PROFERTIL
-
WIADOMOŚĆ
-
KArola my też w Macierzyństwie robiliśmy badania. ale już do androloga nie idziemy puki wyniki mają tendencję wzrostową.
oj my też nie bierzemy wspólnych kąpieli bo mąz właśnie lubi chłodną wode a ja gorącą.
a powiedz mi na jakiej zasadzie kwalifikuje się ludzii do IUI?? ile trzeba czekać i jaki jest koszt???Yoasia lubi tę wiadomość
-
Nie mam pojęcia :p to jest nasz wymysł :p idziemu dopiero 1 sierpnia z wynikami męża już na wizytę do Mirockiego i wtedy zobaczymy co nan powie, ale pisalam z nim maile i powiedział że wyniki męża nas kwalifikują do IUI. Koszt to chyba około 700zl plus hormony na stymulację. Z jednej strony jeśli wyniki by się poprawiły to kusi mnie żeby spróbować jeszcze naturalnie ale z drugiej strony teraz będziemy w Pl ponad 2 tyg na urlopie więc mamy szanse to załatwić. Zobaczyny z resztą czy będzie poprawa i jaka i wtedy podejmiemy ostateczną decyzję.
-
Dziewczyny wrzucam dla porownania badania męża po profertilu. Nie żałujemy że zainwestowaliśmy co prawda morfologia wciąż kiepska ale poprawa jest znaczna.
Porównanie badań nasienia 04.04. || 26.05. || 01.08||
Liczba dni od ostatniej ejakulacji : 4 || 4 || 4
Upłynnienie 45 || poniżej 20min|| upłynnione po dostarczeniu,mniej niz 10min
Objętość 3,8 || 5 ||3,5
pH 7,8 || 7,7||7,7
barwa Biaława || Prawidłowa||Prawidłowa
Lepkość Prawidłowa || Prawidłowa||Prawidłowa
Aglutynacja Brak || Brak ||Brak
Koncentracja plemników w 1ml ej 8,1 || 6 ||20!!!!
Całkowita liczba plemników w ej 30,78 || 30mln ||70!!
Ruch postępowy 14% || 32,5% ||69,2
w mln 4,3mln || 9,8mln ||48,4
Ruch całkowity 42% || 50% ||75,5
w mln 12,9mln || 15mln ||52,8
Brak ruchu 58% || 50%||24,6
Żywotność 65% || 86% ||80
w mln 20mln ||56,6
Plemniki prawidłowe 2% || 0%||1,7 wciąż mało:(
w mln 0,6mln ||1,2Foto_Anna lubi tę wiadomość
-
Na początku mąż brał salfazin,wit c,witamine pp,witamine a+e,zmienił dietę,zaczął nosić luźne bokserki,pił codziennie szklanke świeżego soku z pomarańczy.To były zalecenia mojego ginekologa.Po nich wyniki się poprawiły.Ilość plemników była 5,5mln.ruch A 60%,żywotność 50%,ale dalej było źle więc wizyta u androloga we Wrocławiu w invimedzie.Zaproponował kuracje 3miesięczną profertilem.Po 3 miesiącach znowu badanie nasienia: ilość plemników 4,5mln,ruch A 0,9%,nie wykazujące ruchu 97% i morfologia 4%.Znowu wizyta u androloga i ten powiedzial że czeka nas in vitro bo naturalnie nie mamy żadnych szans.W czerwcu miałam podchodzić do in vitro,mieliśmy już porobione wszystkie niezbędne badania gdy się okazało że jestem w ciąży naturalnej.Nie potrafie tego inaczej wytłumaczyć jak tylko że stał się cud.
XxMoniaXx, paaulla84, małaMyszka, momo1009, Foto_Anna, rosamare lubią tę wiadomość
-
No cena może i zwala z nóg ale nie zapominajcie że lek jest badany klinicznie, a takie badania kosztują. No i jeżeli Wasi partnerzy chcą to tylko brać , przez miesiąc to nie ma sensu wydawać na to pieniądze bo i tak nic to nie zmieni. Żeby branie tego leku miało sens trzeba przejść 3 miesięczną kurację
karola_aa, Maria244 lubią tę wiadomość
-
Powiem Wam dziewczyny, że my z mężem tez się zastanawiamy nad tym Profertilem. Ja usilnie próbuję w ogóle męża namówić na wizytę w jakiejś poradni, żeby on się w ogóle chciał zbadać ale żadne argumenty do niego nie docierają a przecież oboje bardzo pragniemy maluszka:(
Też uważam, że Profertil jest drogi ale czymże jest cena tego suplementu jeśli rzeczywiście dzięki niemu się uda???? my na pewno spróbujemy - jeszcze nie wiem jak go przekonam, ale na pewno to zrobię.Anulka -
ja się w końcu przemogłam i szczerze pogadałam z mężem. Mamy umówioną wizytę na 15 grudnia w poradni naprotechnologii i leczenia bezpłodności. Zapytam go o Profertil i o jakiś odpowiednik dla siebie, i przede wszystkim zrobimy wszystkie badania. Przyznam szczerze, że mąż dobrze zniósł rozmowę.... ja się chyba bardziej przejęłam niż on.. nie wierzyłam w to, że tak przyzwoicie do tego podejdzie a jednak miło się zaskoczyłam!
Będę informować co u nas:)Anulka -
Mój mąż też zażywa Profertil ale od niedawna wiec cieżko powiedzieć jaki da skutek za 3mce ale zakładam,że oczekiwany ponieważ jest ogrom dobrych opinii o tym suplemencie.
Poczytaj sobie i ewentualnie popros o radę dr na tym forum:
http://www.nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewforum.php?f=63
Dr Wolski (specjalista z wawy) w niejednym przypadku o obniżonej jakości nasienia jako suplementacje zaleca jako pierwszy Profertil,pozniej Proxeed czasami Androvit zaznaczając,ze Profertil na badania potwierdzajace skuteczność.
Porównując skład Profertilu z innymi to raczej słabo wychodzą te inne oprócz suplementu Fertilman,który ma niezly skład,co prawda mniejsze dawki składników niż w Profertil ale w dawce 2x1 tab daje rade i jest tanszy niż Profertil wiec jest to taki tańszy zamiennik,jeśli kogoś nie stać.😍 -
Hej dziewczyny
Z racji tego iż robimy porządki na forum - mam nadzieje że sie nie obrazicie , ale watki typu Luteina , i zwiazane z lekami .. beda przenoszone do działu starajac sie z pomoca medyczna
chciałam uprzedzic żebyscie wiedziały gdzie pozniej szukac.. zmieny zostana wprowadzone najparwdopodobniej do konca tego tygodnia