Proszę o pomoc
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWitam, proszę o pomoc. odebrałam dziś wyniki posiewu nasienia mojego męża i mam napisane tak:
Leukocyty - brak w preparacie
Flora bakteryjna - pojedyncze ziarniaki Gram - dodatnie w preparacie
Co to oznacza?? czy wszystko ok? co to są te ziarniaki dodatnie? ktoś coś wie?Ania_84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Infekcja bakteryjna ktora toczy sie w obrebie miednicy u mezczyzny moze zle wplywac na jego nasienie.. i obnizac parametry niewiemjakie ma parametry nasienia ..a dwa jelsi sa jakies bakterie w nasieniu..to moga one zle wplywac rozwniez na samo zaplodnienie..
wiec proponowalabym wizyte u urologa, androloga.. - bo zadna z nas nie jest lekarzem..wiec on najlpeiej sie wypowie czy takie pojedyncze moga zle wplywac na plodnosc.. -
nick nieaktualny
-
Madziulla wrote:no wiadomo ze konsultujemy się z lekarzem jednak dzięki za szybką wstępną informacje
-
Aniu, maz nie ma nadwagi troszkę mu się przytylo ale to dobrze bo był strasznie chudziutki przy wzroście 170 wazy 70kg
Je strasznie dużo fast foodow, ograniczamy piwo pil codziennie teraz tylko w piątek i w sobote się napije z papierosow grubych przerzucil się na cienkie super lighty:)
Bierze suplementy takie jak
rano androvit + maca +essentiale forte na watrobe
wieczorem salfazin +maca + essentiale frote
czy moege mu podawac salfazin z androvitem, teraz podaje naprzemiennie bo nie chce przesadzic
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
eee to ladna ma wage .. hehehps moglby sie ze mna zamienic
wiesz to moze watroba troche niedomaga.. na pewno to skonsultujcie z lekarzme..moze niech da wam lekarz I kontaktu skierowanie na USG jamy brzusznej zeby zobaczyc czy nie jest powiekszona watroba..
wiesz co poki co bym nie szarzowala z witaminami.. niechbierze jak bierze bo skoro watroba troche jest obciazona to raczej nie jest dobry pomysl zeby ociazac ja dodatkowo -
Czy zostać przy naprzemiennej suplementacji ?? w jednym dniu salfazin w drugima androvit,
Tak z ta waga wygląda swietnie ma taki tatusiowy brzuszek fajny Wyglada jak prawdziwy facet bo wcześniej to taki chloptas
Takie mam wielkie nadzieje ze jak trochę czasu minie odkad nie pije tak często piwa i nie pali tych mocnych szlugow to pozbędziemy się problemu tak mocno w to weirze, czy myślisz ze nasze wyniki mogly by się tak diametralnie zmienić??
I jeszcze jedno pytanie przed badaniem nasienia 4 dni byliśmy osobno ja wyjechałam z tesciowa a maz był sam w domu bez kontroli wiesz jak to mogło być piwa sobie nie zalowal:) Czy jeśli wypil sporo piwa przez weekend a badania miał w srode moglo to mieć wpływ wiem ze może to być głupie pytanie ale kto pyta nie bladzi -
Sanna nie bede ci mydlic oczu ....owszem alkohol mogl aw jakis sposow wplynac.. ale nei wiem czy az w taki ..
co do poprawy to jest roznie ..nie raz wystarczy 3 miesiace i sie poprawiaja a nie raz dziewczyny walcza rok i wiecej zeby sie poprawily , wazne zeby poznac przyczyne .. wtedy o wiele latwiej sie walczy
ps nie raz lepiej zadac glupie pytania niz zrobic glupi blad
ja tam twierdze ze kto pyta nie bladzi i jesli jest ktos kto moze w jakis sposob odp to warto pytacWiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 10:42
-
Sanna wrote:Kochane moje mamy wyniki z krwi i moczu - tylko posiew musimy jeszcze czekac
ale wygląda to tak:
krew wszystko w normie
prócz cholesterolu powinno być <200 a jest 235
ALT <42 jest 77
gamma-glutamylotransfereza 12-64 jest 140
czy myślicie ze to może mieć jakiś wpływ ??
FSH 0,95 - 11.95 jest 2,46
Prolaktyna - 3,46 - 19,4 jest 13,87
Testosteron - 1,40 - 9,80 jest 8,64
TSH - 0,350 - 4,940 jest 3,366
Proszę o jakiekolwiek wskazówkiM&M -
Co do TSH..to faktycznei ciu t idzie w gore,..ale zrobcie za miesiac to tsh jak bedzie roslo to idzicie z tym do lekrza..bo moze ma niedoczynnosc.
jakos najpierw pzeczytalam te normy szczerze mowiac myslalam ze to wynik LH
generanie polski zwiazek endokrynologii walczy o zmiene norm bo w innych krajach wyzsza granica normy TSH to 2,7 -
Dokładnie tak jak pisze Martoszka a tu jeszcze odnosnie cholesterolu akurt trafilam na artykul
http://www.chcemybycrodzicami.pl/artykul/932/cholesterol-a-nieplodnoscMartoszka lubi tę wiadomość
-
Kochana da sie pamietaj ze u facetow proces spermatogenezy trwa az albo na szczęście 72-74 dni wiec jesli zmieni czesc nawyków to kazdy plemnik od włączenia zmian jawykow może byc lepszy
-
Czas leci nieubłaganie już ponad trzy miesiące od tej przytłaczającej wiadomości, mąż dużo mniej pali i to bardzo słabe papierosy nie pije alkoholu jedynie okazyjnie je śniadania tryb zycia się zmienił oby tak zawsze
Proszę Was o wypowiedz na temat porównania tych dwóch badań
Czekamy jeszcze na morfologię
Podsumowanie, niestety mam duży problem z załadowaniem zdjęć i muszę przepisać wyniki:
Wyniki z maja:
czas abstynencji : 4 dni
czas upłynnienia : 25 min
barwa : szarobiała
objętość : 4ml
odczyn 8.2 >7.2
l.plemnikow w 1ml 1.10mln/ml >15
l.plemników w ejak 4.40mln/ml >39
l.komórek okrągłych 1mln/ml <5
Plemniki żywe 68% >58
Plemniki martwe 32%
Test Hypoosmotyczny 65% >58
Ruch plemników po 1 h : A 2% B3% C 10%
Wyniki z września :
czas abstynencji : 5 dni
czas upłynnienia : 45 min
barwa : PRZEJRZYSTA
objętość : 4ml
odczyn 7.8 >7.2
l.plemnikow w 1ml 1.10mln/ml >15
l.plemników w ejak 4.40mln/ml >39
l.komórek okrągłych 0.80mln/ml <5
Plemniki żywe 80% >58
Plemniki martwe 20%
Test Hypoosmotyczny 77% >58
Ruch plemników po 1 h : A 11% B15% C 7%
Wynik posiewu ujemny
Jeszcze morfologia
Czemu mamy tak mało tych plemniczków -
Sanno co do hormonow meza, to ze sa dobre o niczym nie swiadczy a jedynie o tym, ze nie widac: co leczyć... W podobnej sytuacji jest Matylda- jej maz ma idealne hormony i jej Dr.Wolski napisal, ze nie dziala to na ich korzysc. Mi sie wydaje , ze wielka poprawe daloby jedynie rzucenie palenia. Mozesz na naszym- bocianie zapytac o to wprost lekarza. Moze opinia lekarska pomoze w pozbyciu sie fajeczek:)))) a i kasy ile wiecej zaoszczedzonej heheKhalan