Teratozoospermia
-
WIADOMOŚĆ
-
Buko wrote:Mąż odebrał dziś wyniki badań z wczoraj i pierwszy raz wyszedł bez recepty od lekarza
Dla porównania wstawiam wyniki dwóch poprzednich badań z sierpnia i listopada (badanie manualne, czyli u nas zawsze sporo gorsze wyniki niż przy komputerowym...)
Objetość: 2,5 -- 2 ml -- 3 ml
Czas upomnienia: 30 min.-- nie nastąpiło (?) -- nie umiem odczytać co jest napisane
Ph 7,6 -- 8,0 -- 7,8
Koncentracja mln/ml 8,8 -- 16 -- 18,2
Całkowita liczba 22 -- 32 mln -- 54,6 mln
Ruchliwość 35% -- 30% -- 30%
Morfologia 2% --2% --4%
Leukocyty 0,4 -- 0,4 mln (norma <1 mln) -- 0,4
Aglutynacja + --- ++zlepy --- ++
W końcu udał się nam osiągnąć morfologię 4%
my nie wiemy jakie u nas teraz
skońcyły sie nam suplementy mąż nie wnika czy dalej cos brac czy nie
ja jestem po clo w poniedziałek monitoring i podchodzimy do IUI ale nie wieże w jego skutecznosc ogólnie jestem jakas zrezygnowana nie wiem czy to przez postawe męża czy mam jakies przesilenie ale chyba jedno i drugie mnie dobija -
Moj maz za to zafiksowal sie na mysli, ze operacja zpn na pewno pomoze i bedziemy miec zdrowego bobasa bez zadnych "wspomagaczy". Probowalam go przygotowac na to, ze tak sie moze nie udac i trzeba pomyslec co dalej, to sie tylko zdenerwowal na mnie, ze czarnowidztwo uprawiam:/Czynnik męski- ciężki OAT, DFI poniżej 15%
Starania od 1.1.2016
11.2016 - diagnoza OAT
5.2017- embolizacja żpn, bez efektu
1.2018 - ICSI w Invimed Poznań, OHSS, bez transferu
4.2018 - I kriotransfer, bez efektu
5.2018- II kriotransfer, ciąża bliźniacza:)
1.2019- rodzą się nasze córki -
Saja wrote:Moj maz za to zafiksowal sie na mysli, ze operacja zpn na pewno pomoze i bedziemy miec zdrowego bobasa bez zadnych "wspomagaczy". Probowalam go przygotowac na to, ze tak sie moze nie udac i trzeba pomyslec co dalej, to sie tylko zdenerwowal na mnie, ze czarnowidztwo uprawiam:/Starania od 06.2014
Walka z męskim problemem:( (Terato-Asthenozoospermia ) Z 0 do 1% prawidłowych plemników
28.07.2015 *11tc -
Buko ale super!!! cieszę się że udało Wam się aż tak poprawić wyniki jakie teraz kroki podejmujecie? naturalnie czy IUI?4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
nick nieaktualnyMiśkowa wrote:Buko ale super!!! cieszę się że udało Wam się aż tak poprawić wyniki jakie teraz kroki podejmujecie? naturalnie czy IUI?
Planujemy IUI, mam nadzieję, że chociaż u mnie teraz nic nie wyjdzie i pęcherzyk urośnie odpowiedni, a z tym ostatnio sa jakieś problemy u mnie. Wczoraj androlog powiedział, że wyniki męża są jak najbardziej do IUI odpowiednie. Chociaż troszkę mnie zdziwiło, że kazał mu tylko wybrać leki, które ma i na tym zakończyć, nie dał recepty na kolejne żeby utrzymać te wyniki, ale mój mąż zapobiegawczo umówił się za 3 miesiące na kolejne badanie i wizytę
I stwierdzam, ze facet to jednak facet, niby nić nie widać po nim, że się przejmuje wynikami, ale mój jak wczoraj odebrał wyniki i lekarz powiedział, że jest zadowolony z nich, to cieszył się jak dziecko i jakby mógł to by się unosił nad ziemią.
ps. wiemy przecież, że wyniki się zmieniają i nie powiedziane, że to tylko chwilowa poprawa...ale mój mąż w ogóle tego nie bierze pod uwagę.
