Teratozoospermia
-
WIADOMOŚĆ
-
Tomaszek28 wrote:Przestraszyłem się tych wyników o niewłaściwej budowie…
Zobaczymy co powie lekarz.
Póki co mowicie ze nie ma powodów do obaw?
U Ciebie jest 32 mln prawidłowych a co my mamy powiedzieć jak u nas jest 0. 11 mln prawidłowych a morfologia 1%, a ilość 4 mln w 1 ml, 21 mln w całości? Naprawdę macie super wyniki 😊34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Koniczynka31 wrote:Sesyjka proszę napisz co sumplementujecie i w jakich dawkach?
Sellen z naturel
Cynk
Wit d3 2000
Wit C 1000
Wit a+e
Soki wyciskany z pomarańczy i grejfruta co 2-4dzien, orzechy brazylijskie, luźne bokserki
💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021
👱🏼♀️:36
Owulacje potwierdzone monitoringami
AMH- 2,6
MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
09.2021- sono Hsg (oba drożne)
12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )
🙋♂️:39
operacja żylaków 1st.
morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
Koniczynka31 wrote:Sesyjka dziękuję jaka była poprawa i po jakim czasie po suplementacji?
Mieliśmy 2% morfologii najsłabiej i ruch 9% a jest teraz 5 % i reszta też w normie.Apka, Koniczynka31 lubią tę wiadomość
AMH- 2,6
operacja żylaków 1st.
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
Witajcie ☺️ niektóre z Was znam już z forum,ale tym co mnie nie znają mówię cześć 🙌😃
U nas sytuacja wygląda następująco, Mąż po trzech miesiącach ponownie zrobił badania po suplemetenacji, bagatszej diecie, ograniczeniu alkoholu i niestety wyniki wyszły jeszcze gorsze....
Jakby ktoś mógł mi pomóc w interpretacji wyników byłabym wdzięczna
Wyniki dwóch posiewow są dla mnie zrozumiałe ( brak grzybów i wzrostu flory beztlenowej), gorzej z interpretacją trzeciego...
Podsylam również wyniki ogólne badania nasienia
Starania od 02.2021
Ona :
29 lat
Hashimoto
TSH 1,3 (euthyrox 75/100)
Wit.D3 na granicy
suplementacja i pozytywne myślenie 🌸💖
On:
32 lat
Ruchliwość i żywotność ❌❌
Żylaki p.n. III stopnia
17.03.2022 embolizacja żylaków p.n.--‐---》czekamy na poprawę wyników
Czerwiec :
HBA 14% 😔 ❌
Morfologia 1%
Koncentracja 4,86 mln/ml😔❌
Ruch postępowy 10,69% (gdzie min.32%) 😔❌
Ruchome 19,5% (gdzie min.40%)😔❌
DFI16%✅
HDS 14%✅
Listopad:
IVF czas start -
Starania od 02.2021
Ona :
29 lat
Hashimoto
Wit.D3 na granicy
On:
32 lat
Żylaki p.n. III stopnia
Czerwiec :
HBA 14% 😔 ❌
Morfologia 1%
DFI16%✅
HDS 14%✅
Listopad:
IVF czas start -
Dołączam również zdjęcie bardziej szczegółowe wyników nasienia.
Dziękuję jak osobie,która się wypowie i coś doradzi 😊w wolnej chwili 😊
Starania od 02.2021
Ona :
29 lat
Hashimoto
Wit.D3 na granicy
On:
32 lat
Żylaki p.n. III stopnia
Czerwiec :
HBA 14% 😔 ❌
Morfologia 1%
DFI16%✅
HDS 14%✅
Listopad:
IVF czas start -
Gwiazdeczka tak jak pisała Ci na wątku miesięcznym Kremówka, tam gdzie masz Antybiotyk powinnaś mieć podane jaka bakterie wykryli. Z tym do lekarza, przepisze leki. Jeżeli jest jakaś bakteria to parametry mogą być obniżone.
