Teratozoospermia
-
WIADOMOŚĆ
-
Fajnie, że się Wam udało IMSI za pierwszym razem, Innamorata. W której klinice? Morfologie mieliście 0%, a DFI? Robiliście może?
Czynnik męski- ciężki OAT, DFI poniżej 15%
Starania od 1.1.2016
11.2016 - diagnoza OAT
5.2017- embolizacja żpn, bez efektu
1.2018 - ICSI w Invimed Poznań, OHSS, bez transferu
4.2018 - I kriotransfer, bez efektu
5.2018- II kriotransfer, ciąża bliźniacza:)
1.2019- rodzą się nasze córki -
Saja wrote:Fajnie, że się Wam udało IMSI za pierwszym razem, Innamorata. W której klinice? Morfologie mieliście 0%, a DFI? Robiliście może?
DFI w sensie test SCD (chromatyna plemnikowa)? Tak, też wyszła kicha - przeważnie słabe morfo łączy się z wysoką fragmentacją DNA u nas na poziomie 33%.Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
innamorata88 wrote:Invimed Katowice - dr Cygal, polecam z całego serca
DFI w sensie test SCD (chromatyna plemnikowa)? Tak, też wyszła kicha - przeważnie słabe morfo łączy się z wysoką fragmentacją DNA u nas na poziomie 33%.
A nie zawsze, u męża akurat DFI wyszło niecałe 16%, czyli niewiele ponad normę. Ale to naprawdę super, że przy takich wynikach za pierwszym razem się udało, nabrałam otuchy:)
Starania od 1.1.2016
11.2016 - diagnoza OAT
Saja wrote:A nie zawsze, u męża akurat DFI wyszło niecałe 16%, czyli niewiele ponad normę. Ale to naprawdę super, że przy takich wynikach za pierwszym razem się udało, nabrałam otuchy:)Mikołaj 25.04.2011
-
nick nieaktualnyinnamorata88 wrote:Test SCD - pokazuje ile plemników ma defekty genetyczne.
Schmetterling jak tam Twoja przygoda z napro? Ruszyło coś?
Naprotechnolog powiedział nam wprost, że przy takiej chromatynie nie mamy szans na naturalną ciążę. Staramy się więc pogodzić z tą diagnozą i cieszymy się sobą oraz naszym nowym członkiem rodziny- Briardem Batonem -
Schmetterling, u Totoro było dużo plemników i jeszcze gorsza fragmentacja niż Wasza i jest naturals. U Was też jest dużo plemników, więc myślę, że ciąża naturalna nie jest wykluczona. Tylko oczywiście czas;)
Totoro lubi tę wiadomość
Starania od 1.1.2016
11.2016 - diagnoza OAT
nick nieaktualnySaja wrote:Schmetterling, u Totoro było dużo plemników i jeszcze gorsza fragmentacja niż Wasza i jest naturals. U Was też jest dużo plemników, więc myślę, że ciąża naturalna nie jest wykluczona. Tylko oczywiście czas;)
Wiem, znam historię Totoro nie chcę sobie jednak robić zbyt dużej nadzieji. Jestem ponadto przemęczona tymi wyczekiwaniami-rozczarowaniami -
Schmetterling wrote:Wiem, znam historię Totoro nie chcę sobie jednak robić zbyt dużej nadzieji. Jestem ponadto przemęczona tymi wyczekiwaniami-rozczarowaniami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2017, 12:47
Mikołaj 25.04.2011
-
Schmetterling wrote:Wiem, znam historię Totoro nie chcę sobie jednak robić zbyt dużej nadzieji. Jestem ponadto przemęczona tymi wyczekiwaniami-rozczarowaniami
Rozumiem Cię bardzo dobrze.Czynnik męski- ciężki OAT, DFI poniżej 15%
Starania od 1.1.2016
11.2016 - diagnoza OAT
nick nieaktualnyinnamorata88 wrote:A poza napro rozważaliście inne opcje? U androloga byliście? W tej kwestii niezmiennie polecam Wolskiego z nOvum, który nie takie beznadziejności wyprowadził na prostą.
