Forum Męskie sprawy Proszę o pomoc
Odpowiedz

Proszę o pomoc

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, proszę o pomoc. odebrałam dziś wyniki posiewu nasienia mojego męża i mam napisane tak:

    Leukocyty - brak w preparacie
    Flora bakteryjna - pojedyncze ziarniaki Gram - dodatnie w preparacie


    Co to oznacza?? czy wszystko ok? co to są te ziarniaki dodatnie? ktoś coś wie?

    Ania_84 lubi tę wiadomość

  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31307

    Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ziarniaki gram + sa przy stanach zapalnych

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    co to może oznaczać? może mieć to wpływ na problem z zajściem w ciąże?

  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31307

    Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Infekcja bakteryjna ktora toczy sie w obrebie miednicy u mezczyzny moze zle wplywac na jego nasienie.. i obnizac parametry niewiemjakie ma parametry nasienia ..a dwa jelsi sa jakies bakterie w nasieniu..to moga one zle wplywac rozwniez na samo zaplodnienie..
    wiec proponowalabym wizyte u urologa, androloga.. - bo zadna z nas nie jest lekarzem..wiec on najlpeiej sie wypowie czy takie pojedyncze moga zle wplywac na plodnosc..

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wiadomo ze konsultujemy się z lekarzem jednak dzięki za szybką wstępną informacje :)

    Ania_84 lubi tę wiadomość

  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31307

    Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    no wiadomo ze konsultujemy się z lekarzem jednak dzięki za szybką wstępną informacje :)
    wiesz nie znam norm labolatoryjnych czy wogole moga byc np takie bakterie w nasieniu czy nie..wiec trudno powiedziec czy jest to cos zlego..ale generalnie ziarniaki gram + wskazuja na jakas infekcje ;)

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Sanna Autorytet
    Postów: 815 1233

    Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, maz nie ma nadwagi troszkę mu się przytylo ale to dobrze bo był strasznie chudziutki :) przy wzroście 170 wazy 70kg
    Je strasznie dużo fast foodow, ograniczamy piwo pil codziennie teraz tylko w piątek i w sobote się napije z papierosow grubych przerzucil się na cienkie super lighty:)
    Bierze suplementy takie jak
    rano androvit + maca +essentiale forte na watrobe
    wieczorem salfazin +maca + essentiale frote :)
    czy moege mu podawac salfazin z androvitem, teraz podaje naprzemiennie bo nie chce przesadzic

    Ania_84 lubi tę wiadomość

    74di4z174lr410ce.png
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31307

    Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    eee to ladna ma wage .. :D hehehps moglby sie ze mna zamienic :P

    wiesz to moze watroba troche niedomaga.. na pewno to skonsultujcie z lekarzme..moze niech da wam lekarz I kontaktu skierowanie na USG jamy brzusznej zeby zobaczyc czy nie jest powiekszona watroba..

    wiesz co poki co bym nie szarzowala z witaminami.. niechbierze jak bierze bo skoro watroba troche jest obciazona to raczej nie jest dobry pomysl zeby ociazac ja dodatkowo

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Sanna Autorytet
    Postów: 815 1233

    Wysłany: 23 czerwca 2015, 10:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy zostać przy naprzemiennej suplementacji ?? w jednym dniu salfazin w drugima androvit,

    Tak z ta waga wygląda swietnie ma taki tatusiowy brzuszek fajny :) Wyglada jak prawdziwy facet bo wcześniej to taki chloptas :)

    Takie mam wielkie nadzieje ze jak trochę czasu minie odkad nie pije tak często piwa i nie pali tych mocnych szlugow :) to pozbędziemy się problemu tak mocno w to weirze, czy myślisz ze nasze wyniki mogly by się tak diametralnie zmienić??

    I jeszcze jedno pytanie przed badaniem nasienia 4 dni byliśmy osobno ja wyjechałam z tesciowa a maz był sam w domu bez kontroli wiesz jak to mogło być :) piwa sobie nie zalowal:) Czy jeśli wypil sporo piwa przez weekend a badania miał w srode moglo to mieć wpływ wiem ze może to być głupie pytanie ale kto pyta nie bladzi :)

    74di4z174lr410ce.png
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31307

    Wysłany: 23 czerwca 2015, 10:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna nie bede ci mydlic oczu ....owszem alkohol mogl aw jakis sposow wplynac.. ale nei wiem czy az w taki ..
    co do poprawy to jest roznie ..nie raz wystarczy 3 miesiace i sie poprawiaja :) a nie raz dziewczyny walcza rok i wiecej zeby sie poprawily , wazne zeby poznac przyczyne .. wtedy o wiele latwiej sie walczy :)

    ps nie raz lepiej zadac glupie pytania niz zrobic glupi blad :)
    ja tam twierdze ze kto pyta nie bladzi :) i jesli jest ktos kto moze w jakis sposob odp to warto pytac :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 10:42

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Sanna Autorytet
    Postów: 815 1233

    Wysłany: 23 czerwca 2015, 10:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie hihih a my mamy Ciebie :) dziękuję

    Ania_84 lubi tę wiadomość

    74di4z174lr410ce.png
  • Martoszka Autorytet
    Postów: 4441 3202

    Wysłany: 23 czerwca 2015, 14:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna wrote:
    Kochane moje mamy wyniki z krwi i moczu - tylko posiew musimy jeszcze czekac

    ale wygląda to tak:

    krew wszystko w normie
    prócz cholesterolu powinno być <200 a jest 235
    ALT <42 jest 77
    gamma-glutamylotransfereza 12-64 jest 140

    czy myślicie ze to może mieć jakiś wpływ ??

