Teratozoospermia
-
WIADOMOŚĆ
-
Poziomka6 wrote:4% dopiero od niedawna. Ale nam lekarz powiedział, że plemników jest dużo i przy mirfologii 0,9% i tak powinnam już dawno być w ciąży i dodał, że jestem w takim wieku, że nie ma na co czekać. więc nie czekam. 23 idę do kliniki, ale idę już bez wiary. Te 2,5 roku zabrały całą moją wiare. Chcę podejść do IUI do in vitro. Pitem gdy sie nie uda trzeba będzie zaplanować sobie świat inaczej. Poszukać znajomych bez dzieci. Ciekawe czy są jakieś grupy dla ludzi takich jak ja - nie mogących patrzeć na ludzi z małymi dziećmi. Przecież będę musiała większość znajomych opuścić, bo już tylko my nie mamy dziecka, a to wszystko w zaledwie 2,5 roku.
Takich babeczek jak Ty najbardziej mi żal I jak znam małżeństwa, które nie mają dzieci, to w mojej głowie pojawia się światełko, nigdy nie jojczę nt dzieci, w ciąży nigdy nie chodziłam i nie ubolewałam, jak to mi źle, bo to taki stan... Niektórzy nie potrafią się powstrzymać nawet jak wiedzą, że ktoś się stara bezowocnie. Mam wrażenie, że ludzie w ten sposób podbudowują swoje ego. Bo nam wyszło "od strzała"... Nie przejmuj się. Olewaj takich ludzi. Realizuj marzenia, na które dzieciaci nie mogą sobie pozwolić. A jak ktoś przy Tobie wali tekstami, które moga Cię zaboleć, to ulżyj sobie, i odpowiadaj z ironią, komentuj jak to wspaniale bez dzieci, obciążeń itd może być. Poza tym kochana, pamiętaj! Ludzie, którzy komentują, często odwracają uwagę od swojego porąbanego życia. Bo może i mają dziecko, bo może i lepiej od Ciebie w tym temacie, ale co tam w zaciszu domowym, i jakie problemy, nieudane związki itd...to wiedzą tylko oni. Lepiej gadać o cudzych problemach, i udawać, że swoich się nie ma. Trzymam kciuki żebyś kiedyś ujrzała dwie upragnione kreski :*Helenka_mała lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny,
Mam
Na sprzedaz 78 tabletek profertil waznych do 02/2019, sprzedam za 150 zl - to duzo taniej, chetne zapraszam na priv👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
🧔🏻♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️
03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.
Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
- pobrano 11 🥚
- dojrzale i zaplodnione 9
- blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
Nelcia wrote:Hejka, czy mozecie mi wytlumaczyc co to jest badanie na bakterie tlenowe i beztlenowe nasienia, czy maz powinien sprawdzic te tlenowe i beztlenowe?
Posiew nasienia na bakterie tlenowe i beztlenowe oraz grzyby.http://badanie-nasienia.pl/o-badaniu-nasienia/posiew-nasienia/ Mój robił
Czynnik męski- ciężki OAT, DFI poniżej 15%
Starania od 1.1.2016
11.2016 - diagnoza OAT
5.2017- embolizacja żpn, bez efektu
1.2018 - ICSI w Invimed Poznań, OHSS, bez transferu
4.2018 - I kriotransfer, bez efektu
5.2018- II kriotransfer, ciąża bliźniacza:)
1.2019- rodzą się nasze córki -
domiszka wrote:Dziewczyny,
Mam
Na sprzedaz 78 tabletek profertil waznych do 02/2019, sprzedam za 150 zl - to duzo taniej, chetne zapraszam na priv
Prosze o kontakt chetnie odkupie.domiszka lubi tę wiadomość
Starania od listopada 2015.PCO reszta OK
teratozoospermia
morfologia: 01.2017-2% 07.2017-3%
Aniołek 24.04.2017 11 tydz.
Aniołek 19.04.2018 7 tydz.
MTHFR 677C-T homozygota
PAI-1 4G heterozygota -
Kiciiaaa wrote:Prosze o kontakt chetnie odkupie.👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
🧔🏻♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️
03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.
Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
- pobrano 11 🥚
- dojrzale i zaplodnione 9
- blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
hej dziewczyny, mam problem, mam krwisto czerwone plamienie ze sluzem, jakies dziwne, jestem w 12 dniu cyklu, owulacje mam zazwyczaj 15-16 dnia , zrobilam test owulacyjny i sa dwie wyrazne kreski, tzn ta jedna lekko jasniejsza od tej drugiej, ale prawie takie same, czy to plamienie moze byc zwiazane z owulacja? martwie sie, czy to moze byc jakies zapalenie? pomocy ;( akurat mam wizyte u mojego gina za 3 dni, ale to dopiero za 3 dniJeszcze mam nadzieję
-
Uwaga, złota rada: w y l u z u j
To powiedziałam, co wiedziałam i sama postaram się zastosować w praktyce
A tak serio, ja nie mam przekonania do testów owu. One nie gwarantują, że na pewno będzie owulacja. -
melba wrote:Uwaga, złota rada: w y l u z u j
To powiedziałam, co wiedziałam i sama postaram się zastosować w praktyce
A tak serio, ja nie mam przekonania do testów owu. One nie gwarantują, że na pewno będzie owulacja.