Gwiazdeczka 93 lubi tę wiadomość
'92 👩
czekamy na pierwsze 👶🏻 🏳 🏳 🏳
"wszystko to co mam to ta nadzieja, że życie mnie poskleja..." -
Annie13 wrote:Gwiazdeczka tak jak pisała Ci na wątku miesięcznym Kremówka, tam gdzie masz Antybiotyk powinnaś mieć podane jaka bakterie wykryli. Z tym do lekarza, przepisze leki. Jeżeli jest jakaś bakteria to parametry mogą być obniżone.
Tak, tak, już Kremówka mi wytłumaczyła ☺️Annie13 lubi tę wiadomość
Starania od 02.2021
Ona :
29 lat
Hashimoto
Wit.D3 na granicy
On:
32 lat
Żylaki p.n. III stopnia
Czerwiec :
HBA 14% 😔 ❌
Morfologia 1%
DFI16%✅
HDS 14%✅
Listopad:
IVF czas start -
Jak jest wiadomo jaka bakteria, to spokojnie wyleczycie. Idziecie do urologa? Zrobi USG, zbada prostatę, sprawdzi czy są żylaki i będziecie wiedzieć jak działać.
Jesli to są wyniki posiewu z diagnostyki to nad tym Antybiotyk powinno byc: wynik badania (u mnie w posiewie z moczu było w formie tabletki): organizm, wzrost, ilość - to było podane i dopiero ta tabelka, której zrobiłaś zdjęcieWiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2021, 11:06
'92 👩
Rzeczywiście Annie wstawiłam te ucięte zdjęcie
Nad tabelka jest napisane
1. Escherichia coli nieliczne
Dziękuję za rozwianie wątpliwości ☺️
Ma umówione wizytę do urologa na 19.11, na pewno będzie miał badaną prostatę i poprosiłam go,aby zapytał i potwierdził czy też USG jąder ( żeby później się nie okazało, że bez USG lekarz powie, że nie ma pełnej dokumentacji 😜).
Pewnie dostanie antybiotyk, jestem ciekawa ile będzie musiał brać i ewentualnie kiedy będzie mógł powtórzyć badania
Starania od 02.2021
Ona :
29 lat
Hashimoto
Wit.D3 na granicy
On:
32 lat
Żylaki p.n. III stopnia
Czerwiec :
HBA 14% 😔 ❌
Morfologia 1%
DFI16%✅
HDS 14%✅
Listopad:
IVF czas start -
Przepraszam,bo zaczęła mnie męczyć jeszcze jedna sprawa...skoro mu wyszła e.coli tzn. że i ja powinnam zrobić wymaz z pochwy? Bo też mogę mieć... miałam cytologie miesiąc temu robioną,ale chyba tam nie wychodzą bakterie 🤔Starania od 02.2021
Ona :
29 lat
Hashimoto
Wit.D3 na granicy
On:
32 lat
Żylaki p.n. III stopnia
Czerwiec :
HBA 14% 😔 ❌
Morfologia 1%
DFI16%✅
HDS 14%✅
Listopad:
IVF czas start -
Gwiazdeczka 93 wrote:Przepraszam,bo zaczęła mnie męczyć jeszcze jedna sprawa...skoro mu wyszła e.coli tzn. że i ja powinnam zrobić wymaz z pochwy? Bo też mogę mieć... miałam cytologie miesiąc temu robioną,ale chyba tam nie wychodzą bakterie 🤔
AMH- 2,6
operacja żylaków 1st.
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
Do lekarza najlepiej właśnie z badaniem nasienia, posiewami i hormonami to da lekarzowi więcej informacji.
E.Coli to chyba najczęstsza bakteria, wy macie nieliczne wiec pytanie czy to może być przyczyna pogorszenia nasienia czy lekarz nie zleci powtórzenia posiewu żeby zobaczyć czy np. Próbka do badanie nie była przez przypadek zanieczyszczona. Ale myśle, ze wszystkiego dowiecie się na wizycie. Trzymam kciuki, bo sama wiem, ze najgorsze jest czekanie. 😊 A jak lekarz w gabinecie ma USG to raczej na pewno tez zrobi podczas wizyty.
Chyba z reguły trzeba odczekać 3 miesiące do następnego badania od zakończenia leczenia.
