Teratozoospermia
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratulacje i trzymam kciuki.
Twoja historia jest podobna do mojej o której pisałam wczesniej, tylko Ja jestem w 10 tc i czekam na prenatarne bo mam za tydzień więc stres przedemną ale cudownie się czyta o podobnym przypadku podnosi na duchu.
Pozdrawiam i życzę dużo zdrówka dla was.Schmetterling lubi tę wiadomość
-
Dzięki, dziewczyny. Mam nadzieję, że niedługo i wasze historie będą miały swój szczęśliwy finał.
Najśmieszniejsze jest to, że jeszcze w kwietniu 2018 r. mąż zrobił badania i wyniki były praktycznie takie same, jak na początku naszej drogi - przyzwoita ilość, średni ruch i żywotność, i ta morfologia 1%... Mimo wszystko nadal wierzyliśmy, że suplementy "podkoksują" tego jednego, najważniejszego gracza. -
nick nieaktualnymietowka wrote:Dzięki, dziewczyny. Mam nadzieję, że niedługo i wasze historie będą miały swój szczęśliwy finał.
Najśmieszniejsze jest to, że jeszcze w kwietniu 2018 r. mąż zrobił badania i wyniki były praktycznie takie same, jak na początku naszej drogi - przyzwoita ilość, średni ruch i żywotność, i ta morfologia 1%... Mimo wszystko nadal wierzyliśmy, że suplementy "podkoksują" tego jednego, najważniejszego gracza.
Wierze gdzies tam gleboko w sercu ze i moze Nam sie poszczesci.
Trzymam kciuki za Ciebie i spokojny okres ciąży:*Schmetterling lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witam oto wyniki meza pogorszyly sie od roku. Czy jest szansa na inv z tymi wynikami? Dostalismy Profertil na poprawe.
Objętość 8,5ml
Czas upłynnienia 15min
pH 7,5
Wygląd prawidlowy
Lepkość +
Koncentracja 0,4mln na ml
3,4mln na ejakulat
Ruchliwość plemniki ruchliwe p +np 60% 0,24mln na ml 2,04 mln na ajakulat
Ruch postępowy 50% 0,2mln na ml 1,7mln na ejakulat
Ruch niepostepowey 10% 0,04mln na ml 0,34mln na ejakulat
Nierychliwe 40% 0,16mln na ml i 1,36 mln na ejakulat -
Rok temu w listopadzie wyniki wygldaly tak
Objętość 7ml
Czas upłynnienia 10min
pH 7,5
Wygląd prawidlowy
Lepkość +
Aglutynacje zero
Wynik Hos testu 54%
Zywe plemniki 54%
Koncentracja 1,6mln na ml. 11,2 mln na ejakulat
Plemniki ruchliwe 44% 0,7mln na ml. 4,93mln na ejakulat
Ruch postępowy 25% 0,4mln na ml
Ruch niepostepowey 19% 0,3mln na ml i 2,13 mln na ejakulat
Nierychliwe 56% 0,9mln na ml i 6,27 mln na ejakulat
Morfologia
Plemniki prawidlowe 4% 0,06mln na ml i 0,45mln na ejakulat
Plemniki nieprawidłowe 96% 1,54mln na ml i 10,75mln na ejakulat -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej chciałabym do was dolaczyc. U nas w pierwszym badaniu wyszły pojedyncze plemniki w nasieniu. Morfologii nie dało się ocenić . Drugie badanie było robione ok 3 tygodni po pierwszym i wyniki już dużo lepsze ale nadal tragicznie tj. 5,44mln/ ml, całość 13 mln , morfologia 0% głównie wady akrosomu. Maz bral leki na nadcisnienie, po odbiorze wyników przestał je brać.lekarze twierdzą, że leki na nadcisnienie racej nie mają wpływu na takie wyniki. Nie wiem co o tym myśleć bo w ulotce jest napisane że lek może wpływać na budowę biochemiczna główek plemników i zmniejszać gęstość spermy i wplywac na dojrzewanie plemników . Co o tym myślicie ??Morfologia 0%-1%
SCD 33%
HBA 31-36%