    FSH 0,95 - 11.95 jest 2,46
    Prolaktyna - 3,46 - 19,4 jest 13,87
    Testosteron - 1,40 - 9,80 jest 8,64
    TSH - 0,350 - 4,940 jest 3,366

    Proszę o jakiekolwiek wskazówki :)
    Nie wiem czy to TSH nie za duże, dla osób w wieku rozrodczym jest norma do 2,5.

    29l.4,5roku starań, iui, ivf, Aniołki, a na koniec dwa Cudy ❤️

    wnidio4pt1tnqdku.png


    ckaiugpjxljmhco2.png
  • Sanna Autorytet
    Postów: 815 1233

    Wysłany: 23 czerwca 2015, 14:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    We wrześniu będziemy robic powtorne badania nasienia i po nich udamy się do androloga ze wszystkimi innymi badaniami, ja sama mam jeszcze HSG i czystość pochwy do zrobienia:)

    74di4z174lr410ce.png
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31307

    Wysłany: 23 czerwca 2015, 15:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do TSH..to faktycznei ciu t idzie w gore,..ale zrobcie za miesiac to tsh jak bedzie roslo to idzicie z tym do lekrza..bo moze ma niedoczynnosc.

    jakos najpierw pzeczytalam te normy :D szczerze mowiac myslalam ze to wynik LH :)

    generanie polski zwiazek endokrynologii walczy o zmiene norm bo w innych krajach wyzsza granica normy TSH to 2,7

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Martoszka Autorytet
    Postów: 4441 3202

    Wysłany: 23 czerwca 2015, 17:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym proponowała jak będziecie powtarzać TSH to zrobić też FT4, by dwa razy się nie kłuć gdyby TSH było na podobnym poziomie :)


    Ania_84 lubi tę wiadomość

    29l.4,5roku starań, iui, ivf, Aniołki, a na koniec dwa Cudy ❤️

    wnidio4pt1tnqdku.png


    ckaiugpjxljmhco2.png
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31307

    Wysłany: 23 czerwca 2015, 18:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak jak pisze Martoszka a tu jeszcze odnosnie cholesterolu akurt trafilam na artykul :)

    http://www.chcemybycrodzicami.pl/artykul/932/cholesterol-a-nieplodnosc

    Martoszka lubi tę wiadomość

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Sanna Autorytet
    Postów: 815 1233

    Wysłany: 23 czerwca 2015, 20:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha dzięki to może być naprawdę następna przyczyna tylko czy da sie to wszystko teraz odkręcić tyle lat palenia picia piwa i fast foody nie szklane jak powiem ze pewnie 3 razy w tyg to na bank dzięki Aniu

    Ania_84 lubi tę wiadomość

    74di4z174lr410ce.png
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31307

    Wysłany: 23 czerwca 2015, 22:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana da sie pamietaj ze u facetow proces spermatogenezy trwa az albo na szczęście 72-74 dni wiec jesli zmieni czesc nawyków to kazdy plemnik od włączenia zmian jawykow może byc lepszy ;-)

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Sanna Autorytet
    Postów: 815 1233

    Wysłany: 22 września 2015, 10:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czas leci nieubłaganie już ponad trzy miesiące od tej przytłaczającej wiadomości, mąż dużo mniej pali i to bardzo słabe papierosy nie pije alkoholu jedynie okazyjnie je śniadania :) tryb zycia się zmienił oby tak zawsze :)

    Proszę Was o wypowiedz na temat porównania tych dwóch badań
    Czekamy jeszcze na morfologię

    Podsumowanie, niestety mam duży problem z załadowaniem zdjęć i muszę przepisać wyniki:
    Wyniki z maja:
    czas abstynencji : 4 dni
    czas upłynnienia : 25 min
    barwa : szarobiała
    objętość : 4ml
    odczyn 8.2 >7.2
    l.plemnikow w 1ml 1.10mln/ml >15
    l.plemników w ejak 4.40mln/ml >39
    l.komórek okrągłych 1mln/ml <5
    Plemniki żywe 68% >58
    Plemniki martwe 32%
    Test Hypoosmotyczny 65% >58

    Ruch plemników po 1 h : A 2% B3% C 10%

    Wyniki z września :

    czas abstynencji : 5 dni
    czas upłynnienia : 45 min
    barwa : PRZEJRZYSTA
    objętość : 4ml
    odczyn 7.8 >7.2
    l.plemnikow w 1ml 1.10mln/ml >15
    l.plemników w ejak 4.40mln/ml >39
    l.komórek okrągłych 0.80mln/ml <5
    Plemniki żywe 80% >58
    Plemniki martwe 20%
    Test Hypoosmotyczny 77% >58

    Ruch plemników po 1 h : A 11% B15% C 7%


    Wynik posiewu ujemny :)

    Jeszcze morfologia

    Czemu mamy tak mało tych plemniczków :(

    74di4z174lr410ce.png
  • khalan Przyjaciółka
    Postów: 111 54

    Wysłany: 22 września 2015, 13:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanno co do hormonow meza, to ze sa dobre o niczym nie swiadczy a jedynie o tym, ze nie widac: co leczyć... W podobnej sytuacji jest Matylda- jej maz ma idealne hormony i jej Dr.Wolski napisal, ze nie dziala to na ich korzysc. Mi sie wydaje , ze wielka poprawe daloby jedynie rzucenie palenia. Mozesz na naszym- bocianie zapytac o to wprost lekarza. Moze opinia lekarska pomoze w pozbyciu sie fajeczek:)))) a i kasy ile wiecej zaoszczedzonej hehe

    Khalan
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego