Teratozoospermia
-
WIADOMOŚĆ
-
Widzicie dobrze
No, ale jest jeszcze tak bardzo, bardzo wcześnie, że póki co wszystko może się wydarzyć. Podchodzimy do tej ciąży bardzo na chłodno, ale oczywiście z wielką wiarą, że może tym razem uda nam się doczekać szczęśliwego zakończenia.Schmetterling, qosia lubią tę wiadomość
-
Admiralka słyszałam, że dobrze jest robić w jednym miejscy, zależy nam na dr Wolskim, więc skoro on pracuje w novum to tam zrobiliśmy badania i zostaniemy już w tej klinice.
Właśnie jedziemy na wizyte do niego. Po tylu miesiącach zapomniałam o co mam w ogóle pytać.Starania od 2015.
Morfologia 07.2017 - 0,9%
Morfologia 03.2018 - 4%
Morfologia 04.2019 - 5%
Laparaskopowe usunięcie mięśniaka 07.2018
Hsg -ok
IUI 24.04.2019
Histeroskopia 11.2019
Kariotypy - ok
IVF start 03.2020
ICSI - beta w 7 dpt 34 -
nick nieaktualnyPoziomka6 wrote:Admiralka słyszałam, że dobrze jest robić w jednym miejscy, zależy nam na dr Wolskim, więc skoro on pracuje w novum to tam zrobiliśmy badania i zostaniemy już w tej klinice.
Właśnie jedziemy na wizyte do niego. Po tylu miesiącach zapomniałam o co mam w ogóle pytać.
Dobry lekarz sam powinien Ci powiedzieć, co masz robić.
Życzę powodzenia!
p.s. jesteś bardzo wyrozumiała w stosunku do picia męża- podziwiam! -
admiralka wrote:Widzicie dobrze
No, ale jest jeszcze tak bardzo, bardzo wcześnie, że póki co wszystko może się wydarzyć. Podchodzimy do tej ciąży bardzo na chłodno, ale oczywiście z wielką wiarą, że może tym razem uda nam się doczekać szczęśliwego zakończenia.
Gratulacje Admirałka!
Mam pytanie bo widziałam ze masz mutacje pai1 i mthfr. Czy bierzesz jakieś leki pod tym katem w tej ciazy?2 Aniołki (*)(*) - zawsze w naszych sercach ♥️
Dziewczynka 🌷🌷🌷
-
Emisia wrote:Gratulacje Admirałka!
Mam pytanie bo widziałam ze masz mutacje pai1 i mthfr. Czy bierzesz jakieś leki pod tym katem w tej ciazy?
acard i metylowany kwas foliowy.
Wiem, że niektórzy przy tych mutacjach zalecają też zastrzyki z heparyny, ale inni twierdzą, że sama mutacja nie jest wskazaniem.
Moja poprzednia ciąża dobrze rozwijała się na samym acardzie, nie było problemów z przepływami więc heparyny chyba rzeczywiście nie potrzebuje. Ale czas pokażę, jak to wszystko będzie.
-
nick nieaktualny
-
admiralka wrote:acard i metylowany kwas foliowy.
Wiem, że niektórzy przy tych mutacjach zalecają też zastrzyki z heparyny, ale inni twierdzą, że sama mutacja nie jest wskazaniem.
Moja poprzednia ciąża dobrze rozwijała się na samym acardzie, nie było problemów z przepływami więc heparyny chyba rzeczywiście nie potrzebuje. Ale czas pokażę, jak to wszystko będzie.
Admirałka a czy Twojemu mężowi poprawiła sie morfologia?2 Aniołki (*)(*) - zawsze w naszych sercach ♥️
Dziewczynka 🌷🌷🌷
-
Admiralka, trzymamu kciuki!
Mikuska przy jakiej morfologii robicie Iui?
W novum to mi sie nie spodobalo ze podala tylki jeden zarodek wIVF (chyba ze kolejne podejście lub po 35rz) ale z drugiej strony jeśli mówią że to nie wpływa na :
% sukcesu to może dobrze..?admiralka lubi tę wiadomość
2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
14.02 - punkcja / hiperstymulacja (transfer odroczony), 3 blastki ❄️❄️❄️,25.03 - crio 2 zarodkow.
