Teratozoospermia
-
WIADOMOŚĆ
-
Nelcia wrote:Hej dziewczyny, a ja tak sie ludze, ze teraz moze jestem w ciazy, zawsze przed @ mam plamienia i bol brzucha tak z 5 - 7 dni przed, a @ ma byc za 3 dni i nic, ale to tylko takie marzenie he he. Myslicie, ze test zrobiony dwa dni przed planowana @ moze juz cos pokazac?
Nelcia też bym zrobiła test tak dla świętego spokoju, zawsze jest nadzieja, a być może tym razem się udało czytałam kilka razy, że już przed terminem spodziewanej miesiączki wychodzi pozytyw, jeśli jest ciąża...a jeśli będzie negatywny to tak jak pisze Poziomka, póki nie będzie miesiączki to nadzieja jest. Trzymam kciuki!Starania od 02.2016
Nk 24->10% HBA 52% morfologia 2%-4%
2xIUI
02.2019 pICSI - 4 zarodki - 1xcb
06.2020 pICSI - 8 zarodków
08.2020 - crio 1x 2BB ;(
11.2020 - crio 2x 3AA ;(
01.2021 - crio 1 x 3AA ;(
Zostały 4❄ -
Kiedyś w końcu się uda
Schmetterling lubi tę wiadomość
Starania od 2015.
Morfologia 07.2017 - 0,9%
Morfologia 03.2018 - 4%
Morfologia 04.2019 - 5%
Laparaskopowe usunięcie mięśniaka 07.2018
Hsg -ok
IUI 24.04.2019
Histeroskopia 11.2019
Kariotypy - ok
IVF start 03.2020
ICSI - beta w 7 dpt 34 -
No bo komuś z nas musi się czasem udać, aby inni się nie poddawali
Schmetterling lubi tę wiadomość
Starania od 2015.
Morfologia 03.2018 - 4%
Morfologia 04.2019 - 5%
Hsg -ok
IUI 24.04.2019
Histeroskopia 11.2019
Kariotypy - ok
IVF start 03.2020
ICSI - beta w 7 dpt 34 -
Nelcia i juz okres jest.. ?
ja wrocilam z Polski i rozmawiajac z mezem widze ze jest przybity tym wynikiem (odebral jak mnie nie bylo). Hormony tez troche rozlegurowane wiec czekamy na wizyte i zobaczymy co lekarz powie..2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
14.02 - punkcja / hiperstymulacja (transfer odroczony), 3 blastki ❄️❄️❄️,25.03 - crio 2 zarodkow.
15.04 - dwa serduszka
22.10 Maluszki sa z nami (32 tc.stan
[ -
Plamienie sie zaczyna wiec nic z tego, ogolnie to juz mam dosc... dziewczyny czy mozecie mi pomoc i odpowiedziec na pare pytan, jakie badania sa obowiazkowe przed inseminacja, czy sa wazne tylko 6 msc?, a jakie sa potrzebne do in vutro? Bo mysle, ze juz na to czas ...Jeszcze mam nadzieję
-
Ja jestem załamana, bo niestety potwierdziło się, że u nas problemy z nasieniem męża to nie jedyna przyczyna przedłużających się starań. Zrobiłam badania po poronieniu i wyszły mi dodatnie przeciwciała przeciwjądrowe (ANA2). P/c przeciw kardiolipinie ujemne, jeszcze czekam na wynik przeciwplemnikowych i helicobacterii. Już tracę nadzieję, że to się w ogóle uda... Dzisiaj mam wizytę, aż się boję, co powie mi ginka. Jeszcze pierwsza @ po poronieniu przyszła przed czasem i nie będzie mogła mnie zbadać
A najnowsze wyniki mojego męża nie zachwycają, od miesiąca nie brał żadnych suplementów, odstawił Tamoxifen i znowu spadły do stanu sprzed pół roku:
koncentracja 17 mln/ml
objętość 3,8 ml
l. całkowita 64,6 mln/ejakulat
ruch postępowy 55%
ruch całkowity 66%
brak ruchu 34%
żywotność 82%
morfologia 1% prawidłowych plemników
prawidłowa bud. 0,6 mln/ejakulat
Uwagi: główki plemników o nieprawidłowym kształcie
Liczba dni od ostatniej ejakulacji: 3"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
Nelcia wrote:Eh wszystko do niczego, ale Marcelina nie zalamuj sie, trzeba walczyc do konca a co to jest ten Tamoxifen?
Tamoxifen bierze na niski testosteron. Teraz zbadał ponownie i już ma w normie.
