X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Teratozoospermia
Odpowiedz

Teratozoospermia

Oceń ten wątek:
  • Mikuśka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka czy ja dobrze widze ???
    Gratulacje :)

7b0f9c1e19.png
  • Mikuśka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My czekamy na kolejna IUI wszystko się przeciąga w czasie nerwy mam przez to ...

7b0f9c1e19.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzicie dobrze :)

No, ale jest jeszcze tak bardzo, bardzo wcześnie, że póki co wszystko może się wydarzyć. Podchodzimy do tej ciąży bardzo na chłodno, ale oczywiście z wielką wiarą, że może tym razem uda nam się doczekać szczęśliwego zakończenia.

Schmetterling, qosia lubią tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka szkoda, że nie powtórzyliście badania w tej samej klinice, bo jednak te wyniki między klinikami czasem się różnią. Ale super, że jest poprawa!

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

• Poziomka6 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka słyszałam, że dobrze jest robić w jednym miejscy, zależy nam na dr Wolskim, więc skoro on pracuje w novum to tam zrobiliśmy badania i zostaniemy już w tej klinice.
    Właśnie jedziemy na wizyte do niego. Po tylu miesiącach zapomniałam o co mam w ogóle pytać.

Starania od 2015.
    Morfologia 07.2017 - 0,9%
    Morfologia 03.2018 - 4%
    Morfologia 04.2019 - 5%
    Laparaskopowe usunięcie mięśniaka 07.2018
    Hsg -ok
    IUI 24.04.2019
    Histeroskopia 11.2019
    Kariotypy - ok
    IVF start 03.2020
    ICSI - beta w 7 dpt 34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka6 wrote:
    Admiralka słyszałam, że dobrze jest robić w jednym miejscy, zależy nam na dr Wolskim, więc skoro on pracuje w novum to tam zrobiliśmy badania i zostaniemy już w tej klinice.
    Właśnie jedziemy na wizyte do niego. Po tylu miesiącach zapomniałam o co mam w ogóle pytać.

Dobry lekarz sam powinien Ci powiedzieć, co masz robić.
    Życzę powodzenia!

p.s. jesteś bardzo wyrozumiała w stosunku do picia męża- podziwiam!

• Emisia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    admiralka wrote:
    Widzicie dobrze :)

No, ale jest jeszcze tak bardzo, bardzo wcześnie, że póki co wszystko może się wydarzyć. Podchodzimy do tej ciąży bardzo na chłodno, ale oczywiście z wielką wiarą, że może tym razem uda nam się doczekać szczęśliwego zakończenia.

Gratulacje Admirałka!
    Mam pytanie bo widziałam ze masz mutacje pai1 i mthfr. Czy bierzesz jakieś leki pod tym katem w tej ciazy?

2 Aniołki (*)(*) - zawsze w naszych sercach ♥️
    Dziewczynka 🌷🌷🌷
    3jvzvcqgwpeazvhq.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia wrote:
    Gratulacje Admirałka!
    Mam pytanie bo widziałam ze masz mutacje pai1 i mthfr. Czy bierzesz jakieś leki pod tym katem w tej ciazy?

acard i metylowany kwas foliowy.
    Wiem, że niektórzy przy tych mutacjach zalecają też zastrzyki z heparyny, ale inni twierdzą, że sama mutacja nie jest wskazaniem.
    Moja poprzednia ciąża dobrze rozwijała się na samym acardzie, nie było problemów z przepływami więc heparyny chyba rzeczywiście nie potrzebuje. Ale czas pokażę, jak to wszystko będzie.

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 lekarzy powiedziało ze przy tych mutacjach nic nie trzeba brać, a jeden kazał heparynę... i to refundowaną. Tak czy siak i tak mam obniżone białko s, problem z przepływami wiec ta heparynę biorę od początku.

• Emisia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    admiralka wrote:
    acard i metylowany kwas foliowy.
    Wiem, że niektórzy przy tych mutacjach zalecają też zastrzyki z heparyny, ale inni twierdzą, że sama mutacja nie jest wskazaniem.
    Moja poprzednia ciąża dobrze rozwijała się na samym acardzie, nie było problemów z przepływami więc heparyny chyba rzeczywiście nie potrzebuje. Ale czas pokażę, jak to wszystko będzie.

Admirałka a czy Twojemu mężowi poprawiła sie morfologia?

2 Aniołki (*)(*) - zawsze w naszych sercach ♥️
    Dziewczynka 🌷🌷🌷
    3jvzvcqgwpeazvhq.png
  • KeepCalm Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka, trzymamu kciuki!

Mikuska przy jakiej morfologii robicie Iui?