-
Dziewczyny ile czasu odczekac po braniu antybiotykow zeby zrobic badanie nasienia? Dzis mam bardzo kryzys, kuzynki niedawno urodzily, przyjaciolka za 2 tyg rodzi zle mi dzis
8 lat staran:
2017- 3 x IUI
01.2019- laparo- endometrioza II st, jajowody drożne
09.06.2020 - II 🥰
10.06.2020 - hcg- 1241 ✊🏼 Prog.- 43,40 -
Po infekcji z goraczka zawsze 3mce. Nie wiem jak przy antybiotykach, ale jesli niszcza nasienie to pewnie tez 3mce.Czynnik męski- ciężki OAT, DFI poniżej 15%
Starania od 1.1.2016
11.2016 - diagnoza OAT
I wspolczuje bardzo. Ja sie ciagle lapie na myslach o tym, co zrobimy jak usuniecie zpn nic nie da. Nie moge sie oderwac od naszego problemu. Do szalu mnie doprowadza to ciagle czekanie. Ale pomysl, ze my przynajmniej jeszcze mozemy sobie pospac i jestesmy Paniami swojego czasu-pozniej bedziemy ten czas wspominac z rozrzewnieniem;)Czynnik męski- ciężki OAT, DFI poniżej 15%
Starania od 1.1.2016
11.2016 - diagnoza OAT
sunshine26 wrote:Dziewczyny ile czasu odczekac po braniu antybiotykow zeby zrobic badanie nasienia? Dzis mam bardzo kryzys, kuzynki niedawno urodzily, przyjaciolka za 2 tyg rodzi zle mi dzisStarania od 06.2014
Walka z męskim problemem:( (Terato-Asthenozoospermia ) Z 0 do 1% prawidłowych plemników
28.07.2015 *11tc -
Ehh Dziewczyny u mnie też co raz gorzej z psychika...
Antonna czy Ty dziś miałaś transfer? Jak wrażenia? Trzymam mocno kciuki za pozytywny test4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Antonna no rzeczywiście długi tydzień Cię czeka ale mam nadzieję, że mimo wszystko zleci szybko
Cocosowa a nie wiem, jakoś mi źle. Chyba przestaję się oszukiwać że sama sobie poradzę z psychiką moja terapeutka też namawia mnie na leki, a skoro teraz i tak nic nie możemy zrobić to chyba wykorzystam ten czas na "podkurowanie" siebie4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Może to i dobry pomysł, skoro i tak narazie stoicie w miejscu nie powiem , leki trochę uspakajają myśli kotłujące się w głowie.To też teraz ta pogoda również wpływa negatywnie na samopoczucieStarania od 06.2014
28.07.2015 *11tc -
cocosowa wrote:Może to i dobry pomysł, skoro i tak narazie stoicie w miejscu nie powiem , leki trochę uspakajają myśli kotłujące się w głowie.To też teraz ta pogoda również wpływa negatywnie na samopoczucie4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
antonna wrote:Sunshine nie dziwie sie, ze masz gorszy humor. Wiekszosc z nas tak reaguje na takie pozytywne przeciez rzeczy, ale u innych, a nie u nas. To boli tym bardziej im krocej tamta szczesliwa para sie starala. Zycie jest niesprawiedliwe. Niby oczywiste, a jednak ciezko sie z tym pogodzic gdy ta niesprawiedliwosc tym razem nas dotyka
Trzymam kciuki za bete! Niech ten tydzien szybciutko zleci i zebys przekazala nam iskierke nadzieiWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 00:06
8 lat staran:
2017- 3 x IUI
01.2019- laparo- endometrioza II st, jajowody drożne
09.06.2020 - II 🥰
10.06.2020 - hcg- 1241 ✊🏼 Prog.- 43,40 -
Miśkowa wrote:Na pogodę zawsze byłam wrażliwa. Ale u mnie chyba za dużo się tych czynników nazbierało i nie umiem sobie z tym poradzić. Dowiem się w środę co ta moja terapeutka wymyśliła. Trochę się boję tych leków, że będę się źle po nich czuła (otępiała) albo że się uzależnię itd. Chyba zaczynam "schizować"Starania od 06.2014
28.07.2015 *11tc