Mikuśka, DNA plemnika to to samo co chromatyna? Pół roku temu ją badał:
Plemniki o dobrej integralności chromatyny 82%
Plemniki o średniej integralności 4%
DFI: Plemniki z fragmentacją chromatyny (nieprawidłowe) 14%"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
Nelcia wrote:Dziewczyny, a mialyscie robione badanie droznosci jajowodow? Ja jeszcze nie i sie boje znieczulenia, ile czasu to trwa w prywatnej klinice?
Ja miałam dwa takie badania, pierwsze to sonoHSG...dostałam wtedy jedynie tabletkę znieczulającą i czopek, polegało to na wpuszczeniu przez cewnik zakończony balonikiem soli fizjologicznej, lekarz widzi wszystko na usg, np. kształt i wielkość macicy a przede wszystkim przepływ płynu przez jajowody...u mnie przez jeden jajowód sól nie chciała przepłynąć mimo kilku prób, dlatego skierowali mnie na laparoskopię.
Wtedy miałam znieczulenie ogólne, pamiętam jedynie jak dotarłam na salę zabiegową, włożyli mi wenflon i wstrzykneli znieczulenie, a potem odpłynęłam i obudziłam się już po wszystkim. Nie ma się czego bać, na drugi dzień zostałam wypisana ze szpitala, szybko doszłam do siebie. No i przede wszystkim dzięki laparoskopii udrożnili mi jajowód.
Na początku myśleliśmy, że problem leży tylko po stronie męża, bo u mnie wyniki książkowe, regularne cykle itd, ale lekarz powiedział, że nie możemy się tylko "przyczepić" do męża, ale u mnie też musimy tą drożność sprawdzić, no i okazało się, że miał rację. Dlatego uważam, że warto wykonać to badanieSchmetterling lubi tę wiadomość
Starania od 02.2016
Nk 24->10% HBA 52% morfologia 2%-4%
2xIUI
02.2019 pICSI - 4 zarodki - 1xcb
06.2020 pICSI - 8 zarodków
08.2020 - crio 1x 2BB ;(
11.2020 - crio 2x 3AA ;(
01.2021 - crio 1 x 3AA ;(
Zostały 4❄ -
Marcelina85 wrote:Tamoxifen bierze na niski testosteron. Teraz zbadał ponownie i już ma w normie.
Mikuśka, DNA plemnika to to samo co chromatyna? Pół roku temu ją badał:
Plemniki o dobrej integralności chromatyny 82%
Plemniki o średniej integralności 4%
DFI: Plemniki z fragmentacją chromatyny (nieprawidłowe) 14%
DFI 14 % to super pontencjał do zapłodnienia tak mi zawsze mówiono powyżej 30 % to jest kiepsko
wiec tak jakby u was było super
nie chcecie próbować iui ?? czy lekarz nie zaleca ?? -
Gdzie w Warszawie i do kogo mamy się zapisać żeby zrobić Usg jąder? Byliśmy u 2 andrologów i nikt nie chce wykonać usg, mamy złe wyniki nasienia, każdy z lekarzy przypisuje leki,po których nie ma poprawy a usg nie chcą wykonać twierdzą że za wcześnie.
-
Dziekuje Monik123, a jak sie robi prywatnie to w klinice, nie w szpitalu, tak?
Justka87 to dziwne strasznie bo to podstawa do sprawdzenia np,czy nie ma zylakow. Chyba nawet nie ma prawa odmowic, przeciez za to placisz, w Invimedzie na bank robia za 100 zl chybaJeszcze mam nadzieję -
Nelcia wrote:Dziewczyny, a mialyscie robione badanie droznosci jajowodow? Ja jeszcze nie i sie boje znieczulenia, ile czasu to trwa w prywatnej klinice?
Hej ja miałam ostatnio robione w szpitalu. Też chciałam zrobić to gdzieś prywatnie ale lekarz ginekolog zapisał mnie do szpitala. Badanie nie należy do najprzyjemniejszych i boli pomimo tego że dostałam dozylnie ketonal ale jest do przeżycia i w sumie trwa kilka minut. Ja miałam jeden niedrozny jajowod. Teraz czekam na @ - znaczy się mam nadzieję że nie przyjdzieSzalona 27 -
Ja miałam badanie drożności jajowodów e szpitalu na nfz. Straszny ból, pomimo tego że mam drożne jajowody (tylko wąskie), ale da się przeżyć. Moja koleżanka też miała i normalnie tego samego dnia poszła do pracy.Starania od 2015.
Morfologia 03.2018 - 4%
Morfologia 04.2019 - 5%
Hsg -ok
IUI 24.04.2019
Histeroskopia 11.2019
Kariotypy - ok
IVF start 03.2020
ICSI - beta w 7 dpt 34