Melba masz racje my kontrolowalismy ovulacje prawie rok testami owu i wyliczeniami. Ostatnio robiłam badanie droznosci i Pani Gin stwierdzila ze owu bedzie w przeciagu 24 godzin a testy owu , kalendarzyki i moje wyliczenia pomylone byly o 5 dniDrożnośc prawidłowa, owulacja bez stymulacji, badania w normie
On : badanie nasienia w normie ,
HBA 91%
1 IUI ( pęcherzyk dominujący 23mm)
2 IUI ( pęcherzyk dominujący 30 mm)
3 IUI odwołana ( zmiana lekarza prowadzącego zlecenie przez Dr.badania DNA plemników i HBA)
Punkcja 8.04.2019 ( pobrano 16 kumulusow , 8 dojrzałych , 7 się zapłodniła , pozostało 5 blastek)
Transfer 1 blastki 13.04.2019
5dpt beta - 22.7
10dpt beta 309
13dpt beta 1060
16dpt beta 2637 -
Nelcia wrote:hej dziewczyny, mam problem, mam krwisto czerwone plamienie ze sluzem, jakies dziwne, jestem w 12 dniu cyklu, owulacje mam zazwyczaj 15-16 dnia , zrobilam test owulacyjny i sa dwie wyrazne kreski, tzn ta jedna lekko jasniejsza od tej drugiej, ale prawie takie same, czy to plamienie moze byc zwiazane z owulacja? martwie sie, czy to moze byc jakies zapalenie? pomocy ;( akurat mam wizyte u mojego gina za 3 dni, ale to dopiero za 3 dni
U mnie po ostatniej owu, na monitoringu lekarka zobaczyła ślad krwi gdzieś tam przy ciałku żółtym i powiedziała, że jakieś naczynie mogło pęknąć i mogę teraz plamić, żeby się tym nie martwić.
Co do testów, nigdy mnie nie oszukały, tzn nigdy nie były pozytywne bez powodu. Jak miałam cykl bezowulacyjny, to wyszedł negatywny, choć jeszcze zielona w temacie byłam i wmawiałam sobie, że jest pozytywny, bo ściemniał w stosunku do poprzedniego. Ja robię głównie Facelle z Rossmana. Mnie pokazują dokładnie dwa dni przed owu( potwierdzone monitoringiem ostatnie 3 cykle). -
monik123 wrote:Odkąd dowiedzieliśmy się o diagnozie (luty 2017) brał Androvit i pyłek kwiatowy, zmieniliśmy sposób odżywiania, od czerwca mąż odstawił całkowicie piwo, a od tego roku w ogóle nie pił alkoholu, dołożyliśmy L-karnitynę, mace i wit C.
-
Mi testy tez zawsze pokazuja dobrze bo tez chodze na monitoring, ale w tym cyklu to dziwne plamienie i test owu 3 dni szybciej pozytywny, nie wiem o co chodzi, jutro ide do gina i z nim pogadam, moj maz idzie na badanie nasienia za dwa tygodnie po operacji zylakow i bedzie wiadomo czy jest na co czekac, czy in vitro bo juz nie bede mydlila sobie oczu... interesuja mnie tylko faktyJeszcze mam nadzieję
-
Mi nic takiego nie proponowali. Też czytałam gdzieś,że narkoza nie jest wskazana, bo gdyby coś było nie tak to gdy jesteś przytomna to się lekarz zorientuje, a gdy śpisz to nie. Może nie myśl o tym jeszcze. Może zabieg w Waszym przypadku nie będzie potrzebny, bo wyniki męża się poprawiąStarania od 2015.
Morfologia 07.2017 - 0,9%
Morfologia 03.2018 - 4%
Morfologia 04.2019 - 5%
Laparaskopowe usunięcie mięśniaka 07.2018
Hsg -ok
IUI 24.04.2019
Histeroskopia 11.2019
Kariotypy - ok
IVF start 03.2020
ICSI - beta w 7 dpt 34 -
kuzmoni1 wrote:Monik dopiero po ponad roku robiliscie drugie badanie czy jednak wczesniej byly a bez poprawy. Moj w lutym 2018 robil i tez wyszlo mu 1% za jakis miesiac zrobi powtórnie.
W lutym wyszło mu 0%, potem robił w czerwcu i był już 1%, a później nie robiliśmy już badań nasienia, bo zajęliśmy się moimi problemami i dopiero teraz powtórzyliśmy. A robiliście fragmentację DNA plemnika?Starania od 02.2016
Nk 24->10% HBA 52% morfologia 2%-4%
2xIUI
02.2019 pICSI - 4 zarodki - 1xcb
06.2020 pICSI - 8 zarodków
08.2020 - crio 1x 2BB ;(
11.2020 - crio 2x 3AA ;(
01.2021 - crio 1 x 3AA ;(
Zostały 4❄