Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Męskie sprawy › Teratozoospermia
Odpowiedz

Teratozoospermia

Oceń ten wątek:
  • Saja Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, że się Wam udało IMSI za pierwszym razem, Innamorata. W której klinice? Morfologie mieliście 0%, a DFI? Robiliście może?

Czynnik męski- ciężki OAT, DFI poniżej 15%

Starania od 1.1.2016
    11.2016 - diagnoza OAT
    5.2017- embolizacja żpn, bez efektu
    1.2018 - ICSI w Invimed Poznań, OHSS, bez transferu
    4.2018 - I kriotransfer, bez efektu
    5.2018- II kriotransfer, ciąża bliźniacza:)
    1.2019- rodzą się nasze córki
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saja wrote:
    Fajnie, że się Wam udało IMSI za pierwszym razem, Innamorata. W której klinice? Morfologie mieliście 0%, a DFI? Robiliście może?
    Invimed Katowice - dr Cygal, polecam z całego serca :)

DFI w sensie test SCD (chromatyna plemnikowa)? Tak, też wyszła kicha - przeważnie słabe morfo łączy się z wysoką fragmentacją DNA :( u nas na poziomie 33%.

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    artystkaaa gratulacje! <3 Ale wasze początkowe wyniki wcale nie były aż takie złe, ja bym skakała pod sufit na 2,5% :D Zdrowej i spokojnej ciąży dalej :)

innamorata88 lubi tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Saja Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:

DFI w sensie test SCD (chromatyna plemnikowa)? Tak, też wyszła kicha - przeważnie słabe morfo łączy się z wysoką fragmentacją DNA :( u nas na poziomie 33%.

A nie zawsze, u męża akurat DFI wyszło niecałe 16%, czyli niewiele ponad normę. Ale to naprawdę super, że przy takich wynikach za pierwszym razem się udało, nabrałam otuchy:)

Starania od 1.1.2016
    11.2016 - diagnoza OAT
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saja wrote:
    A nie zawsze, u męża akurat DFI wyszło niecałe 16%, czyli niewiele ponad normę. Ale to naprawdę super, że przy takich wynikach za pierwszym razem się udało, nabrałam otuchy:)
    Szczerze, widząc jak dzień po dniu odpadały kolejne zarodki, nie wiązałam nadziei z tym transferem. A tu kropek pokazał już na dzień dobry, że ma jaja. :D

Mikołaj 25.04.2011

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Test SCD - pokazuje ile plemników ma defekty genetyczne.

Schmetterling jak tam Twoja przygoda z napro? Ruszyło coś?

Naprotechnolog powiedział nam wprost, że przy takiej chromatynie nie mamy szans na naturalną ciążę. Staramy się więc pogodzić z tą diagnozą i cieszymy się sobą oraz naszym nowym członkiem rodziny- Briardem Batonem :)

• Saja Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schmetterling, u Totoro było dużo plemników i jeszcze gorsza fragmentacja niż Wasza i jest naturals. U Was też jest dużo plemników, więc myślę, że ciąża naturalna nie jest wykluczona. Tylko oczywiście czas;)

Totoro lubi tę wiadomość

Starania od 1.1.2016
    11.2016 - diagnoza OAT
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saja wrote:
    Schmetterling, u Totoro było dużo plemników i jeszcze gorsza fragmentacja niż Wasza i jest naturals. U Was też jest dużo plemników, więc myślę, że ciąża naturalna nie jest wykluczona. Tylko oczywiście czas;)

Wiem, znam historię Totoro :) nie chcę sobie jednak robić zbyt dużej nadzieji. Jestem ponadto przemęczona tymi wyczekiwaniami-rozczarowaniami :/

• innamorata88 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schmetterling wrote:
    Wiem, znam historię Totoro :) nie chcę sobie jednak robić zbyt dużej nadzieji. Jestem ponadto przemęczona tymi wyczekiwaniami-rozczarowaniami :/
    A poza napro rozważaliście inne opcje? U androloga byliście? W tej kwestii niezmiennie polecam Wolskiego z nOvum, który nie takie beznadziejności wyprowadził na prostą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2017, 12:47

Mikołaj 25.04.2011

• Saja Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schmetterling wrote:

Rozumiem Cię bardzo dobrze.

Starania od 1.1.2016
    11.2016 - diagnoza OAT
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    A poza napro rozważaliście inne opcje? U androloga byliście? W tej kwestii niezmiennie polecam Wolskiego z nOvum, który nie takie beznadziejności wyprowadził na prostą.