Ale były tu dziewczyny, którym się udawało w czasie leczenia i zaraz po leczeniu.
Nie, w cytologii nie wychodzą bakterie. Jak masz taka możliwość, to zrób posiewy u siebie bo tak jak piszesz możesz ale nie musisz mieć bakterii. Ja dla pewności bym zrobiła. Chyba ze masz w międzyczasie wizytę u ginekologa, to zapytaj, pewnie Ci doradzi, co robi.'92 👩
Annie13 wrote:Do lekarza najlepiej właśnie z badaniem nasienia, posiewami i hormonami to da lekarzowi więcej informacji.
E.Coli to chyba najczęstsza bakteria, wy macie nieliczne wiec pytanie czy to może być przyczyna pogorszenia nasienia czy lekarz nie zleci powtórzenia posiewu żeby zobaczyć czy np. Próbka do badanie nie była przez przypadek zanieczyszczona. Ale myśle, ze wszystkiego dowiecie się na wizycie. Trzymam kciuki, bo sama wiem, ze najgorsze jest czekanie. 😊 A jak lekarz w gabinecie ma USG to raczej na pewno tez zrobi podczas wizyty.
Chyba z reguły trzeba odczekać 3 miesiące do następnego badania od zakończenia leczenia.
Ale były tu dziewczyny, którym się udawało w czasie leczenia i zaraz po leczeniu.
Nie, w cytologii nie wychodzą bakterie. Jak masz taka możliwość, to zrób posiewy u siebie bo tak jak piszesz możesz ale nie musisz mieć bakterii. Ja dla pewności bym zrobiła. Chyba ze masz w międzyczasie wizytę u ginekologa, to zapytaj, pewnie Ci doradzi, co robi.
Wydaje mi się, że u Męża problem może tkwić gdzieś głębiej...bo bakterie ma nieliczne.
Właśnie Zadzwonil do kliniki: USG jąder oraz badanie prostaty w czasie konsultacji urologicznej -koszt 350zl.
Mąż zastawiał się czy nie przepisać się gdzieś na wcześniejszym termin, ale to wizyta od 500zl,więc już wolimy zostać przy tej.
Tak,tak, ma przynieść aktualne badania TSH, prolaktyny, glukozy, morfologii, testosteronu 😉
3 miesiące temu, gdy pierwszy raz mój A poszedl na badanie nasienia to były słabe. Wzdrozylismy diete oraz suple,a tu po 3 miesiącach jeszcze gorzej...
Dziękuję,mam nadzieję, że po diagnozie ruszymy pełna parą i uda się poprawić parametry 😉
A jak trzeba będzie to zdam się na sugestie Celiny i wyśle Męża na rozszerzenie badań ( CFTR i AZF),a jak trzeba będzie dalej się zagłębiać to na kariotypy.
Dziękuję, że dzielisz się swoją wiedzą 😘♥️ bo niestety moja jest bardzo, Bardzo podstawowa w tej tematyce 🥴☺️Starania od 02.2021
Ona :
29 lat
Hashimoto
Wit.D3 na granicy
On:
32 lat
Żylaki p.n. III stopnia
Czerwiec :
HBA 14% 😔 ❌
Morfologia 1%
DFI16%✅
HDS 14%✅
Listopad:
IVF czas start -
Sesyjka wrote:Wg mnie tak, w cytologii nie wyjdą bakterię tylko posiew.Starania od 02.2021
Ona :
29 lat
Hashimoto
Wit.D3 na granicy
On:
32 lat
Żylaki p.n. III stopnia
Czerwiec :
HBA 14% 😔 ❌
Morfologia 1%
DFI16%✅
HDS 14%✅
Listopad:
IVF czas start -
Gwiazdeczka 93 wrote:Wydaje mi się, że u Męża problem może tkwić gdzieś głębiej...bo bakterie ma nieliczne.
Właśnie Zadzwonil do kliniki: USG jąder oraz badanie prostaty w czasie konsultacji urologicznej -koszt 350zl.
