeszlo mi przez mysl, ze laboratorium pomylilo probki bo jak to mozliwe. W pazdzierniku podchodzimy do in vitro a ja jak na zlosc jestem na antykach . Akurat teraz kurcze ! Jak moj maz jest plodny jak nigdy ;p
-
nick nieaktualnytruskawa wrote:My mamy w okolicach 5-10 mln morfologia 2-4 % w sierpniu robilismy badania nasienia 3.9 mln ani jednego w ruchu szybkim 50 % zywych 50% martwych morfologia nie zrobiona. Pojedyncze sztuki o prawidlowej budowie. Po 3 tygodniach zrobilismy badanie nasienia prawie 80 mln ! Moefologia 3% troche obnizony ruch. Juz przeszlo mi przez mysl, ze laboratorium pomylilo probki bo jak to mozliwe. W pazdzierniku podchodzimy do in vitro a ja jak na zlosc jestem na antykach . Akurat teraz kurcze ! Jak moj maz jest plodny jak nigdy ;p
No doktor nam powiedział, że nasienie będzie raz lepsze, raz gorsze. Eh liczę, że może kiedyś trafimy. Powodzenia! -
misia1989 wrote:Kochane, nie mogłam znaleźć na forum osobnego tematu dla osób z tym problemem. Czy ktoś się z nim boryka, borykał? Czy udało wam się zajść w ciąże?Problem męski: Oligoasthenozoospermia wrzesien2018.
Oligoasthenoteratospermia grudzień2018 -
Tak zagląda Nam się jeszcze nie udało.04.2019 "Smutek, który nie znalazł ujścia we łzach sprawia, że płaczą inne narządy."
10.2018 - 5 tyg. i 3 dni ciąża biochemiczna
09.2018 - mąż nadal oligoasthenoteratozoospermia, morfologia 0%
07.2018 - endometrioza st.II laparoskopia
11.2017 - mąż oligoasthenoteratozoospermia, morfologia 0%
12.2016 - prolaktyna 1165 mlU/I -
nick nieaktualnyWitam Was dziewczyny
Mam pytanie maz odebral wyniki nasienia 1% prawidlowych plemnikow ogolnie stwierdzona oligoasthenoteratozoospermia..
To bylo pierwsze badamie nasienia meza..
Abstynencja 2 dniowa przed badaniem...
Pytanie co przy takiej diagnozie zalecal lekarz waszym parnerom?
Czy jest jakas szansa na poprawe tych wynikow?
joana lubi tę wiadomość
-
Żanetka93 wrote:Pytanie co przy takiej diagnozie zalecal lekarz waszym parnerom?
Czy jest jakas szansa na poprawe tych wynikow?
-
nick nieaktualnyEhh...
U nas to pierwsze badania narazie maz ma.sid witaminowac i za jakis czas powtorzyc badanie...
Mimo wszystko zyje nadzieja.ze uda sie to poprawic..
Ogolniee maz przed badaniem byl przemeczony i niedospany przez.prace jak myslicie moglo miec to wplyw?
Podejrzewam ze nie jakis wielki ale chociaz troche...
Coz te wyniki nas strasznie zasmucily... -
Taki wynik trzeba przetrawic, pamiętam jak my odebralismy wyniki, ciężko się z tym pogodzić.
Nasienie u mężczyzn może być raz lepsze raz grosze, trzymam kciuki za poprawę wynikow u Was. Jednak nie ma co sie oszukiwać, szansa na znaczącą poprawę jest niewielka. Wiem, że nie to chcialabys usłyszeć, ale leczenie słabego nasienia jest bardzo trudne. Co nie przekresla Waszych szans na zostanie rodzicami.
-
Żanetka nam lekarz powiedział, że o niepłodności męskiej możemy mówić jeśli w dwóch badaniach w odstępach 3 miesięcy wynik będzie zły. Pojedynczy wynik może być wynikiem choroby, temperatury czy jakichkolwiek czynników.
Ponieważ u mnie wyniki nie są dobre to nie czekaliśmy na powtórkę badania i dostaliśmy CLO. Jaki będzie efekt to się okaże w styczniu dopiero.
Tak czy inaczej obecnie mamy morfologię 0%, a w ciąży byłam w 4 cyklu starań. -
nick nieaktualnyTak wlasnie konaultowalismy sie z lekarzem
Maz ma w zaleceniach stosowanie witamin zwlaszcza kwasu foliowego gdyz wiekszosc nieprawidlowych plemnikow mialo zle glowki a czasem na to wplywa wlasnie niedobor kwasu foliowego
Do tego duzo owocow i warzyw
Papierosow nie pali alko okazyjnie wiec tu anszczescie nie trzeba nic robic
Po dwoch msc ma powtorzyc badanie z czym ze ma zalecenie aby byc na nim wyspanym po minimum 8h snu -.nie tak jak ostatnio przemeczony i niedospany
Takze drugie badanie za jakis czas tak naprawde da obraz calej sytuacji.
Ze staran na ten czas mamy nie rezygnowac wrecz przeciwnie czeste wsplozycie regularne ( nie ze tylko okres plodny )
Tak wiec bierzemy sie za suplementacje i si okaze za jakis czas czy to byl wypadek przy pracy czy trzeba udac sie juz do typowego specjalisty -
nick nieaktualnyKarmelova23 wrote:Hej jestem tu całkiem nowa. Mam takie pytanie jakie badania powinnam zrobic zeby zobaczyć czy ze mną jest wszystko ok? Jakieś z krwi wystarcza czy trzeba coś poważniej? Wiecie coś?
Jesli chodzi o kobiete to napewno tsh prolaktyne fsh lh estradiol najlepiej w pierwszych dniach cyklu poza tym moze cukier i insuline
Dobrze tez wykonac usg jajnikowKarmelova23 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
po 2 dniach abstynencji mogą być wyniki zafałszowane - zbyt mało materiału do badania04.2019 "Smutek, który nie znalazł ujścia we łzach sprawia, że płaczą inne narządy."
10.2018 - 5 tyg. i 3 dni ciąża biochemiczna
09.2018 - mąż nadal oligoasthenoteratozoospermia, morfologia 0%
07.2018 - endometrioza st.II laparoskopia
11.2017 - mąż oligoasthenoteratozoospermia, morfologia 0%
12.2016 - prolaktyna 1165 mlU/I -
nick nieaktualny