Jakie opcje masz na myśli?
Do androloga (teraz akurat do mojego lekarza, który się zajmuje również leczeniem mężczyzn) mój mąż chodzi od 3 lat.
Dzięki za polecenie lekarza, póki co jesteśmy zadowoleni ze swojegoWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2017, 14:11
-
Schmetterling wrote:Jakie opcje masz na myśli?
Do androloga (teraz akurat do mojego lekarza, który się zajmuje również leczeniem mężczyzn) mój mąż chodzi od 3 lat.
Dzięki za polecenie lekarza, póki co jesteśmy zadowoleni ze swojegoMikołaj 25.04.2011
-
innamorata88 wrote:Invimed Katowice - dr Cygal, polecam z całego serca
DFI w sensie test SCD (chromatyna plemnikowa)? Tak, też wyszła kicha - przeważnie słabe morfo łączy się z wysoką fragmentacją DNA u nas na poziomie 33%.
U nas przy morfologii 1% wyszła chromatyna w normie:
Plemniki o dobrej integralności chromatyny 82%
Plemniki o średniej integralności 4%
DFI: Plemniki z fragmentacją chromatyny (nieprawidłowe) 14%
W tym roki po raz pierwszy cieszę się, że zrobiło się zimno - może i wyniki się poprawią, jak się nam trochę ochłodzą panowie My w oczekiwaniu na jakąkolwiek poprawę codziennie pijemy soki owocowo warzywne z sokowirówki i od końca @ do owulacji robię sobie domowe spa z borowiną wieniecką."Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
nick nieaktualnyinnamorata88 wrote:Nie daj Boże nie chce wywoływać tutaj shitstormu hormony wszystkie u Męża robiliście? Dobry androlog mógłby zaproponować biopsję w celu znalezienia najlepszych żołnierzyków. Poczytaj też o Anevivo. Robią je w Gyncentrum, takie IVF, ale nie do końca, jeśli ktoś raczej stawia na naturę.
Tak, mąż robił wszystkie hormony i wszystko w normie. Dzięki za polecenie tej opcji, póki co chcemy poczekać -
innamorata88 wrote:A poza napro rozważaliście inne opcje? U androloga byliście? W tej kwestii niezmiennie polecam Wolskiego z nOvum, który nie takie beznadziejności wyprowadził na prostą.
Innamorata, czy Wolski (do którego też chodzimy) Wam wyprowadził wyniki na prostą i dopiero potem mieliście in vitro? Czy robiliście na tych parametrach, które podałaś, czyli 0% i 33% fragmentacja?
U nas jest morfo 1% i fragmentacja 30%, nie chce cholerstwo drgnąć mimo stosowania się do zaleceń i suple. No z tym że u nas jest jakieś dziadostwo w genie mukowiscydozy, więc to pewnie stąd.
-
Hej dziewczyny, mam pytanie do was, przed @ mialam plamienia i biore 1 cykl luteine pod jezyk 2 razy dziennie, 6 dni po owulacji potwierdzonej zaczal mnie bardzo bolec brzuch jak na @ mialam jakis sluz zolty i lekko brazowawy i dzis 7 dni po owu juz mnie nie boli brzuch i jest ok czasem taki delikatny bol ale to takie nic czy ta luteina tak mogla podzialac? Czy to ewentualnie moglo byc jakies zagniezdzenie?Jeszcze mam nadzieję
-
Nie chce się nakręcić bo już jestem na etapie, ze czeka nas in vitro, martwię się też, ze może coś jest nie tak? Bo z tego co wiem to luteina ma sprawić , ze nie ma być plamien przed okresem , brzuch mnie teraz strasznie boli i mam sensację zoladkowe hey, ale tego z ciążą nie łączęJeszcze mam nadzieję