W novum to mi sie nie spodobalo ze podala tylki jeden zarodek wIVF (chyba ze kolejne podejście lub po 35rz) ale z drugiej strony jeśli mówią że to nie wpływa na :
    % sukcesu to może dobrze..?

admiralka lubi tę wiadomość

2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
    14.02 - punkcja / hiperstymulacja (transfer odroczony), 3 blastki ❄️❄️❄️,25.03 - crio 2 zarodkow.
    15.04 - dwa serduszka <3 <3
    22.10 Maluszki sa z nami (32 tc.stan
    704b2a6a48.png[
  • Mikuśka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admirałka urodzisz pięknego zdrowego tęczowego dzidziusia zobaczysz będzie wszystko dobrze !!!

admiralka lubi tę wiadomość

7b0f9c1e19.png
  • Mikuśka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KeepCalm wrote:
    Admiralka, trzymamu kciuki!

Mikuska przy jakiej morfologii robicie Iui?

W novum to mi sie nie spodobalo ze podala tylki jeden zarodek wIVF (chyba ze kolejne podejście lub po 35rz) ale z drugiej strony jeśli mówią że to nie wpływa na :
    % sukcesu to może dobrze..?
    U nas morfologia różnie 0%-2% i przy takiej robimy no i sie udało za 3 razem ale synek zmarł ale to już inna bajka...

7b0f9c1e19.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia wrote:
    Admirałka a czy Twojemu mężowi poprawiła sie morfologia?

Tego właśnie nie wiemy. Po otrzymaniu wyniku morfologi 0%, byliśmy u androloga, mąż miał robione usg jąder (nic nie wykazało), następnie badania hormonów (też w normie) i posiew z nasienia tlenowy i beztlenowy. W posiewie wyszło sporo bakterii i po ponownej wizycie u androloga mąż miał przepisany antybiotyk. Ponowny posiew, już po antybiotyku, wyszedł czysty. Badanie mieliśmy powtórzyć po 3 miesiącach, ale już nie zdążyliśmy.

Do dziś nie wiemy, czy rzeczywiście to bakterie tak mocno psuły morfologie, czy ten wynik był zaniżony przez klinikę, czy co.

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

• Poziomka6 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka skoro Ci się udało, może nam też się uda

Starania od 2015.
    Morfologia 03.2018 - 4%
    Morfologia 04.2019 - 5%
    Hsg -ok
    IUI 24.04.2019
    Histeroskopia 11.2019
    Kariotypy - ok
    IVF start 03.2020
    ICSI - beta w 7 dpt 34
  • Asi1000 Nowa

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich. Chciałabym pomóc w kwestii poprawy morfologii plemników. Otóż w przypadku mojego męża po pierwszych badaniach morfologia wskazywała 2 %. Dodatkowo problem z upłynnianiem. No i oczywiście załamka... Zapadła cisza w domu i codzienne przesiadywanie na necie i szukanie pomocy. Gdzieś przeczytał w internecie interesujący wpis i powiedział że spróbuje. A wiec parę dni po badaniu wyciągnął telefon komórkowy z przedniej kieszeni spodni i jeśli nie musiał go nosić to po prostu nie nosił. Po 3 miesiącach znowu badanie i..... morfologia skoczyła na 8% i ilość się nieco zwiększyła. Kwestia upłynnienia: Niemieccy lekarze (mieszkamy tu) twierdza ze problem upłynnienia leży w piciu zbyt małej ilości płynów. Można poprawić po dłuższym czasie przez zwiększenie ilości płynów i ewentualnie jakąś terapię Mucosolvanem do tego od czasu do czasu. Pół godziny przed stosunkiem zalecają napicie się kawy do poprawy ruchliwości plemników. No i trochę ruchu oczywiście i jakąś witaminkę. Jeśli komuś to pomogło jak nam to się bardzo cieszę:)Dodam że teraz ja jestem w trakcie badań. Pozdrawiam

Schmetterling, Helenka_mała lubią tę wiadomość

• Nelcia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, a ja tak sie ludze, ze teraz moze jestem w ciazy, zawsze przed @ mam plamienia i bol brzucha tak z 5 - 7 dni przed, a @ ma byc za 3 dni i nic, ale to tylko takie marzenie he he. Myslicie, ze test zrobiony dwa dni przed planowana @ moze juz cos pokazac?

Jeszcze mam nadzieję
  • Nelcia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz jest dwa miesiace po operacji zylakow, gdyby sie okazalo, ze jestem w ciazy to byloby cudownie ;) no i oznaczalo, ze operacja to strzal w 10, ale czy tak bedzie nie wiem ;(

Jeszcze mam nadzieję
  • Poziomka6 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelcia ja bym zrobiła test. Jeśli będzie negatywny to i tak będziesz miała nadzeje póki nie dostaniesz okresu. A jeśli.pozytywny to będziesz miała kilka dni szczęścia więcej

Starania od 2015.
    Morfologia 03.2018 - 4%
    Morfologia 04.2019 - 5%
    Hsg -ok
    IUI 24.04.2019
    Histeroskopia 11.2019
    Kariotypy - ok
    IVF start 03.2020
    ICSI - beta w 7 dpt 34
  • Nelcia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Poziomka, masz racje,ehh boje sie strasznie, bo normalnie mam plamienia i juz wiem, ze nic z tego, a teraz to nic nie wiem ;(

Jeszcze mam nadzieję
‹‹ 215 216 217 218 219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