Jakie opcje masz na myśli?
    Do androloga (teraz akurat do mojego lekarza, który się zajmuje również leczeniem mężczyzn) mój mąż chodzi od 3 lat.
    Dzięki za polecenie lekarza, póki co jesteśmy zadowoleni ze swojego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2017, 14:11

• innamorata88 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schmetterling wrote:
    Jakie opcje masz na myśli?
    Do androloga (teraz akurat do mojego lekarza, który się zajmuje również leczeniem mężczyzn) mój mąż chodzi od 3 lat.
    Dzięki za polecenie lekarza, póki co jesteśmy zadowoleni ze swojego :)
    Nie daj Boże nie chce wywoływać tutaj shitstormu :) hormony wszystkie u Męża robiliście? Dobry androlog mógłby zaproponować biopsję w celu znalezienia najlepszych żołnierzyków. Poczytaj też o Anevivo. Robią je w Gyncentrum, takie IVF, ale nie do końca, jeśli ktoś raczej stawia na naturę.

Mikołaj 25.04.2011

• Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:

U nas przy morfologii 1% wyszła chromatyna w normie:
    Plemniki o dobrej integralności chromatyny 82%
    Plemniki o średniej integralności 4%
    DFI: Plemniki z fragmentacją chromatyny (nieprawidłowe) 14%

W tym roki po raz pierwszy cieszę się, że zrobiło się zimno - może i wyniki się poprawią, jak się nam trochę ochłodzą panowie ;) My w oczekiwaniu na jakąkolwiek poprawę codziennie pijemy soki owocowo warzywne z sokowirówki i od końca @ do owulacji robię sobie domowe spa z borowiną wieniecką.

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Nie daj Boże nie chce wywoływać tutaj shitstormu :) hormony wszystkie u Męża robiliście? Dobry androlog mógłby zaproponować biopsję w celu znalezienia najlepszych żołnierzyków. Poczytaj też o Anevivo. Robią je w Gyncentrum, takie IVF, ale nie do końca, jeśli ktoś raczej stawia na naturę.

Tak, mąż robił wszystkie hormony i wszystko w normie. Dzięki za polecenie tej opcji, póki co chcemy poczekać :)

• Lady In Red Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:

Innamorata, czy Wolski (do którego też chodzimy) Wam wyprowadził wyniki na prostą i dopiero potem mieliście in vitro? Czy robiliście na tych parametrach, które podałaś, czyli 0% i 33% fragmentacja?
    U nas jest morfo 1% i fragmentacja 30%, nie chce cholerstwo drgnąć mimo stosowania się do zaleceń i suple. No z tym że u nas jest jakieś dziadostwo w genie mukowiscydozy, więc to pewnie stąd.

f2w3o7esakw6aknm.png
  • Nelcia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mam pytanie do was, przed @ mialam plamienia i biore 1 cykl luteine pod jezyk 2 razy dziennie, 6 dni po owulacji potwierdzonej zaczal mnie bardzo bolec brzuch jak na @ mialam jakis sluz zolty i lekko brazowawy i dzis 7 dni po owu juz mnie nie boli brzuch i jest ok czasem taki delikatny bol ale to takie nic czy ta luteina tak mogla podzialac? Czy to ewentualnie moglo byc jakies zagniezdzenie?

Jeszcze mam nadzieję
  • Nelcia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam, ze mam cykle 30 dniowe wiec 8 dni przed @ to dziwne takie bole

Jeszcze mam nadzieję
  • melba Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy luteinie nie miałam takich objawów. Może jednak...? ;-)

preg.png

XII 2015 początek naprostarań…
    (…)
    XI 2022 FET 12 dpt 1313, 24dpt♥️
    VII 4kg szczęścia🥰

IX FET 7dpt 68 ✊ 10dpt 337 ✊✊ 12dpt 1110✊✊✊ i czekam na wizytę…
  • Nelcia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chce się nakręcić bo już jestem na etapie, ze czeka nas in vitro, martwię się też, ze może coś jest nie tak? Bo z tego co wiem to luteina ma sprawić , ze nie ma być plamien przed okresem , brzuch mnie teraz strasznie boli i mam sensację zoladkowe hey, ale tego z ciążą nie łączę ;)

Jeszcze mam nadzieję
  • Nelcia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh dostałam delikatnych pl zmień brązowych, czy to możliwe żeby już okres się zaczynał? Mimo brania luteiny

Jeszcze mam nadzieję
‹‹ ‹ 191 192 193 194 195 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