Styczeń 2020-start in vitro (Macierzyństwo)
26.02 punkcja- pobrano 12 komórek, 9 dojrzałych, 6 zostało zaplodnionych
02.03 transfer blastocysty 4.1.1 - nieudany
26.05- transfer blastocysty 4.1.2 ❤+encorton+neoparin+AH
6dpt II kreski, beta 46,34, 8dpt beta 142,70,prog 22,10, 14dpt beta 2646, prog 24, 20dpt pęcherzyk ciążowy, 29dpt ❤ Zostały ❄️❄️
Dziewczynka 💞
"Nawet tęczy jest potrzebny deszcz, więc nie możesz teraz poddać się "
-
Ann88ann wrote:Hej chciałabym do was dolaczyc. U nas w pierwszym badaniu wyszły pojedyncze plemniki w nasieniu. Morfologii nie dało się ocenić . Drugie badanie było robione ok 3 tygodni po pierwszym i wyniki już dużo lepsze ale nadal tragicznie tj. 5,44mln/ ml, całość 13 mln , morfologia 0% głównie wady akrosomu. Maz bral leki na nadcisnienie, po odbiorze wyników przestał je brać.lekarze twierdzą, że leki na nadcisnienie racej nie mają wpływu na takie wyniki. Nie wiem co o tym myśleć bo w ulotce jest napisane że lek może wpływać na budowę biochemiczna główek plemników i zmniejszać gęstość spermy i wplywac na dojrzewanie plemników . Co o tym myślicie ??👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
Dzięki za odpowiedź. Tydzień przed drugim badaniem mąż miał robione RTG kręgosłupa lędźwiowego, w tym jedno zdjęcie bez osłony . Chwytam się nadzieji, że to te dwa czynniki.. niebawem powtórka badania po 3 miesiącach bez tabletek na nadcisnienie i po profertilu...Morfologia 0%-1%
SCD 33%
HBA 31-36%
Styczeń 2020-start in vitro (Macierzyństwo)
26.02 punkcja- pobrano 12 komórek, 9 dojrzałych, 6 zostało zaplodnionych
02.03 transfer blastocysty 4.1.1 - nieudany
26.05- transfer blastocysty 4.1.2 ❤+encorton+neoparin+AH
6dpt II kreski, beta 46,34, 8dpt beta 142,70,prog 22,10, 14dpt beta 2646, prog 24, 20dpt pęcherzyk ciążowy, 29dpt ❤ Zostały ❄️❄️
Dziewczynka 💞
"Nawet tęczy jest potrzebny deszcz, więc nie możesz teraz poddać się "
-
Cześć dziewczyny, pierrwszy raz do was piszę więc proszę o wyrozumiałość
Co sądzicie o wynikach mojego męza?
Lat 28
abstynencja: 5 dni
Objętość: 2 ml
Aglutynacja: brak
Lepkość: ++
Kolor: opalizujący
pH: 7,5
Liczba komórek okrągłych: 0,6 x 10 do 6/mL
w tym liczba leukocytów: 04 x 10 do 6/mL
Koncentracja: 310,4 x 10 do 6/mL
Całkowita liczba w ejakulacie:620,9 x 10 do 6/mL
ŻYWOTNOŚĆ (test eozyna-nigrozyna): 70 (≥58%)
Ruch postępowy (typ a+b) 34%
Ruch niepostępowy (typ c): 10%
Nieruchome (typ d): 56%
Plemniki prawidłowe: 2%
Plemniki nieprawidłowe: 98%
-
Wyniki jak u wiekszosci z nas ani dobre ani bardzo złe. Ile się staracie? Wykonajcie posiew, panel hormonalny oraz umówcie się do androloga - on wami pokieruje. Docelowo mozecie wykonac rozszerzone badania takie jak scd i hba. Jak pewnie widzisz sama waszym problemem jest chyba przede wszystkim mała ilosc plemnikow o prawidlowej budowie. Ruch rowniez obnizony.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2018, 12:17
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Basia - 6/12/2023 3680g -
milena3012 wrote:Mąż miał robioną chromatynę, hba i test mar i wszystkie te wyniki są dobre. Pół roku temu morfologia wynosiła 0%. Myśle, że poprawa nastąpiła po fertilman plus. Staramy się dwa lata👪🐶🌲
Invimed Poznań
Basia - 6/12/2023 3680g