Mąż zastawiał się czy nie przepisać się gdzieś na wcześniejszym termin, ale to wizyta od 500zl,więc już wolimy zostać przy tej.
Tak,tak, ma przynieść aktualne badania TSH, prolaktyny, glukozy, morfologii, testosteronu 😉
3 miesiące temu, gdy pierwszy raz mój A poszedl na badanie nasienia to były słabe. Wzdrozylismy diete oraz suple,a tu po 3 miesiącach jeszcze gorzej...
Dziękuję,mam nadzieję, że po diagnozie ruszymy pełna parą i uda się poprawić parametry 😉
A jak trzeba będzie to zdam się na sugestie Celiny i wyśle Męża na rozszerzenie badań ( CFTR i AZF),a jak trzeba będzie dalej się zagłębiać to na kariotypy.
Dziękuję, że dzielisz się swoją wiedzą 😘♥️ bo niestety moja jest bardzo, Bardzo podstawowa w tej tematyce 🥴☺️
Poczekajcie co powie lekarza.Może akurat przyczyna pogorszenia są bakterie? Wyleczycie i będzie ok. 😊😊U nas tez po 3 miesiącach było pogorszenie (wtedy tez dieta, suple) i dopiero wtedy jak mąż poszedł do urologa okazało się ze to zapalenie prostaty.
Wizyta z USG kosztuje 500zł? O matko, ale ceny. 🙈
A z hormonów zróbcie jeszcze FSH i LH.
Tutaj na forum każda z nas zdobywa mnóstwo przydatnej wiedzy bo ciężko jest się diagnozować w tym kraju. Także jak coś to pytaj, tylko pamiętaj, ze jednak nie jesteśmy lekarzami ale żeby cokolwiek ruszyło to większość dziewczyn chodzi na badania sama… Ja tez się tutaj dowiedziałam dużo rzeczy, o których lekarze nie mówili 😉'92 👩
Annie13 wrote:Poczekajcie co powie lekarza.Może akurat przyczyna pogorszenia są bakterie? Wyleczycie i będzie ok. 😊😊U nas tez po 3 miesiącach było pogorszenie (wtedy tez dieta, suple) i dopiero wtedy jak mąż poszedł do urologa okazało się ze to zapalenie prostaty.
Wizyta z USG kosztuje 500zł? O matko, ale ceny. 🙈
A z hormonów zróbcie jeszcze FSH i LH.
Tutaj na forum każda z nas zdobywa mnóstwo przydatnej wiedzy bo ciężko jest się diagnozować w tym kraju. Także jak coś to pytaj, tylko pamiętaj, ze jednak nie jesteśmy lekarzami ale żeby cokolwiek ruszyło to większość dziewczyn chodzi na badania sama… Ja tez się tutaj dowiedziałam dużo rzeczy, o których lekarze nie mówili 😉
Mam nadzieję, że u Was już wyniki Męża są w porządku? Trzymam kciuki, żeby udało się Wam jak najszybciej spełnić marzenie i za moment tulić dzidzie😘♥️Starania od 02.2021
Ona :
29 lat
Hashimoto
Wit.D3 na granicy
On:
32 lat
Żylaki p.n. III stopnia
Czerwiec :
HBA 14% 😔 ❌
Morfologia 1%
DFI16%✅
HDS 14%✅
Listopad:
IVF czas start -
Dziękuję.❤️ My powtarzamy teraz posiewy, jak wyjdą ok to badanie nasienia pod koniec miesiącach i w zależności od wyników będziemy myśleć, co dalej.
Gwiazdeczka 93 lubi tę wiadomość
'92 👩
Witam, Czy miał tu ktoś wykonywane badanie MSOME i 0% plemnikow w pierwszej klasie?👱♀️AMH 1,46 (07.2021), FSH 16,5
cykle: 25-27 dni, owulacje
kariotyp ✅
Frax ✅
przeciwciała przeciwjajnikowe ✅
Homocysteina: 6,84 ✅
mutacje: MTHFR_C677/PAI-1 4G hetero
👱
kariotyp ✅
MSOME ❌ I- 0%, II- 4%
SCD✅
FSH ⬇
testosteron✅