Teratozoospermia
-
WIADOMOŚĆ
-
Mieszkam w małej miejscowości, w połowie drogi między Łodzią a Warszawą. Jeśli komuś po drodze to proszę o podanie maila, mogę wysłać nazwisko i telefon do tego lekarza itp. Nie ma jego danych w internecie i mnie też nie dał zgody na ich udostępnianie. Mam nadzieję, że to rozumiecie. Jeśli komuś nie po drodze to warto popytać o homeopatę w swojej okolicy. Jeśli na pierwszej wizycie lekarz poświęci wam min. godzinę i o wszystko dokładnie wypyta (od dzieciństwa zaczynając) to już dobry znak.
Jak moi chłopcy zaczynali się leczyć w ten sposób to jakoś szczególnie nie byłam entuzjastycznie nastawiona. Ale jak moje dziecko właściwie już od ponad 4 lat nie bierze antybiotyków a mężowi poprawiły się wyniki to...trudno wątpić, że to działa
O drugie dziecko staramy się od prawie dwóch lat z przerwami. Pierwsze udało nam się począć w 2cs. Jak widać nawet tej samej parze raz przychodzi to łatwiej raz trudniej... -
nick nieaktualnyJestem z kolejnymi wynikami męża. Nic już nie rozumiem. Jak powiedziałam mojemu M. o wynikach, to też stwierdził, że nie wie o co chodzi i zrobi jeszcze w innym miejscu dla porównania a niech się bada
I tak proezentują się wyniki kolejno:
Klinika (nr 1) 01.2016 -- szpital 02.2016 -- szpital 05.2015 -- klinika (nr 2) 06.2016:
Objętość ejakulatu 1,5 ml -- 1,5 ml -- 4 ml -- 2,5 ml (>1,5 ml)
czas upłynnienia: 10 min -- 30 min -- 30 min -- prawidłowe do 30 min (do 60 min)
pH: 7,6 -- 8,00 --7,5 -- 7,5 (>7,2)
koncentracja plemników (mln/ml): 23,19 -- 4,8 -- 4,4 -- 60,34 (>15)
całkowita liczba plemników w ejakulacie: 46,37 mln -- 12 mln -- 17,6 -- 150,85 (>39 mln)
plemniki progresywne: 44,74% -- 15% -- 15% -- 48,62% (>32%)
ruchliwość: 60,92% -- 35% -- 30% -- 64,36% (>40%)
nieruchliwe: 39% -- 65% -- 70% -- 35,64% (<60%)
morfologia plemników: 2,65% -- 2% -- 2% -- 3% (>4%)
Leukocyty: brak danych --- 0,4 mln -- 0,4 mln -- brak danych (<1 mln)
Aglutynacja (-) -- (-) -- (++) -- (-)
I jeszcze inne parametry badane w Klinikach
badanie 01.2016 -- badanie 06.2016 (norma)
HOS test: 58,9% --67% (>60%)
indeks teratozoospermii: 1,59 -- 1,7
nieprawidłowy akrosom: 86% -- 92%
Mąż od niecałych 2,5 tyg. bierze clo, ale nie sądzę żeby to dało już jakiś efekt. Co myslicie? Wszystko tak skacze, tylko morfologia nadal na podobnym poziomie... -
No halo w klinice o niebo lepsze badania! Super!
Co do szpitala to nie czaje tego za nic!
A clo mogło dać efekt bo ono szybko działa, mojemu mężowi szybko podniosło testo i zauważył to właśnie po ok 2 tyg od brania
A wy mieliście niski testo?
Clo jest ogólnie na produkcję.
Myślę, że w tym szpitalu to jakoś podchodzą do tych badań za drastycznie trzymajmy się wiarygodności z kliniki
04.12.2015 [*] 7tc
Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
-
nick nieaktualnyEdziunia, mąż w ogóle nie badał hormonów... trochę mnie to zdziwiło, że dr tak w ciemno zleca leki, dlatego planujemy z tymi wszystkimi wynikami udać się do kogoś innego.