15.04 - dwa serduszka
22.10 Maluszki sa z nami (32 tc.stan
[ -
KeepCalm wrote:Admiralka, trzymamu kciuki!
Mikuska przy jakiej morfologii robicie Iui?
W novum to mi sie nie spodobalo ze podala tylki jeden zarodek wIVF (chyba ze kolejne podejście lub po 35rz) ale z drugiej strony jeśli mówią że to nie wpływa na :
% sukcesu to może dobrze..? -
Emisia wrote:Admirałka a czy Twojemu mężowi poprawiła sie morfologia?
Tego właśnie nie wiemy. Po otrzymaniu wyniku morfologi 0%, byliśmy u androloga, mąż miał robione usg jąder (nic nie wykazało), następnie badania hormonów (też w normie) i posiew z nasienia tlenowy i beztlenowy. W posiewie wyszło sporo bakterii i po ponownej wizycie u androloga mąż miał przepisany antybiotyk. Ponowny posiew, już po antybiotyku, wyszedł czysty. Badanie mieliśmy powtórzyć po 3 miesiącach, ale już nie zdążyliśmy.
Do dziś nie wiemy, czy rzeczywiście to bakterie tak mocno psuły morfologie, czy ten wynik był zaniżony przez klinikę, czy co. -
Admiralka skoro Ci się udało, może nam też się udaStarania od 2015.
Morfologia 03.2018 - 4%
Morfologia 04.2019 - 5%
Hsg -ok
IUI 24.04.2019
Histeroskopia 11.2019
Kariotypy - ok
IVF start 03.2020
ICSI - beta w 7 dpt 34 -
Witam wszystkich. Chciałabym pomóc w kwestii poprawy morfologii plemników. Otóż w przypadku mojego męża po pierwszych badaniach morfologia wskazywała 2 %. Dodatkowo problem z upłynnianiem. No i oczywiście załamka... Zapadła cisza w domu i codzienne przesiadywanie na necie i szukanie pomocy. Gdzieś przeczytał w internecie interesujący wpis i powiedział że spróbuje. A wiec parę dni po badaniu wyciągnął telefon komórkowy z przedniej kieszeni spodni i jeśli nie musiał go nosić to po prostu nie nosił. Po 3 miesiącach znowu badanie i..... morfologia skoczyła na 8% i ilość się nieco zwiększyła. Kwestia upłynnienia: Niemieccy lekarze (mieszkamy tu) twierdza ze problem upłynnienia leży w piciu zbyt małej ilości płynów. Można poprawić po dłuższym czasie przez zwiększenie ilości płynów i ewentualnie jakąś terapię Mucosolvanem do tego od czasu do czasu. Pół godziny przed stosunkiem zalecają napicie się kawy do poprawy ruchliwości plemników. No i trochę ruchu oczywiście i jakąś witaminkę. Jeśli komuś to pomogło jak nam to się bardzo cieszę:)Dodam że teraz ja jestem w trakcie badań. Pozdrawiam
Schmetterling, Helenka_mała lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, a ja tak sie ludze, ze teraz moze jestem w ciazy, zawsze przed @ mam plamienia i bol brzucha tak z 5 - 7 dni przed, a @ ma byc za 3 dni i nic, ale to tylko takie marzenie he he. Myslicie, ze test zrobiony dwa dni przed planowana @ moze juz cos pokazac?Jeszcze mam nadzieję
-
Nelcia ja bym zrobiła test. Jeśli będzie negatywny to i tak będziesz miała nadzeje póki nie dostaniesz okresu. A jeśli.pozytywny to będziesz miała kilka dni szczęścia więcejStarania od 2015.
Morfologia 03.2018 - 4%
Morfologia 04.2019 - 5%
Hsg -ok
IUI 24.04.2019
Histeroskopia 11.2019
Kariotypy - ok
IVF start 03.2020
ICSI - beta w 7 dpt 34