Teratozoospermia
-
WIADOMOŚĆ
-
Nelcia beta Ci wszystko wyjaśni
U mnie dziś 19 dzień po zabiegu. Zrobiłam kontrolnie test ciążowy, by zobaczyć czy beta spadła, a tam wciąż dwie kreski. Szkoda, że to tyle trwa. Już bym jakoś psychicznie chciała, by tam była jedna, by cykl wrócił do normy, by była owulacja, okres itd. -
Cześć dziewczyny! Nie było mnie tu chwilę, ale odpuściłam trochę temat, potrzebowałam luzu od wszystkich pomiarów, wyliczeń, myślenia o jednym. Co prawda w ciąży nie jestem póki co, ale przyszłam dać znać o zmianach, jakie nastąpiły.
Zrobiliśmy ponowne badanie nasienia. Za pierwszym razem w invimedzie w lutym wyniki wyszły bardzo złe, byliśmy załamani. Morfologia równe 0, ilość plemników w całym ejakulacie wynosiła niecałe 2 mln, wady główki stanowiły 98%, lepkość +. Ponowne badanie zrobiliśmy w innym laboratorium (poleconym przez urologa) 8 sierpnia. MORFOLOGIA 19%, ilość plemników 208 milionów, ruch postępowy 39%, lepkość -. Cud się jeszcze nie zdarzył, ale mam ochotę odwiedzić z tymi wieściami swojego byłego ginekologa, który powiedział, że takimi wynikami to tylko dawca, albo adopcja. Myślę, że w końcu los się zaczyna do nas uśmiechać.
I TOTORO GRATULUJĘ <33333admiralka, melba, Totoro lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypistacjowa wrote:Cześć dziewczyny! Nie było mnie tu chwilę, ale odpuściłam trochę temat, potrzebowałam luzu od wszystkich pomiarów, wyliczeń, myślenia o jednym. Co prawda w ciąży nie jestem póki co, ale przyszłam dać znać o zmianach, jakie nastąpiły.
Zrobiliśmy ponowne badanie nasienia. Za pierwszym razem w invimedzie w lutym wyniki wyszły bardzo złe, byliśmy załamani. Morfologia równe 0, ilość plemników w całym ejakulacie wynosiła niecałe 2 mln, wady główki stanowiły 98%, lepkość +. Ponowne badanie zrobiliśmy w innym laboratorium (poleconym przez urologa) 8 sierpnia. MORFOLOGIA 19%, ilość plemników 208 milionów, ruch postępowy 39%, lepkość -. Cud się jeszcze nie zdarzył, ale mam ochotę odwiedzić z tymi wieściami swojego byłego ginekologa, który powiedział, że takimi wynikami to tylko dawca, albo adopcja. Myślę, że w końcu los się zaczyna do nas uśmiechać.
I TOTORO GRATULUJĘ <33333 -
Wow. Jakie to laboratorium? Co zrobiliście, żeby się tak nasienie poprawiło?Czynnik męski- ciężki OAT, DFI poniżej 15%
Starania od 1.1.2016
11.2016 - diagnoza OAT
5.2017- embolizacja żpn, bez efektu
1.2018 - ICSI w Invimed Poznań, OHSS, bez transferu
4.2018 - I kriotransfer, bez efektu
5.2018- II kriotransfer, ciąża bliźniacza:)
1.2019- rodzą się nasze córki -
Może nie pomyłka, ale mąż mógł chorować albo brać leki przed pierwszym badaniem? Albo był inny czynnik toksyczny dla plemników?Czynnik męski- ciężki OAT, DFI poniżej 15%
Starania od 1.1.2016
11.2016 - diagnoza OAT
1.2019- rodzą się nasze córki -
nick nieaktualny
-
My tez idziemy do innego lab teraz, wydaje mi sie, ze invimed to zwykli naciagacze, a ich podejscie jest okropne! Po ostatniej wizycie tam zupelnie zrezygnowalam z tego miejsca... teraz czekam 2 msc do podobno dobrego lekarza z gamety, juz tylko tydzien do wizyty ) podobno kuzynki kolega dostal jakies witaminy zalecenia itd i po pol roku jego zoba byla w ciazy, zas moja kuzynka poszla do niego i powiedzial wprost, ze nic nie da sie zrobic, teraz ma 3 dzieci z in vitro , ktore udalo sie za pierwszym razemJeszcze mam nadzieję
-
Dziewczyny mam pytanie co tzn?
W dolnej czesci kanalu/ gorna czesc worka mosznowego po prawej cechy poszerzenia naczyn zylnych splotu wiciowatego do 3,2 mm, sladowa fala refluksowa, naczynia poszerzone takze w rejonie bieguna dolnego prawego jadra. Jadro wzglednie mniejsze, jednorodne echogeniczne unaczynione jadra bez zmian ogniskowych, zredukowane objetosciowo struktury prawego najadrza, pomocy, czy to dobry wynik czy sa zylaki? GlupiejeJeszcze mam nadzieję -
nick nieaktualnyNelcia wrote:Czara a dlaczego lekarz wam tak powiedzial? Przeciez in vitro moga miec pary, ktore maja O% morfo
Nam na początku powiedziano, że tylko in vitro. Na razie walczymy, ale nie wiem czy nie skończy się właśnie na nim. Przynajmniej będę wiedziała, że zrobiłam wszystko co mogłam. -
nick nieaktualny
-
Nelcia wrote:Dziewczyny mam pytanie co tzn?
W dolnej czesci kanalu/ gorna czesc worka mosznowego po prawej cechy poszerzenia naczyn zylnych splotu wiciowatego do 3,2 mm, sladowa fala refluksowa, naczynia poszerzone takze w rejonie bieguna dolnego prawego jadra. Jadro wzglednie mniejsze, jednorodne echogeniczne unaczynione jadra bez zmian ogniskowych, zredukowane objetosciowo struktury prawego najadrza, pomocy, czy to dobry wynik czy sa zylaki? Glupieje
Nelcia, są nieduze żylaki z niewielkim refluksem- czyli do rozważenia operacja. Nie wiem co to znaczy, że jedno jądro jest mniejsze i że są zredukowane struktury najądrza, ale szczerze mówiąc,to nie brzmi najlepiej. Lekarz nic nie powiedział??Czynnik męski- ciężki OAT, DFI poniżej 15%
Starania od 1.1.2016
11.2016 - diagnoza OAT
1.2019- rodzą się nasze córki