Ja podejrzewam, że w szpitalu może jest starszy sprzęt, albo coś w tym rodzaju, bo jak to możliwe, że w 2,5 tygodnia jest różnica w ilości plemników o ponad 130 mln?
tylko wszędzie morfologia podobna wychodzi. -
nick nieaktualny
-
Buko wrote:Edziunia, mąż w ogóle nie badał hormonów... trochę mnie to zdziwiło, że dr tak w ciemno zleca leki, dlatego planujemy z tymi wszystkimi wynikami udać się do kogoś innego.
Ja podejrzewam, że w szpitalu może jest starszy sprzęt, albo coś w tym rodzaju, bo jak to możliwe, że w 2,5 tygodnia jest różnica w ilości plemników o ponad 130 mln?
tylko wszędzie morfologia podobna wychodzi.
Może tak być że starszy sprzęt czy coś, a z tymi hormonami to racja, mój mąż najpierw poszedł do tego Frąckiego i tamten tak obcesowo troszkę podszedł, ale po wyniki mąż miał przyjść w pon a w pon przyjmuje Dziadecki, młody i fajny lekarz i czytałam opinie, pracuje w klinice leczenia niepłodności. Zlecił mu również hormony itd. Może zapiszcie się do niego?
A jak nie no to poelcamy Wolskiego z Novum, jeśli już całkiem prywatnie chcecie iść, tylko zróbcie najpierw wszystkie hormony i do neigo już z kompletem bo szkoda płacić za wizyte a on i tak odeśle żeby zrobić badania.
Myśle że morfologia się poprawi, jak jeszcze mąż się poleczy, to tylko 1% został, tak jak u nas, a startowaliśmy z 1%.
04.12.2015 [*] 7tc
-
Buko a zastosuj wszystko to co My
czyli żel, aspiryne i przed sexem cole albo kawe może działanie się nasili
robiłaś już tak, że wszystko na raz?
Mi też się wydaje, że l karnityna u nas dobrze zadziałała i systematyczność z orzechami, mleczkiem pszczelim i dietą ogólnie.
Ciekawe jak u Twojego męża hormony, bo może właśnie czegoś za duzo a czegoś za mało.
04.12.2015 [*] 7tc
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja juz trace nadzieje, prawie dwa lata staran, ten cykl chyba bezowulacyjny, i morfologia sie mega poprawila i co z tego.... I acard, leki, migdaly, orzechy, banany, wszystko prawie co mozliwe. Masakra juz chyba trzeba sie nastawic ze nie jest to kazdemu pisaneStarania od wrzesnia 2014, szczesliwy cykl 06.2016
1 cykl IUI - negatywny
Euthyrox 25
Teratoozospermia pokonana z 1.77 na 15.40%
-
http://vod.pl/filmy-dokumentalne/mezczyzni-zanikajacy-gatunek/c7z9h7h#0
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 23:12
Starania od wrzesnia 2014, szczesliwy cykl 06.2016
1 cykl IUI - negatywny
Euthyrox 25
-
nick nieaktualny
-
Buko mysle ze jeszcze dwa tak. Chociaz sa jakies strajki bo pis planuje utrudnic in vitro, wiec nie wiem czy mozna czekac. ale jezeli sie uda to w nadchodzacym cyklu.
Kikaa duzo czynnikow sie zlozylo, dokladnie je opisywalam juz pare razy wczesniej. Zmiana diety na bardziej bialkowa, duzo sportu, zero papierosow, magnez, l karnityna i witaminy. Widze chudniesz ladnie... Jesuuu ja tez musze sie zabrac za siebie....Starania od wrzesnia 2014, szczesliwy cykl 06.2016
1 cykl IUI - negatywny
Euthyrox 25
-
nick nieaktualnyJeszcze bardziej planują utrudnić? przecież już i tak zabrali program rządowy. To niech jeszcze zaczną wtrącać do więzień pary, które w ogóle o tym myślą.
No nie mogę, ale oczywiście niech dadzą 500+, niech się rodzi więcej dzieci, bo przecież nie rodzi się obecnie tyle dzieci co by chcieli tylko ze względów ekonomicznych i 500+ jest cudownym rozwiązaniem.
Jak pierwszy raz usłyszałam o tym, że planują zakończyć program in vitro, to gdzieś w głębi czułam, że w przyszłości ten temat będzie mi w jakiś sposób bliski...